838

Μάκης Μηνδρινός

Πρόγραμμα που σηκώνει ρίσκο! (Update)

Χαιρετώ! Χρόνια Πολλά και καλά στους Γιάννηδες και τις Ιωάννες, είναι πολλοί, όλοι έχουν έναν Γιάννη στο κοντινό τους περιβάλλον!

Η Τότεναμ ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ με την Τσέλσι και έχασε δίκαια 2-0. Δεν είναι εύκολο να ανατραπεί αυτό το σκορ στη ρεβάνς, η Τσέλσι με τον Τούχελ στον πάγκο μία φορά μόνο έχασε με δύο γκολ διαφορά και πάνω: ήταν από τη Γουέστ Μπρομ τον Απρίλη του 2021, με το βαρύ 2-5, σε ένα ματς που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 29’.

Η ρεβάνς είναι στις 12 Ιανουαρίου, μέχρι τότε οι δύο Λονδρέζες καλούνται να ξεπεράσουν τα εύκολα εμπόδια που έχουν στο Κύπελλο (Τότεναμ-Μόρκαμ, Τσέλσι-Τσέστερφιλντ).

Κύπελλο λοιπόν. Τρίτος γύρος μπροστά μας, μπαίνουν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ, ο γύρος των εκπλήξεων όπως έχουμε συνηθίσει να τον λέμε. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο ιδιαίτερα βέβαια, από την άποψη ότι οι «μεγάλοι» δεν έρχονται από επιβαρυμένο πρόγραμμα όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Πολλές ομάδες είχαν έναν πολύ ήσυχο Δεκέμβρη λόγω αναβολών εξαιτίας του Covid, οπότε τα κριτήρια δεν είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως και να έχει, τη γενικότερη φιλοσοφία στα Κύπελλα τη γνωρίζετε καλά: ειδήσεις, ροτέισον, προπονητές, αποδόσεις, έμπνευση. Σε αυτή τη λογική θα ψάξουμε και φέτος τις εκπλήξεις, αν και υπάρχει η ιδιαιτερότητα που αναφέραμε παραπάνω.

Από το πρόγραμμα του τετραημέρου λοιπόν, έχω ξεχωρίσει κάποια παιχνίδια και θεωρώ ότι είναι καλά τα ζευγαρώματα, στη δική μας λογική. Πριν τα αναφέρω να πω ότι ΣΕ ΟΛΑ υπάρχει μικρή ή μεγάλη πτώση απόδοσης. Δεν νομίζω ότι μου έχει ξανατύχει αυτό, σε όλα τα ματς που έχω κρατήσει στην αρχική διαλογή να υπάρχει τέτοια πτώση απόδοσης σε διάστημα δύο ημερών: Κόβεντρι-Ντέρμπι διπλό (4,33 από 4,75), Μπέρνλι – Χάντερσφιλντ διπλό (5,00 από 6,00), Μάνσφιλντ – Μίντλεσμπρο άσος (από 6,25 στο 6,00), Μίλγουολ – Πάλας άσος (3,75 από 4,00), Χάρτλπουλ – Μπλάκπουλ άσος (5,00 από 5,50), Πίτερμπορο-Μπρίστολ Ρόβερς διπλό (8,50 από 9,00), Πορτ Βέιλ – Μπρέντφορντ άσος (9,00 από 12,00), Τσάρλτον – Νόριτς άσος (4,00 από 5,25) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αστον Βίλα διπλό (5,25 από 6,00).

Δεν γίνεται να παιχτούν όλα, είναι προφανές αυτό. Επίσης, μιλάμε για μονά αποδεκτά. Πόσα μονά αποδεκτά να παίξεις; Από αυτά, λοιπόν, εκείνα που περνάω στην… επόμενη φάση επειδή για διάφορους λόγους μου αρέσουν λίγο παραπάνω είναι η Μάνσφιλντ, η Μίλγουολ, η Χάρτλπουλ, η Πορτ Βέιλ, η Τσάρλτον και η Αστον Βίλα. Εξι ματς. Ξεκινάω… ανάποδα, η Αστον Βίλα είναι τη Δευτέρα, οπότε είναι νωρίς ακόμα.

Θα τη δούμε ξανά τότε. Να σημειώσω εδώ ότι ήδη ο Τζέραρντ έκανε μια δυνατή μεταγραφή, απέκτησε τον Κουτίνιο από την Μπαρτσελόνα. Μένει να δούμε ποιον… Κουτίνιο πήρε, καθώς ο Βραζιλιάνος τα τελευταία χρόνια είναι εξαφανισμένος!

Η Τσάρλτον είναι την Κυριακή, οπότε αν τελικά παίξω θα κάνω update την Κυριακή. Ισως στο update να μπουν και η Τσάρλτον και η Βίλα.

Είναι νωρίς όμως από τώρα να τις βάλω στο παιχνίδι μου. Ειδικά με την κατάσταση που υπάρχει με τον Covid, είναι πολύ παρακινδυνευμένο να κάνεις πρόβλεψη σε ματς που θα γίνει σε 2 ή 3 μέρες, αφού τα κρούσματα πάνε κι έρχονται!

Εμειναν Μάνσφιλντ, Μίλγουολ, Χάρτλπουλ και Πορτ Βέιλ. Λέω να παίξω και τα τέσσερα! Είναι όλα στην ίδια λογική.

Για τη Μάνσφιλντ τα έχουμε πει όλα το προηγούμενο διάστημα. Είναι σε καλή κατάσταση, ο Κλαφ είναι ο ορισμός του κυπελλικού προπονητή, θα το παλέψει όσο δεν πάει. Και ας είναι δύσκολος αντίπαλος η Μίντλεσμπρο.

Η Μίλγουολ υποδέχεται σε λονδρέζικο τηλεοπτικό ντέρμπι της Κρίσταλ Πάλας και φυσικά το κίνητρο είναι μεγάλο: και λονδρέζικο και τηλεοπτικό, «πεθαίνουν» για τέτοια ματς οι της Μίλγουολ.

Η Πάλας έχει και απουσίες, όλα παίζουν το ρόλο τους.

Η Χάρτλπουλ έχει στρώσει πολύ μετά την αλλαγή προπονητή, έρχεται από καλά αποτελέσματα, νομίζω ότι θέλει να χτίσει σ’ αυτό το μομέντουμ. Ντεφορμέ η Μπλάκπουλ, η οποία γενικά δεν με «ψήνει».

Και η Πορτ Βέιλ, η οποία είναι το… φαντασματάκι! Χωρίς επίσημο ματς εδώ και κάνα μήνα, όμως φαίνεται να ξεπέρασε τα προβλήματα με covid που είχε, το θέμα είναι να παρουσιαστεί σε καλή κατάσταση μετά από τόση αποχή.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η Μπρέντφορντ αναμένεται να κάνει ροτέισον. Και η Πρέμιερ Λιγκ είναι αυτή που την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που μεσοβδόμαδα έχει πολύ σημαντικό εξ αναβολής ματς με τη Σαουθάμπτον για το πρωτάθλημα.

Μονά αποδεκτά όλα. Τέσσερα ματς και την Κυριακή βλέπουμε τα υπόλοιπα.

Για Κύπελλο θα μιλήσουμε και στην εκπομπή, κλασικά στις 16.00, betsellers radio.

UPDATE: Στο 5,00 πλέον το διπλό της Αστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ», θα μπει στο παιχνίδι μου. Αν πέσει κι άλλο, προφανώς το διπλό χάνει την αξία του, καθώς υπενθυμίζω ότι άνοιξε στο 6,00. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτά που είπαμε την Παρασκευή, στη Γιουνάιτεντ επικρατεί γκρίνια και παρά τη -θεωρητικά- καλή ενδεκάδα που θα δούμε, θεωρώ ότι αγωνιστικά μπορεί να πάθει τη ζημιά από την Αστον Βίλα.

Για την οποία το κίνητρο είναι μεγάλο, τόσο αγωνιστικά (η Αστον Βίλα δεν έχει λόγο να μη κυνηγήσει το Κύπελλο, ειδικά από τη στιγμή που στον επόμενο γύρο κληρώθηκε εντός με τη Μίντλεσμπρο) όσο και εξωαγωνιστικά (Τζέραρντ).

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος