1178

Μάκης Μηνδρινός

Προκαλούν οι αποδόσεις

Χαιρετώ! Η Μπλάκπουλ έφτασε πιο κοντά στο να κάνει την έκπληξη απέναντι στην Μπράιτον, σε σχέση με την Πλίμουθ η οποία έχασε μάλλον εύκολα από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Και, μάλιστα, η Μπλάκπουλ έπαιξε με πολλές απουσίες λόγω κορωνοϊού και τραυματισμών.

Γενικά ο τέταρτος γύρος δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις, δεν είδαμε μεγάλα ονόματα να μένουν εκτός, πλην της Αρσεναλ των γνωστών προβλημάτων αλλά και της Λίβερπουλ που αποκλείστηκε όμως από τη Γιουνάιτεντ.

Ετσι όπως κυλάει η φετινή σεζόν συνεχίζουμε χωρίς ανάσα. Μεσοβδόμαδο πρόγραμμα με φουλ Αγγλία, εμβόλιμες αγωνιστικές σε Πρέμιερ Λιγκ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2, Νάσιοναλ, ενώ έχουμε και κάμποσα σκόρπια στην Τσάμπιονσιπ. Οπότε περνάω απευθείας στο παρασύνθημα.

Στοίχημα

Από την Πρέμιερ Λιγκ οι σκέψεις είναι για Σαουθάμπτον (εντός με Αρσεναλ), Γουλβς (εκτός με Τσέλσι), Μπέρνλι (εντός με Αστον Βίλα) και Τότεναμ (εντός με Λίβερπουλ).

Στο 3,60 η Σαουθάμπτον, στο 5,25 η Γουλβς, στο 3,90 η Μπέρνλι και στο 3,20 η Τότεναμ.

Αφήνω τη Γουλβς επειδή αφενός δεν είναι στα καλύτερά της αφετέρου γιατί η Τσέλσι πλέον είναι χωρίς Λάμπαρντ και πάντα μια αλλαγή προπονητή μπορεί να επηρεάσει πράγματα και καταστάσεις. Αφήνω Σαουθάμπτον καθαρά από ένστικτο. Θεωρώ πολύ δύσκολο σε οποιοδήποτε άθλημα το αουτσάιντερ να κερδίσει το φαβορί δύο φορές σε 4 ημέρες.

Αλλά αυτή είναι μια δική μου προσέγγιση, προφανώς κανείς δεν «απαγορεύει» στη Σαουθάμπτον να ντουμπλάρει τις νίκες της μετά το 1-0 στο Κύπελλο.

Μένουν η Μπέρνλι και η Τότεναμ. Δεν έχω ιδέα αν η Μπέρνλι καταφέρει τελικά να σωθεί, όμως σίγουρα είναι βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα. Πήγε και έσπασε αήττητο ετών της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, στα καπάκια νίκησε εκτός και τη Φούλαμ στο Κύπελλο, ενώ στα 5 τελευταία εντός στο πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα κι αυτή από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-1).

Την εκτιμώ τη φετινή Αστον Βίλα αλλά όχι και κάτω από 2,00 σε εκτός έδρας ματς. Ειδικά σε ματς που θα… πέσει ξύλο, δεν θα τη βολέψει τέτοιου είδους παιχνίδι, απόδειξη και η γκέλα στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου (0-0).

Οσο για το Τότεναμ – Λίβερπουλ, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισορροπημένο. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η Λίβερπουλ θα βγάλει αντίδραση μετά από 5 ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη εκ των οποίων στα τέσσερα τελευταία δεν σκόραρε καν και από έναν αποκλεισμό από τη Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο.

Ξέρω ότι δεν είναι καλά. Το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πλέον ότι δεν άτρωτοι. Δεν παίζουν με την ψυχολογία που έπαιζαν πέρσι ή πρόπερσι. Και, αγωνιστικά, παραμένουν ντεφορμέ παίκτες κλειδιά: Αρνολντ-Ρόμπερτσον είχαν τρομερή συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Φέτος είναι «αγνώριστοι». Ο Φαν Ντάικ που μάζευε όλη τη άμυνα, χάνει τη σεζόν.

Ο πιο σταθερός χαφ της, ο Φαμπίνιο, αναγκάστηκε να πάει στα στόπερ να καλύψει το κενό του Φαν Ντάικ. Η τριάδα μπροστά Σαλάχ-Μανέ-Φιρμίνο είναι ασταθής και με τα… φεγγάρια τους. Πολλά μαζεύτηκαν!

Από την άλλη, η Τότεναμ έπαιξε με αλλαγές τη Δευτέρα κόντρα στη Γουίκομ στο Κύπελλο, προκρίθηκε με ανατροπή (4-1) και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι βασική διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Ο Μουρίνιο «πεθαίνει» για τέτοια παιχνίδια και από τη στιγμή που βοηθάει και η απόδοση, ο άσος έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Στην Τσάμπιονσιπ δεν έχω τίποτα. Λίγο Κάρντιφ επειδή πέφτει πάνω στην αλλαγή προπονητή και η Μπάρνσλεϊ δεν πατάει καλά, όμως είναι ζόρικο πολύ. Στη Λιγκ 1 μία σκέψη είναι η Νορθάμπτον, η οποία ψιλοπαλεύει τελευταία.

Κέρδισε τη Τζίλιγχαμ 3-1, πήρε 0-0 από τη Σάντερλαντ και έχασε δύσκολα από την πρωτοπόρο Λίνκολν στο τελευταίο με σκορ 2-1. Την ίδια στιγμή η Φλίτγουντ εξακολουθεί να έχει προβλήματα, δεν έχει βρει ρυθμό μετά την αλλαγή προπονητή, είναι 6 χωρίς νίκη πλέον. Το 5,25 ξεφεύγει…

Από τη Λιγκ 2 η σκέψη είναι η Ολνταμ, στην Τσέλτεναμ. Εκανε μεγάλη προσπάθεια η Τσέλτεναμ απέναντι στη Σίτι, μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενη 1-0 αλλά δεν άντεξε, λύγισε στο τέλος και δέχθηκε την ανατροπή.

Δεν είναι εύκολη η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι και η Ολνταμ δείχνει να είναι αρκετά καλά. Εξάλλου, η Τσέλτεναμ είναι 6 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Λίγο πιο σφιχτή να ήταν αμυντικά η Ολνταμ, να μην έπαιζε τόσο… γιόλο, θα ήμουν πολύ ζεστός. Στο 4,25 είναι το διπλό.

Σήμερα θα πάω με Μπέρνλι και με Νορθάμπτον.

Πολύ ρισκαδόρικα και τα δύο αλλά οι αποδόσεις προκαλούν. Και πιθανότατα θα γίνει update την Πέμπτη, με την Τότεναμ. Εως τότε πηγαίνω με αυτά τα δύο. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος