1608

Μάκης Μηνδρινός

Πολύ συγκεκριμένες επιλογές

Χαιρετώ! Ησυχα πέρασε το μεσοβδόμαδο, δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις στους επαναληπτικούς του Κυπέλλου Αγγλίας. Εντυπωσιακό ότι από τα 14 ματς που διεξήχθησαν Τρίτη και Τετάρτη, τα 12 ήταν no goal και under. Πολύ σπάνιο για Αγγλία!

Από ‘δω και πέρα όπως έχουμε πει πάμε… σφαίρα, χωρίς σταματημό. Με φουλ δράση στο Νησί, με εμβόλιμες, με διπλές αγωνιστικές στις γιορτές, με Κύπελλο στην έναρξη του 2020.

Κλασικά πράγματα! Αν έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο για την αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας (θα δείτε ότι λείπει ο Βορράς και ο Νότος της Νάσιοναλ Λιγκ καθώς έχουν το δικό τους Κύπελλο αυτό το Σ/Κ), θα ήταν ότι πρόκειται για μέτριο πρόγραμμα, στο οποίο μπορείς να σταθείς σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Πάμε να δούμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Προφανώς ξεχωρίζει η επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στους πάγκους αντί του Ποκετίνο, στην Τότεναμ.

Δεν ξέρω πως θα πάει η όλη ιστορία, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Λονδρέζοι παίρνουν ρίσκο. Η πορεία του Μουρίνιο μπορεί να είναι φθίνουσα τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συγκαταλέγεται ακόμα στα μεγάλα ονόματα. Από την άλλη, έχει από την πρώτη μέρα της καριέρας του μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία η αλήθεια είναι πως –τουλάχιστον θεωρητικά- δεν ταιριάζει με εκείνη που έχτισε ο Ποκετίνο στην Τότεναμ.

Θα έχει πλάκα να δούμε τι και πως, πάντως ήδη ο Πορτογάλος είπε τρομερά πράγματα στη συνέντευξη Τύπου.

«Η απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ξέρω αν θα επηρεάσει την Τότεναμ γιατί δεν έχω χάσει ποτέ τελικό Τσάμπιονς Λιγκ». «Είμαι απογοητευμένος που είστε χαρούμενοι που επέστρεψα, γιατί νόμιζα ότι θέλετε να με κρατήσετε στο Sky Sports».

«Κατανοώ ότι στην καριέρα μου έχω κάνει πολλά λάθη και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τα ίδια ξανά. Θα κάνω καινούρια λάθη!». «Είχα πει ότι δεν θα πάω πότε στην Τότεναμ γιατί αγαπώ την Τσέλσι, αλλά αυτό το είπα πριν απολυθώ». Αυτά και άλλα πολλά ωραία είπε, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Καλή-κακή δεν έχει σημασία, ο τύπος είναι μια τρομερή προσωπικότητα και χάρη σ’ αυτήν παραμένει στο προσκήνιο.

Η Τότεναμ στο ντεμπούτο του Μουρίνιο παίζει εκτός έδρας με την Γουέστ Χαμ. Στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του εκεί (ως προπονητής της Γιουνάιτεντ), ο Πορτογάλος είχε μία ισοπαλία και μία ήττα. Επίσης δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας σε ντεμπούτο, μετρώντας δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Όχι μόνο αυτό, αλλά στα τέσσερα αυτά ματς η εκάστοτε ομάδα του (Μπενφίκα, Λεϊρία, Πόρτο, Ρεάλ) δεν σκόραρε καν!

Δεν με απασχολεί στοιχηματικά το παιχνίδι, αλλά σίγουρο το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο για να δούμε ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα επιχειρήσει να αλλάξει ο Μουρίνιο.

Στα στοιχηματικά δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερα καλό. Πιθανό το over και σε καλή απόδοση στο Μπόρνμουθ – Γουλβς, πιθανό και στο Μπράιτον – Λέστερ έστω και σε μικρότερη απόδοση. Προσοχή στο Πάλας – Λίβερπουλ, πάντα η Λονδρέζα… σκυλιάζει κόντρα στους μεγάλους, ο Χόγκσον είναι έμπειρος, θα το παλέψει πολύ. Και η Λίβερπουλ πιθανότατα δεν θα έχει τον Σαλάχ.

Τσάμπιονσιπ

Αν η Κάρντιφ δεν προχωρούσε σε αλλαγή προπονητή (ο Χάρις, πρώην της Μίλγουολ, αντικατέστησε τον Νιλ Γουόρνοκ) θα σκεφτόμουν σοβαρά τον άσο της Τσάρλτον σε απόδοση αουτσάιντερ. Η Κάρντιφ υπενθυμίζω ότι είναι χωρίς διπλό φέτος, με 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Μετά την αλλαγή προπονητή, όμως, δεν μπλέκω.

Ένα ασούλης που ίσως περάσει είναι αυτός της Στόουκ, η οποία υποδέχεται τη Γουίγκαν. Για τη Γουίγκαν έχουμε μιλήσει και στην εκπομπή, πολλές φορές αδίκησε τον εαυτό της φέτος. Και προφανώς μετά από τόσο καιρό δεν είναι μόνο θέματα αστοχίας, ατυχίας, κ.λπ., είναι και ανικανότητας. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη ακόμα.

Πιο σοβαρά σκέφτομαι το Μπλάκμπερν – Μπάρνσλεϊ.

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με πολύ μπερδεμένο το ματς: από τη μία η ντερφορμέ Μπλάκμπερν που έχει μόλις μία νίκη στα 8 τελευταία αλλά στο γήπεδό της είναι αρκετά αποτελεσματική, από την άλλη η ουραγός Μπάρνσλεϊ, η οποία όμως θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο τον Στρούμπερ, πρώην της Βόλφσμπεργκερ, στην οποία άφησε πολύ καλή δουλειά. Στο 4,50 το διπλό, είναι μια επιλογή.

Λιγκ 1

Μια μικρή σκέψη για Μπλάκπουλ έγινε, στη λογική ότι είναι καλά, φέτος δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να χτυπήσει πλέι οφ και μάλλον αδικείται από το 4,00 στην έδρα της Ιπσουιτς. ΟΚ, καλή η Ιπσουιτς, μόνο μία ήττα εντός έδρας, αλλά από την άλλη δεν κερδίζει και εύκολα στο «Πόρτμαν Ρόουντ» (5 ισοπαλίες σε 8 ματς).

Μια άλλη σκέψη είναι η Κόβεντρι στο Σάντερλαντ. Η Σάντερλαντ ξεκίνησε και φέτος ως το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, αλλά έχει πολλά πάνω-κάτω, δεν έχει πείσει με την απόδοσή της, ο κόσμος είναι απαιτητικός, γενικά δεν λες ότι είναι στα καλύτερά της. Καταφέρνει παρ’ όλα αυτά να διατηρεί το εντός έδρας αήττητο (5-2-0), χάρη στην έδρα της άλλωστε έχει μείνει κοντά στη ζώνη των πλέι οφ.

Η Κόβεντρι φέτος δείχνει πολύ σοβαρή, της έχει κάνει καλό ότι δεν χρησιμοποιεί τη φυσική της έδρα, γενικά φαίνεται ότι μπορεί να χτυπήσει άνοδο. Το 4,00 του διπλού είναι πολύ (χθες ήταν ακόμα ψηλότερα), έστω κι αν η Κόβεντρι δεν έχει νίκη εκτός έδρας (0-6-1). Δεν παύει να είναι στην τρίτη θέση του πίνακα.

Εκείνο που μοιάζει πιο ξεκάθαρη περίπτωση είναι το διπλό της Μπόλτον στην έδρα της Ακρινγκτον.

Η Μπόλτον με την τρίτη σερί νίκη που πέτυχε «έσβησε» τους -12 με τους οποίους ξεκίνησε τη σεζόν, γύρισε σε θετικό πρόσημο και απέχει 12 βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού! Εχει ακόμα βουνό να ανέβει, αλλά παλεύει. Τρεις σερί νίκες δεν το λες και λίγο. Και τώρα πετυχαίνει μια ομάδα με τον ίδιο στόχο, η Ακρινγκτον φέτος δεν είναι καλή.

Στα τελευταία 4 ματς δεν σκόραρε καν. Στο 3,80 η Μπόλτον μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Λιγκ 2

Τρεις ομάδες είναι με υπηρεσιακό: Λέιτον Οριεντ, Γκρίμσμπι και Καρλάιλ. Το πρόγραμμα γενικά δεν είναι καλό. Αν η Κόλτσεστερ ήταν ψηλότερα (2,90) στην έδρα της Τσέλτεναμ, μπορεί να το συζητούσα σοβαρά. Το μόνο που ίσως αξίζει να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω είναι η… αγαπημένη μου Κρου.

Η οποία –επιτέλους- αρχίζει να ξεφουσκώνει. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί της, αλλά έχουμε ξαναπεί πως είχε πάει πολύ καλύτερα από αυτό που άξιζε με βάση τις εμφανίσεις. Ε, κάποια στιγμή η μέτρια εικόνα θα έφερνε και απώλειες. Στα 3 τελευταία στο πρωτάθλημα δεν κέρδισε και η λογική λέει ότι σιγά σιγά η βαθμολογική της θέση θα αρχίσει να «διορθώνεται».

Από την άλλη, έχω εκφράσει την άποψή μου ότι η Μόρκαμ είναι από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας. Και από τα φαβορί για υποβιβασμό.

Πρέπει όμως να πούμε ότι άλλαξε προπονητή, ότι σε δύο ματς με τον Ανταμς στον πάγκο δεν έχασε και ότι γενικά το μομέντουμ δείχνει να την ευνοεί. Δεν είναι εύκολο, υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, αλλά το 6,00 μπορεί να καλυφθεί.

Νάσιοναλ Λιγκ

Ουσιαστικά τίποτα. Κακό πρόγραμμα, δεν είναι καλά τα ζευγαρώματα. Τη Νάσιοναλ θα τη βρούμε μπροστά μας και μεσοβδόμαδα, έχει εμβόλιμη αγωνιστική.

Οπότε όπως βλέπετε δεν είναι πολλά αυτά που μπαίνουν στην τελική διαλογή. Μιλήσαμε για Μπάρνσλεϊ (4,50) στην Τσάμπιονσιπ, για Μπόλτον (3,80) και Κόβεντρι (4,50) στη Λιγκ 1 και για Μόρκαμ στη Λιγκ 2 (6,00).

Μένει εκτός η Κόβεντρι, ρίχνω ένα ψιλό στη Μόρκαμ και θα παίξω και Μπάρνσλεϊ και Μπόλτον. Τρία ματς, το ένα θηριάκι και με ρίσκο. Εννοείται πως ένα από τα τρία να πάρω θα είμαι από πάνω. Τα λέμε και το απόγευμα (17:00-19:00) στην εκπομπή, στην  οποία θα μιλήσουμε και για τα δικά μας τα ποδοσφαιρικά αλλά και για μπάσκετ με τον Κώστα Ζαφείρη.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος