4036

Billaras

Ποντάρω και περιμένω…

Καλά περάσαμε χθες, δεν έχω παράπονο. Απαξ και πέρασε το βασικό σημείο -και με σχετική ευκολία- όλα είναι οκ. Θα μπορούσε να πάει και πιό ψηλά το κέρδος, αλλά κι έτσι είμαι μιά χαρά. Και κέρδισα και περιμένω με ανοιχτό στοίχημα να αυξήσω τα κέρδη. Οπότε, όλα πρίμα. Η Στόουκ με δικαίωσε που την “έκραζα”….μιά εβδομάδα (γέλια). Πριν πάω στα φρέσκα, θα ήθελα μιά τόση δα στάση στο χθεσινό νησί, απλά γιά να δείτε τι σημαίνει Αγγλία.

Η αδιάφορη Γουέστ Χαμ κέρδισε την Γουίγκαν, η αδιάφορη Νοτς Κάουντι γκρέμισε από την κορυφή την Ντόνκαστερ, η πεσμένη Πόρτσμουθ έριξε τριάρα, η….πεσμένη (αυτή με…τσάντισε κιόλας) Σκάνθορπ πήγε και κέρδισε μέσα στην ΜΚ Ντονς, η πεσμένη Χάρτλπουλ φρέναρε με ισοπαλία την Μπρέντφορντ (αν η Μπρέντφορντ κέρδιζε θα έμπαινε σε θέσεις απ' ευθείας ανόδου) και πάει λέγοντας.

Οχι οτι κι εκεί δεν γίνονται “ομορφίες” (χθες πχ έγινε μιά τέτοια στο Μπάρνετ-Γουίκομ, ενώ λίγες μέρες πριν είχε γίνει σε ένα Νορθάμπτον-Γιόρκ), αλλά γενικά, σε συντριπτικό ποσοστό, κανένας δεν κάνει χατήρια σε κανέναν. Πρέπει να ξέρεις πότε θα ποντάρεις πχ την κάθε αδιάφορη Σάουθεντ (όπως την Τρίτη) και πότε όχι. Και πρέπει να ξέρεις πότε θα πας σε ένα φαβορί και πότε όχι….

Πάμε στο σήμερα. Εχοντας ανοιχτό -και καλό- μπετ με την Ολανένσε που είναι αυριανή, σήμερα θα μαζευτώ λίγο. Το μενού δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι φρόνιμο να ρισκάρω να “εξαλείψω” τα κέρδη μου. Αρχικά λοιπόν, έβαλα τα παιχνίδια που τσέκαρα σε κατηγορίες. Τρία δυνατά χινάρια. Μπολόνια (2.88), Οσασούνα (3.40) και Ρεμς (3.10). Στο πρώτο και στο τρίτο η βαθμολογία “μιλάει” από μόνη της, στο μεσαίο έχουμε δύο βάσκικες ομάδες που η καθεμιά θέλει μεν τη νίκη γιά δικούς της λόγους, αλλά και το Χ δεν είναι κακό! Η μεν Οσασούνα μετά από σερί ήττες με τον πόντο θα ανασάνει, η δε Σοσιεδάδ θα πάει στο +2 από την Βαλένθια (σημαντικό ότι την υποδέχεται στο Ανοέτα σε μιά εβδομάδα).

Και οι σχέσεις τους δεν είναι κακές, ισοπαλία ήρθε και ο 1ος γύρος. Μετά, από φαβορί: Ντιναμό Δρέσδης (2.00), Λα Κορούνια (2.30), Χέρκουλες (2.20), Σεβίλλη (2.50), Ασκολι (2.40, αυριανό αυτό) και ένα καλό over στο Μπαστιά-Λιλ (1.80). Και βέβαια υπάρχει και η Ολανένσε αύριο. Και τέλος, τα αουτσάιντερ που τσέκαρα: Τότεναμ, Τσέλσι, Φράιμπουργκ (αυτή την πρόσθεσα σήμερα), Σοσό (αυτή την πρόσθεσα χθες), Αστον Βίλα Χ-2 (αυριανό).

Αυτά μπήκαν στην …ζυγαριά μου. Τα ξανακοίταξα ένα προς ένα. Και αποφάσισα να αλλάξω (λίγο) ρότα. Δεν ξέρω, ένστικτο. Πχ, αποφάσισα να μην παίξω Λα Κορούνια. Την βλέπω, την ποντάρω, με πληρώνει σερί. Αλλά είμαι ειλικρινής, σε κανένα ματς δεν με έχει πείσει. Ολίγον…τουρλουμπούκι. Η άμυνα μπάζει σταθερά, πολύ…γουέστερν τα παιχνίδια της.

Η δε Μπιλμπάο, σταθερά μέτρια φέτος, αλλά…αν ξυπνήσει; Πολύ θέλει να δούμε ρουλέτα απόψε; Θα φύγω λοιπόν από τον άσο και θα πάω στο over του 1.72. Πολύ πιό ασφαλής επιλογή. Και κάτι ανάλογο θα κάνω και με την Σεβίλλη. Δεν παίζει ο Μεδέλ, τρομακτική απώλεια στα χαφ αυτό το …πιτ μπουλ. Θα στραφώ κι εδώ στα γκολάκια. Και τα δύο ματς έχουν προδιαγραφές να πάνε σε ψηλά σκορ.

Στη Σεβίλλη πληρώνει 1.90. Κι έτσι, μένω με τρία over και τρία φαβορί (Ντιναμό, Ασκολι, Χέρκουλες). Κοιτάω τα μεγάλα. Θα παίξει μάλλον ο Μπέιλ στην Τότεναμ. Και είδα κουρασμένη Σίτι μεσοβδόμαδα. Ελα που στα τελευταία-μόλις ζόρισε δηλαδή το πράγμα- δεν με έπεισε η Τότεναμ! Λίγο έλειψε να αποκλειστεί από την Ιντερ με 3-0 καβάτζα, με την Βασιλεία κλάταρε, στο πρωτάθλημα γκελάρει.

  Στο Ανφιλντ θα αποθεωθεί ο Ράφα και οι αποδόσεις είναι ελκυστικές δεξιά. Ελα που η Λίβερπουλ…ανασταίνεται στα μεγάλα ματς όμως! Θα της αφήσω. Θα κρατήσω Φράιμπουργκ που την μέλετησα πολύ. Ετσι κι αλλιώς, εκτίμηση στην φετινή Στουτγάρδη δεν έχω. Βγήκε και Ευρώπη (τελικό κυπελλου με την Μπάγερν), κίνητρο μηδέν, κακή έδρα. Και η Φράιμπουργκ είναι μιά χαρά.

Και…θέλει και ρεβάνς από το κύπελλο και έχει και κίνητρο (προσπερνάει με +2 την Σαλκε αν κερδίσει και πλασάρεται 4η, σε θέσεις Champions League). Μου κάνει γιά 2.88. Και μου κάνει και η Σοσό στο 2.80. Κι εδώ μονόπλευρο κίνητρο. Η Μπορντό πήγε ημιτελικά κυπέλλου, αυτό κυνηγάει, στο πρωτάθλημα δεν παίζει γιά τίποτα. Η Σοσό -από τη στιγμή που παίζουνε και Νανσί-Εβιάν- έχει ευκαιρία να ξεφύγει.

Κακό ματς, της υπομονής ματς αλλά θα το τιμήσω. Ο Ζιλό προπονητής της Μπορντό, ήταν τρία χρόνια στην Σοσό. Ως αντίπαλος δεν της χαρίστηκε ποτέ (πέρυσι είχα ξαναποντάρει το ίδιο ματς). Ε, ας της χαριστεί σήμερα γιά πρώτη φορά…. Γιά να κάνω ένα τρίτο, θα παίξω αυριανό ματς, την Ασκολι. Κι εδώ μονόπλευρο κίνητρο. Και εδώ έχουμε και καλές σχέσεις.

Αφού είναι στο 2.40, μπορεί να μπει σε trixie. Οπότε, έχω τρεις που θέλουν βαθμούς και το κίνητρο είναι απολύτως μονόπλευρο. Φράιμπουργκ, Σοσό, Ασκολι. Και καταλήγω επιστρέφοντας στα φαβορί. Η μιά σκέψη ειναι να κάνω παρολί με over (Μπαστιά, Κορούνια, Σεβίλλη), η άλλη να αναμίξω over με άσους (Ντιναμό ή Χέρκουλες) γιά ένα παρολί. Θα πάω στην πρώτη επιλογή.

Ολα τα over μαζί. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άσχημα τα δύο φαβορί που αφήνω (ειδικά η Ντιναμό). Πριν πάω στο διά ταύτα, λίγα λόγια γιά την Ολανένσε: Η Γκιμαράες καθάρισε. Κάτι σαν την Στουτγάρδη. Πήγε τελικό κυπέλλου με την Μπενφίκα, δεν έχει να παίζει γιά τίποτα. Η Ολανένσε μάχεται γιά σωτηρία. Ηδη έχασαν Μορειρένσε και Ακαδέμικα, άρα έχει χρυσή ευκαιρία.

Το “κλειδί” είναι ο…ένας πάγκος. Τριετία στην Γκιμαράες ο Καγιούδα. Αυτός την ανέβασε κατηγορία και μετά την έβγαλε και…Champions League! Τον αγαπάνε οι αυριανοί φιλοξενούμενοι, ας μην τον κακοκαρδίσουν (γέλια). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 20/4: 1.166 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.066 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Στόουκ 2-Ολανένσε 1 (8.56), με 100 μονάδες.

Ποντάρισμα 21/4: Trixie ισοπαλιών: Οσασούνα Χ (3.40) -Ρεμς Χ (3.10)-Μπολόνια Χ (2.88), με 55 μονάδες κάθε δυάδα, 25 στην τριάδα, σύνολο 190 μονάδες. Trixie: Ασκολι 1 (2.40)-Σοσό 1 (2.80)-Φράιμπουργκ 2 (2.88), με 65 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 215 μονάδες. Παρολί με over 2,5: Μπαστιά-Κορούνια-Σεβίλλη (5.88), με 121 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 526 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.

540 μονάδες. Οπως βλέπετε, δεν ξαναβάζω κάπου την Ολανένσε. Επίσης, το …δηλώνω από τώρα, αν κερδίσω και σήμερα, θα βάλω ….κατιτίς στην Αστον Βίλα αύριο. Δεν έχω αποφασίσει πως. Με draw no bet το πιθανότερο, αλλά ίσως και…ξερό διπλό. Προς το παρόν, κοιτάω το σήμερα και περιμένω την Ολανένσε αύριο. Γιά σήμερα, μιά δυάδα σε οποιοδήποτε trixie με φέρνει σχεδόν ίσα βάρκα-ίσα πανιά.

Και αυτό είναι ο βασικός στόχος γιατί θα κρατήσω τα χθεσινά στην τσέπη και θα περιμένω αύριο. Τίποτα άλλο, ραντεβού την Τρίτη, περισσότερο γιά…κουβεντούλα, παρά γιά κουμάρι (μάπα κουπόνι μεσοβδόμαδα).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras