258

Billaras

Προσεκτικά, μόνο με εγγλέζες-UPDATE!

Αυτό που έγινε την Τρίτη, της Παναγιάς, δεν ήταν κάτι “ουάου”. Ηταν μέρος της καθημερινότητας. Ιδια μελέτη, ίδια προσέγγιση πάντα. Πχ στο Χαρτς-Κιλμάρνοκ λίγα 24ωρα πιό πριν, με αδίκησε. Ε, τώρα ήρθαν και τα δύο εγγλέζικα σημεία. Νορμάλ πράγματα. Θα φας μιά φάπα από τον μπουκ, θα φας κι άλλη, θα του δώσεις μιά πίσω, το ζητουμενο είναι το νοκ άουτ.

Και το νοκ άουτ δεν έρχεται μέσα Αυγούστου, μόλις τώρα μπήκαμε στο ρινγκ, ούτε καν καμπανάκι για τέλος 1ου γύρου δεν έχει χτυπήσει.

Οπότε, τα έχουμε ξεχάσει ήδη και συνεχίζουμε. Ιδιος ρυθμός. Προσεκτικός. Εσεις δεν βλέπετε πολλά πράγματα. Να το εξηγήσω: Οι μεταγραφες συνεχίζονται. Σε επίπεδο Premier δεν θα κάνουν τη διαφορά στοιχηματικά.

Ομως, όσο κατεβαίνουμε κατηγορίες, το πράγμα αλλάζει. Πόσοι μπορείτε πχ να αξιολογήσετε την φυγή του παιχταρά Αλεξ Σκοτ από την Μπρίστολ Σίτι στην Μπόρνεμουθ; Το 80% από εσάς δεν τον ξέρει καν τον 19χρονο, απλά θα έρθει η μέρα που θα τον δείτε στη Μπόρνεμουθ και θα πείτε “ώπα, τι παιχτρόνι είναι αυτό;”. Εμένα όμως με ενδιαφέρει πως θα ανταπεξέλθει η Μπρίστολ στην απώλειά του, κορυφαίος νέος παίκτης της χρονιάς πέρυσι, αλλά για 30 μύρια πως να πεις όχι και να μην τον δώσεις;

Ο Σκοτ είναι ένα παράδειγμα.

Ζυγιάζω πόσο λείπει μιά άλλη παιχτάρα, ο Γκουστάβο Χάμερ απ΄την Κόβεντρι. Πήγε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έπαιξε κιόλας χθες. Και πάει λέγοντας. Η Σαουθάμπτον ξεπουλάει ας πούμε. Πάει ο Γουόρντ Πράους, πάει ο Λάβια, τώρα ετοιμάζει βαλίτσες ο Τσε Ανταμς, πρεσσάρει πολύ η Εβερτον. Η Λιντς δίνει (και) τον Γκνότο, μόλις προχθες πούλησε τον αμερικάνο Τάϊλερ Ανταμς στη Μπόρνεμουθ, η Μίντλεσμπρο πούλησε τον Τσούμπα Ακπομ στον Αγιαξ.

Και φυσικά δεν φεύγουν μόνο, έρχονται κιόλας. Και σε ακόμα πιό χαμηλά επίπεδα. Πρέπει ας πούμε να αξιολογήσω την άφιξη του γνωστού μας Τρόι Ντίνι στην Φόρεστ Γκριν ως παίκτη-προπονητή!

Καταλήγω: Αν οι ομάδες δεν κάνουν 5-6 ματς (3+3 εντός+εκτός) και αν δεν τελειώσουν οι μετακινήσεις, σταθερά θα ακροβατούμε. Μπορεί να γίνει κι άλλο ταμείο, μπορεί να πέσει και φάπα, αλλά το σίγουρο είναι ότι ακροβατούμε.

Δεν έχουμε σταθερά να “πατήσουμε” πάνω της. Και οκ, εκτός Αγγλίας δεν το συζητώ καν, εκεί (για μένα) είναι ακόμα πιό ζόρικα. Βλέπω ματς συνέχεια, χθες είδα πχ Βέρντερ-Μπάγερν, Λέουβεν-Αντβερπ, Μετς-Μαρσέιγ και Βαλένθια-Λας Πάλμας. Πέρα από το εγγλέζικο δηλαδη, είδα ακόμα τέσσερα, έχουν…τσουξει τα μάτια μου, οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Θέλω να έχω άποψη. Δεν είναι απλό…

Αρα: Ιδιο μοτίβο. Με υπομονή, όχι μεγάλα ξανοίγματα, διαλογή μέχρι εκεί που δεν παίρνει και φυσικά δεν μπλέκω εκεί που δεν το κατέχω όσο θέλω εγώ. Ξεκινάνε ας πούμε Campionato-Bundesliga, σιγά μην…χωθώ.Γι αυτό έχουμε τον Germano (γέλια). Εγώ το δικό μου το γκάζι σας είπα πότε θα το πατήσω. Η “κυκλωμένη” ημερομηνία είναι η 16η του Σεπτέμβρη.

Θα έχουν τελειώσει οι μεταγράφες, θα έχει περάσει και η πρωτη διακοπή ελέω εθνικών, θα έχουμε ικανό αριθμό αγώνων γιά σωστά συμπέρασματα, θα ξεκινάνε αμέσως μετά και οι όμιλοι στα ευρωπαικά κύπελλα. Εκεί λοιπόν έχω σημαδέψει. Ως τότε, ότι είναι να έρθει, ας έρθει. Αν είναι κέρδη, καλοδεχούμενα, να έχουμε και κάβα.

Πάμε τώρα στο παρασύνθημα και στο κουπόνι.

Αρχικά δεν παίζω τιποτα μη εγγλέζικο. Τσέκερα λίγο την κόντρα της PSV στην Ολλανδία (αλλά μετά σκέφτηκα ότι η Φιτέσε έχει Κοκού προπονητή και έστριψα άμεσα), τσέκαρα λίγο Οσασούνα (μου άρεσε μέσα στην Θέλτα ενώ η Μπιλμπάο ήταν…άνοστη κόντρα στη Ρεάλ (αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι ντέρμπι και ότι η -αμάθητη- Οσασούνα έχει Ευρώπη στο καπάκι με την Μπριζ οπότε έφυγα κι από εκεί).

Αυριο θα δούμε 2-3 σημεία μη εγγλέζικα, σημερα μένω στο Νησί…

Δυο από κάθε κατηγορία μάζεψα. Γουλβς-Νιουκαστλ από Premier. Πλίμουθ-Μπέρμιγχαμ από Championship. Οξφορντ-Στιβενείτζ από 1η. Και Γουίμπλεντον-Τζίλιγχαμ από 2η. Κλεισαμε. Οριακά δεν κράτησα και Μπριστολ Ρόβερς από την 1η, το σημειώνουμε αυτό, το άφησα ελέω 2,50.

Ποιά αφήνω σχετικά εύκολα; Την Μπέρμιγχαμ και την Γουίμπλεντον.

Καλα είναι και οι δύο, αλλά ίσως τα χινάρια εκτός τα φέρνουν σαν…χαρούπια από πέρυσι. Ηδη πόνταρα μιά φορά Μπέρμιγχαμ και μου έμεινε στο 1-1. Οπότε τα οκτώ τα έκανα έξι.

Στιβενέιτζ και Τζίλιγχαμ δεν θέλουν…διαφήμιση. Αυτές μας πλήρωσαν την Τρίτη, αυτές έχουν το απόλυτο, άνετα κάνουν κι άλλη νίκη, σιγά τα…θηρία Ρέντινγκ και Κρόουλι, απ΄τα φαβορί γιά φούντο ήταν (ορθώς) και οι δύο όταν ξεκίνησαν οι Λίγκες τους.

Και μετά είναι τέσσερα μεγάλα. Δυό της Premier (4,00 και 4,50 και μάλιστα η Νιουκάστλ έπεσε, ήταν στις παρυφές του 5,00), η Πλίμουθ στο 4,50 και η Οξφορντ στο 3,75. Γιά την τελευταία είχα κάνει λόγο στα αφιερώματα. Και ήδη αμόλυσε ένα μεγάλο κουνελάκι μέσα στην Ντέρμπι παρακαλώ, ενώ η Μπάρνσλι ψάχνεται φέτος, παλεύει να κρατήσει 1-2 αστέρια της, έρχεται κι από τρίμπαλο στο κεφάλι.

Οσο γιά την Πλίμουθ; Νεοφώτιστη μεν, αλλά πρώτον έχει καλή ομάδα, δεύτερον είναι…θρασύτατη και τρίτον έχει και έδρα-κάστρο. Στο Χομ Παρκ όλοι φτύνουν αίμα. Πέρυσι η Σαουθάμπτον ήταν Premier και η Πλίμουθ ήταν 1η, αλλά τώρα είναι αντίπαλες και για τη Σαουθάμπτον τα είπαμε, αιμορραγεί συνεχώς και προ ημερών έφερε…4-4, η άμυνά της είναι κάκιστη.

Για την ιστορία το ματς δεν είναι ντέρμπι, αλλά είναι άτυπη κόντρα των δύο τεράστιων λιμανιών της Αγγλίας. Στο ένα είναι το τουριστικό λιμάνι, όλα τα κρουαζιεριόπλοια από το Σαουθαμπτον φεύγουν (ως και ο Τιτανικός κάποτε), στο άλλο, στο Πλίμουθ, είναι τα…κομάντα, το Βασιλικό Ναυτικό, ο ναύσταθμος που λέμε.

Κλείνω με τα της Premier.

Ξέρω τι βλέπω. Είδα μια Γουλβς να κάνει 23 (!!) τελικές στο Ολντ Τράφορντ. Να την σφάζει η διαιτησία γιατί άξιζε μίνιμουμ το Χ. Ο Ματέους Κούνια έκανε “παπάδες”. Δεν της το είχα, το ομολογώ. Αλλά προφανώς έχουν συσπειρωθεί. Εχουν κλασικά θέμα στο γκολ, αλλά όσα είδα με την Γιουνάιτεντ με έκαναν να την βγάλω το καπέλο. Στο άλλο, η Νιουκάστλ είναι σταθερή αξία πλέον, ομάδα γιά θέσεις 3-6.

Και με ντερέκια πίσω, ικανά να σταματήσουν τον Χααλαντ. Ο δε Χάαλαντ από κάπου πρέπει να “ταϊζεται”. Ντε Μπροϊν έξω. Γκουντογάν έφυγε. Σίλβα προσφάτως τραυματίας. Προχθες στο Φάληρο έπεσε…γίομα άφθονη. Ναι, αλλά η Νιουκάστλ δεν είναι Σεβίλλη. Και είδα και θέματα πίσω, ο Στόουνς πάλι θα λείπει και ο Γκβαρντιόλ είναι έξω από τα νερά του ακόμα.

Λοιπόν, τι παίζουμε-τι αφήνουμε; Ο καθένας ας κάνει τη χημεία του. Εγώ λέω αρχικά να κάνω…ξερή δυάδα με τις δύο που μας πλήρωσαν την Τρίτη. Οχι μονά-δυάδα. Σκέτη δυάδα. Ρίσκο, αλλά…έχουμε κάνει (πολύ) χειρότερα στο Betsellers! Me 2,70X2,50=6,75 μιά χαρά είμαστε. Εχουν και πρώιμη.

Και από τα άλλα τέσσερα, σβήνω Γουλβς (αυτό το θέμα με το εύκολο γκολ με σκαλώνει ρε γαμώτο) και πάω σε patent με τα άλλα τρία.

Ενα νωρίς (Πλίμουθ στην οποία ανέβηκε πολύ και η απόδοση χωρίς λόγο), ένα ενδιάμεσο (Οξφορντ), ένα…πολύ αργά (Νιουκαστλ, σπάνια βάζουν ματς στις 10 το βράδυ στην Premier). Τέλος, και αυτά έχουν πρώιμη φυσικά.

UPDATΕ: Aφού…σήμερα είμαι εδώ και γράφω, πάει να πει ότι…αντέχει πολλά ακόμα το γέρικο αυτο σκυλί (γέλια). Τα…είδα όλα χθες στο γήπεδο, ποιός δεν τα είδε δηλαδή.

Αλλα bottom line θα είναι πάντα το ίδιο: Αν δεν λήξει ένα ματς, όλα μπορεί να γίνουν. Τα πάντα. Και αυτό φυσικά αντανακλά στο στοίχημα. Ολη η μαγεία (και η δυσκολία) αυτή είναι.

Κατά τα άλλα, χθες αρχικά είχα οκτώ εγγλέζες, πέρασαν οι τέσσερις (Οξφορντ, Τζίλιγχαμ, Γουίμπλεντον, Μπέρμιγχαμ). Το 50% αρχικής διαλογής είναι εξαιρετικό αν παίζεις στα όρια όπως παίζουμε εμείς.

Που να φανταστώ βέβαια ότι η Στιβενέιτζ θα έμενε με 10 από το…22′. Οπως και να’χει, μιά η άλλη, αρκούσε για την “ισοπαλία” η Οξφορντ και πάμε παρακάτω.

Παρακάτω είναι το σήμερα, μια μέρα που αρχικά (αφού μελέτησα) σκεφτόμουν και το no bet. Τι να έπαιζα; Ζόρικα και μπερδεμένα.

Τελικά, έκανα μια διαλογή “mixed grill” από ζευγάρια όπου η μια εκ των δυο έπαιζε Ευρώπη και έφαγε φάπα , ή από ζευγάρια όπου τη μια εκ των δύο την έχω δει και ήταν χάλια.

Παράδειγμα, Λανς-Ρεν. Ειδα τη Λανς με τη Μπρεστ, ένα ημίχρονο εξαιρετική και μετά…μπλακ άουτ, από 0-2 σε 3-2. Είδα τη Γκενκ με τον Ολυμπιακό, ως το 65′ εξαιρετική, μετά ήρθε η αποβολή και τα έκανε όλα…μπάχαλο και αποκλείστηκε.

Ομάδες με φάπες στην Ευρώπη είναι και η Γκενκ (τώρα με Σαρλερουά) και η Αούστρια (τώρα με ΒΑΚ), είναι ο Αρης (και παράταση έπαιξε και πέναλτι και αποκλειστηκε και λείπουν Μπράμπετς και Κουέστα).

Μετά έχω την κοντρα της Λανς που ανέφερα, σκέψεις και για κόντρα Φέγενορντ (έχει ξεκινήσει χάλια και πάει σε μεγάλο ντερμπι), σκέψες και για κόντρα Μονακό (είδα Στρασβούργο με Λυών και μου άρεσε). Αυτά είναι όλα.

Μην το παιδεύω και πολύ. Ο ΟΦΗ (που εκτιμώ) ανέβηκε στο 2,75 και μου κάνει. Πιστεύω ότι θα είναι ομάδα εξάδας, εκτιμώ τον προπονητη του, ο Αρης έχει θέματα και περιμένω να βγει και η κούραση.

Η κόντρα της Γκενκ με τρώει αλλά όχι “ξερή”, δεν είναι και τίποτα ουάου η Σαρλερουά. Στο Χ-2+g/g ομως, πάω με αυτό το το combo στο 3,20! Και γιά τρίτο, βάζω τη Ρεν. Πεντάρα έριξε, αν η Λανς εμφανιστεί εξίσου αφερέγγυα, θα έχει καλες τύχες και το 2,80 είναι οκ.

Επιλέγω τρια ζευγάρια από όπου έχω πρόσφατη εικόνα (είδα Αρη, είδα Γκενκ, είδα Λανς, τις τρεις που κοντράρω).

Και στο ένα που δεν έχει πρώιμη πληρωμή, στο βέλγικο, κάνω το combo-ντρίπλα. Τίποτα τυχαίο κοινώς. Πάω σε ένα trixie, χαλαρό και ωραίο.

Τα λέμε chat σήμερα γιά ώρες, νέα στήλη την Τρίτη και αύριο βράδυ ΠΡΕΜΙΕΡΑ στα φετινά vidcast/podcast, μετά τις 8, να έχετε το νου σας!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras