3027

Billaras

Προσέχουμε γιά να έχουμε!

Καλή ήταν και μεσοβδόμαδα, δεν νομίζω να έχει κανείς παράπονο. Ε, εντάξει, αυτοί που παίζουνε τις φαβόρες θα έχουν, αλλά δεν τους φταίει κανείς νομίζω. Γιατί κατά τα άλλα, και σημεία σκάνε, και κέρδη υπάρχουν και μπάλα καλή βλέπουμε, η φετινή Αγγλία είναι…λουκουμάκι! Κι ας έχει “κουλά”. Γιατί οκ, αυτά τα 3-3 από ομάδες που δεν σκοράρουν, κι ανάποδα αυτά τα 0-0 ή 0-1 από τις πιό καυτές επιθέσεις, είναι λίγο κουλά! Και τα ντόρτια της Σάντερλαντ παράδοξο είναι και η πρώτη νίκη της Βίλα και η βαθμολογία και…πολλά άλλα.

Ομως, δεν μας χαλάνε, το αντίθετο. Αμα μεσοβδόμαδα μπορώ να παίρνω ένα σημείο του 4.00 κι ένα του 5.00 με…ανατροπές και να βάζει τρία η μιά (Γουέστ Χαμ) και τέσσερα η άλλη (Σάντερλαντ), εγώ θα…παρακαλάω να πάει έτσι all the way. Ως το Μάιο! Πάμε στα φρέσκα. Μιά εβδομάδα πριν έγραφα γιά την ζόρικη περίοδο που ήδη διανύουμε. Κι εξηγούσα το γιατί.

Επανενάρξεις, μεταγραφές, σκάσιμο ομάδων στο νησί από τα απανωτά ματς, είναι πολλά τα δεδομένα. Δεν φάνηκε μεσοβδόμαδα, αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι. Εχοντας αυτό στο νου μου και παράλληλα βλέποντας το πρόγραμμα, κατέληξα σήμερα και αύριο να είμαι πολύ-πολύ σφιχτός. Φύλαγε τα ρούχα σου που λένε. Εκανα πάρα πολλές προσθαφαιρέσεις. Κυρίως…αφαιρέσεις.

Με χάλασε και το μενού. Πάιζουνε πολλές ομάδες “ανεβασμένες” μεταξύ τους. Νιουκάστλ-Γουέστ Χαμ. Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ. Αστον Βίλα-Λέστερ. Που να στραφώ; Θα πρέπει να πάω είτε στην Σάντερλαντ, είτε στην Εβερτον. Σφίξαμε. Μέχρι ισοπαλίες ίσως. Αλλά μέχρι εκεί. Και το ντέρμπι αύριο δεν το αγγίζω. Οταν έρχονται από…3-3 και οι δύο, άντε βγάλε άκρη.

Μην δούμε κανένα…0-0 αύριο! Μακριά λοιπόν. Μόνο γιά τηλεθέαση και ίσως live παιχνίδι. Pre game τίποτα. Κι έτσι, απλά και όμορφα, διεγράφη η Premier. Μετά, πιό εύκολα, διεγράφη και η Championship. Το έγραφα και στην εφημερίδα, το καλύτερο σημείο ήταν…χθες η Μπέρνλι. Πάει, έπαιξε, κέρδισε, τώρα; Να πάω σε τραβηγμένα τύπου Μπέρμιγχαμ; Σε κανένα κουφό της…Μπόλτον; Μπα… Σβήσιμο όλα.

Ούτε με πιέζει κανείς, ούτε βιάζομαι, ούτε χάνω, οπότε αβίαστα…delete. Εμειναν 1η και 2η. Η δεξαμενή μου είναι εδώ. Κι αυτή….μικρούλα. Φανταστείτε, δεν είχα αρχικά κανένα ούτε από την 2η κατηγορία. Τελικά…τσίμπησα ένα. Και μοναδικό. Το ζύγισα, θα παιχθεί. Η Ντάγκεναμ. Στο 4.20 ο άσος αξίζει. Θυμίζω, την ποντάραμε (νικηφόρα) πρόσφατα με την Εξετερ.

Καλά είναι με τον Στιλ στον πάγκο, βρίσκει μιά Νορθάμπτον που…κάτι μου χρωστάει. Σε 11 ματς, έχει δέκα νίκες και μιά ήττα, με την Πόρτσμουθ, οταν την…έπαιξα εγώ (και χάθηκε trixie απ αυτήν). Γιατί κοντράρω μιά αποδεδειγμένα καλή ομάδα; Πρώτον έπαιξε και προ ημερών (και ζόρικο ματς, στα κόκκινα και με μακρινό ταξίδι). Δεύτερον έχει άλλο μεγάλο ματς μπροστά της, ρεβάνς κυπέλλου, αν περάσει θα παίξει με την Τσέλσι.

Τα γραψε και χθες εξαιρετικά ο Μάκης, είναι καλό…καρότο αυτό. Αν δεν είναι δηλαδή αυτό το πριν και το μετά, δεν θα άγγιζα. Τώρα το ρισκάρω, αλλά ξέρω και την δυσκολία του, σπάνια κοντράρω ομάδα καλή και φορμαρισμένη. Τα άλλα δύο είναι από την 1η. Το ένα…προυπήρχε. Τσέστερφιλντ. Θυμίζω, πριν λίγο καιρό είχα παίξει Γουίγκαν-Τζίλιγχαμ διπλό.

Ειχε έρθει 3-2 από 0-2. Πως; Με ένα γκολ καθαρό φάουλ, ένα κουνέλι του τερματζή, έτσι έγινε 2-2 και μετά 3-2 στα χασομέρια. Το χα δει και γέλαγα. Ακολουθως, η Γουίγκαν (που την περίμενα γιά κόντρα) έπαιξε με την Σέφιλντ. Γαμώτο. Το “γαμώτο” πήγαινε στο ότι η Σέφιλντ λίγο πριν είχε…σκάσει στο ματς με την Γιουνάιτεντ γιά το κύπελλο. “Ηταν ανάγκη;” ελεγα μέσα μου.

Παίζουνε, 3-0 αέρας η Γουίγκαν, με παραξένεψε, έλεγα “καλά, άλλα έβλεπα εγώ;”. Αμ δεν έβλεπα άλλα. Καλά έβλεπα. Το 3-0 έγινε 3-3 και λίγο ηθελε να γίνει και 3-4! Ε, τώρα θα ρισκάρω. Η Τσέστερφιλντ είναι καλά, επίσης πρόσφατα μας πλήρωσε, ο Γουίλσον είναι και γέννημα-θρέμα του Γουίγκαν, εκεί ανδρώθηκε, κάτι θα θέλει να δείξει παραπάνω. Στο 5.

25 το διπλό μου κάνει. Και τρίτο; Πέρασαν πολλά από μπροστά μου, κατέληξα σε ένα αυριανό! Μίλγουολ-Πορτ Βέιλ. Οκ, το είπε και ο Μάκης, η Βέιλ δεν είναι τίποτα “ουάου”. Είναι όμως ξεκούραστη, προχθές πάλι δεν έπαιξε. Και η Μίλγουλ εμ με κάκιστη έδρα (που πήγε το παλιό κάστρο του “Ντεν”;) εμ κουρασμένη, έπαιξε και την Πέμπτη και έχασε με 0-2 σε ματς που το θελε πολύ (γιά το Λιγκ Τρόφι).

Στο 4.50 κι αυτό, μου κάνει…. Κι έτσι, έκλεισα με το νησί. Μόλις τρεις επιλογές, ούτε over, ούτε φαβορί, τρία και τέλος. Σε ένα patent και καθάρισα. Εκτός νησιού; Κι εδώ λίγα. Κατ'αρχήν, δεν αγγίζω επανέναρξη πουθενά. Ούτε Ολλανδία, ούτε Τουρκία, ούτε Βέλγιο. Πουθενά. Και δεν αγγίζω και μικρό σημείο. Οκ, τυφλός δεν είμαι, βλέπω πχ την Ιντερ.

Βλέπω και την ΑΕΚ (αυτά θα μπορούσαν να γίνουν δυάδα διπλών). Αλλά δεν θέλω τέτοια εποχή. Και αποφάσισα να μην παίξω ούτε κι εδώ κάποια over ή g/g. Τίποτα μικρό! Τίποτα φαβορί. Κοίταξα τα μεγαλύτερα. Κάτι Λεβάντε, κάτι Κορούνια, κάτι Μιραντές, κάτι…Σασουόλο, κάτι Παλέρμο, κάτι Ναντ, κάτι …ξερά Χ στην Κορσική και την Μπαστιά, κάτι Μπελενένσες….

Και χωρίς πολλά-πολλά, αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτά τα μεγάλα. Θα ρίξω πχ μιά Σασουόλο. Στο draw no bet δίνει 9.0!! Εγώ έτσι (σπάνια) παίζω draw no bet. Οταν ακόμα και αυτό είναι…βουνό. Οκ, άχαστη εντός η Νάπολι, αλλά όποτε έχω δει την Σασουόλο με “μεγάλες” είναι πάρα πολύ καλή. Θα το ρισκάρω. Και “ξερό” θα ρισκάρω και άλλο ένα…φαντασματάκι, την Λεβάντε.

Κακή δεν την λες. Το παλεύει. Και κοιτάω τη Θέλτα. Την οποία εκτιμώ μεν, δεν είναι καλά δε. Οκ, κέρδισε την Κάντιθ στο κύπελλο. Σιγά τα ωά. Τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, απών ο Νολίτο που είναι η κολώνα, έχει την Ατλέτικο μπροστά της (μεσοβδόμαδα) πάλι γιά το κύπελλο, θα το ρισκάρω με την “μικρούλα” στο 7.00. Προφανώς πολύ ζόρικα και τα δύο.

Και θα κλείσω με ένα πιό…βατό trixie, με Ναντ (η Γκινγκάμπ έβγαλε και 120' μεσοβδόμαδα), με ξερό Χ στο Μπαστιά-Μονπελιέ και την Παλέρμο. Με την Ιταλία τα είπαμε, έχει γίνει ολίγον τι…μύλος, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ντεμπούτο νέου προπονητή (του τεράστιου ως παίκτη Σκελότο, λατρεία μου όταν ήταν στη Μπόκα) και τέτοια απόδοση. Επειδή η Τζένοα έκανε μιά νίκη (που την τσιμπήσαμε); Στο 4.

75 η Παλέρμο; Δεν βρίσκω τον λόγο… Κλείσαμε. Μικρότερη απόδοση σήμερα και αύριο, το 3.00 στο ξερό Χ! Ολα..θηρία. Δεν με χαλάει, πάω προσεκτικά και λιτά. Οκτώ ματς γιά το διήμερο, ρίσκο, θέλω λίγα, ότι πρέπει γι αυτή την περίοδο.Προσέχουμε γιά να έχουμε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 12-13/1: 509 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 16.139 μονάδες. Ποντάρισμα 16-17/1: Patent: Τσέστερφιλντ 2 (5.

25)-Ντάγκεναμ 1 (4.20)-Πορτ Βέιλ 2 (4.50) με 9 μονάδες στην τριάδα, από 30 σε κάθε δυάδα. Και ακολούθως, 50 σε Τσέστερφιλντ, 60 σε Βέιλ και Ντάγκεναμ. Ολο μαζί 269 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σασουόλο 2 DNB (9.00) με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λεβάντε 2 (7.00) με 40 μονάδες. Δυάδα Σασουόλο 2 (DNB)-Λεβάντε 2 (63.00) με 5 μονάδες. Trixie: Παλέρμο 2 (4.75)-Μπαστιά Χ (3.00)-Ναντ 2 (3.30) με 10 μονάδες στην τριάδα, 45 σε κάθε δυάδα, όλο μαζί 145 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 489 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 15.650 μονάδες. Βλέπετε, δεν έπαιξα καν τις επιστροφές του μεσοβδόμαδου. Κατέβασα. Είναι παιχνίδι διημέρου αυτό. Οπου τους βρώ. Χωρίς άγχος και βιασύνη γιά…όρμηγμα. Αύριο δεν θα γράψω, είναι όλα από σήμερα. Νέα στήλη την Τρίτη, αλλά και σήμερα και αύριο, έχουμε ραντεβού στο chat. Εκεί, λίγο μετά τις 4 και τις δύο μέρες.

Καλό βόλι, καλό…χειμώνα (αγρίεψε και θα μέινει άγριος, ετοιμαστείτε γιά χιονοπόλεμο), μην αμελήσετε όσα γράφω περί περίεργης περιόδου.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras