2529

Μάκης Μηνδρινός

Πρόκριση στο… όριο

Ανοιχτοί λογαριασμοί και στα δύο ματς των πλέι οφ, με το πρώτο σκέλος να «κρύβει» γκολ, θέαμα και ανεξέλεγκτο ρυθμό. Προβάδισμα στη Λούτον, déjà vu στο Εξετερ με sold out! ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Εξετερ – Καρλάιλ και Λούτον – Μπλάκπουλ είναι οι ρεβάνς των πλέι οφ της Λιγκ 2. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση που οι αντίπαλοι έχουν πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων με το πρώτο ματς, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι.

Οι νικητές θα αγωνιστούν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» την Κυριακή 28 Μαΐου, όπου θα διεκδικήσουν το τέταρτο εισιτήριο για τη Λιγκ 1 (Πόρτσμουθ, Πλίμουθ και Ντόνκαστερ τα άλλα τρία). ΕΞΕΤΕΡ – ΚΑΡΛΑΪΛ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1525 Γήπεδο: ΣΕΝ ΤΖΕΪΜΣ ΠΑΡΚ (8.451) Απόσταση (χλμ.): 465 Σετ αποδόσεων: 1.82 – 3.50 – 3.70 *Στην κανονική περίοδο: Καρλάιλ – Εξετερ 3-2, Εξετερ – Καρλάιλ 2-3.

*Τηλεπτικό. *Sold out (συν 600 οπαδοί της Καρλάιλ). Α’ ΜΑΤΣ: ΚΑΡΛΑΪΛ – ΕΞΕΤΕΡ 3-3: Σαν να βλέπαμε σε επανάληψη τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Γρήγορος ρυθμός, πολλές φάσεις και την Εξετερ να έχει την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια. Τα αμυντικά λάθη της παραλίγο να φέρουν ακόμα μία ήττα-ανατροπή. Το 0-1 (15’) έγινε 1-1 με αυτογκόλ (32’), πήρε κεφάλι στο σκορ με 1-3 (45’ και 56’), όμως σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθε η ισοφάριση από τους «μπλε» (71’ και 73’).

ΕΞΕΤΕΡ Ρεπορτάζ: Λίγο έλειψε να πέσει στην ίδια παγίδα, να ηττηθεί δηλαδή για τρίτη διαδοχική αναμέτρηση με ανατροπή από την Καρλάιλ (όπως συνέβη στα δύο ματς της κανονικής περιόδου), όμως κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα στο τελευταίο 15λεπτο και να πάρει την ισοπαλία. Ελλειψη συγκέντρωσης; Υπερβολική άνεση με το προβάδισμα; Ολα αυτά συνθέτουν την εικόνα της Εξετερ στα τελευταία λεπτά των αγώνων της.

«Αξίζαμε τη νίκη. Ενα 3-1 που μπορούσε κάλλιστα να γίνει 4-1, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγινε 3-3. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, είχαμε το ματς στα χέρια μας, αλλά δεν το κερδίσαμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Πέμπτης, να μην κοιτάξουμε πίσω και τι έχει γίνει», το σχόλιο του Πολ Τίσντεϊλ μετά το παιχνίδι της Κυριακής, ενώ παράλληλα άπαντες στην ομάδα είχαν κάποια παράπονα για τη διαιτησία του ματς, καθώς ακυρώθηκαν δύο γκολ ως οφσάιντ.

Αγωνιστικά νέα: Ερωτηματικό αποτελεί ο Οκλεϊ (μέσος, 19/0) που έχει επιστρέψει στις προπονήσεις με τη συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή. Περισσότερες πιθανότητες για την αποστολή ο Γούντμαν (αριστερό μπακ, 34/0), ο οποίος στο πρώτο ματς αποχώρησε με ενοχλήσεις. Εκτός παραμένει ο Σίμπσον (φορ, 26/1). Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 3 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες, 13-10 τέρματα, 1 under-5 over ΚΑΡΛΑΪΛ Ρεπορτάζ: Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν παρατάει κανένα παιχνίδι, όμως όταν όλα κρίνονται στο… νήμα και δεν χάνει (2-4-0 στα τελευταία 6 ματς), κάποια στιγμή θα την πατήσει.

Για να προκριθεί πρέπει να παίξει και λίγο άμυνα, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν δείχνει αυτή τη διάθεση. Επτά σερί goal/goal για το συγκρότημα του Κιθ Κερλ, τα 3 εξ αυτών συνδυάστηκαν με over 4.5! Το κλίμα είναι αρκετά καλό στους «μπλε» και αυτό βοήθησε το γεγονός ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν ηττήθηκαν παρότι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση.

«Σωματικά και ψυχικά έχουμε δείξει μία ομάδα που στέκεται στα δύσκολα και αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση. Κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, ακόμα και μέσα σε ένα παιχνίδι βρίσκουμε το δρόμο προς τη νίκη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε μαζέψει 26 πόντους, σε παιχνίδι που έχουμε βρεθεί πίσω στο σκορ. Αυτό δείχνει ότι δεν παρατάμε τίποτα στην τύχη του και παλεύουμε μέχρι τέλους», το σχόλιο του Κιθ Κερλ.

Αγωνιστικά νέα: Εγινε αναγκαστική αλλαγή ο Ιμπέρε (φορ, 38/12) στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος και κρίνεται ξανά αμφίβολος, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε στο πρώτο των πλέι οφ. Στην αποστολή, αλλά δύσκολα να αγωνιστεί βασικός ο Κένεντι (μεσοεπιθετικός, 27/9), καθώς λείπει αρκετό διάστημα. Μακροχρόνια απών ο Τζόουνς (μέσος, 28/0). Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 2 νίκες – 4 ισοπαλίες – 0 ήττες, 13-11 τέρματα, 2 under-4 over   ΛΟΥΤΟΝ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (21:45) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 1526 Γήπεδο: ΚΕΝΙΛΓΟΥΟΡΘ ΡΟΟΥΝΤ (10.266) Απόσταση (χλμ.): 206 Σετ αποδόσεων: 2.00 – 3.30 – 3.30 *Στην κανονική περίοδο: Μπλάκπουλ – Λούτον 0-2, Λούτον – Μπλάκπουλ 1-0. *11-1-1 η παράδοση των δύο ομάδων στην έδρα της Λούτον από τη σεζόν 1973-74. *Τηλεοπτικό. Α’ ΜΑΤΣ: ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΛΟΥΤΟΝ 3-2: Με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Κάλεν, που σημείωσε χατ-τρικ (19, 47’ και 67’ με πέναλτι), η Μπλάκπουλ έκανε το πρώτο βήμα σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό από το πρώτο λεπτό.

Οι Ποτς (26’) και Βάσελ (28’) έφεραν «τούμπα» το ματς για τη Λούτον (από 1-0, σε 1-2), όμως στο β’ μέρος υπήρχε μόνο η Μπλάκπουλ στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια έφτασε στην ανατροπή. ΛΟΥΤΟΝ Ρεπορτάζ: Αμυντική τραγωδία στο Μπλάκπουλ, μία εικόνα που δεν συνηθίζουν οι «Χάτερς», καθώς φέτος φημίζονται για την καλή αμυντική λειτουργία τους, αφού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν η δεύτερη καλύτερη άμυνα με 43 γκολ παθητικό.

Ενα γεγονός που τόνισε ο προπονητής Νέιθαν Τζόουνς, κάπως απογοητευμένος από την αμυντική λειτουργία, αλλά ικανοποιημένος από το κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης. «Δεν ξέρω αν ήταν η πίεση, το άγχος ή ότι παίζαμε μπροστά σε κάμερες, πάντως έγιναν πολλά πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν. Μπορεί να υπάρχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία, όμως δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα εκεί.

Αν εμείς ήμασταν προσεκτικοί, αν κάναμε σωστά τη δουλειά μας στην άμυνα όλα θα ήταν αλλιώς. Αυτή σίγουρα δεν ήταν η δικιά μου άμυνα. Πρέπει να βελτιωθούμε για το ματς της Πέμπτης», το σχόλιο του απογοητευμένου Ουαλού τεχνικού μετά την αναμέτρηση στο Μπλάκπουλ. Αγωνιστικά νέα: Αμφίβολοι οι Μάλινς (στόπερ, 23/0) και Κουκ (μεσοεπιθετικός, 35/3) που λείπουν το τελευταίο διάστημα, δύσκολα όμως θα μπουν στην αποστολή.

Τραυματίας ο ΜακΓκίχαν (μέσος, 24/10) που λείπει καιρό. Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 3 νίκες – 2 ισοπαλίες – 1 ήττα, 14-9 τέρματα, 1 under-5 over ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ Ρεπορτάζ: «Φόρτσαρε» στην καλύτερη χρονική περίοδο, αφού μπήκε με πατημένο το γκάζι στα πλέι οφ (3 νίκες στο τελευταίο καρέ αγώνων πρωταθλήματος) και με επιθετική διάθεση υποδέχθηκε τη Λούτον στη νίκη με 3-2.

Καμία σχέση, βέβαια, η εντός με την εκτός έδρας συμπεριφορά της τον τελευταίο μήνα. Ανοιχτά τα ματς στο Μπλάκπουλ (τρία σερί over), κλειστά μακριά από αυτό (τρία σερί «0-1 γκολ»). Πάντως, ο Γκάρι Μπόιερ έριξε άμεσα τους τόνους και θέλησε να βάλει τους παίκτες του σε ρυθμούς ρεβάνς. «Εννοείται πως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στα πλέι οφ δεν πρέπει να ησυχάζεις, άλλωστε η Λούτον είναι μία πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα και αν δώσεις χώρους θα το πληρώσεις», ανέφερε ο Μπόιερ στις δηλώσεις του ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Λούτον.

Πάντως σε αυτή τη μάχη είναι άγνωστο πόσο κόσμο θα έχει στο πλευρό της, αφού το… οπαδικό εμπάργκο από την αρχή της χρονιάς δεν έχει λυθεί. Αγωνιστικά νέα: Ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμό ο Βάσελ (φορ, 35/11), όμως αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά το παιχνίδι. Δεν αναφέρονται άλλα προβλήματα πλην των ΜακΑλιστερ (εξτρέμ, 22/0) και Ματ (φορ, 32/3) που λείπουν καιρό.

Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 4 νίκες – 1 ισοπαλία – 1 ήττα, 10-4 τέρματα, 3 under-3 over Πηγή: kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος