4223

Billaras

Πολύ μέτριο το μενού…

Εδώ είμαστε. Δυό μέρες ρεπό (από το ποντάρισμα, όχι από την ενασχόληση ή τη μελέτη) και ξανά στις επάλξεις. Εχω πλέον ηρεμήσει από τα νεύρα που είχα την Τετάρτη και χαμογελάω. Είδα τα πράγματα πιό καθαρά. Γιατί είχα νεύρα; Μα νομίζω είναι εξώφθαλμο. Τρίτη φορά σερί (προηγούμενο μεσοβδόμαδο, περασμένο Σάββατο και τώρα την Τετάρτη που μας πέρασε), στέκομαι πολύ άτυχος.

Μιά η Ανζί, μιά η Ρούμπιν, μιά το Αμβούργο, ε, ακόμα κι εγώ που είμαι απίστευτα ψύχραιμος, στράβωσα. Ολες γκολ στο 90φεύγα. Και ουσιαστικά η κάβα χάνει μιά (ακόμα) μεγάλη νίκη ενώ τα σημεία είναι μιά χαρά και όλα πάνε κατ' ευχήν. Μόνο το Αμβούργο ήταν πάνω από 500 μονάδες ακόμα. Ο βασικός λόγος που τσαντίστηκα, ήταν γιατί έβλεπα να πηγαίνουν όλα ρολοί και να έχουμε και τρομερή διαιτητική εύνοια.

Σπάνια οι διαιτητές μας…πάνε τόσο (οφ σάιντι γκολ της Ιντερ, σφαγή της Μπέτις με την Ατλέτικο, πέναλτι και αποβολή κατά Γκλάνμπαχ, δύο μούφα πέναλτι υπέρ Τζένοα, κλπ). Ε, ήθελά καλύτερο αποτέλεσμα, άξιζε να γίνει. Αυτά ΟΛΑ όμως, είναι…πίσω. Οταν ηρέμησα, τα ξανακοίταξα. Και είπα μέσα μου: “Κάτσε βρε Βασιλάκη, γιατί γκρινιάζεις; Επειδή δεν δείχνει η κάβα όσα έπρεπε να δείχνει;”.

Οντως, αυτός ήταν ο βασικός λόγος. Γιατί με καθαρό μυαλό, όλα είναι διαφορετικά. Γιατί; Μα γιατί αν με τόσες ατυχίες οι μπουκ δεν μπορούν να σε κερδίσουν με…τίποτα εδώ και ενάμισι μήνα (βάση εικόνας κάβας) και να έχεις και κέρδη (που δεν φαίνονται στην κάβα), τότε…όλα είναι καλά! Σε περίοδο ρέντας θα γίνουν ομορφιές! Η τσέπη μου ξέρει ότι και Ανζί πήρα και Ρούμπιν πήρα και Αμβούργο πήρα, να είναι καλά το trading.

Και στο φινάλε… κέρδισα την Τετάρτη (όπως και το περασμένο Σάββατο). Λίγο χαζό δεν είναι να γκρινιάζω, απλώς επειδή δεν κέρδισα…παραπάνω; Και ως κατακλείδα: Με την γκρίνια, θα χαθεί και η ουσία. Που είναι αλλού, εκεί που ΠΑΝΤΑ λέω ότι πρέπει να πέφτει το βάρος. Στο ΤΡΟΠΟ παιχνιδιού. Προσέξτε ξεκάθαρο παράδειγμα: Εχω Σεν Γκάλεν, Αμβούργο, Νιουκάστλ την Τετάρτη.

Οποιος παίζει ένα “απλό” 2-3 σύστημα, ένα trixie, χάνει με το γκολ της Γκλάντμπαχ στο 91'. Εγώ τι είχα κάνει; Μονά και δυάδες και τριάδα. Συν την δυνατότητα trading. Αποτέλεσμα; Ολο το ποντάρισμα πίσω από ένα σημείο (Σεν Γκάλεν), κέρδη στην τσέπη μου από το trading στο Αμβούργο (αγορασμένο στο 4.80, πουλήθηκε στο 1.24). Δηλαδή…νίκη. Με ένα “τυπικά” πιάσμενο στα τρία και με μεγάλη ατυχία, (τους) βγαίνω και από πάνω! Αρα….

μάλλον κακώς γκρίνιαζα. Γιατί μέσα μου ξέρω ότι θα έρθει η μέρα που ΔΕΝ θα αξίζω νίκης, αλλά θα σταθώ τυχερός και θα έρθει. Μέσα στο πρόγραμμα και αυτό και το ανάποδο…. Πάμε στα φρέσκα. Θα είμαι ξεκάθαρος: ΔΕΝ μου αρέσει το μενού. Εχω και μιά…βαρεμάρα να το πω; Συμβαίνει. Ανθρωποι είμαστε. Αλλες φορές έχουμε όρεξη, άλλες όχι. Σήμερα πιό πολύ θέλω να πάω για καφέ ή να δω ματσάκια στο χαλαρό, παρά να παίξω κουμάρι.

Μάλλον φταίει το κακό πρόγραμμα. Πριν ένα Σάββατο, είχα μεγάλη πίστη στην Αγγλία (και αποδείχθηκε ότι καλώς είχα). Μου αρέσαν. Ορμησα. Και δικαιώθηκα. Είχα σημείο-καμάρι (Τρανμίρ). Τώρα, δεν έχω…τίποτα από αυτά. Ναι μεν, κάποια ξεχωρίζουν, αλλά…λίγα πράγματα. ΔΕΝ είναι όλα τα κουπόνια ίδια, ΔΕΝ είναι όλες οι μέρες ίδιες, ΔΕΝ παίζουμε με τον ίδιο τρόπο συνέχεια, ΔΕΝ ποντάρουμε ίδια ποσά σε μέρα (που περιμένουμε) καλή και σε μέρα (που περιμένουμε) κακή.

Βασικοί κανόνες είναι αυτοί… Γι αυτό λοιπόν, θα κινηθώ σε ρηχά νερά. Είμαι ξεκάθαρος. Τι μου αρέσει; Αρχικά είχα Τότεναμ, Σάντερλαντ, Ιπσουιτς, Λιντς, Χάτερσφιλντ, Κόβεντρι, Γουίκομ, Νιουκάστλ, Μπρίστολ Ρόβερς και Μάδεργουελ από το νησί. Και είχα κάμποσες σημειωμένες ισοπαλίες. ΑΥΤΟ είναι δείγμα γιά όσους με ξέρουν. Οταν με ακούτε-διαβάζετε να κοιτάω χινάρια στο νησί, είναι γιατί πολλά ματς είναι μοιρασμένα, άκρη δεν βρίσκω και…καταλήγω στο “σταύρωμα”.

Πχ πολλοί σήμερα θα πούνε “Γουόλσολ”. Ή θα πούνε “Νορθάμπτον”. Δεκτόν. Εμένα δεν μου “μιλάνε”. Γιατί και η Μπόρνεμουθ έχει εντός…μόνο Χ (0-4-0) και η Μπέρτον έχει καλή φορμίτσα. Μακάρι να περάσουν σε όσους τα ποντάρουν. Από αυτά που διαβάσατε ότι είχα αρχικά, πόσα κρατάω; Τότεναμ, Σάντερλαντ, Λιντς, Γουίκομ, Νιουκάστλ.

Αυτά. Μόλις πέντε. Κι αν στα πέντε τα δύο είναι φαβορί, βάλτε με νου σας. Χλωμό πρόγραμμα… Τα άλλα τα απέρριψα μετά από πολλή σκέψη. Ηθελα πιό ψηλά πχ την Κόβεντρι ή την Μπρίστολ Ρόβερς, ήθελα να παίζει ο Τσόπρα στην Ιπσουίτς, ήθελα καλό δείγμα από την Μάδεργουελ προ ημερών με την Ρέιντζερς….. Ας μείνω σε όσα κράτησα. Η Ρέντινγκ μπορεί να κέρδισε προχθές στο Λιγκ Καπ, αλλά στα δύο ματς πρωταθλήματος σερί, ήταν…γιά κλωτσιές.

Κυριολεκτικά. Κάκιστη. Ούτε φάσεις δεν έκανε. Η Νιουκάστλ έχει επιστροφές, έχει Πάρντιου με νέο (οκταετές παρακαλώ) συμβόλαιο, έχει καλή εμφάνιση -έστω και με μικτή ομάδα- απέναντι στην Γιουνάιτεντ. Η Σάντερλαντ, από τις ομάδες που δεν έχουν νίκη (Στόουκ, Λίβερπουλ) έχει κατ' αρχάς το θετικό ότι…δεν έχει ήττα! Μόνο ισοπαλίες. Κατά δεύτερον έχει την καλύτερη απόδοση, κατά τρίτον ανεβάζει στροφές.

Η Λιντς ανεβάζει στροφές, νίκη με Νότιγχαμ, νίκη με Εβερτον. Και πειστικές εμφανίσεις. Βέβαια, η Λιντς ειναι…ασανσέρ. Ελπίζω να μην πατήσουν το κουμπί γιά το …ισόγειο σήμερα. Δεν θα το έπαιζα, αλλά γύρισα μιά εβδομάδα πίσω. Κάναμε live στο www.betradio.com με τον Γιώργο Δήμιτσα, είχε παίξει Μπρίστολ Σίτι, αγωνιούσε, παρακολουθούσε το ματς και κάποια στιγμή μου λέει “χλώμο, δεν παίζουμε καλά”.

Αυτό το τελευταίο κακό δείγμα της Μπρίστολ με έπεισε γιά σήμερα να παίξω Λιντς. Η Γουίκομ άλλαξε τεχνικό, ήρθε ο -παίκτης και αρχηγός και σημαία- Εϊνσγουορθ να καθήσει στον πάγκο ως υπηρεσιακός. Μου κάνει. Θα τους τσιτώσει, είναι εμβληματική φιγούρα. Και στο φινάλε, ποιά Ντάγκεναμ με μηδέν νίκες;;;;;; Τέλος, Τότεναμ. Σόρρυ, αλλά…ως πότε; Ως πότε η Γιουνάιτεντ χωρίς να παίζει μπάλα, με την διαιτησία να την ευνοεί συνεχώς, θα παίρνει ματς; Ξέρω ότι ξέρετε κι εσείς.

Οκ, πελάτης από το …1989 η Τότεναμ στο Ολντ Τράφορντ. Αλλά.. όχι και 6.80 που το βρίσκω στο ανταλλακτήριο! Η…Γουίκομ είναι η Τότεναμ; Κουλή είναι; Θα το ρισκάρω, αξίζει. Καθαρό ματς γιά trading και γιά μονό αποδεκτό. Ας είναι διπλό ως το 65' του αγώνα και μετά… ξέρω τι θα κάνω (και αυτοί ας κάνουν ότι θέλουν). Ας…μην δούμε τα αίσχη του 2005 (στη φωτό, το γκολ του Μέντεζ στον Κάρολ που ήταν ένα μέτρο μέσα και δεν μέτρησε ποτέ), ας γυρίσει λίγο και ανάποδα το νόμισμα στην Μάντσεστερ.

Ε, αν παίξει μπάλα θα χάσω. Αλλά δεν θα μετανοιώσω ποτέ… Αυτά στο νησί. Ή μάλλον έχω και τα…χινάρια που λέγαμε. Σε οκτώ ματς μπορεί να δούμε “σταύρωμα”. Να παίξω ένα…λόττο; Ας παίξω! Λέιτον-Μπέρτον-Τσέστερφιλντ-Μπράντφορντ είναι τα τέσσερα που θα κρατήσω (από τα οκτώ. Γιά την ιστορία, Σέφιλντ Γιουν, Μπόρνεμουθ, Καρλάιλ και Σρίουσμπερι είναι τα τέσσερα που άφησα).

Αλλά αυτό, το ξαναγράφω, είναι…καπρίτσιο μου. Λόττο. Οχι…σοβαρό κουμάρι. Εκτός νησιού, έσβησα κι εδώ πολλά. Λεβερκούζεν, Ατρόμητο, Μονπελιέ, Μπρέντα, τα έσβησα. Εμεινα με δύο φαβορί (Νις και Παλμέιρας) και δύο μεγάλα. Μπιλμπάο, Τβέντε. Ε, οκ, εδώ γιά…μαγιά βάλτε και κανένα over (Αμβούργο, Γιουβέντους, και το εγγλέζικο της Μπρίστολ Σίτι με την Λιντς) και κλείσαμε.

Κι εδώ χαλαρά θα πάω… Το θέμα είναι πως θα τα “μπλέξω”. Οκ, Τότεναμ και Τβέντε (αυτή στο 4.30), είναι γιά μονά και trading. Tα χινάρια είναι το…λόττο της ημέρας σε 2-3-4, σε ένα μικρό yankee. Αλλά εχω ακόμα Λιντς, Γουίκομ, Μπιλμπάο από μεγαλούτσικα, έχω μιά…μεσαία Νιουκάστλ και έχω και Νις, Σάντερλαντ, Παλμέιρας με τα over ως “μικρά”.

Θα πετάξω κι άλλα. Θα κρατήσω ένα over (Μπρίστολ Σίτι), θα κρατήσω δύο μικρά (Σάντερλαντ και Παλμέιρας) και θα κάνω ένα παρολί “μικτό”. Και θα αφήσω έξω εν ολίγοις και τα υπόλοιπα over και την Νιουκάστλ και την Νις. Ουσιαστικά απο το νησί (δεν μετράω τα Χ) μένω με…τέσσερα σημεία και ένα over. Κλείσαμε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.

190 μονάδες. Κέρδη από 26/9: 764 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.954 μονάδες. Ποντάρισμα 29/9: Μονό αποδεκτό: Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ 2 (6.80), 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Αγιαξ-Τβέντε 2 (4.30), 64 μονάδες. Yankee (2-3-4) με ισοπαλίες: Λέιτον Χ (3.20)-Μπέρτον Χ (3.20)-Τσέστερφιλντ Χ (3.35)-Μπράντφορντ Χ (3.10), από 25 μονάδες στις έξι δυάδες (σύνολο 150), από 12 σε κάθε τριάδα (σύνολο 48) και 5 στην 4αδα.

Ολο μαζί 203 μονάδες. Trixie (2-3) με Γουίκομ 2 (3.30)-Λιντς 2 (2.85)-Μπιλμπάο 2 (3.00), από 60 μονάδες σε κάθε δυάδα και 27 στην τριάδα. Σύνολο 207 μονάδες. Παρολί με Σάντερλαντ 1-Μπρίστολ Σίτι over-Παλμέιρας 1 (5.56), με 100 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 624 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.330 μονάδες. Είναι σαφές ότι τις 203 μονάδες των ισοπαλιών τις…πετάω κάπως. Είναι έμπνευση, είναι λόττο.

Οσοι αυτή την εποχή είναι χαμένοι, να το…ξεχάσουν, να ΜΗΝ το παίξουν. Oι…κανονικές μονάδες που παίζω, είναι οι υπόλοιπες 420. Βάρος στο trixie και στο παρολί. Στα μονά, το trading είναι οπλισμένο. Ας μπουν…λεφτά στην τσέπη και ας μην φανούν ποτέ στην κάβα! Και γιά να μην ξεχνιόμαστε, η τελική χημεία ΠΑΝΤΑ ανήκει σε εσάς. Ραντεβού πάλι αύριο μεσημέρι, κατα τη 1.

Και στο chat φυσικά….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras