4198

Billaras

Πρώτα να γουστάρουμε!

Πολλοί παίκτες ευχαριστιούνται το στοίχημα μόνο αν κερδίζουν. Λογικό. Αλλοι “ευχαριστούνται” αν..χάνουν. Μη γελάτε, υπάρχει τέτοια κατηγορία και μάλιστα συμπεριλαμβάνει πολλούς. Γουστάρουν να λένε συνέχεια “άσε ρε, έπαιξα αυτό, αυτό, αυτό κλπ, και έχασα το…8ο ματς στο 90'”. Αυτό φυσικά είναι παράλογο. Υπάρχει και μιά τρίτη κατηγορία, “χωμένη” μέσα στην πρώτη.

Αυτών που φυσικά γουστάρουν να κερδίζουν, αλλά πάνω από όλα μα όλα, γουστάρουν, απολαμβάνουν την όλη διαδικασία και να έχουν παίξει σωστά το άθλημα. Σαν το ποδόσφαιρο. Μπάλα δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε στο τερέν. Είναι να βάζεις τα παπούτσια, να μυρίζεις αποδυτήρια, να δίνεις το χέρι στον φίλαθλο, να σκύβεις στο χορτάρι όταν μπαίνεις.

Είναι μιά ολόκληρη διαδικασία, γιά να μην την πω ιεροτελεστία (όποιος έχει δει από κοντά το εκκλησάκι μέσα στο Καμπ Νου, καταλαβαίνει τι λέω). Χθες λοιπόν, ήταν μιά από τις πολύ ωραίες μου μέρες στο στοίχημα. Το απόλαυσα πραγματικά. Είναι -το εννοώ- δευτερεύουσα σημασίας αν κέρδισα πολλά ή λίγα. Θα ήταν κι αν έχανα. Είναι δευτερεύουσα σημασίας αν δεν πρότεινα την αρχική μου σκέψη και απλώς σας την έγραψα και πληρωθήκατε πολλοί από αυτήν.

Είναι δευτερεύουσας σημασίας αν επέλεξα την ύστατη ώρα Μπρίστολ αντί Μπράντφορντ. Γιά την ιστορία, άξιζε να κερδίσει και με το παραπάνω και η Μπρίστολ Ρόβερς. Ιδού, κάνω copy το ριπόρτ του αγώνα από το BBC: “Scott Davies (τερματοφύλακας της Φλίτγουντ) pulled off several fine saves to earn Fleetwood a point from a goalless draw at Bristol Rovers, who were denied a first win this season. Davies showed bravery and agility to keep out two David Clarkson shots and a volley from Oliver Norburn.

Fabian Broghammer twice went close for Rovers with a header and a shot, while Joe Anyinsah looked dangerous at times. The visitors failed to create a clear-cut chance (δηλαδή δεν έκαναν ούτε μία καθαρή ευκαιρία) and had to work hard defensively for their point (δηλαδή σώθηκαν με ταμπούρι)”. ΟΛΑ αυτά έχουν σημασία, αλλά δευτερεύουσα. ΒΑΣΙΚΟ είναι ότι παίξαμε. Σωστά. Χτυπήσαμε. Πολλοί κέρδισαν πολλά, πολλοί κέρδισαν λίγα, ελάχιστοι έχασαν.

Καμιά ομάδα “μου” δεν έχασε (ακόμα κι από αυτές που άφησα). Πήρα δεύτερο σερί μεγάλο διπλό, το…καμάρι μου, με τον ίδιο τρόπο και σκορ. Ανατροπή και 2-5!!! Οταν σημεία του 4.00 τα παίρνεις (εκτός έδρας) με σκορ 2-5, είναι σαν να παίρνεις τα 1.25 με σκορ 8-0! Πορτ Βέιλ την Τρίτη, Τρανμίρ χθες. Παίξαμε στοίχημα λοιπόν. Κανονικό στοίχημα. Γουστάραμε.

Αυτό μετράει. Να αγωνιάς ως το 90' αν θα πάρεις πολλά ή θα πάρεις λιγότερα, αλλά…θα πάρεις. Και θα πάρεις με σημεία μέσου όρου το 3.00, όχι του 1.30. Να λες του μπουκ “σε έχω πιάσει από τα κέρατα μεγάλε, έχω βρει τα λάθη σου”. Να είναι εκείνος στα σχοινιά, όχι εσύ. Η κάβα δεν θα γράψει ποτέ την “αρχική τριάδα” που ανέφερα χθες.

Δεν θα γράψει ποτέ την Κολομβία (που έπαιξα πρόσφατα). Δεν θα γράψει ποτέ την Πορτουγκέζα (που δεν έπαιξα). Δεν θα γράψει ποτέ τυχόν live. Αλλά το γράφω χιλιοστή φορά: ΔΕΝ μετράει αυτό. Μετράει να βλέπετε τον τρόπο επιλογής παιχνιδιού, να βλέπετε τα ματς, να κάνετε τη χημεία σας, να παίζετε σωστά. Πολλά μηνύματα στο χθεσινό κείμενο από κάτω μου έγραφαν “πήραμε αυτό κι αυτό κι αυτό και κερδίσαμε”.

Αυτό γουστάρω. Δηλαδή, τι θα άλλαζε αν την Τρίτη είχα στο trixie την Πορτ Βέιλ και χθες την Τρανμίρ στο yankee; Οκ, θα έγραφε η κάβα 1500 μονάδες ακόμα. Και; Και; Αλλάζει κάτι; Αλλάζει κάτι μόνο γιά όσους εξακολουθούν να παίζουν…τυφλοσούρτη. Κακό του κεφαλιού τους. Αυτά με το χθες. Εγώ το γούσταρα πολύ. Με βαθμό δυσκολίας μεγάλο (γιά να καταλάβετε τι σημαίνει κουμάρι με τις εγγλέζες, όλα τα ματς στην Championship ήρθαν over και αμφίσκορα εκτός από την…Πιτέρμπορο, ενώ η Μπάρνσλεϊ που έτρωγε σερί γκολ 24 ματς εκτός έδρας (πάει να πει….

ενάμιση χρόνο), έβαλε …πέντε στην Μπέρμιγχαμ σε 18 λεπτά), έγινε νίκη, όπως έγινε και την Τρίτη. Και πρωτίστως, παίξαμε. Σωστά, όμορφα, δυνατά…. Πάμε στο σήμερα. Αν χθες είχα ένα κάρο σημεία (24) σήμερα δεν έχω…ούτε τα μισά. Αναβλήθηκε και η Ρόμα. Εχω λοιπόν λίγες επιλογές. Τσέκαρα γιά αρχή τις αγγλίδες. Μπορεί να…αξίζουν κόντρας και όλα τα φαβορί.

Δεν θα παίξω κανένα. Η Λίβερπουλ στο κολασμένο ματς γύρισε και φαβορί, δεν αξίζει η απόδοση. Πολύ ύπουλα τα υπόλοιπα (και Χαλ και Νόριτς ακόμα), αλλά δεν μου “μιλάνε” όσο θα ήθελα. Κακό μενού και η Ιταλία, κακό και η Ισπανία. Γιά να μην το ψειρίζω, έχω κρατήσει τα εξης: Φέγενορντ, Βέρντερ, Μπιλμπάο (και άσο και over), Λυών, Φενερμπαχτσέ και Ατρόμητο (αύριο τα δύο τελευταία, δηλαδή… μόλις τέσσερα σημερινά).

Λίγα είναι; Ας είναι. Χθες μου άρεσαν πολλά, σήμερα μου αρέσουν λίγα. Και με αυτά θα πορευθώ. Δεν μπορώ να δεχθώ τόσο αουτσάιντερ την Φέγενορντ, η PSV καλά δεν είναι, έπαιξε Πέμπτη, έχει και σοβαρές απουσίες (Μπουμά και Φαν Μπόμελ). Τρελλή η απόδοση. Η Βέρντερ παίζει εδώ και καιρό καλά και την αδικούν τα αποτελέσματα. Η Στουτγάρδη είναι άσχημα, την είδα και την Πέμπτη, την είδα και στην εξάρα από την Μπάγερν, λείπει και ο Ιμπίσεβιτς.

Η Μπιλμπάο “μαζεύει”. Ορμάει στην Εσπανιόλ, μένει στο 3-3. Ορμάει στην ισραηλινή μεσοβδόμαδα, κοιμάται ο Θεός και μένει στο 1-1. Αμυντικά κάπως σουλουπώνεται, επιθετικά ξαναβρίσκει ρυθμό με την επιστροφή Γιορέντε (και σημειωτέον, φέτος έχει και Αντούριθ, ενώ πέρυσι είχε Γιορέντε και…Γιορέντε, αλλαγή ο Τοκέρο έμπαινε). Η Μάλαγα κάπου θα ξεφουσκώσει, πάει καιρό….

στην τσίτα και πίσω μπάζει. Οπότε, εξαιρετικό και το over. Η Φενέρ είναι καλά, η Τραμπζόν δεν είναι, την είδα με την Σιβασπόρ (και τρομερή παράδοση εδώ). Η Λυών είναι..άνετη, η Λιλ είναι…κλάψε με μάνα. Σερί γκέλες, τριάρα από την Μπάτε, δεν τραβάει καθόλου, ήδη την κόντραρα στο ματς με την Παρί, θα το ξανακάνω. Δεν γίνεται από τη μιά να παίζει ο Λισάντρο και από την άλλη ο Ντε Μέλο και το φαβορί να είναι η Λιλ! Τέλος, αν αυτόν τον ΠΑΟ, τον φετινό ΠΑΟ, στη Λιβαδειά, που έρχεται από αστεία εμφάνιση με την Μάριμπορ, κόντρα σε αυτόν τον φετινό σοβαρό Ατρόμητο, δεν τον κοντράρω στο 4.

00, πότε θα το κάνω; Τον βλέπω με τον ΠΑΣ, πονάνε τα μάτια μου. Τον βλέπω με τον Πανθρακικό, πονάνε παραπάνω. Τον βλέπω με Μάριμπορ, ήθελα κολύριο…. Θα ξεσπάσει; Ας το κάνει. Στοίχημα παίζουμε με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Οχι με μαντεψιές. Και τα δεδομένα είναι…απλούστατα: Ο Ατρόμητος είναι καλύτερη ομάδα (αυτή τη στιγμή) και η απόδοση του είναι αντιστρόφως ανάλογη.

Απλό. Εχω εν ολίγοις: Τρία αουτσάιντερ (Φέγενορντ, Λυών, Ατρόμητο) και τρία φαβορί (Βέρντερ, Μπιλμπάο, Φενέρ) και ένα over (στο Μπιλμπάο-Μάλαγα). Θα πάω με τρία μονά (τα μεγάλα) αλλά το βάρος θα είναι σε Λυών, Ατρόμητο, που θα είναι και σε δυάδα. Προσέξτε: Αν υποθέσουμε ότι περνάει απόψε η Λυών, αύριο έχοντας ήδη κέρδη (από την γαλλίδα) και με την δυάδα…οπλισμένη, μπορεί να γίνει trading γιά τις αποδόσεις ολόκληρης της δυάδας, αν προηγηθεί ο Ατρόμητος και προηγείται γενικά ως και το 65-70' του αγώνα.

Από παρολί; Λέω να κάνω δύο δυάδες γιά να τα αξιοποιήσω όλα. Η μιά με Βέρντερ-Μπιλμπάο, η άλλη με Φενέρ 1-Μπιλμπάο over. Δεν πληρώνουν όσο…εγώ γουστάρω, αλλά δεν έχω κι άλλα! Θα είναι με αποδόσεις σαν να έχω δύο μονά ακόμα. Εννοείται ότι  συνολικά παίζω λιγότερα από χθες και εννοείται ότι όποιος θέλει αλλάζει τη χημεία!!! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Κέρδη από 22/9: 829 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.229 μονάδες. Ποντάρισμα 23/9: Μονό αποδεκτό: Φέγενορντ 2 (6.40), 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λυών 2 (3.75), 89 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ατρόμητος 2 (4.10), 60 μονάδες. Δυάδα: Λυών-Ατρόμητος (12.02), 20 μονάδες. Δυάδα: Μπιλμπάο 1-Βέρντερ 1 (4.39), 120 μονάδες. Δυάδα: Φενέρμπαχτσε 1-Μπιλμπάο over (3.25), 130 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 459 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 19.770 μονάδες. Κλείσαμε. Εννοείται ότι trading μπορεί να γίνει και στην Φέγενορντ, ενώ η απόδοση της δυάδας Λυών-Ατρόμητος είναι διαφορετική από τα μονά, γιατί είναι πονταρισμένη σε μπουκ, ενώ τα μονά στο ανταλλακτήριο. Νέα στήλη την Τρίτη, αύριο -αν όλα έχουν πάει καλά σήμερα- θα περιμένουμε ματς, αλλά δεν χρειάζεται να γράψω κάτι.

Φυσικά θα τα πούμε και στο chat, εκεί που…σύντομα θα πρέπει να “χτίσουμε κι άλλο όροφο” γιατί…δεν μας χωράει πιά!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras