1985

Billaras

Πρώτα στοίχημα, μετά φαγοπότι!

Καλημέρες από την πάντα όμορφη (παρότι παγωμένη) Θεσσαλονίκη! Είμαστε εδώ με τον Μάκη, να ξελασκάρουμε λίγο, να φάμε-πιούμε με πολλούς από εσάς απόψε (μην…ξεχαστείτε, στις 9 στο Ούζου Μέλαθρον).

Τις ημέρες που πέρασαν κατέβηκαν οι ρυθμοί μας, περισσότερο ασχολήθηκα με τα τεκταινόμενα στην Αγγλία, με την Εθνική μας, και ελάχιστα με το στοίχημα.

Βασικά δεν έπαιξα τίποτα. Ούτε σεντς. Και δεν σκοπεύω να το κάνω ούτε τώρα στις Εθνικές ομάδες, τους λόγους τους έχω εξηγήσει δεκάδες φορές. Αδυνατώ να συγκρίνω ομάδες που μαζεύονται 3-4 μέρες πριν από ένα ματς, δεν έχω την έννοια της φόρμας, δεν έχω τίποτα στα χέρια μου. Σε μεγάλα τουρνουά είναι αλλιώς, εκεί και όλοι μαζί είναι γιά ένα μήνα και φόρμα βλέπω (θα θυμάστε ότι ακόμα και στο Μουντιάλ την πρώτη αγωνιστική δεν έκανα σοβαρό μπετ γιατί περίμενα να δω με τα μάτια μου τι ψάρια πιάνει η καθεμιά).

Ως απλός φίλαθλος λοιπόν είδα την Εθνική μας προχθές, θα την δω και με την Εσθονία, αλλά γιά στοίχημα ούτε λόγος. Και η αλήθεια είναι ότι όσα είδα με την Φινλανδία δε μου άρεσαν. Βασικά είδα… ότι έβλεπα και πριν. Και συμπέρανα ότι ο Αναστασιάδης έχει βουνό μπροστά του. Το σύστημα με τα “3 δεκάρια” δεν λειτουργεί, πάσα δεν πέρασε μπροστά.

Ανεβάσματα ακραίων είδα ελάχιστα, εναλλαγές καθόλου, κάθετες καθόλου, σουτ καθόλου. Αμα είναι να απειλούμε μόνο από κανένα στημένο ή να γεμίζουμε μπας και φτάσει μπροστά η μπάλα, κλάφτα Χαράλαμπε. Γιά να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή λέει το (επίκαιρο) τραγούδι, το ίδιο ισχύει γιά την ομάδα μας…

Από εκεί και πέρα, ασχολήθηκα με τις απολύσεις προπονητών, πάντα στις διακοπές έχουμε μπαράζ από δαύτες.

Πέντε στο νησί (στην Premier League ήρθε η πρώτη, παρελθόν ο Γιοκάνοβιτς από τη Φούλαμ και ανέλαβε ο Ρανιέρι), αλλά και αλλού είχαμε αλλαγές (πχ Θέλτα, Ουντινέζε , Κιέβο). Λέω να μείνω στις τέσσερις που…έχουν ζουμάκι, αυτές δηλαδή από Λιγκ 1 και Λιγκ 2.

Κι αυτό γιατί δεν θα παίξω τίποτα άλλο σήμερα πέραν από τις τρεις “μικρές” του νησιού (τις δύο συν την Νάσιοναλ Λιγκ).

Είχαμ λοιπόν τον Ασκι ο οποίος απολύθηκε απο την Σριούσμπερι. Τον Αρντλι από την Γουίμπλεντον. Τον Μπράουν από την Σουίντον. Και βέβαια τον Χάρι Κιούελ από την Νοτς Κάουντι. Ο Κιούελ θυμίζω πριν ενάμισι μήνα παράτησε την Κρόουλι γιά τα μάτια της Νοτς Κάουντι. Από την τετράδα αυτή, αντικαταστάθηκε άμεσα μόνο ο Μπράουν της Σουίντον, με τον Γουέλενς.

Κρατάμε λοιπόν αυτά τα στοιχεία και πάμε παρακάτω. Στην φόρμα. Από την 1η Αγγλίας, μπορώ να “κουβεντιάσω” την Κόβεντρι στο 3,40 αφού έχει τρία σερί διπλά. Μπορώ να “κουβεντιάσω” την Γουίμπλεντον στο 4,33 με αφορμή αυτό που ήδη ανέφερα, ότι έδιωξε τον προπονητή της. Μετά ακολουθεί η Ακριγκτον στο 3,80, μιλάμε γιά ομάδα που έχασε στην πρεμιέρα (4 Αυγούστου) και έκτοτε εντός έχει 3-4-0! Και τέταρτη από την κατηγορία, η Μπλάκπουλ στο 3,75 αφού μιά χαρά φέτος είναι εκτός εδρας (2-4-1).

Πιο κάτω, στην 2η Αγγλίας κοιτάω την Κέμπριτζ στο 4,00 (από την διακοπή του Οκτωβρίου ως σήμερα είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, μόνο στο FA CUP έχασε. Και αξίζει σκέψης και η Νορθάμπτον στο 3,00, αφού έχει βελτιωθεί αισθητά με τον Κερλ στον πάγκο της.

Να πάω και στην Νάσιοναλ Λιγκ; Παίζεται η Ιστλι στο 2,70, αφού έχει απανωτά διπλά και γενικώς πατάει καλά με τον προπονητή που ήρθε γιά υπηρεσιακός αλλά έμεινε τελικά μόνιμος.

Και παίζεται και η Ντόβερ του 3,00 με τον Χεσενθάλερ στον πάγκο της, την ώρα που η αντίπαλός της έκανε καλό ξεκίνημα μεν (4 νίκες σε 5 ματς) αλλά από αρχές Σεπτέμβρη ως και σήμερα, κοντά 2,5 μήνες δηλαδή, έχει ένα κάκιστο σερί 0-7-5! Σαν…πολλά να μαζεύτηκαν.

Αυτά τα παραπάνω είναι οκτώ. Να βάλω στην εξίσωση και δύο φαβορί; Εδώ “πατάω” στις ειδήσεις που ανέφερα.

Στις απολύσεις. Σριούσμπερι και Νοτς Κάουντι με υπηρεσιακούς, περιμένω να βγάλουν εγωισμό και το κυριότερο να υπάρχει ένας αέρας αλλαγης. Επίσης σημαντικό όμως το γεγονός ότι βρίσκουν ομάδες “του χεριού τους”. Η Ροτσνέιλ στα πέντε τελευταία της εκτός από αρχές Σεπτέμβρη έχει μιά νίκη με την…ψόφια Μπράντφορντ. Στο ίδιο διάστημα η Σριούσμπερι εντός (στα πέντε τελευταία) έχει μιά ήττα προγράμματος, 0-2 από Σάντερλαντ! Οσο γιά το άλλο; Είναι “τελικός” και η Τσέλτεναμ είναι…χειρότερη της Νοτς Κάουντι (είτε συνολικά, είτε εκτός).

Τις “έχουν” εν ολίγοις….

Η δυάδα Σριούσμπερι 1/Νοτς Κάουντι 1 μας δίνει 2,40Χ2,30= 5,52, θα την τιμήσω.

Και…επιστρέφω στα μεγάλα.

Ξεκινάω το σβήσιμο: Κόβεντρι (σέβομαι και την Μπέρτον, “κρύβει” πολύ Χ το ματς), Ακριγκτον (ακριβώς το ίδιο, μόνο κακή ομάδα δεν είναι η Μπάρνσλεϊ), Νορθάμπτον (σεβόμενος την καλή εντός Εξετερ, εδώ δεν με καλύπτει απόλυτα και η απόδοση) είναι οι πρώτες τρεις που σβήνονται.

Η τέταρτη είναι καθαρά λόγω απόδοσης η Ιστλι. Οκ, παραμίκρυνε το 2,70. Ηθελα 3+ γιά το κρατήσω, παρότι το πιστεύω αρκετά, το αφηνω.

Τι μας μένει; Γουίμπλεντον, Μπλάκπουλ, Κέμπριτζ, Ντόβερ. Σβήνω και Γουίμπλεντον. Οκ κι εδώ έφυγε ο προπονητής αλλά γενικά δεν με πείθει ως ομάδα. Την είδατε και με την Χάρινγκι στο FA CUP πόσο ζορίστηκε.

Μπλάκπουλ (3,75), Κέμπριτζ (4,00) και Ντόβερ (3,00) είμαι οκ. Αυτές τις τρεις κρατάω/παίζω, μαζί και με την δυάδα φυσικά. Δεν έπαιξα όλη την εβδομάδα, δεν θα παίξω κι αύριο, ούτε όλη την επόμενη. Αρα με παίρνει να το κάνω αυτό σήμερα. Φυσικά εσείς αποφασίστε ξαναμελετώντας κι αυτές που άφησα έξω!

Νέα στήλη την Τρίτη, ώρα να πάμε καμιά βόλτα στη Σαλονίκη, το μεσημέρι (2-4) στο Metropolis και από το κινητό θα μπουκάρω και chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras