2821

Billaras

Πολλή λάμψή, λίγο στοίχημα

Το…πήρα πίσω το σουβλάκι που έπαιξα μεσοβδόμαδα, να'ναι καλά η Λούτον. Θα μπορουσα να πάρω και….ολόκληρη μερίδα, αλλά η Νορθάμπτον έκανε το διπλό στην παράταση, οχι στα 90'. No problem, κράτησα την όρεξη μου (γέλια). Δεν ξέρω πόσους από εσάς βρίσκω σε διακοπές, μάλλον τους περισσότερους. Γιά θάλασσα δεν λέω γιατί ο καιρός τα χάλασε κάμποσο.

Προσωπικά, εφ΄όσον είμαι στην έδρα μου, έχω μουρλαθεί να μελετάω και να βλέπω Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιά το πόλο τα είπε ο Μάκης, αν μιά ομάδα διαχρονικά είναι πάντα “καρυδάτη” και ψηλά, είναι αυτή. Και με διαφορά. Από εκεί και πέρα, νυχτιάτικα προχθές με άκουσε η πολυκατοικία από τα γέλια, βλέποντας αυτό το Φίτζι-Αγγλία 43-7 (με 29-0 ημίχρονο παρακαλώ) γιά το χρυσό μετάλλιο στο ράγκμπι.

Τελικά αυτοί οι άγγλοι είναι γεννημένοι γιά τρελλές αποτυχίες, δεν εξηγείται αλλιώς! Η…Premier League όμως, μόνο “αγγλική” δεν είναι. Και όσο τραγική εθνική ομάδα παρουσιάζουν οι άγγλοι, τόσο…σούπερ πρωτάθλημα έχουν. Κατ' εμέ, το κορυφαίο στον πλανήτη και με διαφορά. Εκεί μαζεύεται ο αφρός των παικτών, των προπονητών, εκεί είναι όλα ανοιχτά και αμφίροππα.

Οταν όλοι κερδίζουν όλους και πρωταθλήτρια είναι η Λέστερ, όταν το πρώτο φαβορί είναι στο 3.50 κι όχι στο 1.10 και το 1.40, το πράγμα μιλάει μόνο του. Δεν θα το πολυκουράσω, όλα γραμμένα μέρες ειναι. Θα πάω κατ ευθείαν στο “ψητό”. Ξεκινάω λέγοντας ότι απολύτως σκόπιμα, εξακολουθώ να παίζω μόνο νησί. Τα μελέτησα όλα, οριακά έφυγα απο Ριντ (στην Αυστρία) και Ανζέ (στη Γαλλία).

Ας γεμίζει το κουπόνι λοιπόν, τακτική δεν αλλάζω. Τουλάχιστον ως το άλλο Σάββατο. Γιά μεσοβδόμαδα το σκέφτομαι επειδή έχει και τα ευρωπαϊκά. Επίσης, παραμένω σταθερός στα…σουβλάκια. Τόσα ποντάρω. Ισα για τεστ. Κι αυτό θα παραμείνει σταθερό ακόμα μιά εβδομάδα. ΜΗΝ παρεξηγήσει κανείς ότι κάνω..χαβαλέ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ κανω. Παίζω πάρα πολύ σοβαρά, παίζω προσεκτικά, προσέχω και μελετάω ώρες επί ωρών.

Και δεν βιάζομαι. Εχουμε λοιπόν ένα φουλ εγγλέζικο τριημερο. Και λέω τριήμερο γιατί κοιτάω και αύριο-μεθαύριο. Ως και της Παναγίας. Γιά σήμερα…ψιλοπράγματα. Περίπου τίποτα. Οπως είπε και ο Μάκης, παραλίγο να πω no bet. Στην εφημερίδα σημερινά κράτησα τρία ματς. Νορθάμπτον, Σριούσμπερι, Σέφιλντ Γουένσντει. Καταλήγω σήμερα στο ένα.

Τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ναι, καλή και άγια η Νόριτς, ναι δεν επαιξε μεσοβδόμαδα και έρχεται από σούπερ πρεμιέρα, αλλά έχω ένσταση. Κι άς έμεινε εκτός Λιγκ Καπ η Σέφιλντ. Δέκα παγκίτες έβαλε, σιγά τα ωα. Νίκησε Αστον Βίλα στην πρεμιέρα, εξαιρετική και δεμένη ομάδα, καλές κινήσεις, θα είναι διεκδικήτρια. Δεν είναι κανένα μπάζο γιά να βλέπω 4.

33 αυτή τη στιγμή! Και στο 3.70 θα το έπαιζα. Εχει αξία, έχει λάθος. Μπορεί να μην έρθει ποτε, αλλά αυτό δεν αλλάζει αυτό που γράφω. Και την κρατάω. Τα άλλα δύο έξω, αλλά ξαναδείτε τα. Και πάω στα επόμενα. Αύριο ΚΠΡ. Με έξέπληξε στην πρεμιέρα. Ευχάριστα. Και το 3.30 στην Κάρντιφ δεν είναι κακό. Στο σακούλι κι αυτό. Και μετά…Premier. Λέω να ασχοληθώ με τα δύο μεγάλα ματς.

Οκ, σήμερα σωστά φαβορί κατ' εμέ Λέστερ και Πάλας, αλλά ως εκεί. Πρεμιέρα είναι, φαβορί δεν αγγίζω…στις φουλ αγωνιστικές το καταχείμωνο. Λέω λοιπόν να στραφώ σε Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ! Πήγε 3.10 η Λίβερπουλ, είμαι οκ. Μακάρι να ανέβει κι άλλο. Να την αναλύσω δεν χρειάζεται. Περισσότερο ανάλυση θέλει η Αρσεναλ (που θυμίζω πέρυσι στην πρεμιέρα έχασε εντός από την…Γουέστ Χαμ, μην τα ξεχνάμε αυτά).

Και αφού έπιασα στο στόμα μου την…επίσημη περσινή αγαπημένη (που να μην την έσφαζαν κιόλας, θα μας είχε πληρώσει κι άλλα), θυμήθηκα εκείνο το 2-2 πέρυσι στο 89' με πέτσινο πέναλτι στο Στάμφορντ Μπριτζ και…πύρωσα (το έβαλα και στη φωτό)! Βλέπω και το 6.00 τώρα και…ξαναπυρώνω! Οκ, προφανώς η Τσέλσι θα είναι πολύ πιό ισχυρή (και πιό σοβαρή με Κόντε), αλλά 6.

00; Ο “φονέας των γιγάντων” ηταν πέρυσι η Γουέστ Χαμ! Και ενισχυμένη είναι, και μιά χαρά είναι γενικώς. Δεν το ξανασκέφτομαι. Οποιος θέλει ας καλυφθεί, εγω΄πάω “σέκος” και βλέπω στο live. Εχω λοιπόν Σέφιλντ σήμερα (4.33), ΚΠΡ αύριο (3.30), Λίβερπουλ αύριο (3.10) και Γουέστ Χαμ ανήμερα της εορτής (στο 6.00). Κάβα δεν έχω, από το άλλο Σάββατο.

Αλλά σας είπα, θα παίξω ψίχουλα. Το μόνο που σκέφτομαι, είναι πως να τα ποντάρω! Μάλλον θα πάω σε μονό τη Δευτέρα και σε ένα patent τα άλλα τρία. Οποτε όλα θα είναι και μονά. Αν κάποιος θέλει λιγότερες στήλες, ας πάει σε trixie. Κάπως έτσι θα τοποθετηθώ εγώ. Τίποτα άλλο, ραντεβού την Τρίτη πλέον, 16 του μήνα με γίγας-κουπόνι. Καλή Παναγιά να έχετε.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras