2789

Billaras

Ποντάρισμα…πήγαινε-έλα!

Είδατε ότι καμιά φορά, αρκεί και…ένα. Με ένα σημείο εξασφαλίζεις τα νώτα σου. Δεν χάνεις. Λίγο το έχετε; Ο άλλος τρώει τα νυχάκια του γιά ένα γκολ΄να πιάσει το over, εδώ από το 60' ξέραμε ότι θέλαμε ένα γκολ γιά (νέα) καλή νίκη. Γιατί το ένα (Μπάρνσλεϊ) είχε καθαρίσει νωρίς. Ομορφιά να “τρως” σημείο του 4+ με…ντόρτι. Οκ, δεν μας έκανε τη χάρη κάποια από τις άλλες δύο (ειδικά η Μπέρμιγχαμ που έχασε κάμποσα), αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω.

Αν μου πει κάποιος “ξέρεις, σε τρεις απανωτές μάχες με τον μπουκ Σάββατο-Κυριακή-Τρίτη θα έχεις μιά ήττα, μιά νίκη που θα σου φέρει…διπλά όσα έχασες μιά μέρα πριν και μιά ισοπαλία”, θα το υπέγραφα πάραυτα! Γιατί θα σημαίνει…κέρδος, τόσο απλά. Αυτές οι “ισοπαλίες” είναι μεγάλη υπόθεση. Στο όριο παίζουμε εδώ, αν δεν χάνεις τότε όλα είναι καλά, θες 3-4 νίκες καλές τη σαιζόν και είσαι σούπερ.

Μιά κάθε 2,5 μήνες να “σκοράρει” δυνατά (εννοώ καλή μπάζα), φτάνει και περισσεύει ακριβώς γιατί στο υπόλοιπο διάστημα δεν έχεις αιμορραγία ή έχεις ελάχιστη. Αν πχ χάνεις 1000 ή 1500 μοναδες σε ένα δίμηνο και μετά σκάει νίκη 3.000 μονάδων, τι άλλο ζητάς; Αυτός είναι ο στόχος. ΠΡΩΤΑ μείωση φθοράς και μετά μιά “καλή”. Αυτά με το χθες, πάμε στο σήμερα.

Πιό…λιτός. Καθότι ακολουθεί (ξεκινάει μάλλον) και η μελέτη του Σαββατοκύριακου! Γιά όσους (λίγους) κάνουν πρωτογενή εργασία (και δεν “κλέβουν” μετά σημεία αφ ότου βγει η εφημερίδα στα περίπτερα), η δουλειά ξεκινάει νωρίς. Να κάνεις τα 400…. 40 με πρώτη διαλογή. Να κάνεις τα 40….20 με δεύτερη διαλογή. Και μετά, στο site, να παίξεις τα 10-12 απο τα 20, πέντε-έξι κάθε μέρα.

Οχι και τόσο απλό, έτσι; Λοιπόν, γιά σήμερα και αύριο…. Κάνω πίσω γιά τα δύο εγγλέζικα, αν και σκεφτόμουν και Μπρέντφορντ και 2+over (combo) γιά τη Νότιγχαμ. Τα προσπερνάω. Και μένει η Ευρώπη… Μονακό στο 5.50, Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο 5.25, Γκενκ στο 4.33, ΠΑΟΚ στο 3.00, Κόνιασπορ στο 4.33, αυτή την πεντάδα κοιτάω. Κόβω γρήγορα το μικρότερο, δηλαδή τον ΠΑΟΚ.

Αν και πιστεύω ότι αύριο θα τα πάνε καλά και οι τρεις ομάδες μας. Και μενει μιά τετράδα. Δύο σήμερα-δύο αύριο. Η εύκολη λύση είναι ένα yankee. Αλλά 11 στήλες; Μεσοβδόμαδα; Σε ευρωπαικά ματς; Και με σημεία 4αρια και 5αρια; Να κυνηγάω δηλαδή το 50% μίνιμουμ; Ευκολη λύση μεν, λάθος (θα ήταν) δε. Οπότε, θα κόψω ακόμα ένα. Η Μονακό είναι σούπερ και με Ζαρντίμ μανούλα να “κλέβει” ματς, αλλά καλά είναι και η Τότεναμ.

Καλό γιά το διπλό ότι θα παίξουν στο Γουέμπλει. Κακό ότι φορμαρίστηκε στους λονδρέζους ο Σον (παιχταράς). Η Ντιναμό πάσχει εκτός, αλλά έχω…σκαλώσει. Κάτι που με τρέλλανε αυτός ο πιτσιρικάς, ο 19χρονος Τσόριτς (φωτό) όταν τον είδα με τη Σάλτσμπουργκ (δείτε τον καλά απόψε, θα μοσχοπουληθεί), κάτι τα..χάλια της Λυών (4αρες και 3αρες μαζεύει, ένα κάρο απόντες, λειψή στην επίθεση), κάτι εκείνο το 1-7 του 2011 (που γέλαγαν και οι πέτρες αλλά η UEFA έκανε ότι δεν είδε τίποτα), με έχουν…σκαλώσει.

Η Γκενκ του Καρέλη είναι έτσι κι έτσι, αλλά και η Ραπίντ δεν είναι σόι. Και τέλος, η Κόνια, με έδρα-κάστρο, με ενθουσιασμό και λαό, με στρωμένη ομάδα (έργο Κοτζαμάν, μεγάλος προπονητής) κόντρα στην -παλαβιάρα- Σαχτάρ. Που έυκολα βάζει 3-4, αλλά τρώει κι άλλα τόσα. Και δεν είναι στα καλύτερά της. Τα ξανακοιτάω. Επειδή πριν 2 χρόνια είχαν ξαναπαίξει και είχαν φέρει δύο χινάρια, λέω να.

.αφήσω το Ραπίντ-Γκενκ. Ενστικτο. Εσεις αποφασίστε γιά την δική σας τσέπη. Οπότε, με την…κλασική συνταγή. Patent, μονά-δυάδες-τριάδα. Βγαίνει ένα; Πάτσι. Δύο; Καλή νίκη. Τρία; Γλέντι. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 13/9: 210 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.270 μονάδες. Ποντάρισμα 14-15/9: Patent: Μονακό 2 (5.50)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2 (5.25)-Κόνιασπορ 1 (4.33). Με 5 μονάδες η τριάδα.

Με 15 κάθε δυάδα (ακόμα 45) και μετά 50 σε Μονακό, 50 σε Ντιναμό, 60 σε Κόνιασπορ. Σύνολο 210 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.060 μονάδες. Οπως βλέπετε, “κλοθογυρίζω” τα…ίδια λεφτά, πήγαινε-έλα πάνε. Τα πόνταρα χθες, τα πήρα ακριβώς πίσω, τα ξαναποντάρω απόψε. Ε, απόψε ελέω μεγαλύτερων αποδόσεων, αν βγει ενα θα…πάρω και κέρδος δύο πακέτα τσιγάρα (γέλια).

Τίποτα άλλο, μελετήστε ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, την διαχείριση, όχι τόσο τα σημεία. Και νέα στήλη πλέον το Σάββατο. Σύναξη το Σάββατο Εκλεισαν κι εδώ (στό φόρουμ) οι “συμμετοχές”. Οκ, αν κάποιος τώρα θελήσει να έρθει χωρίς να το έχει δηλώσει, δεν θα..βρει κλειστή πόρτα (γέλια). Ας το βάλει έστω και αργά στο φόρουμ, στο ανάλογο ποστ. Ως τώρα, μέτρησα 36 άτομα, θα έχουμε εκλεκτές παρουσίες (και πολλά νέα… φυντάνια του χώρου), θα έρθουν και φίλοι εκτός Αθηνών, άρα, με μένα και τον Μάκη και…φτάσουμε τους 40 περίπου.

Οτι πρέπει γιά…καλό χαβαλέ, καλό φαγοπότι (και τούρτα θα έχουμε). Τελευταία υπενθύμιση στη στήλη του Σαββάτου, προσέξτε μην δω ακυρώσεις θα αρχίζω να μοιράζω κίτρινες και κόκκινες κάρτες (γέλια). Ο τόπος και οι λεπτομέρειες, στο φόρουμ, απλά το θυμίζω, έρχεστε στις 9 το βράδυ στα “Πεύκα”, σύνορα Μαρούσι-Πεύκη. Θυμίζω τέλος, οι Μακεδόνες να ετοιμάζεστε! Τα αεροπορικά εισιτήρια εκδόθηκαν! Παρασκευή 7/10! Λεπτομέρειες (και νέο αντίστοιχο τόπικ συμμετοχών) από Δευτέρα.

Blogger of the week Η…λίστα έκλεισε. Προστέθηκαν οι τελευταίοι συμμετέχοντας, συνολικά 37 φίλοι θα γράψουν φέτος στη νέα στήλη, από μιά εβδομάδα ο καθένας. Ισως αν χρειαστεί, κάποιοι να γράψουν και 2η φορά. Εχω λάβει υπ' οψην σας τα αιτήματά σας (άλλος θέλει στο κενό γιά να γράψει τρόπους στοιχηματισμού, άλλος θα γράψει Eurovision άρα…καλό Μάιο, άλλος σύντομα γιατί θα ασχοληθεί με E-sports, ναι, θα τα έχουμε και αυτά, League of Legends! Αρα, ΜΗΝ στείλετε άλλος κανείς mail.

Μένει να κάνω μιά κλήρωση, το Σάββατο θα δείτε πότε γράφει ο καθένας! Υπενθυμίζω: Καλά ελληνικά, σοβαρή και πλούσια ανάλυση γιά οτιδήποτε. Και σοβαρό στοίχημα! Επίσης, υπενθυμίζω, στη διάρκεια της εβδομάδας “σας”, μπορείτε να γράψετε από μιά ως και..πέντε φορές. ΠΑΝΤΑ το ξεκίνημα (και η αλλαγή σκυταλης) θα γίνεται Δευτέρα βράδυ που θα παίρνω το ΠΡΩΤΟ κείμενο, να το “ανεβάζω” Τρίτη πρωί-μεσημέρι.

Οκ; Γιά να σας…δω! Το Σάββατο η “κατανομή”, προς το παρόν ξανά η (τελική) λίστα, με τυχαία σειρά: 1)Γρηγόρης Τσαρκοβίστας – Γρηγόρης_Απο_Πάργα 2)Γιάννης Κεφαλίδης – Oakie1979 3)Βασίλης Γιαννόπουλος – saveapenguin 4)Χριστόφορος Ανδρέου – chris1977 5)Μακης Κοξ – Diaithths 6)Λεωνίδας Παππάς – leopap 7)Πετρος Ευσταθίου – omonoiatis89 8)Βασίλης Πέννας – mindgamer 9)Γιάννης Μακρής – makris13 10)Σωτήρης Λάσκος – HankMoody 11)Γιώργος Δραγανούδης – draganof 12)Αντώνης Μπλιός – Αnton 13)Γιώργος Ράπτης – Dr.

House 14)Ηλίας Κυριζόπουλος – LIAKOS 15)Αριστείδης Μπαλάφας – Aristides 16)Αλέξανδρος Μπαλούρδος – Kattis 17)Γιώργος Μαστρογιάννης – Shouldibetorshouldigo 18)Νίκος Αστερής – Tchami 19)Ιωσήφ Ιωσήφ – Katazitoymenos 20)Νάσος Νικολαίδης – nassey82 21)Αρης Δίγκας – Rooney1979 22)Γαβριήλ Χαλέλπης – gabrielHalelpis 23)Παναγιώτης Ζίφκας – Don Carlos Tenorio 24)Μηνάς Θεοδοσάκης – hypergosU 25)Φάνης Ρίζας – Fanis 26)Νίκος Καραμανλής – Kastoras 27)Σταύρος Κωστούλας – El Mago 28)Γιώργος Σινάπης – Grosin 29)Ντίνος Κοτζιάς -Skotostrious 30)Κώσταντίνος Ελμάογλου – shark25 31)Κωνσταντίνος Διακαναστάσης – Kondia 32)Γιάννης Παναγιωτίδης – panagj 33)Δημήτρης Τσουπλάκης – Osasunistas 34)Ευάγγελος Αγγελόπουλος-Va9 35)Χρήστος Κισσούδης-Galbi 36)Νίκος Ευαγγελόπουλος-Arxontas 37)Κωνσταντίνος Χατζηστάμου-Sertikos

Παλαιότερα άρθρα του Billaras