4413

Billaras

Πολύ…σκληρό παιχνίδι!

Ενα σημείο. Ενα και μοναδικό σημείο έκανε την διαφορά νίκης-ήττα το Σαββατοκύριακο. Ηταν ουσιαστικά η τρανή απόδειξη αυτών που πρόσφατα έγραφα, ότι δεν έχει καμμία σημασία αν έχεις… 7 στα 10, 5 στα 15 ή….3 στα 30. Σημασία έχει αν τα εύστοχα είναι αυτά που θέλεις, αυτά που έχεις φορτώσει. Τρία στα 15 να είχα το Σαββατοκύριακο, θα ήταν μεγάλα τα κέρδη αν αυτά τα τρία ήταν η Βιγιαρέαλ, η Μπολόνια Χ και η Λέτσε! Τόσο απλο! Τώρα, τα ποσοστά ήταν μιά χαρά, αλλά… τι να το κάνω; Και Σάλκε πέρασε και Φέγενορντ πέρασε, και over 2,5 Λιλ πέρασε και over 3,5 PSV πέρασε, και το Χ της Μπολόνια πέρασε, αλλά…έχασα! Γιατί αναφέρομαι σε ένα σημείο; Προσέξτε (ή μάλλον θυμηθείτε) το παιχνίδι μου.

Μόνο η Λέτσε να κέρδιζε, αυτόματως έιχα κέρδη. Και παρολί και βαριά δυάδα. Μόνο το Χ της Χετάφε να πέρναγε, πάλι κέρδη (τρεις δυάδες και μια τριάδα με ισοπαλίες). Το ίδιο και αν πέρναγε μόνο το Χ της Ξάνθης. Να το πω αλλιώς; Μόνο το over της Ρόμα να πέρναγε, θα ήμουν μιά η άλλη, δεν θα έχανα! Ενα από όλα αυτά, μονάχα ένα! Και θα μιλάγαμε αλλιώς… Τέλος πάντων, με όσα μάζεψα πήρα πίσω το 50% όλου του Σαββατοκύριακου, μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα, σαφώς δεν είμαι ικανοποιημένος.

Δεν ήθελα να πάρω 689 μονάδες πίσω, ήθελα….1689, αλλά είπαμε. Ενα σημείο. Ούτε γιά ατυχίες θα μιλήσω, ούτε γιά τίποτα, δεν έχει νόημα, μου φτάνει που ξέρω εγώ αν μπορούσα καλύτερα. Πάνε αυτά. Πάμε στο σήμερα. Εκτός Αγγλίας, γιά να…ξεμπερδεύουμε, μόνο η Οσασούνα μου κάνει. Κανένα άλλο. Εδρα καλή έχει, φορμά (ειδικά εντός) έχει, η Χετάφε είναι ομάδα.

.χαμηλών λιπαρών (πως έσπασε το Χ το Σάββατο ένας Θεός ξέρει, με αυτογκόλ στο 82' σε ένα…τζούφιο και σβηστό ματς), μου κάνει λοιπόν το 2.20 του άσου. Ας δούμε το νησί… Από χθες που έγραψα στην εφημερίδα, έκανα λόγο γιά πέντε φαβορί κατ' αρχάς. Γ.Χαμ, Μπέρμιγχαμ, Λιντς, Κιντερμνίστερ και Σρίουσμπερι. Σήμερα, όλες μα όλες… βούλιαξαν οι αποδόσεις τους.

Και θα σβήσω πάραυτα τις τρείς από τις πέντε. Γουέστ Χαμ, Κιντερμνίστερ, Σρίουσμπερι. Τώρα αν με ρωτήσει κανείς γιατί…αυτές και γιατί κρατάω Λιντς και Μπέρμιγχαμ, θα του απαντήσω… γιατί έτσι μου αρέσει! Καθαρά ένστικτο, αυτές οι δυό μου κάνουν έστω και στο 1.90 η Λιντς και 1.95 η Μπέρμιγχαμ (πλέον). Δυό στο σακούλι λοιπόν. Από over, έχω το πολύ δυνατό στο Τζίλιγχαμ-Κρόουλι, το επίσης δυνατό στο Μπέρι-Σκάνθορπ και το …μέτριο Τσάρλτον-Γέοβιλ.

Κι εδώ από ένστικτο, κρατάω μόνο το ένα! Το Τζίλιγχαμ-Κρόουλι. Τα άλλα δύο τα σβήνω. Τρία στο σακούλι ως τώρα (Μπέρμιγχαμ, Λιντς, Τζίλιγχαμ over). Πάμε στα μεγάλα σημεία. Αρχικά είχα Μπαθ, Γέοβιλ, Κόλτσεστερ, Γουίκομ, Νορθάμπτον, Τορκί. Γραμμένα στην εφημερίδα όλα. Ξεκίνησα να σβήνω. Πρώτη από όλες, την Νορθάμπτον. Εδιωξε τον Πεσισόλιντο η Μπέρτον, αυτομάτως εγώ… σβου.

Εντελώς διαισθητικά, σβήνω και το “σκληρό” σημείο της Γέοβιλ. Μιά χαρά είναι, δεκτόν, αλλά φοβάμαι ξέσπασμα της Τσάρλτον απόψε. Το τρίτο που σβήνω έιναι η Κόλτσεστερ. Αυτό το σβήνω γιατί έχει…και πολύ Χ μέσα. Μα πάρα πολύ. Δείτε αποτελέσματα και θα συμφωνήσετε. Μακάρι να είμαι σωστός και να μην δω κανένα 0-1 τελικό… Ποιά μένουν; Μπαθ, Τορκί, Γουίκομ.

Και τώρα προσθέτω ένα τέταρτο…φρέσκο. Την Μάκλσφιλντ! Σχεδόν ταυτόχρονα Ρόδεραμ και Μάκλσφιλντ έδιωξαν Σκοτ και Σίμπσον αντίστοιχα. Μόλις χθες. Η διαφορά όμως, είναι στο…σήμερα. Η μεν Ρόδεραμ θα ψάξει νέο τεχνικό, στόχος να έρθει σε καμιά δεκαριά μέρες, να δει την όμαδα ως το Μάιο και να αποφασίσει γιά όλα, χτίζοντας από την αρχή.

Κάτι σαν…λευκή πετσέτα μου μοιάζει αυτό γιά φέτος. Η Μάκσλφιλντ όμως, ήδη έφερε αντικαταστάτη. Τον Μπράιν Χόρτον. Την ξέρει την ομάδα. Και τον έφερε άμεσα γιά ένα λόγο. Γιατί…καίγεται να σωθεί. Θέλει δηλαδή εδώ και τώρα νίκες και οξυγόνο. Μπήκε στην πρίζα. Μπορεί να είμαι λάθος. Η Ρόδεραμ είναι καλύτερη και η Μάκλσφιλντ 15 χωρίς νίκη.

Αλλά το μομέντουμ, οι ειδήσεις αυτές, με έπεισαν. Και θα το ρισκάρω. Γιά τα άλλα τρία, τι να πω; Πολύ σκληρά σημεία όλα. Η Μπαθ τελευταία. Αλλά με δύο σερί νίκες, ή τώρα ή ποτέ. Η Τορκί 2η και χωρίς άγχος ενω η Σουίντον μετά από ήττα, με τελικο Τρόφι το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ. Και η Γουίκομ σε ματς “εξάποντο” με την κακή και ντεφορμέ Εξετερ… Θέλω να πω το εξής: Τα ματς όλα είναι.

.σκέτες ακροβασίες. Σκληρά σημεία. Με τις αποδόσεις-βουνά. Μπορεί να χαθούν πανεύκολα και τα τέσσερα. Η Μπαθ δεν παύει να είναι τελευταία, η Σουίντον δεν παύει να είναι ομαδάρα και με 15-2-1 εντός, η Γουίκομ παίζει…εξάποντο, η Μάκλσφιλντ άλλαξε μεν τεχνικό, αλλά είναι…15 χωρίς νίκη! Που θέλω να καταλήξω; Εγώ θα ακροβατήσω. Θα ρισκάρω πολύ.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ, ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΙΛΑΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. Ξεκάθαρα πράγματα. Αλλιώς, όποιος ακολουθήσει, ας …οπλιστεί με υπομονή, ψυχή, γερό στομάχι και….πάμε! Πως θα παίξω; Εχω τρία φαβορί (δύο αγγλικά συν την Οσασούνα) και ένα καλό over. Και τέσσερα αουτσάιντερ. Θα πάω ως εξής: Τα τρία μεγάλα αουτσάιντερ (Μάκλσφιλντ, Τορκί, Μπαθ) σε μονά.

Για trading όπου μπορώ. Μετά, θα αφήσω την Μπαθ ήσυχη και με τα άλλα δύο συν την Γουίκομ, θα κάνω και ένα trixie 2-3. Στα δε μικρά, ας πάει και το παλιάμπελο, αφήνω έξω την Οσασούνα, κάνω αμιγώς αγγλικό παιχνίδι και κάνω μιά τριάδα με Λιντς 1-Μπέρμιγχαμ 2-Τζίλιγχαμ over. Αυτά είναι. Μέτριο μπετ. Προς το..χαλαρό. Εξάλλου τα σημεία είναι μεγάλα και.

.ζημιά κάνουμε (αν βγουν) και με χαλαρό ποντάρισμα. Ξανακατεβάζω τους ρυθμούς μου δηλαδή… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.140 μονάδες. Κέρδη από 18/3: 689 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.829 μονάδες. Ποντάρισμα 20/3: Μονό αποδεκτό: Μπαθ 2 (7.00), 45 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Τορκί 2 (5.50), 64 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μάκλσφιλντ 2 (5.80), 60 μονάδες.

Trixie: Μάκλσφιλντ (5.25)-Τορκί 2 (5.00)-Γουίκομ 2 (2.75), από 40 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 120) και 10 στην τριάδα. Παρολί: Λιντς 1-Μπέρμιγχαμ 2-Τζίλιγχαμ over (6.18), 90 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 389 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.440 μονάδες. Οπως βλέπετε, άλλες οι αποδόσεις των μονών (στο ανταλλακτήριο) κι άλλες στο trixie. Οπως τσέκαρα, όλα παίζονται και live, εκτός της Μπαθ! Εδώ… θέλουμε στα ίσα το διπλό! Τίποτα άλλο, καλό βόλι, με χαλαρότητα και …υπομονή (ε, αν έχουμε και ρέντα, με τέτοια σημεία, ακόμα καλύτερα).

Ραντεβού στο chat απόψε, αύριο πιό νωρίς η στήλη (πριν το ράδιο που είναι 3-4) και με λιγότερα σημεία.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras