2774

Billaras

Πολύ “χλιαρή” μέρα….

Μιά Ντάλντακ αρκούσε την Πέμπτη, πάτσισα και άραξα, τα κέρδη της Τρίτης – όχι πολλά αλλά όχι και αμελητέα- έμειναν εκεί που έπρεπε, στην…τσέπη μου. Μπήκαμε Οκτώβρη, καλό μήνα σε όλους, ή μάλλον να πω…καλό καλοκαίρι; Χαρά Θεού έξω, ότι πρέπει γιά τελευταίες βουτιές κι εγώ την ευκαιρία να πάω θάλασσα δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη σήμερα-αύριο (γέλια).

Πάμε στα δικά μας. Κάτι η λιακάδα, κάτι το μέτριο πρόγραμμα, κάτι το…ανύπαρκτο κουπόνι που ακολουθεί (ελέω διακοπής), κάτι ότι παίξαμε σερί φουλ μεσοβδομαδο-φουλ Σαββατοκύριακο-φουλ μεσοβδόμαδο με κάνουν σήμερα επιφυλακτικό. Μαζεμένο. Το ένα μου βρωμάει, το άλλο μου ξυνίζει. Κι αυτή την αίσθηση την έχω από Τετάρτη βράδυ που ξεκίνησα να μελετάω.

Οκ, κάτι θα παίξουμε, αλλά …χλιαρά. Το γκάζι το πατάει ο παίκτης όποτε θέλει, όχι όποτε του μπει ο μπουκ. Αυτό γράφτε το να το θυμάστε. Στο νησί…σβηστός. Λίγο Μπόρνμουθ κοίταξα, λίγο Γουέστ Μπρομ, τα έσβησα. Ουσιαστικά, γιά να μην το παιδεύω, θα κρατήσω δύο αουτσάιντερ μονάχα κι αυτά όχι τίποτα τεράστια σημεία. Μιά Ντέρμπι στο 2.

80 και μιά Ροτσντέιλ στο 3.75. Η δεύτερη σε φόρμα και μας πλήρωσε ήδη, κόντρα στην ντεφορμέ Τσάρλτον. Το είχα γιά 3.30, δέχομαι το το 3.75. Το άλλο, η Ντέρμπι, “απελευθερώθηκε” από τον Πίρσον (μεγάλη κουβέντα αλλά όχι της παρούσης), ξέσπασε ήδη με νίκη, το υλικό της το εκτιμώ, μπορεί κάλλιστα να κάνει σερί και να κάνει 2 στα 2 κόντρα στη Ρέντινγκ που είναι ολίγον αφελής και έφαγε ένα ντόρτι προχθές.

Το είχα γιά 2.55-2.60, το βρίσκω 2.80, θα το ήθελα 3.00, αν είχε άλλο μενού (σαν το μεσοβδόμαδο ας πούμε) θα το άφηνα. Αλλά τώρα…γιόκ. Υπάρχουν και κάποια φαβορί που είναι κομμάτι τσιμπημένα ένα 0.10, 0.20 πάνω. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Νορθάμπτον, Πορτ Βέιλ, Μπάρνετ. Η τελευταία έχει ενδιαφέρον, στο 2.55 συζητιέται όχι γιατί βγάζει μάτια αλλά γιατί στη Λέιτον γελάει ο κόσμος, τα ειδατε και την Τρίτη.

Χωρίς νέο τεχνικό, με τον πρόεδρο στην μπούκα, τους παίκτες ξενερωμένους, με απουσίες. Δεν θα το έδινα πάνω από 2.35-2.40, αυτά είναι όλα κι όλα στην Αγγλία… Στα λοιπά, είχα μια επτάδα σημείων, τα κάνω οκτώ με ένα νωρίς αυριανό και βάζω-βγάζω από αυτά. Χέρενφεν (4.75), Γκρόνινγκεν (4.33), Κορτράικ (2.90), Τουλούζ (3.00), Μπαστιά (5.25), Χοφενχάιμ (3.30), Λεγκανιές και αύριο την Σοντερίσκε (3.

10, νωρίς το μεσημέρι, δανέζικο). Χωρίς ενδοιασμούς έσβησα Λεγκανιές γιατί έδιωξε τον προπονητή η (μη) ομάδα Γρανάδα. Θα σβήσω και το βελγικό, δεν θέλω κάτω από 3.00 σε ομάδα που δεν έχω δει φέτος. Και μένουν τα άλλα έξι… Σβήνω και την Γκρόνιγκεν γιατί δεν είναι και καμιά σούπερ φορμαρισμένη, περισσότερο κόντρα της Φίτεσε ήταν η αρχική μου σκέψη.

Στα άλλα έχω “θέμα”. Η Χέρενφεν σε τοπ φόρμα (πέρα από τα στεγνά νούμερα, την είδα, την είχα ποντάρει αν θυμάστε πριν μιά εβδομάδα και κέρδισε πανεύκολα) και ξεκούραστη. Και η PSV από μακρινό ταξίδι και ίσως ελαφρώς απογοητευμένη (θέλουν μια προπόνηση στα πέναλτι, έχουν θέμα εκεί, 12 χαμένα στα τελευταία 19). Και με καλή παράδοση τα “νούφαρα” (κι όχι “καρδούλες” όπως χρόνια λένε-γράφουν πολλοί άσχετοι).

Η Τουλούζ επίσης σε τοπ φόρμα, παίζει μιά χαρά, ρωτήστε και την Παρί τι έπαθε. Η Μπαστιά οκ, δεν τρομάζει, εκτός διαχρονικά κομπλάρει, αλλά…στο 5.25; Με αυτή τη Ναντ; Που έχει γίνει μπάχαλο και μετράει ώρες ο προπονητής της; Ηφαίστιο είναι η κατάσταση εκεί με τον Ζιράρ. Και εδώ καλή παράδοση! Ειλικρινά, στο 4.00 ας πούμε, δεν θα το κοίταγα καν.

Αλλά 5+ γιά να κοντράρω τη Ναντ; Η Χοφενχάιμ είναι κι αυτή επιλογή φόρμας, πάει καλά, έκανε και νίκη μετά τις ισοπαλίες, κόντρα σε ομάδα που μου δείχνει αρκετά “στα χαμένα” και χωρίς νίκη και με μόλις δύο γκολ ενεργητικό σε πέντε αγώνες! Και τέλος, το αυριανό, επίσης στη φόρμα ρίχνω το βάρος, Καιρό αήττητη η Σοντερίσκε, από μεγάλη νίκη, τρώει πολύ εύκολα το γκολ η Ααλμποργκ, δεν στέκουν οι αποδόσεις αυτές….

Και τώρα το προτελευταίο κομμμάτι… Τι άλλο να κόψω; Και πως να παίξω; Θα σβήσω Τουλούζ γιατί φοβάμαι τα…πολλά πανηγύρια, μην σηκώθηκε πολύ η μύτη τους, Αφήστε που διπλό οριακά στο 3.00 δεν με πείθει εύκολα στη Γαλλία (που τα Χ παραμονεύουν). Και εντελώς διαισθητικά, κάτι με φοβίζει, θα σβήσω και τη Χοφενχάιμ. Εδώ δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, δεν έχω επιχείρημα, διαίσθηση μονάχα.

Οπότε, πόσα έμειναν; Λέω να κάνω…mixed grill. Να κάνω μιά δυάδα εγγλέζικη με “χαμηλά” σημεία, Μπάρνετ και Ντέρμπι. Ξερή δυάδα, η πρώτη φετινή. Να πάρω τη Ροτσντέιλ και να την βάλω μαζί με Χέρενφεν και Μπαστιά σε ένα patent και τέλος. Πέντε ματσάκια όλα κι όλα, άρα έξω και η Σοντερίσκε (θα την ξαναδώ αύριο όμως, δεν…θα παίξει ως αύριο).

Είπαμε, δεν με τρελλαίνει η μέρα, ας μείνω έτσι. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 29/9: 231 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.291 μονάδες. Ποντάρισμα 1/10: Δυάδα: Μπάρνετ 1-Ντέρμπι 2 (7.14) με 41 μονάδες. Patent: Ροτσντέιλ 2 (3.75)-Χέρενφεν 1 (4.75)-Μπαστιά 2 (5.25) με 5 μονάδες στην τριάδα, από 25 καθε δυάδα και στα μονά βάζω 60 σε Ροτσντέιλ κι από 45 σε Μπαστιά και 45 σε Χέρενφεν.

Ολο μαζί 230 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 271 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.020 μονάδες. Βλέπετε κατέβασα ποντάρισμα, ένα μονό ή η δυάδα και είμαι στα ίσια μου, ότι παραπάνω θα είναι το κέρδος. Δεν με…ψήνει η μέρα, το ξαναλέω. Αύριο ίσως είναι λίγο καλύτερα, νέα στήλη σε ένα 24ωρο. Υ.Γ: Η φωτό είναι …καλοκαιρινή μεν, σημερινή δε! Προ μιάς ώρας τραβηγμένη, από την Ανδρο που βρίσκεται ήδη ο Μάκης και μου την έστειλε να ζηλέψω! ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε…έξι μέρες καρντάσια, τόσες έμειναν! Την Παρασκευή το βράδυ, στο “Δια Ταύτα”, πλατεία Αθωνος, 9 το βράδυ! Πολλοί το έχετε αφήσει τελευταία στιγμή να δηλώσετε, αλλά…βοηθήστε με κι εμένα να συννενοηθώ καλύτερα με το μαγαζί! Οπότε το συντομότερο, ως Τετάρτη , πηγαίνετε στο φόρουμ και ποστάρετε στο αντίστοιχο θέμα μιά συμμετοχή να ξέρω πόσοι θα μαζευτούμε! Θέλω να δω παλιούς και να κάνω νέους φίλους.

Σας περιμένουμε (εγγυημένα ότι θα …περάσουμε σούπερ).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras