3339

Billaras

Πολύ μεγάλο ξεδιάλεγμα!

Να πω την μάυρη μου αλήθεια, αυτό με τις απανωτές κερδισμένες δυάδες (τρίτη σερί την Πέμπτη σε απανωτά πονταρίσματα) δεν με χαλάει, αλλά…δεν μου φτάνει. Σαν να μην έγινε γιά μένα το μεσοβδόμαδο. Στοιχηματικά πάντα, γιατί αγωνιστικά μπορούμε να σχολιάσουμε πολλά. Το θέμα είναι ότι πιέζει ο χρόνος. Οσοι διάβασαν Kingbet καταλαβαίνουν τι εννοώ γιά αγωνιστικό σχόλιο, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ας μείνω στο στοίχημα, ήθελα κάτι παραπάνω, δεν ήρθε, δεν με ενοχλεί όσο δεν χάνω, αλλά είπαμε. Δεν μου φτάνει. Φτάσαμε 14 Μάρτη, έχω δύο μήνες. Και θέλω μίνιμουμ μιά καλή νίκη. Βαρβάτη που λένε. Το νέο κουπόνι έχει πολλές επιλογές. Γιά την ακρίβεια, …παραέχει πολλές! Οπως έγραψε ο Μάκης, η χημεία σήμερα και αύριο θα είναι καθοριστική.

Το ζητούμενο όμως είναι και κάτι άλλο. Να ΜΗΝ απλώσει πολύ το παιχνίδι, να είναι επικεντρωμένο, στοχευμένο. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, στο μεγάααααλο ξεδιάλεγμα που πρέπει να γίνει… Στο νησί ας πούμε, ούτε λίγο-ούτε πολύ, έχουν φτάσει ως σήμερα το πρωί, δώδεκα σημεία! Μιά ντουζίνα! Πάρα πολλά. Χαλ και Στόουκ από Premier, Κάρντιφ και Τσάρλτον από Championship, Μπάρνσλεϊ, Κρόουλι, Τζίλιγχαμ, Πιτέρμπορο από 1η, Στιβενέιτζ από 2η, Μάκλεσφιλντ από Κόνφερενς και Ρος Καουντι, Σεντ Τζόνστον από Σκωτία.

Και φανταστείτε, δεν έχω στη δική μου διαλογή τρία ακόμα σημεία που ο Μάκης ας πούμε, τα ποντάρει (Γουίγκαν, Νοτς Κάουντι, Πλίμουθ). Εμένα αυτά τα τρία δεν μου κάνουν. Που να τα είχα κι αυτά μέσα (γέλια). Αρχίζουν τα ζόρικα. Το ξεδιάλεγμα! Εξω Στόουκ λόγω ιδιαιτερότητας (Πούλις κόντρα στο μεγάλο του δημιούργημα). Εξω Κάρντιφ γιατί σέβομαι και την Μπρέντφορντ, πάει μιά χαρά.

Εξω Τζίλιγχαμ γιατί…Μπρίστολ Σίτι είναι η άλλη, δεν έχει δώσει δικαιώματα. Εξω και η Ρος Κάουντι, γιατί …μας πήραν χαμπάρι οι μπουκ και την βούλιαξαν. Εσβησα μιά τετράδα, έμεινα με οκτώ. Τις ξανακοιτάω με αποδόσεις δίπλα (βοηθάει το μάτι): Χαλ (4.00). Τσάρλτον (2.80), Μπάρνσλει (3.00), Πιτέρμπορο (3.05), Κρόουλι (3.50), Στιβενέιτζ (2.60), Μάκλεσφιλντ (3.

50), Σεντ Τζόνστον (2.80). Αφήνω και Στιβενέιτζ, στο 2.85 την μελέταγα, στο 2.60 δεν μου κάνει. Και εντελώς διαισθητικά, αφήνω και Κρόουλι. Το παλεύει, της το αναγνωρίζω, αλλά δεν φτάνει μάλλον αυτό. Εδώ το κριτήριο είναι πρώτα αγωνιστικό. Και μένουν έξι… Θα πάω σε μιά “καινοτομία”, δύο σχετικά μικρά σημεία (γιά τα δεδομένα του Betsellers μικρά), θα τα κάνω ξερή δυάδα.

Τσάρλτον-Σεντ Τζόνστον. Μου δίνει 7.84 φορές τα λεφτά μου. Και τα άλλα τέσσερα σε yankee. Η χημεία…ας βάλει το χέρι της (γέλια). Εκτός νησιού, επίσης πολλά. Πρόσθεσα και μερικά σήμερα. Ολα μαζί; Σάλκε (2.55), Αστέρας Τρίπολης (5.00), Εσπανιόλ (3.60), Τσβόλε (4.75), Εβιάν (3.75), Γρανάδα (4.00), Μπιλμπάο (3.75), Καέν (4.00), Σεντ Ετιέν (2.05), τα over σε Μονπελιέ (1.85) και Κάλιαρι (1.

85), το ξερό Χ στο Παλέρμο-Γιούβε (3.25). Πήξαμε κι εδώ. Ακόμα μιά ντουζίνα. Με τα over και ένα αυριανό που κοιτάω από σήμερα (το…μαρτύρησε ο Μάκης, το ξερό Χ στο Σταντάρ-Γκενκ που τους βολεύει και είναι στο 3.40), περάσαμε τη ντουζίνα. Ξανά μανά σβήσιμο. Εβιάν, Καέν, Σεντ Ετιέν, Εσπανιόλ έφυγαν. Εξω και το ένα over, αυτό της Κάλιαρι.Πόσα μένουν; Σάλκε (2.

55), Αστέρας Τρίπολης (5.00), Τσβόλε (4.75), Γρανάδα (4.00), Μπιλμπάο (3.75), τα over σε Μονπελιέ (1.85). Πεντε ασόδια, τα χινάρια κι ένα over. Καταλήγω! Σβήνω τα χινάρια, σβήνω Αστέρα, σβήνω Μπιλμπάο, πάω σε δυάδα με Σάλκε και το over, πάω και σε μονά-δυάδα Τσβόλε-Γρανάδα. Γενικά πάω σε δυάδες, είναι η επικέντρωση σημείων που έγραφα. Σε αυτό το χρονικό σημείο επιβάλλεται πλέον να ρισκάρω σε ότι αφορά στον τρόπο πονταρίσματος.

Και αφού οι δυάδες…με κρατάνε τελευταία, ας μείνω στον ίδιο τρόπο. Αρα, κατέληξα! Ενα yankee εγγλέζικο, δύο δυάδες “ξερές” (μιά εγγλέζικη, μιά μη εγγλέζικη) και δύο μονά (και ψιλά στην δυάδα τους). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 12/3: 331 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.561 μονάδες. Ποντάρισμα 14/3: Yankee: Χαλ 2 (4.00)- Μπάρνσλει 2 (3.00) -Πιτέρμπορο 2 (3.

05)- Μάκλεσφιλντ 2 (3.50) (Vistabet) με 30 μονάδες οι δυάδες, 15 οι τριάδες και 5 η τετράδα. Ολο μαζί 245 μονάδες. Δυάδα: Τσάρλτον 1-Σεντ Τζόνστον 2 (7.84) (Vistabet) με 55 μονάδες. Δυάδα: Σάλκε 2-Μονπελιέ over (4.71) (Vistabet) με 101 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Τσβόλε 2 (4.75) με 45 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γρανάδα 2 (4.00) με 50 μονάδες. Δυάδα: Τσβόλε-Γρανάδα (19,00) (Vistabet) με 15 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 511 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 3.050 μονάδες. Οσο κι αν μαζεύτηκα, όσα κι αν πέταξα, πάλι είμαι περίπου 150 μονάδες παραπάνω από το “κανονικό” μου ποντάρισμα. Φαινόταν από την αρχή αυτό. Θέλω μίνιμουμ μιά δυάδα κάπου και μετά βλέπουμε. Η χημεία είναι απόφαση του καθενός, ακόμα ΚΑΙ από αυτά που άφησα στο παρά πέντε. Γιά να φτάσουνε εδώ, δεν είναι άσχημα.

Μικρές λεπτομέρειες πλέον (και στην τελική επιλογή μου και στα ματς) θα κάνουν τη διαφορά. Ας είναι υπέρ μας. Τα ξαναλέμε αύριο, πιό νωρίς από σήμερα…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras