1854

Μάκης Μηνδρινός

Πολύ συγκεκριμένα πράγματα

Χαιρετώ! Σε ένα πολύ χαλαρό μεσοβδόμαδο έγινε… δουλίτσα. Και είναι ακόμα μία απόδειξη ότι πολλές φορές στα πιο μικρά κουπόνια, ή όταν το πρόγραμμα δεν είναι τόσο καλό, κάνεις καλύτερα focus στα ματς που «πρέπει».

Από την αρχή της σεζόν και από τότε που το betsellers έγινε συνδρομητικό έχουμε αναφέρει 2-3 φορές εδώ το πόσο σημαντικό είναι το σωστό ξεδιάλεγμα.

Το ότι μπορεί να μας αρέσουν 10 παιχνίδια ένα Σάββατο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παίξουμε και τα δέκα. Η λέξη «selectivity» είναι κλειδί, είναι από τις πιο σημαντικές στο στοίχημα. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να την… χρησιμοποιείς κάθε φορά που παίζεις. Τουλάχιστον όταν το πρόγραμμα είναι μικρό ή δεν είναι τόσο καλό, το ξεδιάλεγμα γίνεται πιο εύκολα.

Σε ένα πρόγραμμα με λίγα περισσότερα από 10 παιχνίδια, ο Βασίλης έγραψε για Ντόβερ και Σάλφορντ, εγώ για Μπρίστολ Ρόβερς και Σάλφορντ, ήμουν τυχερός γιατί επέλεξα μόνο τη δεύτερη, όλα καλά! Πάμε παρακάτω. Σας το λέω από τώρα, το κουπόνι δεν είναι καθόλου καλό. Λίγα πράγματα, θα διαβάσετε παρακάτω το γιατί.

Πρέμιερ Λιγκ

Ματσάρα το Λίβερπουλ – Τότεναμ και πολύ πιο επικίνδυνο στα δικά μου μάτια σε σχέση με ό,τι μας δίνουν οι μπουκ.

Αλλά επειδή και η Τότεναμ είχε θέματα πριν από τη διακοπή, το πιο σωστό είναι να το αφήσουμε στην ησυχία του. Από ‘κει και πέρα θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανά over τα Λέστερ – Μπόρνμουθ (ίσως και over 3,5 αυτό) και Γουέστ Χαμ – Εβερτον. Κατά τ’ άλλα ησυχία! Αν είχα μια προποτζίδικη διπλή θα την έβαζα στο Μπράιτον – Σαουθάμπτον Χ2. Αλλά βάζω ίσες πιθανότητες σε ισοπαλία και διπλό.

Επίσης, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν η Μπέρνλι τσιμπήσει βαθμό/ούς κόντρα στη Γουλβς. Υπενθυμίζω πως σε παρόμοιο ματς, πριν περίπου ένα μήνα, η Γουλβς έχασε στην έδρα της ουραγού Χάντερσφιλντ (1-0).

Τσάμπιονσιπ

Εδώ η ματσάρα είναι το αποψινό Γουέστ Μπρομ – Μπέρμιγχαμ, το ντέρμπι στα Μίντλαντς. Και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για την Μπέρμιγχαμ (αφαίρεση 9 βαθμών) αλλάζουν οι στόχοι της, καθώς πλέον είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Θεωρώ ότι θα βάλει δύσκολα στην Γουέστ Μπρομ και δεν αποκλείω την έκπληξη. Θα ήμουν πιο ζεστός αν οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν στον πάγκο τους τον Μουρ.

Ειδησεογραφικά, πέρα από την Μπέρμιγχαμ, πρέπει αναφέρουμε ότι η Μπόλτον είναι πάρα πολύ κοντά στο να αλλάξει χέρια. Για την ακρίβεια, θεωρείται θέμα ωρών! Που σημαίνει ότι θα μπουν άμεσα οι μισθοί σε παίκτες και προσωπικό.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κρατούν… μυστικό το όνομα των αγοραστών! Λέγεται, πάντως, ότι είναι Αγγλοι και έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με το αγγλικό ποδόσφαιρο… Πριν από λίγο, πάντως, υπήρχε ενημέρωση ότι οι παίκτες ακόμα δεν είχαν πληρωθεί. Και αν αυτό δεν γίνει άμεσα, η «καμπάνα» έρχεται.

* Στα στοιχηματικά, με απασχολεί το Στόουκ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Το διπλό προφανώς, που είναι στο 3,55. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν άλλαξε κάτι κατά τη διάρκεια της διακοπής, όμως πριν από αυτήν είχαμε τα εξής δεδομένα: η Στόουκ «εγκλωβισμένη» στη μέση της βαθμολογίας και σε πολλά ματς να βγάζει… ξενέρωμα. Ηταν ο απόλυτος στόχος η άνοδος και κάθεται βαρύ το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν μπόρεσε καν να τη διεκδικήσει.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάνει την σούπερ αντεπίθεση στο τέλος, όμως με τα ως τώρα δεδομένα δείχνει ότι δεν μπορεί.

Η Γουένσντεϊ από την άλλη ήταν από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες πριν από το μπρέικ. Βασικά το… τσιπάκι άλλαξε μόλις ανέλαβε ο Στιβ Μπρους, ο οποίος από την 1η Φεβρουαρίου που ήρθε, η Σέφιλντ είναι αήττητη σε 10 ματς (5-5-0)! Μπορεί τον έμπειρο προπονητή να μην τον έχω στη λίστα με τους τοπ Βρετανούς, μπορεί το στυλ του να είναι… παλιομοδίτικο, όμως για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα είναι μια χαρά.

Για αποστολές-εξπρές, όπως έγραψα και στην εφημερίδα. Πλέον, λοιπόν, η Γουένσντεϊ διεκδικεί πλέι οφ ανόδου, εκτός έδρας έχει μόλις μία ήττα στις 8 τελευταίες εξόδους. Κάμποσες ισοπαλίες, βέβαια, και για τους μεν και για τους δε.

Λιγκ 1

Η Σάουθεντ έδιωξε τον Κρις Πάουελ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρει τα πάνω της αγωνιστικά και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Και στο πρώτο ματς χωρίς τον Πάουελ υποδέχεται την Σριούσμπερι, σε ματς «φωτιά για την παραμονή, καθώς αμφότερες είναι οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Τα χάλια τους έχουν και οι δύο αγωνιστικά, δεν είναι να τις εμπιστεύεσαι, παρ’ όλα αυτά στη λογική αλλαγής προπονητή/ψυχολογίας και από τη στιγμή που ο άσος ακουμπάει στο 3,00, θα μπορούσε να συζητηθεί η Σάουθεντ.

* Στο Τζίλιγχαμ – Ρότσντεϊλ το κίνητρο είναι μάλλον μονόπλευρο. Γράφω μονόπλευρο επειδή όπως έχουμε πει, Αγγλία είναι, τα βαθμολογικά κίνητρα πολλές φορές δεν παίζουν κανένα ρόλο. Όχι ότι η Τζίλιγχαμ έχει σωθεί, στο +5 είναι από τη γραμμή υποβιβασμού, όμως με 8 ομάδα από κάτω της, μέχρι τη ζώνη του υποβιβασμού. Η δε Ρότσντεϊλ καίγεται, είναι εντός ζώνης, και η αλήθεια είναι ότι δείχνει και σημάδια ζωής με τον υπηρεσιακό και στο 3.

10 είναι σημειωμένη.

Λιγκ 2

Εδώ δεν έχω σχεδόν τίποτα! Τι σχεδόν δηλαδή; Τίποτα! Σε λογική Σάουθεντ, η Γέοβιλ έδιωξε μετά από 3,5 χρόνια τον Γουέι και θα πάει με υπηρεσιακό στο εντός έδρας με τη Νιούπορτ. Η οποία Νιούπορτ εκτός έδρας έχει 12 ήττες σε 19 ματς (τρεις διαδοχικές). Ανετη δεν θα την έλεγα, από την άποψη ότι έχει ματς λιγότερα και υπό προϋποθέσεις είναι ακόμα μέσα στη διεκδίκηση των πλέι οφ.

Δεν το πιστεύω ότι θα τα διεκδικήσει σοβαρά, αλλά από τη στιγμή που ελπίδες υπάρχουν οφείλουμε να τις αναφέρουμε. Η Γέοβιλ αγωνιστικά είχε τα χάλια της τα μαύρα. Και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν υποβιβαστεί. Όμως, άλλαξε προπονητή, και ίσως και εδώ έχουμε μια πρώτη αντίδραση. Ο άσος είναι στο 3,20. Εμπιστευόμαστε το μπαζάκι τη Γέοβιλ;

Νάσιοναλ Λιγκ

Ούτε εδώ είναι καλή η αγωνιστική, από τις λίγες φορές φέτος που δεν βγάζει κάτι η Νάσιοναλ Λιγκ.

Μια λίγο ακραία σκέψη θα μπορούσε να είναι η Ντόβερ στην έδρα της Σόλιχαλ, αλλά μετά το διπλό που έβγαλε μεσοβδόμαδα στη Ντάγκεναμ σχεδόν σώθηκε. Και η Σόλιχαλ, παρά το γεγονός ότι δεν… πετάει αγωνιστικά, είναι πιο ξεκούραστη και προφανώς έχει κίνητρο (άνοδο). Παρ’ όλα αυτά χτυπάει κάπως στο μάτι το 6άρι. Μπέρδεμα…

* Αν διάλεγα μια ισοπαλία θα ήταν στο Τσέστερφιλντ – Ντάγκεναμ.

Λογικά δεν θα κινδυνέψουν αλλά δεν θα τους χάλαγε και ένας βαθμός ακόμα. Η Τσέστερφιλντ εξάλλου, είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (έχει 16).

Βορράς/Νότος

Και εδώ ελάχιστα πράγματα. Στο Νότο δεν βλέπω τίποτα ενδιαφέρον. Που να συνδυάζει, δηλαδή, τα θέλω μας (φόρμα, απόδοση, κ.λπ.). Στο Βορρά ψάχτηκα λίγο παραπάνω με το Σπένιμουρ – Χέρεφορντ, όπου το διπλό είναι στο 5,00.

Αυτή που έχει το κίνητρο είναι η γηπεδούχος, η οποία παλεύει να παραμείνει στη ζώνη των πλέι οφ. Την είχα… σταμπαρισμένη για κόντρα, γιατί δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις. Και στο προηγούμενο με την Αλφρετον δεν ήταν καλή: είχε δοκάρι η αντίπαλος στο 0-0 και η Σπένιμουρ προηγήθηκε με τυχερό τρόπο (το έπνιξε ο τερματζής).

Δεν ξέρω, όμως, αν η Χέρεφορντ είναι ο κατάλληλος αντίπαλος.

Όχι τόσο γιατί είναι στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη, που σημαίνει πως είναι μάλλον αδιάφορη βαθμολογικά. Αλλά κυρίως επειδή η εικόνα της στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν ήταν τόσο πειστική. Συν ότι έπαιξε την Τρίτη, ενώ η Σπένιμουρ δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα. Οπότε η κουβέντα είναι περισσότερο θεωρητική.

Στη σούμα. Πολλά είπαμε, σε λίγα καταλήγουμε.

Από Πρέμιερ Λιγκ είπαμε για δύο over σε Λέστερ – Μπόρνμνουθ και Γουέστ Χαμ – Εβερτον, στην Τσάμπιονσιπ για Σέφιλντ Γουένσντεϊ (3,55), στη Λιγκ 1 για Σάουθεντ (3,00) και Ρότσντεϊλ (3,10), στη Λιγκ 2 για Γέοβιλ (3,20), στη Νάσιοναλ για Ντόβερ (6,00) και στο Βορρά για Χέρεφορντ (5,00). Θα το καταλάβατε ήδη φαντάζομαι από τον τρόπο της ανάλυσης, ότι εκείνο που μου αρέσει περισσότερο είναι η Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Οπότε θα παίξω Σέφιλντ και τίποτα άλλο. Δεν ζορίζω τίποτα, δεν υπάρχει κανένας λόγος.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος