62

Skotostrious

Προετοιμασία για το μεγάλο φεστιβάλ…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Μπαίνουμε πλέον και ουσιαστικά σε φεστιβαλικούς ρυθμους, με 3 εβδομάδες να μας χωρίζουν από την εναρκτήρια ιπποδρομία στο Cheltenham οπότε και εμείς πλέον, από δω και πέρα θα ρίξουμε το βάρος μας στην προετοιμασία για την πενταήμερη διοργάνωση με μπόλικη ενημέρωση για το τι να αναμένουμε από το φεστιβάλ άλλα και τουλάχιστον δύο στήλες με μακροχρόνια στοιχήματα καθώς σε όλες τις κούρσες μας δίνει τη δυνατότητα ΝRNB (non runner no bet) δηλαδή αν η επιλογή μας δεν αγωνιστεί τελικά έχουμε επιστροφή του πονταρίσματος.

Η σημερινή στήλη πιθανόν είναι η τελευταία “κανονική” πριν τη στήλη της 12ης Μαρτίου με το πρόγραμμα ούτως ή άλλως να μη περιλαμβάνει μεγάλο όγκο ιπποδρομιών ενόψει του φεστιβάλ, οπότε πάμε να δούμε τις σημερινές μας επιλογές.

Μια από τις τελευταίες δυνατές κάρτες με Grade ιπποδρομίες πριν το Cheltenham έχουμε σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Kempton όπου έχουμε 3 Grade 2 κούρσες και ένα Premier Handicap και η πρώτη μας στάση θα γίνει στην τρίτη ιπποδρομία της ημερίδας, μια κούρσα για novice chasers στα 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) με πολύ αξιόλογους συμμετέχοντες από τους οποίους στις τρέχουσες αποδόσεις θεωρώ πως η φοράδα ARCLIGHT έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Εμφανίζει δύο αγωνιστικά πρόσωπα, ένα κακό όταν αγωνίζεται σε flat races και ένα εξαιρετικό όταν αγωνίζεται σε κούρσες με εμπόδια, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τους φράκτες/fences καθώς φέτος έχει το απόλυτο 3/3 σε όλες τις εξόδους της. Στην τελευταία της εμφάνιση σε Listed κούρσα στο Wincanton με εξαιρετικό βάδισμα και άλματα μεγάλης ακρίβειας κέρδισε με μεγάλη άνεση.

Αρέσκεται να αγωνίζεται σε μαλακό έδαφος και πιθανόν αυτό να της δίνει και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα απέναντι στον σημερινό ανταγωνισμό καθώς και ο Blow Your Wad και ο Tahmuras δείχνουν να χάνουν το ρυθμό τους σε απαιτητικό έδαφος. Εκπροσωπεί κορυφαίο εκπαιδευτή και τζόκεϋ οι οποίοι σίγουρα και ειδικά ενόψει Cheltenham στέλνουν τα άλογα τους να αγωνιστούν στην κορύφωση της φόρμας τους.

Κάνουμε μια μικρή στάση από τις κούρσες με εμπόδια και πάμε στο συνθετικό στίβο του Southwell στον οποίο διεξάγεται μια πολύ δυνατή ιπποδρομία, τα Winter Derby Stakes στα οποία θα κάνει την φετινή του πρεμιέρα ο Lord North, νικητής της κούρσας πέρσι, στην προετοιμασία του ενόψει της προσπάθειας του να κερδίσει για 4η φορά την Dubai Turf στο Meydan Racing Carnival το Μάρτιο.

Η σημερινή κούρσα θα διεξαχθεί στην απόσταση του 1 mile 3 furlongs (2,200 μέτρα), 1 furlong περισσότερο από την αντίστοιχη περσινή, κάτι που σίγουρα θα δοκιμάσει τις αντοχές του φαβορί και το οποίο μας οδηγεί να προτιμήσουμε να στηρίξουμε τον δεύτερο στις στοιχηματικές αγορές, MILITARY ORDER. Αξιόλογος δρομέας έχει στα πόδια του μια νίκη στην περσινή trial του Winter Derby και μια δεύτερη θέση στην αντίστοιχη φετινή πριν ένα μήνα όταν και έχασε οριακά τη νίκη.

Εχοντας αυτή την κούρσα στα πόδια του αναμένεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση απ τον άμεσο ανταγωνιστή του και να διεκδικήσει την πιο σημαντική νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του.

Επιστρέφουμε στο ιπποδρόμιο του Kempton για την τελευταία σημερινή επιλογή και πάμε στην πέμπτη κούρσα του προγράμματος, ένα Premier Handicap με ιστορία 80 χρόνων, η οποία θεωρείται και ένας άτυπος προκριματικός για το Grand National, στα ψηλά εμπόδια/fences και την απόσταση των 3 miles (4,800 μέτρα περίπου) με πολλές και εξαιρετικές συμμετοχές από τις οποίες ένα κλικ μπροστά στη φόρμα πιθανόν να βρίσκεται ο δεύτερος της αντίστοιχης περσινής ιπποδρομίας FLEGMATIK.

Δείχνει να φορμαρίζεται την κατάλληλη στιγμή καθώς έσπασε σερί δύο ετών χωρίς νίκη όταν σκόραρε στην ίδια απόσταση πριν 6 εβδομάδες, φτάνοντας ταυτόχρονα τις 3 νίκες σε chase κούρσες στο Kempton. Εχασε οριακά τη νίκη πέρσι με 5 lbs λιγότερο βάρος απ ότι σήμερα άλλα η εμφάνιση του πριν ενάμιση μήνα ήταν άκρως ενθαρρυντική για τις πιθανότητες του σήμερα και όντας αουτσάιντερ θεωρώ ότι αξίζει να τον στηρίξουμε.

Τα αδέλφια Skelton έρχονται σε πολύ καλή φόρμα και εν όψει του Cheltenham.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν στήλες με τις πρώτες σκέψεις αναφορικά για το φεστιβάλ στο Cheltenham άλλα θα υπάρχει και μία στήλη αφιερωμένη στον Ελληνικό Ιππόδρομο, ο οποίος όπως φαίνεται μπαίνει στο ντουλάπι της ιστορίας, καθώς η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να τραβήξει το καλώδιο από την πρίζα με αποτέλεσμα να σταματήσει οριστικά η διεξαγωγή αγώνων στην χώρα μας.

Συνοπτικά :

Σάββατο 24/02 16:27 Kempton Coral Pendil Novices’ Chase : ARCLIGHT (4,33).

Σάββατο 24/02 17:20 Southwell BetUK Winter Derby Stakes : MILITARY ORDER (3,00).

Σάββατο 24/02 17:37 Kempton Coral Trophy Handicap Chase : FLEGMATIK (8,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Soutwell βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 028, αρ : 6).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious