3924

Billaras

Πρώτα κάνουμε τσεκ!

Δολώματα τσεκ. Καλάμια τσεκ. Αρματωσιές τσεκ. Εξτρα βαρίδια, παράμαλα, στριφτάρια, τσεκ. Κοπίδι τσεκ. Καπελάκι, γυαλιά, τσιγάρα, τσεκ. Ετοιμοι είμαστε, πάμε γιά ψάρεμα! Αξαφνα, χτυπάει το ξυπνητήρι. Αλλά δεν είναι γιά να πάω γιά ψαριές όπως έκανα όλο αυτό το διάστημα κατά τις 5.30 το χάραμα. Είναι γιά να…ξυπνήσω. Με σκουντάει η γυναίκα μου: “Ξύπνα Βασίλη μου, δεν ψαρεύεις πιά, γυρίσαμε, σπίτι είμαστε”! Γιά να το…εμπεδώσω ότι γύρισα, λίγο μετά τον καφέ, την ακούω να μου λέει: “Λοιπόν, εγώ βάζω πλυντήρια και σκουπίζω-σφουγγαρίζω, το σπίτι είναι χάλια! Εσύ κάνε βεράντες, σκούπισε, ρίξε νερά, καθάρισε την άμμο της γάτας, μετά πήγαινε στην αποθήκη τις βαλίτσες και τα …καλοκαιρινά αξεσουάρ (καρεκλάκια, στρώματα, ψαρικά κλπ) και μετά θα πάμε σούπερ μάρκετ, το ψυγείο είναι άδειο”! Γελάτε βρε; Ντροπή σας! Ειδικά οι παντρεμένοι.

Οι ελεύθεροι θα τα…βρείτε μπροστά σας, οπότε κρατήστε πισινή (πολλά γέλια). Καλώς σας βρήκα! Εδώ είμαστε. Φρεσκαδούρες, ξεκούραστοι, παλεύουμε να προσαρμοστούμε. Από τις πετονιές στο λαπτοπ και από τα ερημονήσια-παράδεισους ως την πόλη έχει μιά απόσταση, αλλά…την καλύπτω γρήγορα. Οσοι τώρα φεύγετε, καλές διακοπές. Οσοι γυρίσατε σαν εμένα, μην μασάτε.

Γι αυτό είμαστε εδώ, να περνάμε καλά μέσα στο Betsellers! Και ΜΗΝ διανοηθεί κανείς να μου γράψει κανένα “καλό χειμώνα”, θα του κόψω την καλημέρα (γέλια). Το…τσεκ που έκανα παραπάνω γιά το ψάρεμα, ισχύει και γιά το κουμάρι. Γραμμένα χρόνια αυτά. Χωρίς τσεκ και τα απαραίτητα εργαλεία δεν ψαρεύεις. Και χωρίς υπομονή βεβαίως. Ε, στο κουμάρι ισχύει το ίδιο.

Χωρίς τσεκ, δεν παίζεις. Οφείλουμε να τσεκάρουμε πρώτα τις ομάδες. Να τις δούμε. Καλά τα λόγια, οι δηλώσεις, οι μεταγραφές, αλλά…στο χορτάρι τι γίνεται; Οσο γιά τα εργαλεία; Μα φυσικά πάνω από όλα η φόρμα. Να δούμε ποιές πατάνε καλά, ποιές μπήκανε φουριόζες. Ειδικά φέτος, ΔΕΝ γίνεται να μπούμε σε φουλ ρυθμούς από τις 10 Αυγούστου. ΔΕΝ πρέπει! Η σαιζόν κλείνει με Μουντιάλ.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Λήξη στις 13/7/2014!!!! ΔΕΝ είναι σωστό η σαιζόν όλων μας να κρατήσει ….11 μήνες. Απαγορευτικό. Αρα: Υπομονή, να βρουν οι ομάδες ρυθμό, να βρούμε κι εμείς. Να ξεκινήσουν και ΟΛΑ τα πρωταθλήματα. Και παράλληλα, αρκετά κενά “ξεκούρασης”, όποτε μας παίρνει (πχ την επόμενη Τρίτη-Τετάρτη, που έχει Κόνφερενς και φιλικά εθνικών ομάδων).

Οοοολα τα παραπάνω, οι “παλιοί” στο site τα ξέρετε. Ξέρετε την φιλοσοφία μου και πως κινούμαι. Οι “νέοι”, μην περιμένετε να δείτε προτάσεις, κάβα, “όρμηγμα” από σήμερα. Υπομονή. Ζέσταμα γιά καμιά 20αριά μέρες. Εδώ θα είμαστε πλέον, κανονικά, χωρίς διακοπή, με φρέσκα κείμενα, αλλά αυτό σήμερα είναι το…πρώτο μάθημα. Σε ότι αφορά στην κάβα, θα “εμφανιστεί” στις 31 του μήνα.

Εκείνο το Σάββατο. Και θα έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι. Θα τις δείτε όταν έρθει η ώρα. Ως τότε, προτάσεις θα έχουμε, αλλά όχι “κανονικές”. Εξάλλου, θα ξεκινήσω να παίζω δειλά-δειλά. Πολύ χαλαρά. Στο 3/10 των κανονικών πονταρισμάτων μου. Πάμε στο παρασύνθημα. Οι αγγλιδούλες έχουν ξεκινήσει, αλλά μόλις πριν μιά εβδομάδα.

Αρα, νωρίς γιά συμπεράσματα. Οκ, είναι οι….μόνες που παρακολουθούσα στενά, έχω άποψη γιά όλες, όμως αυτά μεταβάλλονται μέσα στο γήπεδο. Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμα είναι κακό, πιστέψτε με. Οπότε…τι κάνω; Κάνω αυτό που κάνω χρόνια. Στρέφομαι σε αυτούς που εμπιστεύομαι, που ξέρω πως θα παίξουν, που πάνω-κάτω ξέρω πως συμπεριφέρονται οι ομάδες τους.

Αναφέρομαι σε προπονητές. Οι προπονητές είναι καλύτερος μπούσουλας τέτοια εποχή, αφού δεν έχω φόρμα. Θα κάνω και μιά-δύο εξαιρέσεις, αλλά κατά κανόνα θα έχω “ασπίδα” τις γνώσεις μου στους άγγλους προπονητές. Βοηθάει τώρα στην αρχή. Γιά παράδειγμα: Τζίλιγχαμ με Αλεν. Πορτ Βέιλ με Ανταμς. Στιβενέιτζ με Γουέστλι. Γουίκομ με Εϊνσγουορθ.

Εξετερ με Τισντέιλ. Μπέρι με Μπλάκγουελ. Σάουθεντ με Μπράουν. Τι κοινό έχουν αυτοί οι προπονητές; Ξέρω “από χέρι” που λένε, ότι θα…πορώσουν τους παίκτες. Οτι θα πάνε να “κλέψουν” αποτέλεσμα. Οτι θα περιμένουν καρτερικά την ευκαιρία οι παίκτες τους. Οτι δεν θα βγουν γιούργια. Οτι θα πάνε σε ξύλο, ένταση, πάθος, παιχνίδι πολύ αποδοτικό στο νησί.

Ωραία η κάθε Μπλάκπουλ του Χάλογουέι, η κάθε Πιτέρμπορο του Φέργκιουσον, αλλά στα “χωριά” σπάνια κερδίζει η …φουλ επίθεση και η τέχνη. Τα τάκλιν στην καρωτίδα όμως, το καταφέρνουν. Ανέφερα ήδη επτά ομάδες. Γιά τους “νέους” και πάλι: Αν αυτές οι επτά έπαιζαν εντός και ήταν και φαβορί, δεν…υπήρχε ποτέ περίπτωση να τις διαβάσετε σήμερα.

Επελέγησαν γιατί παίζουν εκτός και θα πάνε να κλέψουν ματς. Και είναι και καλά αουτσάιντερ. Τζίλιγχαμ στο 5.00. Πορτ Βέιλ στο 3.20, Στιβενέιτζ στο 4.75, Γουίκομ στο 3.10, Εξετερ στο 3.40, Μπέρι στο 4.50 και Σάουθεντ στο 3.25. ΜΗΝ περιμένετε επιλογές φόρμας. Αφού…δεν υπάρχει. Αλλες έχασαν στην πρεμιέρα, άλλες κέρδισαν, καμμιά σημασία δεν έχει. Τώρα παίζουμε εμπειρικά, ρίχνουμε ΤΡΟΧΕΙΟΔΕΙΚΤΙΚΑ.

Οπως το διαβάζετε. Πως..ρίχνεις μαλάγρα στη θάλασσα πριν ρίξεις το κανονικό αγκίστρι με το δόλωμα μέσα; Κάπως έτσι…. Είπα ότι θα κάνω και μιά-δύο εξαιρέσεις (στους προπονητές). Η μιά είναι η Ρέντινγκ, μέσα στη Μπόλτον, την ομάδα μου. Ο Αντκινς δεν είναι αμυντικογενής τεχνικός και λάτρης του physical game. Και η ομάδα μου φέτος είναι δυνατή.

Αλλά….με φαγούρισε αυτό το 3.25. Σαν μεγάλο μου φαίνεται, η Ρέντινγκ είναι μαστόρισα αν βρει χώρους και θα πρωταγωνιστήσει, ενω δεν είναι και καμιά έδρα φόβητρο το Reebok! Η άλλη είναι η Ντέρμπι. Τον Κλαφ δεν τον..πάω με τίποτα. Μέτριος προπονητής με βαρύ όνομα. Αλλά μετά, είδα το 4.50 στην Ντέρμπί, την ώρα που η Μπράιτον με τον Οσκαρ Γκαρσία εμφανώς ψάχνεται.

Σηκώνει σκέψη λοιπόν και τούτο εδώ…. Αυτά είναι αν θεωρήσουμε ότι είναι μιά πρώτη διαλογή. Είναι εννιά αουτσάιντερ. Αν περάσουν πάνω από τέσσερα, αν περάσω δηλαδή το 50%, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οσο θα λείπει η φόρμα, μπορεί να δείτε και…εννιά στα εννιά, μπορεί και…μηδέν στα εννιά. Ψάχνοντας πάμε, εμπειρικά και με ένστικτο.

Τώρα ποιά…είναι “καλύτερα”; Χμ…Μάλλον κακό θα σας κάνω αν σας τα “ξεχωρίσω” κι άλλο. Προσωπικά, θα πάρω τα πέντε από τα εννιά, θα τα παίξω όλα δυάδες και πάπαλα. Οταν μιά δυάδα μου δίνει πάνω από 10 φορές τα (ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ) λεφτά μου, σημαίνει ότι απλά θέλω…μιά γιά να έρθω στα ίσα μου και να πάρω και ένα πακέτο τσιγάρα (είναι δέκα δυάδες στα πέντε ματς).

Πιστέψτε με, δεν έχω αποφασίσει ποιές πέντε από τις εννιά θα βάλω σε δυάδες. Κάντε κι εσείς την τελική διαλογή σας. A, να μην ξεχάσω. Κοιτόντας τα ματς ένα προς ένα, μου καρφώθηκαν τρία over. ΔΕΝ θα παίξω overακια στην “πρεμιέρα” μου, αλλά σε Γουότφορντ, Ολνταμ, Μίλτον Κέινς νομίζω ότι είναι πιθανότατα… Εκτός νησιού, τα έψαξα κάπως.

Σιγά μην παίξω κάτι, πόσο μάλλον φαβορί. Λίγο “κλικ” μου έκαναν οι Καλμάρ, Λοριάν και Ζούλτε Βάρεγκεμ. Ολα μεγάλα διπλά, πολύ μεγάλες αποδόσεις. Αυτά δεν θα τα ποντάρω όμως, να εξηγούμαι. Ιδέες σας δίνω απλώς. Λοιπόν, κάπου εδώ κλείσαμε. Μην περιμένετε “τυπικές” προτάσεις ή αναλύσεις. Τα είπαμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας γιά το άλλο Σάββατο.

Μεσοβδόμαδα δεν παίζω φιλικά ή Κόνφερενς. Εδώ είμαι πλέον, στις επάλξεις, αν είχε καλό μενού θα είχα στήλη την Τρίτη, αλλά τώρα όχι. Επίσης να αναφέρω ότι κανονικά από Τρίτη θα υπάρχει στήλη και στην εφημερίδα. Υ.Γ1: Ηδη πήρα κάποια e-mail που με ρωτάνε οι φίλοι γιά μακροχρόνια στοιχήματα. Η πάγια αρχή μου είναι να ΜΗΝ παίζω μακροχρόνια μπετ.

Δεν γούσταρα ποτέ να δεσμεύω τα χρήματα μου 8-9 μήνες. Με αυτά τα χρήματα κερδίζω πολύ περισσότερα αν ποντάρω τις ίδιες ομάδες (που θα έπαιζα άντε ποστ) κανονικά κάθε Σάββατο. Αφήστε που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, θα θυμάστε πέρυσι που έδωσα στο betradio τους Μέμφις στο ΝΒΑ γιά τελικό Δύσης γιά μπετ στο ανταλλακτήριο. Οντως, οι Γκρίζλις τα κατάφεραν, αλλά τρέιντ δεν μπορούσαμε να κάνουμε, είχε…εξαφανισθεί το ανταλλακτήριο.

Μέσα σε μιά σαιζόν έχουμε αλλαγές προπονητών (και στο νησί με την ίδια συχνότητα) και μεταγραφές και τραυματισμούς. Να ποντάρω με τα ισχύοντα δεδομένα, αυτά να αλλάζουν δέκα φορές μέσα στη χρονιά και να περιμένω εννιά μήνες, δεν το κάνω. Αρα, μην περιμένετε από μένα μακροχρόνια στοιχήματα. Υ.Γ 2: Η φωτό, γιά να μην ρωτάτε, είναι από το αγαπημένο μου…ερημονήσι.

Μαράθι. Δωδεκάνησα. Δίπλα στους Αρκιούς (πας με βάρκα), κοντά και στους Λειψούς. Μπροστά μου, πέρα από το μαγικό ηλιοβασίλεμα, δύο ακατοίκητα νησιά, η Στρογγύλη και η Αγρελούσα. Ανοίξτε χάρτη να δείτε που είναι (γέλια). Εκεί γαληνεύω, τα ξεχνάω όλα, φορτώνω τις μπαταρίες μου και κοιτάω μπροστά. Φωτό με…καλάμια ή ψαριές δεν έβαλα, είχα πάρα πολλές (και καλές, πολύ καλές), δεν ήξερα ποιά να διαλέξω (γέλια).

Υ.Γ 3: Το έγραψα και πριν 10 μέρες που έκανα ένα κείμενο: Οποιος θέλει, όπου θέλει, όταν θέλει, ας κάνει εγγραφή στις εταιρίες που έχουν μπάνερ στο site. Και καλές και νόμιμες είναι. Με τις εγγραφές μέσω των μπάνερ βοηθάτε το site. ΜΟΝΟ με τις εγγραφές (αν με εννοείτε). Μετά….εσείς παίζετε μπάλα, θερίστε τους αν μπορείτε, σας το εύχομαι ολόψυχα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras