2235

Μάκης Μηνδρινός

Ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η Κρίσταλ Πάλας δεν έχει κερδίσει ποτέ εντός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (από το 1992 και μετά)! Πάλι με πολλές απουσίες οι Λονδρέζοι, ακολουθεί το σούπερ ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για τη Γιουνάιτεντ. ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. (22:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1194 Γήπεδο: ΣΕΛΧΑΡΣΤ ΠΑΡΚ (26.309), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.

): 354 Σετ αποδόσεων: 6.50 – 4.10 – 1.53 Α’ ΓΥΡΟΣ: Μάντσεστερ Γιουν. – Κρίσταλ Πάλας 4-0 * Από το 1991 έχει να νικήσει εντός έδρας η Κρίσταλ Πάλας της Γιουνάιτεντ, ποτέ δηλαδή επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ (από το 1992 και μετά θεσπίστηκε η Πρέμιερ Λιγκ). Στα 9 ματς που ακολούθησαν, η Γιουνάιτεντ μετράει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ Ρεπορτάζ: Πάλεψε όσο μπορούσε με την Τότεναμ, σε ένα ακόμα ματς που έπαιξε με πολλές απουσίες.

Κρατούσε με νύχια και με δόντια το 0-0, ο γκολκίπερ της Χένεσεϊ έκανε σπουδαία δουλειά, αλλά ένα γκολ του Κέιν στο 88’ ήταν αρκετό για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα (0-1). Εμεινε έτσι για πέμπτο ματς δίχως τρίποντο (0-2-3), κάτι που σε πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο ότι σε όλο αυτό το διάστημα έπαιξε με πολύ σημαντικά προβλήματα απουσιών.

Μετά τα αποτελέσματα της τρέχουσας αγωνιστικής, πλέον η Κρίσταλ Πάλας ξαναέπεσε στη ζώνη υποβιβασμού και θα παραμείνει εκεί αν δεν κερδίσει απόψε τη Γιουνάιτεντ. Μπορεί να μην είναι ένα από το ματς που έχει «σημαδέψει» για να σώσει την κατηγορία, ωστόσο είναι εντός έδρας, εκεί όπου θυμίζουμε μπόρεσε να κόψει βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι (0-0).

Το κακό είναι ότι ακολουθεί νέο πολύ δύσκολο ματς, με την Τσέλσι εκτός έδρας, ενώ γενικά μέχρι τις 5 τελευταίες αγωνιστικές τα πράγματα σε ότι αφορά το πρόγραμμα είναι ζορικά. Στο φινάλε, όμως, έρχεται στα μέτρα της. «Δεν κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή τη γραμμή υποβιβασμού. Εχουμε πει να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα, να προετοιμαζόμαστε για κάθε ματς ξεχωριστά και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει.

Είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο επόμενο παιχνίδι και να μη κοιτάζουμε προς το παρόν παραπέρα», δήλωσε ο Χόγκσον. Αγωνιστικά νέα: Με πρόβλημα από το τελευταίο ο Τόμκινς (στόπερ, 19/1), αλλά τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό και είναι κανονικά διαθέσιμος. Καλές πιθανότητες επιστροφής για Κέλι (αμυντικός, 11/0), Σλουπ (μπακ, 19/0), οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά τις προηγούμενες μέρες.

Κάπου εδώ τα ευχάριστα τελειώνουν, καθώς παραμένουν εκτός οι Καμπάιγ (χαφ, 23/0), Μ. Σακό (11/1), Ζαχά (MVP, 20/4), Γουόρντ (15/0), Νταν (17/1), Πάντσεον (10/0), Λόφτους Τσικ (16/1), Μπ. Σακό (16/3). Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μενσά (αμυντικός, 20/0). Bet info: Τέσσερα σερί εντός έδρας under. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Χένεσεϊ – Μπισάκα, Τόμκινς, Κέλι, Φαν Αανχολτ – Μιλιβόγιεβιτς, Ρίντεβαλντ, ΜακΑρθουρ – Τάουνσεντ, Σόρλοτ (ή Σλουπ), Μπεντέκε ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.

Ρεπορτάζ: Εντός έδρας βρίσκει τρόπους να κερδίζει ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά. Πολύ άσχημο το ξεκίνημα κόντρα στην Τσέλσι, πίσω 1-0 στο 32’ έχοντας ήδη γλιτώσει νωρίτερα από το δοκάρι. Το ανέτρεψε με τους Λουκάκου (39’) και Λίνγκαρντ (75’), γενικά στο β’ ήταν βελτιωμένη αγωνιστικά, αλλά και τυχερή που δεν μέτρησε κανονικό γκολ της Τσέλσι για το 2-2.

Σε γενικές γραμμές σε ένα ακόμα μεγάλο ματς δεν έπιασε την απόδοση που έπρεπε, αυτή τη φορά όμως κέρδισε και για τον Μουρίνιο αυτό έχει σημασία. Όπως και στη Σεβίλλη (0-0), πάλι ξεκίνησε με 4-3-3 και τον πιτσιρικά ΜακΤόμινι βασικό στα χαφ, όμως κορυφαίος ήταν ο Λουκάκου, που είχε… μήνες να κάνει τόσο καλό ματς. Με τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Νιουκάστλ, η Γιουνάιτεντ έπεσε στην τρίτη θέση, όμως θα επιστρέψει στη δεύτερη αν πάρει έστω την ισοπαλία απόψε στο Λονδίνο.

Παρ’ όλα αυτά, εκτός έδρας δεν έχει κάνει καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, προερχόμενη μάλιστα από δύο σερί ήττες, από Τότεναμ και Νιουκάστλ. Παραμονές του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ (εντός έδρας, το Σάββατο) το τελευταίο που θα ήθελε είναι να αφήσει βαθμούς σε μια έδρα (Σέλχαρστ Παρκ) που έχει να χάσει από το 1991. «Δεν σκεφτόμαστε τη Λίβερπουλ, μόνο πως θα κερδίσουμε την Κρίσταλ Πάλας μας ενδιαφέρει, είναι ένα ματς που πρέπει να προσέξουμε πολύ και εκεί κάνουμε focus, σχολίασε ο Μουρίνιο.

Αγωνιστικά νέα: Ξανά εκτός Ρόχο (αμυντικός, 7/0), Τζόουνς (στόπερ, 21/0), Φελαϊνί (χαφ, 12/3), Μπλιντ (αμυντικός, 5/0), Ιμπραΐμοβιτς (φορ, 5/0) και Ερέρα (χαφ, 19/0). Bet info: Εφτά σερί εκτός έδρας no goal, σε όλες τις διοργανώσεις. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντε Χέα – Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπαϊγί, Γιανγκ – Μάτιτς, Πογκμπά – Μάτα (ή Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ, Σάντσες – Λουκάκου Πηγή: Kingbet.

net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος