1315

Billaras

Προσεκτικά με δύο μεγάλα!

Οπως έγραψα και στην εφημερίδα, σήμερα είναι σαν να ξεκινάει ουσιαστικά η σαιζόν. Εφυγε η πρώτη διακοπή λόγω Εθνικών, μπαίνουν στο χορό Αγγλοι και Ισπανοί (όπως και Ολλανδοί και Τούρκοι και Ελληνες), το κουπόνι μεγαλώνει, σε μια εβδομάδα που θα μπουν και ιταλο/γερμανοί θα είμαστε φουλ. Και ειλικρινά, δεν μου βγαίνει τίποτα άλλο εκτός απο μιά ευχή: Να μην…γίνουν τα περσινά.

Διακοπές, καραντίνες, έξω ο κόσμος απ’ τα γήπεδα, μπαλα κατακαλόκαιρο, ειδικές βαθμολογίες, όλα μπάχαλο.

Οχι ότι φέτος είναι όλα ρόδινα, θα πάρει καιρό με τα απόνερα της κρίσης, αλλά τουλάχιστον πάμε βήμα-βήμα προς το καλύτερο (πάντα ποδοσφαιρικά/αθλητικά μιλάω). Σε κάμποσα γήπεδα θα έχουμε και μερικές χιλιάδες θεατών, γιά αρχή το 20-25% των χωρητικοτήτων.

Το πλέον σημαντικό φέτος, είναι οι μεταγραφές. Θα τελειώσουν σε 25 μέρες. Τι σημαίνει αυτό; Οτι όποια μελέτη έχουμε ήδη κάνει, μπορεί να πάει περίπατο. Μιά ομάδα σήμερα μπορεί να είναι κάκιστη και ελλειπής, μετά να κάνει 3-4 κινήσεις και σε ένα μήνα να φυσάει! Προσοχή λοιπόν, όλα είναι ακόμα ρευστά. Γι αυτό και πάμε προσεκτικά. Πολύ προσεκτικά.

Προ εβδομάδας έγινε ένα “γλεντάκι” στον 1ο γύρο του Λιγκ Καπ, τα είδατε, αλλά δεν μετανοιώνω που έπαιξα λίγα. Ετσι θα συνεχίσω. Και μιά παρένθεση: Θα διαβάσατε τον Μάκη απο χθες, ο χρόνος τον πιέζει και θα μαζέψει τα “σεντόνια-αναλύσεις” του που έκανε κάθε Παρασκευή. Μην μου αγχώνεστε, θα αυξήσω εγώ εδώ τις δικές μου αναλύσεις στο Νησί (γέλια).

Πάμε τώρα στο παρασύνθημα:

Γιά μια βδομαδούλα περίπου (και το άλλο ΣΚ δηλαδή) θα ρίξω κατά 95% το βάρος στο Νησί. Αυτές ξέρω/αυτές εμπιστευομαι. Λογικό. Φάνηκε και στο Λιγκ Καπ που παίξαμε σχεδόν και μόνο εμπειρικά. Τις απώλειες-προσθήκες της (κάθε) Γκρόνινγκεν δεν μπορώ να τις αξιολογήσω. Τις απώλειες-προσθήκες της κάθε Γκρίσμπι μπορώ.

Οπότε, να δούμε ματς, να δούμε φόρμα και εδώ θα είμαστε. Ως τότε βάρος στην Αγγλία.

Και τι έχουμε σήμερα;

Τα κοιταξα όλα. Κατέληξα να μην αγγίξω σημείο από 1η και 2η. Μονάχα ένα over θα αναφέρω, αυτό στο Γουόλσολ-Γκρίσμπι που καλοπληρώνει (2,00). Μην λέμε τα…γνωστά γιά το στύλ του λατρεμένου Ιαν Χάλογουεϊ της Γκρίσμπι! Με τις “μικρούλες” θα καταπιαστούμε και μεσοβδόμαδα εξάλλου που έχει πάλι Λιγκ Καπ.

Εκτός Αγγλίας σήμερα μηδέν. Τίποτα. Αύριο μου κάνει η Λεβάντε μέσα στη Βαλένθια. Και κλείσαμε (αν θέλετε κι ένα φαβοράκι, αύριο η Τενερίφη).

Οπότε εμειναν η Premier League και η Championship. Γουστάρω πραγματικά που θα δώ Κλοπ Vs Μπιέλσα. Γενικώς η επιστροφή της Λιντς και η παρουσία του El Loco Μπιέλσα είναι ατραξιόν, μαγνητίζει. Δεν αγγίζω κάτι σε 1-Χ-2, αλλά το g/g στο 1,95 δεν είναι κακό, μπορεί ένα τέρμα η Λιντς έτσι όπως παίζει.

Η σοβαρή στάση θα γίνει στο βραδυνό Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ. Τα έχω γράψει από χθες. Η Νιουκάστλ δεν άλλαξε ιδιοκτήτες και δεν ήρθαν τα πετροδόλλαρα αλλά είναι σαφές ότι κινείται σωστά. Ο Στιβ Μπρους (θα) το πάει καλά το καράβι, χωρίς καμιά υπέρβαση. Παράδειγμα; Το ντουέτο Καλούμ Γουίλσον-Ράιαν Φρέιζερ που πήρε πακέτο από την Μπόρνεμουθ η οποία υποβιβάστηκε, είναι σοβαρές προσθήκες.

Οπως και αυτή του Χέντρικ που έμεινε ελεύθερος από την Μπέρνλι, όπως και η προχθεσινη μεταγραφή του φουλ μπακ Τζαμάλ Λιούις από την Νόριτς.

Και στο αντίπαλο στρατόπεδο; Μαύρη-μαυρίλα τη δεδομένη στιγμή. Δεν ξέρω σε 15 μέρες, αλλά σήμερα στην Γουέστ Χαμ έχουμε μηδέν προσθήκες, το κλίμα είναι κάκιστο, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες είναι πρώτο-πρώτο φαβορί γιά απόλυση στους μπουκμέικερς! Και χάνει και παίκτες, όχι μόνο δεν παίρνει.

Είχε δανείσει πέρυσι στην Γούεστ Μπρομ ένα μεγάλο ταλέντο που ερχόταν από τις ακαδημίες της, τον εξτρέμ Γκράντι Ντιαγκανά, όλοι περίμεναν να επιστρέψει στο Λονδίνο, ήταν σούπερ με την Μπρομ, βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδό της. Αντ’αυτού, η Γούεστ Χαμ δέχθηκε την προσφορά της Γουέστ Μπρομ, τον δανεισμό τον έκανε κανονική μεταγραφή πριν λίγες μέρες, γιά 20 εκατομμύρια λίρες! Και μόλις γίνεται αυτο, σκάει ο Νομπλ, ο αρχηγός/ηγέτης των λονδρέζων και δημόσια αρχίζει να κράζει τη διοίκησή του! Στο 3,60 παίζω λοιπόν Νιουκάστλ.

Αφήνω την Premier (με αστερίσκο αύριο η Εβερτον, ίσως δείτε update) και πάω στην Championship. Εσβησα μιά αρχική σκέψη γιά την Μπέρμιγχαμ, κατέληξα σε ένα άλλο. Στη Μπλακμπερν. Οχι ότι θα βγάλει μάτια. Οχι ότι ενισχύθηκε τρελλά. Απλώς το μπετ μου θα είναι περισσότερο “κόντρα Μπόρνεμουθ”. Η Μπόρνεμουθ είναι πλέον “άλλη ομάδα” εκτός από το στυλάκι της που θα παραμείνει πιστεύω “γιούργια, όσα φάμε/όσα βάλουμε”.

Ο Τίνταλ στον πάγκο είναι άπειρος, αλλά ως βοηθός του Χάουι λογικά θα κρατήσει το ίδιο στυλ. Οπως και να έχει, όταν έχουμε υποβιβασμό μετά από πέντε χρόνια, αποχώρηση Χάουι, πώληση αστεριών (Ακε, Γουίλσον, Φρέιζερ), θα πάρει χρόνο να προσαρμοστεί. Μάζεψε λεφτά με τις πωλήσεις αλλα ακόμα δεν ενισχύθηκε σοβαρά. Και τώρα στις αρχές μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή να την κοντράρουμε…

Γιά “κερασάκι” στο Νησί, σωστό και τιμιο φαβορί είναι η Αμπερντίν στη Σκωτία.

Αυτά είναι. Νιουκάστλ και Μπλάκμπερν τα “βασικά”, ανέφερα και τέσσερα μικρά (Λιβερπουλ g/g, Γουόλσολ over και Αμπερντίν άσο και μιά Τενερίφη αύριο). Σκέφτηκα αρκετή ώρα μήπως τα “βασικά” τα έκανα trixie με την Λεβάντε αύριο που σαφώς ξεχωρίζει. Εκανα πίσω. Αύριο λοιπόν αν δείτε update θα είναι είτε γιά Βαλένθια είτε για Εβερτον ή ότι άλλο προκύψει τέλος πάντων.

Και αφού το πάω μαζεμένα, μονά/δυάδα τα δύο μεγάλα και κλείσαμε. Τα μικρά δείτε τα εσείς, τσεκ αύριο γιά πιθανο update, νέα κανονική στήλη την Τρίτη που έχουμε και ευρωπαικά. Στο chat θα με δείτε από την Τρίτη επίσης, γιατί σήμερα και αύριο είμαι εκτός έδρας (γέλια). Μην σκάτε βέβαια, έχετε εκεί τον…άγρυπνο πλέον φρουρό, τον Thassio!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras