818

Skotostrious

Πολύ θέαμα , λίγο στοίχημα…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Στο καθιερωμένο σαββατιάτικο μας ραντεβού και πάλι για να δούμε τι ευκαιρίες κρύβουν οι αγγλικές και όχι μόνο ιπποδρομίες και κοιτάζοντας το πρόγραμμα έχουμε σήμερα 6 Grade 1-2 κούρσες μοιρασμένες σε Ascot και Haydock οι οποίες όμως ενώ υπόσχονται σπουδαίο θέαμα δεν κρύβουν κάποια στοιχηματική ευκαιρία οπότε θα ψάξουμε σε πιο ήρεμα νερά για τα σημερινά μας πονταρίσματα.

Δύο οι σημερινές επιλογές λοιπόν και ξεκινάμε από το ιπποδρόμιο του Taunton όπου στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος αγωνίζεται ο THE RUSSIAN DOYEN τον οποίον και θα στηρίξουμε σήμερα. Αρκετά καλή καριέρα στην κορύφωση της καριέρας στου στα ψηλά εμπόδια στον προηγούμενο στάβλο δεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στον νέο εκπαιδευτή άλλα μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση στην τελευταία του κούρσα πριν περίπου ένα μήνα στο Sandown έδειξε ψήγματα της παλιάς τους φόρμας και πάρθηκε η απόφαση να επιστρέψει στα χαμηλότερα εμπόδια (hurdles) σε πολύ καλό επίπεδο στα handicap, κάτι που το κάνει πολύ ανταγωνιστικό στην σημερινή ιπποδρομία αν συνεχίσει με την φόρμα που έδειξε στην προηγούμενη του έξοδο.

Εκπαιδευτής και τζόκεϋ σε καλή κατάσταση τον τελευταίο μήνα με ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 30%.

Μεταφερόμαστε τώρα στο ιπποδρόμιο του Haydock για να κλείσουμε τις σημερινές μας επιλογές και στην προτελευταία κούρσα του προγράμματος θα στηρίξουμε τον KATPOLI στην προσπάθεια του να επανέλθει στις επιτυχίες μετά από μια αρκετά επιτυχημένη σεζόν 2019/2020 όπου και σκόραρε 2 φορές στα ψηλά εμπόδια.

Εμεινε εκτός ιπποδρομιών για 14 μήνες χάνοντας όλη την περσινή χρονιά και επέστρεψε σήμερα με μια αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση όντας τέταρτος σε ισχυρότερη από τη σημερινή κούρσα. Θα αγωνιστεί σε αρκετά καλό επίπεδο βαρών στα χάντικαπ και καθώς εκπροσωπεί στάβλο σε καλή κατάσταση αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σχετικά μέτριας δυναμικής ιπποδρομία.

YΓ : στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου βλέπουμε 2 από τα καλύτερα άλογα της νέας γενιάς, Shishkin και Energumene που θα κοντραριστούν σήμερα στην σπουδαιότερα κούρσα της ημέρας, την Grade 1 Clarence House Chase που διεξάγεται στις 17:35 (ώρα Ελλάδος) στο βασιλικό ιπποδρόμιο του Ascot.

Συνοπτικά.

Σάββατο 22/01 16:43 Taunton BioWaveGo Blocks Pain Seniors’ Handicap Hurdle : THE RUSSIAN DOYEN (5,50)

Σάββατο 22/01 17:45 Haydock Smalley Decorators Handicap Chase : KATPOLI (4,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious