2752

Billaras

Πολύ απλό παιχνίδι!

Οπως και το Σάββατο, έτσι και την Κυριακή αισθάνομαι ότι…κάτι παραπάνω το “είχα”. Οχι απλά να πάρω κάτι πίσω, αλλά να κερδίσω. Το τριήμερο γενικά, άνοιξε καλά (Ρόμα), έκλεισε καλά (Οσασούνα), αλλά στη μέση έκανε νερά. Ενα σημείο ακόμα θα μου αρκούσε. Ας είναι, δεν παραπονιέμαι, μικρές ήττες είναι απολύτως αποδεκτές και μέσα στο πρόγραμμα, επιτρέψτε μου μάλιστα να…καμαρώσω λίγο την Οσασούνα, ένα σημείο που δεν προτάθηκε-συζητήθηκε πουθενά εκτός από εδώ, πέρασε κάτω απο τα ραντάρ, δεν στηρίχθηκε σε φόρμα ή σε ειδησεογραφία, αλλά στα…κιτάπια μου και έχουμε ακόμα μέσα Οκτώβρη.

Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Συνολικά είδατε τι πάρτι έκαναν πάλι οι μπουκ με τα σπασίματα των φαβορί. Κάνοντας και μιά κουβέντα χθες βράδυ στο chat, θα μείνω με την απορία (προφανώς μέχρι τα βαθεία μου γεράματα, αν φτάσω ως εκεί), πως στο καλό ο κάθε παίκτης αρέσκεται και συνηθίζει την…ήττα! Τι στο καλό είναι αυτό που τον κρατάει δέσμιο μιας τακτικής που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην αποτυχία και τις φάπες.

Πάρε φαβόρια, πάρε overάκια, πάρε παρολάκια, πάρε κάργα live σε ματς που δεν έχει…ούτε φάση (πχ χθες το ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ), πάρε ημ/τελ, πάρε ειδικά, πάρε κόσμε και δώσε και μένα μπάρμπα! Αυτά τα δίευρα γιά το χαβαλέ (και καλά) αν τα μαζέψει κανείς, βλέπει οτι μαζεύουν καμιά 300αρα (και λίγα λέω) στο τέλος της σαιζόν, μιά 300αρα …πεταμένη! Βάλτε στην εξίσωση και τα….

χιλιάρικα κάθε σαιζόν που φεύγουνε σε παρολί με τριάδες, τετράδες και πεντάδες (20αρια, 30αρια, 40αρια, 100αρια πονταρίσματα) και έχετε την εικόνα τέλος του Μάη. Κι όμως εκεί, αμετανόητοι κι ακάθεκτοι! “Εθελοντές αιμοδότες”! Τι να πω, αισθάνομαι ώρες ώρες ότι είναι άδικος κόπος να τα γράφω και να τα ξαναγράφω. Μετά πάλι λέω “κι ένας να σωθεί και να φύγει από το κοπάδι με τα πρόβατα, κάτι καλό θα έχει γίνει”… Πάμε πλέον στα φρέσκα.

Εχω πάρει δύο αποφάσεις. Η μιά είναι “χρονική”. Θα γράψω σήμερα και θα παίξω μόνο σημερινά και μετά θα γράψω αύριο γιά αυριανά και Πέμπτης. Η άλλη είναι να κοντράρω περίπου…όλες τις γερμανοαυστριακές ομάδες, αφού βλέπω ότι δεν είναι καλά! Και με ολίγη από Αγγλία φυσικά, να πορευτώ στο τριήμερο… Ξεκινώντας από το νησί, θα πω το εξής: Οποιος θέλει να παίξει φαβοράκια, πάρτε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πάρτε Λιντς, πάρτε Σκάνθορπ, πάρτε και over Φούλαμ, κάντε ένα ανακάτεμα με over Λυών, με Λέστερ και Πόρτο από το σεντόνι και…ο Θεός να σας φυλάει! Τα αναφέρω αυτά γιατί ξέρω ότι κάμποσα θα γίνουν public bets (ειδικά τα σεντονάτα) και ξέρω τι θα γίνει και στις δύο περιπτώσεις.

Πέρασαν; Ωρε γλέντια οι χαμένοι με τα τσαρούχια, θα ξεχαστούν όλα μονομιάς μέχρι την…επόμενη φάπα. Δεν πέρασαν; Ε, τα…γνωστά, “ψόφα μωρή, αι …απαυτώσου ρε κουλέ, μας έστησαν ρε φίλε, αλήτη κόρακα δεν έδωσες το πέναλτι” και …άλλα τέτοια όμορφα κι ελληνικά άλλοθι! Προσωπικά, αφού έχω απομονώσει τα σημερινά, έχω μετρημένα κουκιά.

Εσβησα Γουίμπλεντον (μικρό το 3.10), έσβησα Γουόλσολ (μικρό το 3.25), έσβησα Μπέρτον (δεν με ψήνει εκτός αν και η Ιπσουϊτς είναι γιά κόντρα) και έμεινα με…δύο! Μπόλτον (3.75) και Μπρίστολ Ρόβερς (3.70). Καλή φόρμα και οι δύο (η ομάδα μου ξεκίνησε νέο καλό σερί πιστεύω), καλές ομάδες, καλές αποδόσεις, μην πλατιάσω, δείτε και τις ειδήσεις. Κι έτσι απλά, έχω μονάχα δύο αγγλικές επιλογές! Και στο σεντόνι; Προϊδεάσα νομίζω.

Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν είναι γιά κόντρα. Σκαλώνω λίγο στην πρώτη, γιατί δεν έχω και…φουλ εμπιστοσύνη στην Σπόρτινγκ. Στην Τότεναμ έχω όμως. Κι ας ειναι χωρίς τον βέλγο-κολώνα στα μετόπισθεν. Η Λεβερκούζεν έχει…ψυχολογικά προβλήματα, ελπίζω να τα “θυμηθεί” κι απόψε, καλό το 3.60, το παίζω. Και αν θέλει κάποιος να…πετάξει το 2ευρω του, ο Σον πόσο πληρώνει να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα; Αυτά είναι.

Τόσο απλά και γρήγορα. Μιά τριπλέτα, ένα patent, χαίρετε. Το βραδάκι ελάτε στο (νέο, κουκλίστικο και στο 100% έτοιμο πλέον) chat να δούμε τα ματς μαζί, χαμός γίνεται πλέον, πάρτε θέση από νωρίς! Κι αύριο νέα στήλη, λίγο πιό αργά, κατά τις 5. Καλό και (κυριως συνετό) βόλι! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 17/10: 214 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.034 μονάδες.

Ποντάρισμα 18/10: Patent: Τότεναμ 2 (3.60)-Μπρίστολ Ρόβερς 2 (3.70)-Μπόλτον 2 (3.75). Με 4 μονάδες η τριάδα, με 25 κάθε δυάδα και στα μονά από 55 μονάδες. Ολο μαζί 244 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.790 μονάδες. Πολύ απλό και κατανοητό παιχνίδι. Ενα και επιστροφή του μπετ, δύο και καλό κέρδος, τρία και …μπαμ μπουμ. Ας βγει το ένα και μετά βλέπουμε, πάντα το πάτωμα θα σκέφτεστε, όχι το ταβάνι.

Οπως είπαμε, τα λέμε πάλι αύριο (πιό αργά), αλλά τα λέμε και το βράδυ στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras