720

Billaras

Που’ναι τα χρόνια…

Χθες βράδυ θυμηθήκαμε λίγο πως ήταν το στοίχημα -ειδικά στην Ιταλία- πριν από 20-25 χρόνια. Εκεί, όταν ξεκίνησα να παίζω και ως το 2004 τουλάχιστον. Η “καλή” δεκαετία 1994-2004, ή αν προτιμάτε η δεκαετία του Lucky Luciano Μότζι! Τότε που η Γιούβε έκανε ότι ήθελε και όπως ήθελε και το Campionato έβγαινε μονόστηλο αν το έψαχνες. Στεγνά τα έκαναν τότε, κάπως έτσι το έκανε η “μεγάλη κυρία” και χθες.

Οπότε με έπιασε…μιά νοσταλγία (γέλια). Μίλησαν και οι μουγγοί στη Γένοβα, με τον Ραμπιό να πασάρει σε αντίπαλο αλλά να μην μπορεί να σκοράρει αυτός, με τον Μοράτα ολομόναχο να πασάρει στον…κουτσό Κεν και να την πετάει αυτός έξω σε κενό τέρμα, με το πέναλτι (κι αν ήταν πέναλτι) στο 96′ να φέρνει την ανατροπή-νίκη της Τζένοα.

Κανονικά έξω από το Λουίτζι Φερράρις έπρεπε να είναι 5 εισαγγελείς και 5 κλούβες να τους μαζεψουν όλους χθες (πολλά γέλια). Να΄ναι καλά, θύμισαν λίγο παλιά καλή Ιταλία. Ανέβηκε και η Κρεμονέζε, ήμουνα νιός και γέρασα που λένε. Είχα ξεχάσει την ύπαρξή της! Τι ωραία χρόνια, οι περισσότεροι από εσάς δεν τα έχετε ζήσει, απλά τα διαβάζετε.

Στο Λεβάντε-Σοσιεδάδ δεν το είδα όλο οπότε δεν ξέρω αν “κοπιάραν” τη συνταγή του Τζένοα-Γιούβε, αλλά κι εκεί είχαμε πεναλτακι στο τελος, κι εκεί κέρδισε το ψοφίμι που καίγεται. Οταν είναι 6 του Μάη όπως χθες, αυτά γίνονται. Και γιά Λεβάντε οκ, αλλα γιά Τζένοα μετανοιώνω που δεν όρμησα. Ηταν απόλαυση πάντως, να’ναι καλά τα παλληκάρια!

Και σήμερα; Σήμερα λίγα πράγματα παίδες.

Κακό πρόγραμμα. Ναι, ειναι 7 του Μάη και τα…πουλάκια κελαηδούν, αλλά σήμερα έχουνε αφωνία (γέλια). Εκτος των άλλων, σήμερα 7/5 έχουμε επέτειο όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ (ένα δάκρυ κύλησε), το 1989 ήταν η βραδιά που άλλαξε η σύγχρονη ιστορία της με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου στο ΟΑΚΑ (δεν θα το ανέφερα, αλλά 20αρης τότε, “σκαρφαλωμένος” στην 34, πως να το ξεχάσω αυτό και όσα ακολούθησαν εκείνη τη νύχτα;).

Τα πουλάκια λοιπόν σήμερα έχουν σιγήσει.

Στο Νησί έχουμε φινάλε σε Championship και 2η. Χαμός. Αλλά “καθαρο” σημείο δεν βγαίνει. Να στραφώ προς Μίλγουλ; Ισως να μην χρειαστεί διπλό. Αν πάω στην 2η, θα πρέπει να πάω σε ξερό Χ της Εξετερ και ασο της Χαρογκέιτ (να το παρατήσει δηλαδή η Σάτον). Αυτά έχουν μιά αξία. Αλλά είναι υποθέσεις, ουσιαστικά είναι γιά live σήμερα, όχι γιά pre game.

Μπέρνλι από Premier, τα έγραψε και ο Μάκης, αυτό έχει νόημα. Και ίσως ξερό Χ στη Μπρέντφορντ, αλλά εδώ δεν είναι και…Ιταλία. Τέλος, αν τηρήσουν την παράδοση, Λίβερπουλ και Τότεναμ πρέπει να το φέρουν 2-1! Κάθε χρόνο το φέρνουν, πληρώνει 9,50. Αν θέλετε πιό μαζεμένα, το “να είναι το σκόρ 2-1 οποιαδήποτε στιγμή στο ματς” δίνει 2,92.

Ετσι απλά σε δέκα αράδες καλύψαμε το Νησί.

Κι εκτός αυτού; Η Μορεϊρένσε βούλιαξε στο 2,60, γύρισε και φαβορί! Εδω ίσως δούμε χατηράκι, είναι το πλέον υποψήφιο. Η Αλαβές με ρίσκο είναι στο 4,33 (η Θέλτα έγινε και άνω κάτω με την ιστορία του Σάντι Μίνα που καταδικάστηκε να εκτίσει 4 χρόνια φυλακή, μιά σκέψη ακόμα είναι η Βάτενς στην Αυστρία, ακόμα μιά η Ζυρίχη στην Ελβετία και μιά τελευταία η Σπάρτα στην Ολλανδία.

Αν σβήσω Σπάρτα γιατί και η Γκρόνινγκεν έχει κίνητρο την 8αδα και σβήσω και Ζυρίχη γιατί μάλλον θα είναι…μεθυσμένη πολιτεία, τι έμεινε; Ελάχιστα σημεία.

Εκτιμώ ότι σήμερα-το έγραψα ήδη- βάρος πρέπει να πέσει στο live.

Θα παίξω fun bet το 2-1 σκορ της Λιβερπουλ (9,50). Με…πάει η Λίβερπουλ όταν την ποντάρω σε σκορ, όπως πρόσφατα με το 2-2 (γέλια).

Και θα κάνω ένα μικρό και μικτό trixie και τέλος. Αρκετά μαζεμένα και με λίγο (ως πολυ) στραβά μάτια. Μπέρνλι-Μορεϊρένσε-Αλαβές, τρία μεγάλα με κίνητρο όλες. Ας βγούνε δύο, σούπερ θα είναι. Ολα τα άλλα στο live, ειδικά τα εγγλέζικα που τελειώνουν (θα είμαι στο chat από νωρίς, τώρα σε λίγο).

Αύριο νέα στήλη ίδια ώρα να δούμε τι θα προκύψει αν και δεν βλέπω πολλά πράγματα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras