2936

Billaras

Πρέπει να το πιστεύεις…

Οπως έγραφα και στην εφημερίδα, μονάχα ένα θα πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας από τα ματς της Πέμπτης… Την πίστη. Την έχεις; Προχωράς. Δεν την έχεις; Μην παίξεις καν. Αυτό κρατήστε. Καλά τα συστήματα, οι αναλύσεις, τα μεταφυσικά, οι φανέλες, η τύχη, το Ανφιλντ, αλλά την διαφορά την έκανε μονάχα η πίστη. Ο Κλοπ δεν πήρε το ματς επειδή…έβαλε τον Αλεν.

Το πήρε γιατί κατάφερε να πείσει τους παίκτες του να παλέψουν γιά να γράψουν ιστορία. Η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλύτερη; Ναι. Μπορούσε να βάλει κι άλλα; Ναι. Ο Σακό κι ο Λόβρεν ήταν κάκιστοι; Ναι. Και…πόσο ήρθε; 4-3 με γκολ…αυτών των δύο! Γιατί; Γιατί άλλαξε σύστημα η Λίβερπουλ; Γιατί έκαναν παιχνιδάρα κάποιοι παίκτες; Τίποτα από όλα αυτά.

Το πίστεψαν “απλά” το πίστεψαν. Και η πίστη δίνει ορμή. Και φέρνει αποτέλεσμα… Δεν γίνονται αυτά κάθε μέρα. Αλλά γίνονται. Και γιά να γίνουν πρέπει να πιστέψεις ότι μπορούν να συμβούν. Να χάνεις με 3-0 και να λες “θα κερδίσω”. Να θες τρία γκολ στο 90' σε τρία διαφορετικά ματς και να λες “θα μπουν”. Αν δεν πιστεύεις, αν δεν έχεις μέσα σου την αισιοδοξία και την θετική ενέργεια, το αφήνεις ήσυχο το στοίχημα.

Να το θυμάστε όσο παίζετε, αλλά να το θυμάστε και γιά όλη σας τη ζωή. Πάμε παρακάτω, στα φρέσκα. Θα έκανα…αγωνιστικό και τεχνικό πρόλογο σήμερα, αλλά προτίμησα να πάω σε κάτι διαφορετικό. Και διαχρονικό… Στα φρέσκα; Οπως έγραψε και χθες ο Μάκης, λίγα πράγματα. Εχω αποφασίσει κατ' αρχάς να μην παίξω καμιά ομάδα που “καίγεται” μεν, αλλά…είναι φαβορί δε.

Κι έχει πολλές. Από Βέρντερ, Νιουκάστλ, Τουλούζ, Ρεμς, Κάρπι, Μπιλμπάο Β', και πόσες ακόμα. Ναι, δεν βλέπουμε τίποτα 1.50 στις παραπάνω, αλλά δεν αξίζουν ούτε και τα 2.30-2.50 που τις βλέπουμε. Πολλοί θα πάτε στο κίνητρο. Κι εγώ το μετράω το κίνητρο. Και πολύ. Αλλά προτιμώ να το συνδυασω με απόδοση. Παράδειγμα; Χιχόν. Παράδειγμα; Μποαβίστα.

Παράδειγμα; Μπρέχιν. Κι αυτές στην ίδια μοιρα είναι, καίγονται. Αλλά…πληρώνουν! Αυτό ως πρόλογο. Πιό αναλυτικά: Στο νησί η διαλογή έλεγε Σάντερλαντ, Σαουθάμπτον, Νοτς Κάουντι, Μπάρνετ, Τσέστερφιλντ, Μπρέχιν. Κλείσαμε. Και αύριο Γουέστ Χαμ, αλλά αυτή θα τη δούμε αύριο. Γιά σήμερα είναι μονάχα οι παραπάνω. Τσαντίστηκα με την βουτιά της Σαουθάμπτον.

Στο 3.00 ήταν για δυνατό μπετ, εξώφθαλμο λάθος. Τώρα στο 2.45 πιά. Δεν μπορεί να μπει σε σύστημα. Αλλά ακόμα και τώρα, προτιμώ το 2.45 της καλής ομάδας από το 2.30 του μπάζου. Θα είμαι λιτός και…γρήγορος. Από τα πέντε αουτσάιντερ, θα κρατήσω τα τρία γιά ένα σύστημα. Και τίποτα άλλο. Σάντερλαντ (3.25)-Νοτς Κάουντι (3.25)- Μπάρνετ (5.75)- Τσέστερφιλντ (3.

40)- Μπρέχιν (3.50). Ποιά να αφήσω; Το ένα θα είναι η Μπάρνετ. Ναι, λάθος η απόδοση, αλλά δεν πάει γιά τίποτα σε αντίθεση με την γηπεδούχο. Είπαμε, το μετράω κι εγώ το κίνητρο. Ποιά θα είναι η άλλη; Τα τρία από τα τέσσερα παίζουνε και νωρίς! Το ένστικτό μου, μου λέει να αφήσω την Σάντερλαντ. Και γιατί καίγεται και η Νόριτς, το ματς είναι “εξάποντο”.

Και γιατί η Σάντερλαντ θέλει μόνο διπλό κι αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Κι έτσι, αποφάσισα. Τσέστερφιλντ-Μπρέχιν-Νοτς Κάουντι. Αυτά τα τρία. Και την Σαουθάμπτον θα την παίξω ξερή δυάδα πλέον (θα ήταν σίγουρα στο σύστημά μου αν ήταν από 2.70 και πάνω). Με ποιά; Λέω να την συνδυάσω με ένα αυριανό. Ομάδα που έχει κίνητρο, που καίγεται κι αυτή, αλλά δίνει και 2.

60! Την Βαγιεκάνο αύριο. Αυτή μου δείχνει και κάτι. Η Βέρντερ ή η Νιουκάστλ, δεν μου δείχνουν τίποτα. Και μιά διαφορά 0.20 και άνω, δεν είναι αμελητέα. Εκτός νησιού; Επίσης ελάχιστα. Μποαβίστα, Μιράντες, Χιχόν, Χέρκουλες, Τρουά. Εσβησα Τρουά (ντέρμπι είναι, θα χαρεί να…πάρει μαζί της τη Ρεμς αλλά δεν ξέρω αν μπορεί), έσβησα Μποαβίστα (ίσως καθήσει στο Χ), και Μιράντες (μην έχουμε…χατηράκια εδώ).

Οπότε, πολύ απλά, κρατάω Χέρακλες (5.25, εντελώς λάθος απόδοση, η Φίτεσε δεν είναι καθόλου καλά) και Χιχόν (4.00, καίγεται, αλλά έχει φιλότιμο, εδώ αξίζει και η απόδοση, η Λας Πάλμας όχι απλά ανάσανε αλλά ουσιαστικά σώθηκε). Σε μονά και δυάδα. Νορμάλ παιχνίδι. Μιά δυάδα “ξερή”, δύο μεγάλα σε μονά-δυάδα και ένα εγγλέζικο σύστημα. Βγήκαν περίπου…αβίαστα τα σημεία, δεν ήταν δύσκολη η διαλογή.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 11.350 μονάδες. Ποντάρισμα 16/4: Μονό αποδεκτό: Χέρακλες 2 (5.25) με 45 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Χιχόν 2 (4.00) με 55 μονάδες. Δυάδα Χιχόν 2-Χέρακλες 2 (21.00) με 10 μονάδες. Trixie: Τσέστερφιλντ 1 (3.40)-Μπρέχιν 1 (3.50)-Νοτς Κάουντι 2 (3.25), με 25 μονάδες η τριάδα, με 50 η κάθε δυάδα, όλο μαζί 175 μονάδες. Δυάδα: Σαουθάμπτον 2-Βαγιεκάνο 1 (6.

37) με 65 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 350 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 11.000 μονάδες. Βλέπετε, χαλαρό ποντάρισμα. Μικρή η…αγωνία. Αύριο κανονικά νέα στήλη, σήμερα δεν ξέρω αν θα είμαι στο chat, θα το…παλέψω να είμαι, είναι ιδιαίτερη μέρα, μέρα…γενεθλίων. Αν καταφέρω και να “κεράσω” ενα καλό ταμείο θα είναι ιδανικά (γέλια). Καλό βόλι και ξανά νέα στήλη σε ένα 24ωρο.

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras