1790

Billaras

Πολύ λίγα τις χωρίζουν-UPDATE!!

Καλό μεσημέρι και κυρίως καλό μήνα! Ιούνιος πλέον, οι βουτιές ξεκίνησαν, ανέβηκε και η θερμοκρασία, καλοκαιράκι σιγά-σιγά. Η θερμοκρασία βέβαια σήμερα γιά εμάς του ποδοσφαιρόφιλους είναι έτσι κι αλλιώς στα “κόκκινα”. Οταν έχει τελικό Champions League, αδημονείς, περιμένεις να έρθει το βράδυ και το παιχνίδι. Ειδικά φέτος, ζήσαμε ένα εκπληκτικό σεντόνι, φοβερά ματς, απίθανα σκορ και ανατροπές και ότι θέλετε.

Ισως το καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια. Μακάρι να δούμε και το κερασάκι απόψε…

Γυρνώντας λίγο πίσω, το 90% όσων ασχολούνται με στοίχημα, προσεγγίσαμε τον τελικό της Τετάρτης εξωαγωνιστικά. Τα γράψαμε πριν το ματς, τα έγραψε και χθες ο Μάκης. Η Τσέλσι είχε πολλά ζητήματα ανοιχτά, στραφήκαμε σε Αρσεναλ, αλλά στο χορτάρι πήγαν όλα περίπατο.

Μόλις έγινε 0-1 ξεχώρισαν τα “παιδάκια” από τους “άντρες”. Ηταν καλύτερη η Τσέλσι, το ξέραμε αυτό, άπαξ και η Αρσεναλ δεν την ζόρισε, δεν της έξυσε τις πληγές της στην αρχή, μετά αντίο…

Οι μπουκ το ματς της Τετάρτης το έδιναν πιο “σφιχτό”. Σημερα μας δίνουν Λίβερπουλ πιό δυνατό φαβορί. Θα διαφωνήσω όμως. Και φυσικά σήμερα η προσέγγιση είναι εντελώς και καθαρά αγωνιστική, δεν έχουμε εξωαγωνιστικά να προσάψουμε τίποτα σε καμιά.

Το κλίμα και στα δύο στρατόπεδα είναι εξαιρετικό, έχουνε κάνει φοβερή σαιζόν, υπόκλιση σε Κλοπ και Ποκετίνο (παρένθεση: Κλοπ και Ποκετίνο είναι τα τρανά παραδείγματα ότι οι κούπες και οι τίτλοι από μόνοι τους δεν καταξιώνουν κάποιον ατομικά ή και συνολικά ως ομάδα, ο ένας έχει ελάχιστα τρόπαια και κανένα με τη Λίβερπουλ ενώ σε τελικούς δεν τα πάει γενικώς καλά, ο άλλος δεν έχει…τίποτα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι καταξιωμένοι στα μάτια όλων).

Ξεκινάω γράφοντας το εξής: Από χθες έχετε στη διάθεση σας δεκάδες αφιερώματα, στατιστικά, τα πάντα όλα, εφημερίδες και sites έχουν…ξεσαλώσει (γέλια). Ομως, η bottom line είναι ότι όοοολα αυτά είναι απλώς εφφέ. Αχρηστα. Οκ, κάπου θα στηριχθείς, αλλά πάνω από όλα μα όλα, είναι το ένστικτο, η έμπνευση, μιλάμε γιά τελικό, γιά ένα ματς.

Και ειδικά φέτος, είδατε τι χαμός έχει γίνει, όλα τα νούμερα pre game έχουν πάει περίπατο. Αμα θέλει η μπάλα τα κάνει όλα. Και αμα θέλει, σε πληρώνει. Ούτε η σαιζόν στοιχηματικά θα κριθεί από ένα ματς, ούτε είναι γιά πολλά-πολλά (και δυνατά μπετ) ένα τέτοιο ματς, ενώ…όλες οι απόψεις είναι ουσιαστικά σωστές. Λίγα χωρίζουν τις δύο ομάδες.

Ελάχιστα.

Στο τερρέν λοιπόν: Εδώ διάβασα ελάχιστα και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό. Που μπορεί να κριθεί αυτό το τεράστιο ματς καθαρά αγωνιστικά;

Γιά μένα; Στην απόφαση του Ποκετίνο! Βάζω τον Κέιν μετά από τόση απραξία; Και αν τον βάλω, τι σύστημα ακολουθώ; Εδώ θα κριθούν πολλά. Γυρίζω τέλη Μαρτίου, τελευταία μεταξύ τους συνάντηση.

Φάνηκε και εκεί ότι τους χωρίζουν ελάχιστα. Ενα αυτογκόλ στο “θάνατο” τους χώρισε. Ενα λάθος του Γιορίς, μιά καραμπόλα στο πόδι του Αντερβάιρελντ, 2-1. Και με την Τότεναμ να είναι καλύτερη ειδικά στο β’ ημίχρονο. Τότε ο Κέιν έπαιζε. Είχε όμως μιά σημαντική διαφορά το formation. Δεν έπαιζε ο Σον και στην άμυνα έπαιξε με τρεις γιά 60 λεπτά ο Ποκετίνο (και η λονδρέζα ήταν ανύπαρκτη στο 1ο ημίχρονο).

ΕΔΩ λοιπόν ίσως να είναι το “μυστικό” απόψε…

Δείτε την φωτό που βάζω μέσα στο κείμενο. Είναι έξω ο Ρόουζ και ο Σον. Οταν μπαίνει ο Σον, η διάταξη γυρίζει σε 4-2-3-1 με οπισθοχώρηση του Τρίπιερ. Η Τότεναμ με τετραδα πίσω είναι πολύ καλύτερη, έχω το ματς στα μάτια μου.

Γιατί; Γιατί με Σον στο φτερό και τετράδα πίσω “φρενάρουν” τα φτερά της Λίβερπουλ. Πολλοί στην Λίβερπουλ χαζεύουν τον Φιρμίνιο, τον Μανέ, τον Σαλάχ. Εγω χαζεύω τα δύο φουλ μπακ της. Μεγάλο, πυρηνικό όπλο. Αλεξάντερ Αρνολντ και κυρίως Αντι Ρόμπερτσον. Αμα μου βρείτε άλλον φουλ μπακ με 20 ασίστ φέτος, να μου τον δείξετε και εμένα!

Απόψε λοιπόν, η Λίβερπουλ δεν έχει “μυστικά”, ούτε ο Κλοπ περιμένω να αλλάξει κάτι.

Η Τότεναμ όμως, μπορεί (ανάλογα με την απόφαση Ποκετίνο) να “κρίνει” πολλά. Με 4αδα πίσω, να “φρενάρει” τα φτερά της Λίβερπουλ ειδικά αν παίξουν Σον και Μόουρα και βοηθάνε σε ντουμπλαρίσματα και πιέζουν ψηλά. Να το πω απλά; Ο Κέιν δεν πρέπει να είναι 11αδα. Οχι λόγω πιθανής ανετοιμότητας, αλλά γιά το σύστημα, τη συνολική λειτουργία.

Αν παίξει ο Κέιν, είτε θα πρέπει να πάει με τρεις πίσω, είτε να πάει με τέσσερις μεν αλλά να “κοπεί” ενας εκ των Σον ή Μόουρα. Και στις δύο περιπτώσεις, Αρνολντ και Ρόμπερτσον θα κερδίσουν μέτρα, θα κάνουν ανεβάσματα, θα δημιουργήσουν ρήγματα…

Δεν ξέρω τις 11αδες. Οταν τις δω θα έχω και άποψη πλεόν. Ειμαι αναγκασμένος να γράψω-προτείνω πριν τις μάθω.

Οπότε, θα στραφώ -μοιραία- σε νούμερα. Από το 2010 και μετά όλοι οι τελικοί ήταν g/g. Μόνο του πληρώνει ψίχουλα βέβαια. Επίσης, αν πιστέψουμε στα νούμερα, όποτε το παίρνει αγγλική ομάδα εδώ και 20 χρόνια (μετά το φοβερό και τρομερό 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 επί της Μπάγερν), πάντα αυτή το παίρνει με…ισοπαλία στα 90′! Λίβερπουλ-Μίλαν 3-3 το 2005, Γιουναίτεντ-Τσέλσι 1-1 το 2008 (σε αμιγώς αγγλικό τελικό και τότε), Τσέλσι-Μπάγερν 1-1 το 2012.

Οπότε, αφού τις χωρίζουν που τις χωρίζουν λίγα, αφού τα “νούμερα” κάτι μας λένε, μοιραία καταλήγω:

Βραδιά θρίλερ. Ισως και παράταση. Ισως και πέναλτι. Πολύ πιθανό το 1-1 στα 90‘. Το Χ συνδυαστικά με g/g δίνει 4,50. Το 1-1 σκορ δίνει 6,5. Το “ αγώνας να κριθεί στην παράταση” δίνει 6,5 και “ο αγώνας να κριθεί στα πέναλτι” δίνει 7,00.

Διαλέξτε και πάρτε (αν φυσικά συμφωνείτε).

Η μοίρα δεν ξέρω σε ποιόν…χρωστάει (αν κάνω ένα flash back, μάλλον στον Ποκετίνο που’χει γλυτώσει …10 εγκεφαλικά ως τώρα), 11αδες δεν ξέρω γιά να είμαι έστω 10% πιό σίγουρος γιά τις επιλογές μου, ενώ θα έχουμε και το live, θα είμαι στο chat και σας περιμένω να δούμε μαζί το ματς.

Οπως και να έχει, θυμηθείτε τι έγραψα παραπάνω. Μην παίξετε πολλά, και ΜΗΝ αναλωθείτε σε υπεραναλύσεις και στατιστικά. Δεν έχει νόημα. Προσπάθησα αμιγώς αγωνιστικά να “δω” τι θα συμβεί, μακάρι να μπορούσα να γράψω βράδυ το κείμενο. Απολαύστε το, αν πληρωθούμε ακόμα καλύτερα.

UPDATE: Μονάχα δύο λόγια για χθες.

Στοίχημα γιόκ αφού οι αγώνες της 2ης Ισπανίας μετατέθηκαν γιά μεθαύριο. Θα τους δούμε λοιπόν την Τρίτη.

Για χθες, πρέπει να πω ότι….ξενέρωσα τη ζωή μου. Οπως το έγραψε ο καλός μου φίλος Αλέξης Σπυρόπουλος σε άρθρο του, ή αν προτιμάτε ο θρύλος της Λίβερπουλ στο BBC, o Μαρκ Λόρενσον: “Κέρδισε ένα τρόπαίο, δεν κέρδισε κανέναν φίλο” έγραψε ο Αλέξης, “Η Λίβερπουλ έκανε την πιό θαμπή εμφάνιση της σαιζόν αλλά…ποιός νοιάζεται” έγραψε ο Μαρκ.

Κακό ματς, το έκανε κακό κυρίως η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν ζήτησε τίποτα από το ματς, “κάθησε” πάνω στο 0-1 και απλώς έδιωχνε, χάλαγε, δεν παρήγαγε. Αυτό που εμείς λέμε “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Επαιξε εντυπωσιακά ας πούμε στο Καμπ Νου και έφαγε τρία. Χθες ο Κλοπ είχε αποφασίσει να κάνει πράξη το ρητό “οι τελικοί δεν παίζονται, απλώς κερδίζονται”.

Η Τότεναμ το ζήτησε το γκολ, το έψαξε, παρήγαγε, αλλά τελικά η μιά δεν ήθελε, η άλλη δεν μπορούσε. Λάθος η χρησιμοποίηση Κέιν ξεκάθαρα. Κι ετσι είδαμε μιά…σουπίτσα, ενώ δεν πληρωθήκαμε κιόλας. Ηταν σωστό όμως όταν έγραφα ότι “λιγα τις χωρίζουν”.

Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν δινόταν το πέναλτι. Μάντης δεν είμαι.

Ξέρω ότι είδα. Η απόφαση Σκόμινα ήρθε και “κούμπωσε” με το πλάνο του Κλοπ και ως το 70′ είδαμε ματς της πλάκας. Οκ, μετά ανέβηκε λίγο, αλλά και πάλι από τις ενέργειες-αλλαγές-ρίσκα Ποκετίνο ανέβηκε. Ο Κλοπ απλώς έπαιζε με τον χρόνο.

Προς Θεού, μην παρεξηγηθώ βέβαια. ΔΕΝ κακίζω τον Κλοπ, δεν τον “υποβιβάζω”, τον λατρεύω και τον θαυμάζω, η Λίβερπουλ φέτος έκανε πράγματα και θαύματα, καλώς και πανάξια είναι στην κορυφή.

Απλώς στέκομαι ΜΟΝΟ στο χθες, δεν πάω παραπίσω. Και χθες…ξενέρωσα από τους “κόκκινους”. Οπως όλοι πιστεύω. Γιατί απλά οι ίδιοι οι κόκκινοι μας έχουν συνηθίσει αλλιώς. Να βλέπουμε τόπι. Αν ήταν ο Μουρίνιο χθες στον πάγκο τους δεν θα γκρίνιαζα, δεν θα με εξέπληττε το θέαμα. Είναι ο Κλοπ όμως.

Γιά να το κλείσουμε, σε ότι αφορά στο πέναλτι, χθες συζητάγαμε στο chat και όλοι λέγαμε ότι δεν ήταν.

Η μπάλα καθαρά βρίσκει (πρώτα) μεταξυ στήθους και μασχάλης. Ψάχτηκα λίγο όμως. Ισως αρκετοί να μην ξέρετε ότι από τη νέα σαιζόν αλλάζουν οι κανονισμοί γιά το χέρι. Διαβάστε εδώ: https://www.bbc.com/sport/football/47429316 . Τέρμα τα “ακούσια” κι αυτά. Το λέει ξεκάθαρα: “Another change to the laws of the game means that if the player’s arms extend beyond a “natural silhouette”, handball will be given, even if it is perceived as accidental”.

ΑΥΤΟ όμως που δεν είχα δει και το είδα σήμερα, είναι κάτι σημαντικό: Οι ΝΕΟΙ κανονισμοί, ξέρετε από ποιά ημερομηνία έχουν εφαρμογή; Από….1η Ιουνιου 2019. Ναι, όπως το διαβάζετε. Απο ΧΘΕΣ!! Μήπως λοιπόν ο Σκόμινα πήγε by the book και βάση των νέων κανόνισμων; Μας αρέσει ή όχι, 1η Ιουνίου ορίστηκε από την UEFA η εφαρμογή τους!! Λίγο…κουλό, αλλά έτσι είναι.

Οπότε, ας μείνουμε σε αυτό. Οτι δηλαδή ως προχθές ΔΕΝ ήταν πέναλτι, αλλά από χθες… ήταν!

Τα λέμε την Τρίτη.

Υ,Γ: Καλό Παράδεισο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες….

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras