3401

Billaras

Ποντάρισμα στην ο-μά-δα!

Νομίζω ότι χθες ήταν…η απόλυτη δικαιοσύνη. Χθες (γιά το FA CUP) έγραφα ότι λίγο με αδίκησε, αλλά γιά τα παιχνίδια πριν ένα 24ωρο πληρώθηκα ακριβώς ότι άξιζα. Ούτε χιλιοστό παραπάνω-ούτε παρακάτω. Βλέποντας Αστον Βίλα και Βαλένθια, μπορώ άφοβα να πω ότι δεν άξιζαν τίποτα. Ούτε καν το Χ που πήρε η Βαλένθια. Δικαιότατα λοιπόν δεν κέρδισαν.

Αντίθετα, αυτές που κέρδισαν άξιζαν 100%. Και οι εγγλέζες “μου” και η Νις. Την διαφορά θα μπορούσε να την κάνει η Ντόνκαστερ, αλλά ξύπνησε αργά. Οπότε, δικαίως πήρα το ποντάρισμα και..ένα πακέτο τσιγάρα πίσω, δεν με χαλάει, το αντίθετο. Δείτε τι συνεχίζει να γίνεται αριστερά-δεξιά. Χάνει η Μαρσείγ προχθές, πάρε…ντόρτι η Παρί χθες! Αυτά είναι ξεκάρφωτα.

Να τρώει πέντε η Τσέλσι και τέσσερα η Παρί. Γκέλα και η Σίτι, τα “μεγάλα ονόματα” κουτουλάνε, οπώς πάντα τέτοια εποχή. Κάτι καθαρά στοιχηματικό γιά να πάμε στο σήμερα: Λίγα μάτια θα καταλάβουν ότι χθες πληρώθηκα από την τακτική-ρίσκο που επέλεξα φέτος. Λίγα trixie, περισσότερα yankee. Ναι μεν περισσότερες στήλες (εδώ είναι το ρίσκο, η αύξηση στηλών άρα και πονταρίσματος συνολικα), αλλά παίζω με 50% πιθανότητες μίνιμουμ, κι όχι με 67%.

Τα ίδια τρία σημεία με τον Μάκη είχαμε, αλλά το τέταρτο που είχα μόνο εγώ και το πρόσθεσα (η Σκάνθορπ) έκανε την διαφορά ήττας-νίκης. Και το yankee με έφερε από πάνω, ακριβώς γιατί ζήταγα 50% (τα δύο). Είναι ένα “πείραμα” όπως το όνομασα το καλοκαίρι. Θέλω να δω πως θα καταλήξει, χθες ήταν υπέρ μου. Πάμε στα φρέσκα. Τα γράφω…καιρό. Μήνες.

Από τις 13/9 συγκεκριμένα. Τότε, γιά εκείνο το Ρεάλ-Ατλέτικο έγραφα: “Παίζουνε πριν ένα μήνα Σούπερ καπ, δύο ματς. Δεν χάνει κανένα η Ατλέτικο (κερδίζει το ένα). Πέρυσι στο Μπερναμπέου κάνει διπλό (το'χαμε …κανει μαμ φυσικά). Εχει και Τσέρτσι πλέον στο οπλοστάσιό της. Επιστρέφει και ο Αρντά Τουράν. Και όλοι ξέρουμε για τι ομάδα μιλάμε.

Και κοιτάς την Ρεάλ. Τρώει ένα…τετράμπαλο από την Σοσιεδάδ προ διακοπής (και από 0-2 παρακαλώ). Χάνει Ντι Μαρία, χάνει Τσάμπι Αλόνσο, έφυγαν. Δεν έχει και Κεντίρα, έχει χτυπήσει. Ο Κριστιάνο -αφού γκρίνιαξε- επιστρέφει από τραυματισμό, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Διαβάζω ότι μπορεί να παίξει δεξί μπακ ο Ράμος. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν αν θυμάμαι καλά ένα Ντόρτμουντ-Ρεάλ που είχαμε…γλέντια.

Το κλίμα είναι βαρύ. Και τα κοιτάς όλα αυτά και μετά βλέπεις… 5.50 το διπλό. Ε, ας χάσω με 4-0, διπλό θα παίξω, δεν γίνεται να το προσπεράσω. Ολα συνηγορούν υπέρ της πρωταθλήτριας και καλύτερης ομάδας. Περίμενα ταβάνι απόδοσης από 3.90 ως 4.30. Εκεί μέσα να παίζει. Οχι…5.50, είναι εξωφρενικό”. Στα παραπάνω…κάντε μικροαλλαγές. Δεν σας αρέσει αυτό το κείμενο; Καλά, πάρτε το.

.περσινό του ίδιου αγώνα (πάλι διπλό, πάλι ορμήσαμε, πάλι πληρωθήκαμε). Τα βασικά δεν αλλάζουν σε κανένα. Η Ατλέτικο είναι ο-μά-δα. Χωρίς σταρ, αλλά με απίστευτη ομοιογένεια, αγωνιστικό πλάνο, πειθαρχία, πίστη, μιά γροθιά με Σιμεόνε-κόσμο-διοίκηση. Αυτό λέγεται ομάδα. Και η Μπάρτσα; Καλή, άγια, ταλέντο….καντάρια. Κάλιστα κάνει ένα μαγικό ο Μέσι ή ο Νειμάρ ή ο Σουάρες και…με στέλνουν.

Αλλά αυτό δεν είναι ομάδα. Είναι μάζωξη από πριμαντόνες. Και ο επί κεφαλής (Λουίς Ενρίκε) το'χει χάσει το παιχνίδι στα αποδυτήρια. Φέτος έπαιξα ένα bet of the day. Την Ατλέτικο. Φέτος επίσης έπιασα σημείο του 17.00! Την…κόντρα της Μπάρτσα, με τη Θέλτα (0-1). Θα μπορούσα να προσπεράσω το αποψινό; Ας ξεσπάσουν οι καταλανοί, ας έρθει 5-0 (λέμε.

.), εγώ ξέρω ότι η Ατλέτικο σε τόσο ψηλές αποδόσεις δεν νοείται. Και… “μου τα'χει ήδη βγάλει τα λεφτά μου” από πέρυσι και φέτος. Το διπλό παίχθηκε στο 5.50, εκεί που παίχθηκε πήγε πλέον στο 5.25, αλλά…έχω κι αλλού πορτοκαλιές και το βρίσκω στο 6.32!!! Ε, ξαναπαίχθηκε. Αν τα “μεταφράσω” σε μονάδες, έχω βάλει (χοντρικά) 135 στο 5.

50 και τώρα ξανάβαλα 55 στο 6.32. Από την ξεχωριστή κερδοφόρα κάβα, σύνολο 190 μονάδες. Προσέξτε οι…νέοι, αυτά ΔΕΝ είναι ευρώ. Ο καθένας “μεταφράζει” τις μονάδες κατ' αντιστοιχία και όπως λέει το πορτοφόλι του. Μην παρεξηθούμε γιά χιλιοειπωμένα πράγματα.. (και γιά να κάνουμε και μίνι-μαθημα διαχείρισης, οι 190 μονάδες μπετ σε σύνολο αρχικής κάβας 2000 είναι μεγάλο νούμερο, αγγίζει το 10% .

Απλώς έχω κερδισμένα και μπορώ να το κάνω, θυμίζω το Σεπτέμβρη έβαλα 80 στο Ρεάλ-Ατλέτικο). Και μετά την Ατλέτικο και το bet of the day; Γουλβς έστω και χωρίς Σακό, Παλέρμο που πάει αήττητο τόσο καιρό, Πάρμα που δείχνει να βγαίνει από το κώμα, Νάπολι που'χει τον αέρα της Γιούβε, πρόσθεσα και λίγο από Νταντί Γιουνάιτεντ (αυριανό, με την Χάμιλτον να χάνει προχθές τον καπετάνιο της, τον σούπερ φέρελπι τεχνικό της που πήγε στη Νόριτς ξαφνικα), λίγο Μαρίτιμο (πειραματική άμυνα η Ρίο Αβερ) και λίγο Μπράγκα (δεν περίμενα να'ναι αουτσάιντερ με την Σπόρτινγκ, η αξιολόγησή μου το'χε γιά μοιρασμένο).

Ε, στα παραπάνω, βάλτε και μερικά…ψιλαδάκια (οver Λυών, over Μάντσεστερ, άσο Ναντ) και κλείσατε. Από αυτά θα διαλέξω. Να μην το παιδεύω πολύ. Λέω μετά από καιρό, όπως θα παίξω bet of the day να παίξω και…ένα παρολάκι. Δεν θα περάσω τα 5-6 ως το Μάη, νομίζω αυτό είναι το 2ο γιά φέτος. Ολα τα μικρά που διαβάσατε, μαζί (Λυών και Μάντσεστερ over, Ναντ άσος).

Και τι μου μένει; Να κάνω μιά διαλογή από τα επτά μεγάλα. Κανονικά και η Παλέρμο πάει σαν την Ατλέτικο, ο Μάκης το κάνει ολόσωστα (μονά-δυάδες). Εγώ λέω ξανά να πάω σε yankee. Με την Παλέρμο μέσα! Ρίσκο. Και τα άλλα τρία; Πάρμα-Νταντί-Γουλβς λέω να είναι. Να αφήσω τις πορτογαλίδες και τη Νάπολι έξω. Θέμα χημείας καθαρά. Οπότε κλείσαμε. Ενα Bet of the day, ένα yankee, ένα παρολί.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 10/1: 429 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.789 μονάδες. Ποντάρισμα 11/1: Yankee: Πάρμα 2 (3.10)-Παλέρμο 2 (5.25)-Γουλβς 2 (3.50)-Νταντί Γ. 2 (2.90) με 35 μονάδες στις δυάδες (210), 15 στις τριάδες (60) και 10 στην τετράδα, όλο μαζί 280 μονάδες. Παρολί: Λυών over- Mάντσεστερ Γ. Οver – Nαντ 1 (6.75) με 79 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 359 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.430 μονάδες.

Bet of the day κάβα: 2.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 2.360 μονάδες. Ποντάρισμα 11/1: Μπαρτσελόνα -Ατλέτικο Μαδρίτης 2 (5.50) με 135 μονάδες και (6.32) με 55 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 190 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 2.170 μονάδες. Αυτά ήταν. Στο “νορμάλ” παιχνίδι μου προσέξτε τι παίζω, πάλι τα…ίδια. Πόσα πήρα από τη Σέφιλντ πριν μιά εβδομάδα; Τα έπαιξα χθες.

Τα ίδια ακριβώς. Τα έκανα λίγα περισσότερα, πήρα τα…τσιγάρα μου και ξαναπαίζω τα ίδια, 360 μονάδες χθες, 359 σήμερα. Και ψάχνω πάλι το 50% που έγραφα στον πρόλογο. Αυτά (γιά τους…φρέσκους το γράφω) μην τα περνάτε ντούκου. Γιά το bet of the day τα είπαμε παραπάνω. Καλό βόλι και ραντεβού την Τρίτη από εδώ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras