818

Μάκης Μηνδρινός

Πολύ συγκεκριμένες επιλογές

Χαιρετώ! Ελπίζω να είστε όλοι καλά, ασφαλείς και ήρεμοι, μετά το χιονιά που περάσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ωραία ήταν, είναι ωραίο το χιόνι, αρκεί να μπορείς να το… υποστηρίξεις. Βέβαια σε αυτή τη χώρα δεν ξέρω αν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι πέρα από τα προβλεπόμενα, από τα καθημερινά (αν και έχω τις επιφυλάξεις μου και για αυτά).

Οτιδήποτε έκτακτο έρχεται, η Ελλάδα απλά παραδίνεται και… έχει ο Θεός!

Και ο χιονιάς δεν ήταν καν έκτακτος. Το ξέραμε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, το φώναζαν οι μετεωρολόγοι, έπεσαν μέσα στο 100%. Όχι στο 99%, στο 100%! Κι όμως, παρά τις προειδοποιήσεις, η όλη αντίδραση ήταν λες και έσκασε ένας χιονιάς από το πουθενά και τους έπιασε όλους απροετοίμαστους.

Anyway, ελπίζω όντως να είστε εντάξει, να μην είχατε ζημιές και προβλήματα. Εμείς στα Βόρεια της Αθήνας, στο Μαρούσι, αποκλειστήκαμε κανονικότατα, το αμάξι ακόμα δεν το έχω βγάλει από εκεί που το είχα αφήσει, ενώ για πολλές ώρες δεν είχαμε και ρεύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ανέβασα στήλη.

Πάμε στα φρέσκα. Καταρχάς έχουμε χειμερινή διακοπή σε κάποια πρωταθλήματα, Κύπελλα κάπου αλλού, γενικά είναι ένα Σ/Κ που… υπολειτουργεί στοιχηματικά.

Η σημερινή εκπομπή αναβάλλεται λόγω και των καιρικών συνθηκών (δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στο στούντιο), αλλά και λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος.

Πρέμιερ Λιγκ ρεπό. Θα μιλήσουμε για τις τρεις επόμενες κατηγορίες και νομίζω ότι δεν έχουμε να πούμε και πάρα πολλά, είναι σχεδόν ξεκάθαρα τα πράγματα.

Στην Τσάμπιονσιπ, δεν έχω κάτι που να βλέπω δυνατά.

Είναι περίεργο το Χαλ – Σουόνσι, γιατί οι γηπεδούχοι παρά τις δύο σπουδαίες νίκες με Μπλάκμπερν και Μπόρνμουθ προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή και δεν έχω ιδέα πως θα αντιδράσει η ομάδα σε αυτή την κίνηση. Είναι φανερό ότι ο νέος ιδιοκτήτης, Ατσούν, θέλει να περάσει το στίγμα του με τη μία, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν δεν είχε προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, η Χαλ θα ήταν επιλογή σε απόδοση αουτσάιντερ (2,87).

Στη Λιγκ 1, οι σκέψεις είναι δύο και αφορούν τα Φλίτγουντ – Κέμπριτζ (4,20 το διπλό) και Μπόλτον – Σάντερλαντ (3,80 ο άσος). Επίσης θεωρώ ότι στέκεται μια ζαριά στον άσο της Ντόνκαστερ κόντρα στην Πλίμουθ. Όχι τόσο επειδή η Ντόνκαστερ έγινε ξεφνικά ομαδάρα μετά το 1-0 επί της ΜΚ Ντονς, που ήταν η πρώτη νίκη μετά από πολλές εβδομάδες, όσο επειδή η Πλίμουθ εξακολουθεί να μην πατάει καθόλου καλά.

Επιβεβαιώθηκε και κόντρα στη Φλίτγουντ, όπου έως το 89’ ήταν μπροστά 3-1 και τελικά πήρε απλά το βαθμό. Η αλλαγή προπονητή την έχει ξεκάθαρα επηρεάσει… Ξαναλέω, όμως, δεν ξέρω αν η Ντόνκαστερ είναι αυτή τη στιγμή ο κατάλληλος αντίπαλος… Δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ.

Τα άλλα δύο είναι πιο ξεκάθαρα: η Μπόλτον αντέδρασε στο κακό σερί με δύο διαδοχικές νίκες απέναντι σε Ιπσουιτς και Σριούσμπερι χωρίς να δεχθεί καν γκολ.

Κινείται καλά μεταγραφικά και γενικά δείχνει να ανεβάζει στροφές μήπως και καταφέρει να πλησιάσει τη ζώνη των πλέι οφ. Το υλικό και την εμπειρία τα έχει, πλέον έχει και ψυχολογία. Η Σάντερλαντ προφανώς είναι καλή ομάδα, όχι τυχαία στις θέσεις της απευθείας ανόδου, αλλά μόλις την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε πρώτη φορά μέσα στο 2022 (1-0 την Πόρτσμουθ).

Είχαν προηγηθεί τρία χωρίς νίκη. Εκτός έδρας, δε, έχει μόλις 5 νίκες σε 14 ματς.

Και στο διπλό της Κέμπριτζ υπάρχει αξία. Μιλάμε για μια ομάδα που έρχεται από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και είναι αήττητη στα 7 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και ένα διπλό στο Νιουκάστλ στο Κύπελλο. Μεσοβδόμαδα λύγισε στα πέναλτι από την πολύ δυνατή Ρόδεραμ, στο Τρόφι.

Η Φλίτγουντ από την άλλη, έσωσε από το πουθενά ένα βαθμό κόντρα στη Πλίμουθ (έχανε 3-1 στο 89’, ισοφάρισε στα χασομέρια) και είναι οριακά εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Στη Λιγκ 2 επίσης δύο σκέψεις. Σάλφορντ στο 3,75 απέναντι στη Νορθάμπτον και Ολνταμ άσο, στο 3,00, κόντρα στη Ρότσντεϊλ. Για τη Σάλφορντ δεν έχω να πω πολλά, είναι σε ανοδική πορεία, μεσοβδόμαδα πέρασε και από το Μπάροου, γενικά είναι μια ομάδα που όπως έχετε καταλάβει, την έχω στα υπόψιν το τελευταίο διάστημα.

Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Νορθάμπτον, αλλά όπως και στην περίπτωση της Σάντερλαντ, δεν δείχνει να πατάει τόσο καλά τελευταία, μετρώντας τέσσερα ματς χωρίς νίκη, στο 0-2-2 είναι μέσα στο 2022.

Οσο για την Ολνταμ, προφανώς είναι Νο1 φαβορί για υποβιβασμό, όμως έριξε το τελευταίο της χαρτί με τον ερχομό του Σέρινταν. Δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο ο Σέρινταν για την Ολνταμ, είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το σύλλογο, εκεί ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, εκεί ξεκίνησε και την προπονητική και έχει πολλά περάσματα κατά καιρούς.

Τον αγαπούν πολύ, το κλίμα σίγουρα θα φτιάξει και τυχαίνει το ντεμπούτο να γίνει σε ντέρμπι, απέναντι στη ντεφορμέ Ρότσντεϊλ.

Όπως είδατε είναι μετρημένα κουκιά. Τέσσερα μου αρέσουν περισσότερο: Μπόλτον (3,80) και Κέμπριτζ (4,20) στη Λιγκ 1, Σάλφορντ (3,75) και Ολνταμ (3,00) στη Λιγκ 2. Θα πάω σε ένα τρίξι με τα πιο μικρά και θα βάλω και ένα μονό την Κέμπριτζ.

Με το μονό θα πάρω πίσω τα λεφτά μου, με οποιαδήποτε δυάδα θα είμαι και λίγο κερδισμένος. Αν δεν υπάρξει κάτι έκτακτο τα λέμε ξανά την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος