96

Skotostrious

Προετοιμασία για το φεστιβάλ…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Σε ρυθμούς φεστιβάλ θα μας βάλει το πλούσιο σημερινό πρόγραμμα στις αγγλικές ιπποδρομιές καθώς ξεχωρίζει η ημερίδα στο Cheltenham με μια κάρτα η οποία περιλαμβάνει πολύ δυνατές κούρσες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι trials για τη μεγάλη γιορτή του Μαρτίου. Μιας και αναφέρθηκα στο φεστιβάλ του Cheltenham να αναφέρω ότι μέσα στην εβδομάδα θα έρθει η πρώτη στήλη με τις επιλογές antepost από κάποιες κούρσες οι οποίες ήδη μας δίνονται ως Non Runner No Bet (αν δεν αγωνιστεί η επιλογή μας έχουμε επιστροφή του στοιχήματος).

Μετά την μικρή αυτή παρένθεση ας δούμε τι έχουμε από το σημερινό κουπόνι.

Δύο οι επιλογές για σήμερα, αμφότερες από την αγωνιστική ημερίδα στο Cheltenham και θα κάνουμε την στάση στη δεύτερη κούρσα της κάρτας, ένα novice handicap στα ψηλά εμπόδια/fences και την απόσταση των 2 miles 4 fulrongs (4,000 μέτρα περίπου) στην οποία αγωνίζεται ο ES PERFECTO.

Πολύ λίγα μίλια στα πόδια του τα τελευταία χρόνια, έκανε την επανεμφάνιση του για τη φετινή καμπάνια πριν 2μιση μήνες στο ίδιο με σήμερα ιπποδρόμιο φέρνοντας μια πολύ καλή δεύτερη θέση πίσω από το φαβορί της σημερινής κούρσας Ginny’s Destiny για να ακολουθήσει μια ακόμα αξιόλογη εμφάνιση στο Kempton πριν 1 μήνα στην Boxing Day και μια τρίτη θέση πίσω από ένα ακόμα από τους σημερινούς του αντιπάλους (Blow Your Wad).

Η διαφορά τους πλέον αποτυπώνεται και στο handicap καθώς σήμερα θα αγωνιστεί με πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στα βάρη (24 και 20 lbs αντίστοιχα σε σχέση με τα δύο φαβορί της κούρσας) οπότε αν αγωνιστεί το ίδιο καλά όπως στις δύο τελευταίες εξόδους του αναμένεται να είναι και πάλι πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, μια Grade 2 ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια/fences και την απόσταση των 3 miles 1 furlong (5,000 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον STAY AWAY FAY στον πρώτο του αγώνα μετά την καμπάνια του ως novice.

Εξαιρετικός δρομέας, νικητής πέρσι στο μεγάλο φεστιβάλ του Cheltenham (ιπποδρομία Albert Bartlett) για να ακολουθήσει μια ακόμα εμφάνιση σε Grade 1 επίπεδο στο φεστιβάλ του Grand National. Δείχνει συνεχή πρόοδο στους φράκτες και έχει ήδη 2 νίκες στη φετινή του καμπάνια με πιο σημαντική αυτή σε Grade 2 κούρσα στο Sandown στις αρχές Δεκέμβρη. Οπως αναφέραμε ήδη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε κούρσα που δεν είναι για novices και αντιμετωπίζει σήμερα πολύ δυνατό ανταγωνισμό άλλα έχει την καλύτερη φετινή φόρμα απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες και όντας το νεαρώτερο άλογο αναμένουμε να έχει και την μεγαλύτερη βελτίωση φέτος.

Συνοπτικά :

Σάββατο 27/01 14:40 Cheltenham Timeform Novices’ Handicap Chase : ES PERFECTO (7,00).

Σάββατο 27/01 15:50 Cheltenham Paddy Power Cotsworld Chase : STAY AWAY FAY (5,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδας.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious