45

Skotostrious

Πρεμιέρα με ρίσκο…UPDATE !!

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Λίγες ώρες πλέον μας χωρίζουν πριν δοθεί η εκκίνηση στο μεγάλο φεστιβάλ στο Cheltenham, πριν η “Βοή”, η χαρακτηριστική ζητωκραυγή που βγάζουν οι περίπου 60,000 θεατές τη στιγμή που πέφτει η σημαία του αφέτη στην πρώτη κούρσα της ημέρας, την Supreme Novices’ Hurdles, μια βοή τόσο έντονη που πλέον οι περισσότεροι εκπαιδευτές βάζουν ωτοασπίδες στα νεαρά άλογα για να μη τρομάξουν και δεν έχουν την απόδοση που πρέπει στον αγώνα.

Πριν πάμε στις σημερινές επιλογές να αναφέρουμε πως βροχή στο Cheltenham έχει βαρύνει κάπως τον στίβο και θα έχουμε επιθεώρηση στο σιρκουί που γίνεται η κούρσα Cross County.

Πρώτη μας στάση σήμερα στην πρεμιέρα του φεστιβάλ, την Supreme Novices’ Hurdle, μια Grade 1 ιπποδρομία για novices (άλογα που μαθαίνουν ακόμα το συγκεκριμένο τύπο αγώνων) στα χαμηλά εμπόδια/hurdles και την απόσταση των 2 miles (3,200 μέτρα περίπου).

Πολύ δυνατό το lineup, με την αφρόκρεμα των novices στην απόσταση να συμμετέχουν, με τα Tullyhill, Slade Steel, Mystical Power και JERIKO DU REPONET να ξεχωρίζουν και το τελευταίο να είναι η επιλογή μας ειδικά σε αποδόσεις αουτσάιντερ. Ολα τα άλογα έχουν παρόμοια φόρμα με πολύ καλές εμφανίσεις στις μέχρι τώρα κούρσες του. Αυτό που θεωρώ πως μας δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα είναι ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε την τελευταία του κούρσα, μια Grade 2 ιπποδρομία σε βαρύ έδαφος στο Doncaster σε ένα δύσκολο αγώνα στον οποίον πιέστηκε πολύ άλλα έβγαλε αντίδραση και έδειξε τις δυνατότητες του με ένα πολύ δυνατό φίνις κάτι που ίσως του δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στην αγωνιστική εμπειρία σε σχέση με τους αντιπάλους του οι οποίοι συνήθως είχαν εύκολο έργο στους δικούς τους αγώνες.

Ενα μικρό ερωτηματικό στη φόρμα που έχει ο στάβλος σήμερα άλλα ένας πολυνίκης εκπαιδευτής όπως ο Nicky Henderson με τις 3 νίκες τα 10 τελευταία χρόνια σίγουρα θα ξέρει πως να φέρει τα άλογα του στην κατάσταση που πρέπει εν όψει του φεστιβάλ.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και πάμε στην τρίτη κούρσα της ημέρας, μια ιπποδρομία Chase (ψηλά εμπόδια/fences) στην ημιμαραθώνια απόσταση των 3 miles 1 furlong (5,000 μέτρα περίπου).

Παραδοσιακά αυτά τα μεγάλα handicap είναι ίσως οι πιο ανταγωνιστικές κούρσες του φεστιβάλ κάτι που φαίνεται από τις πολύ δυνατές συμμετοχές. Η επιλογή μας από τη συγκεκριμένη ιπποδρομία έχει ένα ρίσκο καθώς ο MONBEG GENIUS (each-way) φέτος δεν έχει κάνει κάποια εξαιρετική εμφάνιση και βασιζόμαστε κυρίως στην περσινή του φόρμα, όταν μετά από ένα σερί τριών νικών σε handicaps έκλεισε τη χρονιά του με μια εξαιρετική τρίτη θέση στην αντίστοιχη περσινή Ultima Chase.

Η όχι και τόσο καλή του απόδοση βέβαια έχει το συν ότι έχει πέσει αρκετά στο rating και θα τρέξει με ευνοϊκό handicap. Με αυτό το δεδομένο, με την καλή εμφάνιση στο Coral Gold Cup στο Newbury να δείχνει ότι δεν έχει χάσει τις ικανότητες του και με την προστατευτική κουκούλα σήμερα για πρώτη φορά αναμένουμε να βρίσκεται ψηλά στις θέσεις τερματισμού και σήμερα.

Κλείνουμε τις επιλογές μας από την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ με μια από την έκτη κούρσα του προγράμματος, ένα Premier Handicap για τετραετείς μόνο στα χαμηλά εμπόδια/hurdles τα οποία θα αγωνιστούν στην απόσταση των 2 miles (3,200 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον PALAMON (each-way) στην ουσιαστική πρεμιέρα του σε κούρσες handicap. Καλή καριέρα στις μεσαίες αποστάσεις στη Flat Racing, έχει να επιδείξει πολύ καλές εμφανίσεις σε κούρσες National Hunt έχοντας συνεχή πρόοδο από κούρσα σε κούρσα.

Στην τελευταία του έξοδο είχε μια πολύ καλή κούρσα όντας τρίτος πίσω από τον σημερινό του αντίπαλο Ndaawi από τον οποίο πλέον έχει διαφορά στα βάρη σχεδόν 10 lbs. Αυτό ουσιαστικά είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα του στη σημερινοή κούρσα καθώς δίνει βάρος σχεδόν απέναντι σε όλο τον ανταγωνισμό. Με δεδομένο ότι προοδεύει από κούρσα σε κούρσα αναμένουμε κάτι τέτοιο και σήμερα και σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να τον στηρίξουμε.

Συνοπτικά

Τρίτη 12/03 15:30 Cheltenham Sky Bet Supreme Novices’ Hurdle : JERIKO DU REPONET (10,00).

Τρίτη 12/03 16:50 Cheltenham Ultima Handicap Chase : MONBEG GENIUS (15,00 each-way).

Τρίτη 12/03 18:50 Cheltenham Boodles Juvenile Handicap Hurdle : PALAMON (15,00 each-way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : (Κωδ : 021, αρ : 5 // κωδ : 027, αρ : 5 // κωδ : 033, αρ : 18).

Το αμοιβαίο πληρώνει μόνο τρεις θέσεις πλασέ.

UPDATE : Πολύ περίεργη η ημέρα σήμερα με τον καιρό να οδηγεί σε αναβολή τη μια κούρσα από την οποία υπήρχε επιλογή, την απόσυρση αλόγων από τον Nicky Henderson λόγω φόβου ιώσεων που πέταξε εκτός και δεύτερη επιλογή οπότε μένει μόνο ο DODDIETHEGREAT, ο οποίος αγωνίζεται στο Coral Cup Handicap να είναι η μοναδική σημερινή επιλογή.

Επιστροφή στους στίβους μετά από δύο χρόνια αποχής και συνέχισε το εξαιρετικό του σερί στα χαμηλά εμπόδια με 1 νίκη και 2 πλασαρίσματα σε ισχυρά handicap. Θα αγωνιστεί πάλι στην αγαπημένη του απόσταση των 2 miles 5 furlongs (4,200 μέτρα) και με δεδομένη την αντοχή του σε βαρύ στίβο αναμένεται να είναι ανταγωνιστικός.

Συνοπτικά :

Τετάρτη 13/03 16:50 Cheltenham Coral Cup Handicap Hurdle : DODDIETHEGREAT (9,00).

H ώρα είναι Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : ( κωδ : 027 , αρ : 21).

Nέα στήλη αύριο όπου θα κάνω και μια πιο εκτενή αναφορά στην ιστορία πίσω από τη σημερινή μας επιλογή !!

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious