197

Skotostrious

Ποντάροντας στα μεγάλα handicaps…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Μια από τις τελευταίες ημέρες που θα ασχοληθούμε με κούρσες στον επίπεδο στίβο καθώς μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για την Flat Racing σεζόν που ολοκληρώνεται την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη με το Futurity Trophy meeting στο Doncaster. Στη σημερινή στήλη θα ασχοληθούμε με τις ημερίδες που κλείνουν το πρόγραμμα αγώνων για τη σεζόν 2023 στο ιπποδρόμιο του York καθώς και με την προτελευταία ημερίδα του αντίστοιχου προγράμματος για το Newmarket οπότε χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή ας δούμε τις στοιχηματικές επιλογές μας.

Η πρώτη από τις δύο σημερινές επιλογές έρχεται από το York και ένα από τα τελευταία Heritage Handicap της χρονιάς, το Coral Sprint Trophy, μια κούρσα σπριντ στα 6 furlong για τριετείς και άνω ίππους. Εξαιρετική ιπποδρομία με τα κορυφαία άλογα της κατηγορίας να αγωνίζονται για ένα από τα τελευταία μεγάλα έπαθλα της χρονιάς, με τα Significantly, Albasheer, APOLLO ONE (each-way), Mr Wagyu, Summerghand και Bielsa να ξεχωρίζουν.

Σχετικά δύσκολη η επιλογή άλλα τείνω προς το Apollo One σε αποδόσεις καθαρού αουτσάιντερ καθώς προέρχεται από ένα σερί πολύ καλών εμφανίσεων στη φετινή σεζόν όπου έχει καταφέρει να βρίσκεται πάντα στις θέσεις του βάθρου σε όλες τις εξόδους του (τρεις δεύτερες και δύο τρίτες θέσεις σε 5 αγώνες). Οι τρεις τελευταίες κούρσες του ήταν στο Royal Ascot (δεύτερος στα Wokinham Stakes), στο Glorious Goodwood (τρίτος στο Stewards’ Cup) και σε Listed ιπποδρομία στο Beverley.

Η κατάσταση του στίβου σήμερα (μαλακό έδαφος) μάλλον είναι πλεονέκτημα βάσει του αγωνιστικού του προφίλ και δείχνει να είναι νικητής εν αναμονή.

Δεύτερη και τελευταία για σήμερα επιλογή και μεταφερόμαστε στο Newmarket, σε ένα από τα σπουδαιότερα Heritage Handicap στο ετήσιο καλεντάρι, το Cesarewitch Handicap, έναν μαραθώνιο για τις Flat Racing ιπποδρομίες στα 2 miles 2 furlongs (3,600 μέτρα περίπου) για τριετείς και άνω ίππους.

Πολλές οι συμμετοχές αλόγων που αγωνίζονται συνήθως στις κούρσες με εμπόδια και μια τέτοια είναι ο αγαπημένος της στήλης GOSHEN (each-way). Ενα από τα πλέον αινιγματικά άλογα που αγωνίζονται στις αγγλικές ιπποδρομίες καθώς η συμπεριφορά του αλλάζει δραματικά από κούρσα σε κούρσα άλλα παρόλα αυτά παραμένει ένα άλογο με εξαιρετική καριέρα στα εμπόδια με νίκες σε Grade ιπποδρομίες.

Εχει αγωνιστεί δύο φορές την προηγούμενη σεζόν σε flat racing κούρσα και πλασαρίστηκε και στους δύο αγώνες. Στον τελευταίο του αγώνα ήρθε δεύτερος σε Grade 2 κούρσα στα χαμηλά εμπόδια. Εχει την τάση να αγωνίζεται πολύ καλύτερα σε στίβους με δεξιόστροφη φορά (όπως ο σημερινός) και αν είναι σε καλή κατάσταση μετά από την αποχή του από τις κούρσες για το καλοκαίρι, σίγουρα έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι κοντά στις πρώτες θέσεις.

Συνοπτικά :

Σάββατο 14/10 16:25 York Coral Sprint Trophy Handicap : APOLLO ONE (15,00 each-way).

Σάββατο 14/10 16:40 Newmarket Club Godolphin Cesarewitch Handicap : GOSHEN (13,00 each-way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious