4328

Billaras

Ποντάρισμα στο ένα ματς…

Χθες είδαν όλοι πόσο κοντά είναι η επιτυχία με την αποτυχία. Μιά κλωστή τα χωρίζει αυτά. Μιά στραβοκλωτσιά, ένα “τσαφ”, ένα λάθος, πληρώνουν ή δεν πληρώνουν εμάς. Συνολικά, ήταν μιά καλή μέρα. Μιά δυάδα στο σακούλι, ένα…καλό (και τυχερό, γιατί εδώ θέλει και τύχη) ειδικό στο σακούλι, το γκολ του Καμπάιγ. Τι χάθηκε; Το over στην Γαλλία (παρά τις πάρα πολλές φάσεις) και το γκολ του Τζέραρντ παρά την απίθανη ευκαιρία του στο 93'.

Η μιά όψη του νομίσματος λέει λοιπόν ότι από λεπτομέρειες δεν έγινε το απόλυτο. Ευκολα γινόταν. Πληρωθήκαμε χθες, αλλά μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλα. Η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι είχαμε…άγιο που η Αγγλία γύρισε το ματς, ενώ αρχικά έφαγε γκολ που γιά Αγγλία δεν τρώγονται. Ειδικά το 2ο. Στημένη μπάλα, στημένη άμυνα, ψηλά κορμιά και σε γιόμα ο Μέλμπεργκ μόνος του; Οι άγγλοι και καλοί αμυντικά είναι και ειδικά στα στημένα, διαχρονικά ποτέ δεν είχαν ζόρι (μαθημένοι γαρ).

Πόσο μάλλον σε αυτό το EURO που ο Χότζον αν έχει δουλέψει κάτι πάρα πολύ είναι η αμυντική λειτουργία και πειθαρχία. Κι όμως, έφαγαν τέτοιο γκολ… Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Σε ανυψώνει πανεύκολα, σε εκθέτει εξίσου πανεύκολα. Και κατ' επέκταση χάνεις-κερδίζεις εξίσου εύκολα ή δύσκολα. Οσοι αυτό δεν μπορούν να το καταννοήσουν, ας ασχοληθούν με το πλέξιμο, είναι πιό… υγειινό και καταννοητό.

Οπως και να΄χει, πάλι καλά που μπήκε ο Γουόλκοτ και έφερε τα πάνω κάτω. Και χθες κερδίσαμε…. Πάμε στο σήμερα. Ελλάδα-Ρωσία και Τσεχία-Πολωνία… Γιά το δικό μας ματς τι να πω; Δεν ξέρω πόσες αλλαγές θα κάνει ο Σάντος (λογικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος επιστρέφει και Σηφάκης ξεκινάει στο τέρμα, καλά δεδομένα και τα δύο), ξέρω ένα πράγμα.

Οτι η Ρωσία είναι (ΠΟΛΥ) καλύτερη ομάδα από εμάς. Αν χάνουν οι (πολύ) καλύτερες; Φυσικά και χάνουν. Αλλά γιά να συμβεί αυτό, πρέπει εσύ να πας οχι στο 100%, αλλά στο…120%. Και ΑΥΤΟ δεν το έχω δει. Ούτε στο…50% δεν έχουμε φτάσει. Αν σήμερα πάμε από το 50% στο 80%, θα πέσουμε δύσκολα μεν, αλλά θα πέσουμε. Πρέπει να πάμε στο 120%. Μπορούμε; Μάλλον όχι, αλλά ποτέ μην λες ποτέ… Η Ρωσία δεν είναι ανίκητη, οι πολωνοί τους έπαιξαν πολύ έξυπνα και καλά (με την τοποθέτηση κόφτη-κολώνας ακριβώς μπροστά από σέντερ μπακ γιά να μην πάει ποτέ ο κεντρικός αμυντικός έξω από την περιοχή του (που τραβιέται ο φορ της Ρωσίας εν προκειμένω ο Κερζακόφ).

Θυμίζω ότι το 2ο γκολ που μας έβαλαν οι τσέχοι, μπήκε έτσι. Ο Μπάρος τραβήχτηκε έξω, ο Κατσουράνης “τσίμπησε”, να η τρύπα, να η κάθετη, εύκολο γκολ. Αυτό οι ρώσοι το κάνουν…ψωμοτύρι. Και αν το φάμε σήμερα, θα φάμε και τρίμπαλο. Αυτά αμυντικά. Επιθετικά; Μην ξεχνάμε, θέλουμε νίκη και μόνο νίκη!! Αντε και πίσω τους κρατάμε (ξέχασα να αναφέρω, σημαντικό ρόλο παίζει και η ταχύτητα και εδώ εμείς θυμίζουμε Fiat Panda, ενώ οι ρώσοι θυμίζουν BMW).

Μπροστά τι κάνουμε; Ποιός στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό; Και πως; Αλυτος γρίφος… Συνοψίζω: Επειδή οι γρίφοι είναι πολλοί, επειδή κανονικά το ματς ειναι ένα 0-3, επειδή όμως …δεν πάει το χέρι, δεν παίζω τίποτα. Κάνω το σταυρό μου, να κάνουμε όλα τα απίθανα μαζί, να έχουμε ρέντα, να πέσουμε στην κακή μέρα των ρώσων και να περάσουμε. Θα είναι σαν θαύμα (βάση όσων έχουμε δει κι απο τις δύο ομάδες μέχρι σήμερα).

Δεν θα κακίσω κανέναν αν παίξει χοντρά τη Ρωσία, δίκιο θα έχει. Απλά…δεν πάει το χέρι. Μακάρι να εκπλαγούμε όλοι και να πανηγυρίσουμε όλοι…. Πάω στο άλλο ματς. Εχω εκφέρει άποψη ήδη. Εκτιμώ και παίζω Πολωνία. Θέλει μόνο νίκη. Κοιτώντας τις δύο ομάδες, έχω μιά Πολωνία που το ψάχνει, το παλεύει, βελτιώνεται. Οι κινήσεις με τους ρώσους έδειξαν πολλά, πέρα από την αμυντική λειτουργία της έφερε ισορροπία και στην αριστερή πτέρυγα (γιάτι ως τώρα ήταν….

μονόπατη από δεξιά) με την μετακίνηση του Ομπρανιάκ. Ο κόσμος μαζί της, η δίψα μεγάλη. Και η Τσεχία; Βράσε όρυζα. Δύο στα δύο άσχημα ματς. Γιατί και με έμας, κάκιστη ήταν, μην γελιέστε. Θυμάστε τι έγραφα προ ημερών; “Οχι έτσι, όχι από αυτούς”. Ο Μπάρος είναι…βαλσαμωμένος, ο Ροτζίσκι αμφίβολος (ακόμα και να παίξει, δεν έχει προπονηθεί καθόλου), ο Τσεχ αγνώριστος (βλέπετε πως μπορεί να σε εκθέσει το ποδόσφαιρο; αν ο Τσεχ ήταν φορ, θα τον παίζαμε 1ο σκόρερ βάση της απίθανης σαιζόν που έκανε.

Θα είχαμε λάθος; Οχι. Αλλά έλα που ο Τσεχ…δεν βλέπεται στο EURO!!). Ο προπονητής ελάχιστος, δεν βρίσκω κάτι θετικό πάνω σε αυτή την ομάδα. Τι αβαντάζ έχει; Οτι αν η Ρωσία μας κερδίζει, περνάει και με Χ η Τσεχία. Γι αυτό, καλό θα ήταν να μην χάνουμε εμείς, να είναι ρευστό το σκορ και να γίνει ρουλέτα στο Τσεχία-Πολωνία. Αν εμείς χάνουμε από νωρίς, θα είναι αβαντάζ γιά τους τσέχους και κακό γιά εμάς που θα παίξουμε διπλό Πολωνία.

Το δεύτερο αβαντάζ των τσέχων είναι ένα πιθανό άγχος από τους πολωνούς. Γιατί οκ, καλύτερη η διοργανώτρια, αλλά όχι και…ομαδάρα! Οπως και να'χει, θα πάρω το ρίσκο με το διπλό στο 2.20. Πιθανό σκορ; Το έγραψα και χθες, το 0-2. Ηρθε το πρώτο χθες και ίσως (όπως έγινε και με το 2-1 που ήρθε…μαζικά τρείς φορές) να συμβεί ξανά. Κάπου εκεί.

0-2 και 1-2 αν έχουμε εκατέρωθεν γκολ. Και ένα ειδικό; Να δωθεί πέναλτι. Ο σκωτσέζος Τόμπσον αν δει φάση, θα το σφυρίξει. Ισως και να πάρει κάποιο σφύριγμα και η διοργανώτρια. Πέναλτι έχει δωθεί μόνο ένα, κι αυτό στην πρεμιέρα, κατά της Πολωνίας! Ισως γίνει ανάποδα σήμερα (έχουν και μιά…αμπαλοσύνη οι αμυντικοί των τσέχων). Το “να χτυπηθεί πέναλτι” δίνει 4.

00. Μου κάνει. Πιθανούς σκόρερς δεν παίζω σήμερα. Το έκανα χθες, σήμερα πάω σε άλλα ειδικά (τα σκορ και το πέναλτι). Και το τελευταίο ερώτημα! Με τι παίζουμε Πολωνία; Χθες μας στράβωσε άδικα το over των γάλλων. Τώρα με τι κάνω δυάδα; Πάω στα αυριανά. Εκτιμώ ότι αύριο θα έχουμε γκολ. Και στα δύο ματς. Στο ένα έχω μιά Δανία που παίζει ανοιχτά (45 τελικές έχει “φάει” σε δύο ματς, ένω σκοράρει κιόλας), έχω μιά Γερμανία που δεν περιμένω να χαρίσει τίποτα ακόμα κι αν κάνει αλλαγές ο Λεβ (το νέο αίμα θα…λυσσάξει), έχω μιά Πορτογαλία με παιδικές ασθένειες και έχω και μιά Ολλανδία που ναι μεν έχει απογοητεύσει, αλλά ταλέντο έχει άφθονο και πάνω από όλα είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει γκολ (θέλει νίκη με διαφορά δύο τερμάτων).

Το over των γερμανών δίνει 1,90, το over των ολλανδών δίνει 1.67. Που να στραφώ; Εδώ ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Τα ζυγίζει και αποφασίζει. Εγώ αρχικά είχα επιλέξει το Πορτογαλία-Ολλανδία ως δυνατό over. Τσιγάρο, σκέψη και καταλήγω… Αυτό θα παίξω. Με έκαψε δύο φορές η Ολλανδία, ας μην συμβεί 3η φορά. Ας βγάλει το over, περάσει-δεν περάσει.

Ξαναλέω πάντως, πιθανότατο είναι και το άλλο… Ποντάρισμα 16/6: Δυάδα: Πολωνία 2-Πορτογαλία over (3.67). Ακριβή σκορ στο Τσεχία-Πολωνία: 0-2 (12.5) και 1-2 (10.00). Να δωθεί πέναλτι στο Τσεχία-Πολωνία: 4.00. Αυτά είναι. Τα σκορ (και το ειδικό του πέναλτι) είναι στο ανταλλακτήριο. Ραντεβού αύριο ξανά, θα ανεβάσω στήλη. Και σήμερα θα…δουλέψει πολύ το chat, μπας και έχουμε τίποτα και στο live, μιάς και δεν έχω παίξει τίποτα στο δικό μας ματς.

Το ποντάρισμα θα είναι κανονικό. Ούτε μεγάλο, ούτε μικρό.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras