2136

Μάκης Μηνδρινός

Πρώτα συμπεράσματα και δύο over

Καλημέρες! Καλά είναι νομίζω, δεν έχω παράπονο. Δεν νομίζω ότι κάποιος περίμενε να δει μπαλάρα από την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ. Σπάνια βλέπουμε μπαλάρα στις πρώτες αγωνιστικές. Μπορεί να υπάρχουν 2-3 πολύ καλά ματς, αλλά είναι αδύνατο να ευχαριστηθούμε θέαμα με το «καλημέρα». Μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες προέρχονται από (έστω μίνι) προετοιμασία.

Δεν ψάχνεις το θέαμα στο ξεκίνημα, ψάχνεις όμως το σασπένς. Και από τέτοιο έχουμε μπόλικο: Στο 89’ νίκησε η Ουρουγουάη την Αίγυπτο, στο 95’ το Ιράν επικράτηση του Μαρόκο, το 3-3 στο Πορτογαλία – Ισπανία ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει ως τώρα, οι Γάλλοι νίκησαν στο 80’ με αυτογκόλ την Αυστραλία, η Αργεντινή άφησε βαθμούς απέναντι στην Ισλανδία, η Δανία κέρδισε 1-0 κόντρα στη ροή του ματς το Περού, οι Γερμανοί έχασαν από το εντυπωσιακό Μεξικό, οι Βραζιλιάνοι έμειναν στο 1-1 με την Ελβετία, η Αγγλία νίκησε στο 90’ την Τυνησία.

Not bad ως τώρα. Στατιστικά; Εχουμε 9 under και 5 over, τα 2 χθες το βράδυ σε Βέλγιο και Αγγλία. Μόλις 2 over 3,5 και 6 0-1 γκολ. Τα 9 από τα 14 ήταν Χ στο ημίχρονο. Στα διαστήματα 46’-60’ και 76’-90’ έχουν σημειωθεί από 7 γκολ ως τώρα. Εχουμε ήδη 6 γκολ από χτυπήματα πέναλτι και δύο χαμένα! Μόλις 5 goal/goal και 9 no goal. Περίεργο ότι ακόμα δεν έχουμε 0-0 στη διοργάνωση.

Ηταν πολλά στο όριο, αλλά ακόμα 0-0 δεν έχουμε. Να μιλήσουμε καθαρά αγωνιστικά; Κανένα από το μεγάλα ονόματα δεν έβγαλε μάτια. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα ακόμα, δεν πιστεύω ότι αυτό που είδαμε στην πρεμιέρα θα ακολουθήσει τις ομάδες και στη συνέχεια. Παρ’ όλα αυτά: 1. Η Σαουδική Αραβία μοιάζει η χειρότερη ομάδα του Μουντιάλ.

2. Η Ισπανία, παρά το 3-3, ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα ως τώρα, τηρουμένων των αναλογιών (έπαιζε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης). 3. Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη απ’ ό,τι περίμενα. 4. Η Γαλλία έχει τρομερό ταλέντο ατομικά, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Και, επαναλαμβάνω κάτι που είχα πει πριν από το ξεκίνημα, είναι σημαντικό για τον Γκριζμάν να έχει δίπλα του έναν σέντερ φορ που να απορροφά το… ξύλο και να ανοίγει διαδρόμους (Ζιρού).

5. Η Αργεντινή το ξέραμε ότι είναι ομάδα του ενός, επιβεβαιώθηκε. Δεν έχει ούτε το ταλέντο ούτε την ποιότητα περασμένων ετών. Αμυντικά έχει θέματα, δημιουργικά θα έχει θέματα όσο θα παίζουν «ζευγάρι» Μπίγλια-Μαστσεράνο. Η Ισλανδία της έκοψε το κάθετο παιχνίδι, την οδήγησε στα πλάγια και εκεί φάνηκε ότι οι μπακ της δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε.

Ερωτηματικό μεγάλο η Αργεντινή ενόψει της συνέχεια, για πολλούς λόγους… 6. Περού και Μεξικό είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις. Το Μεξικό έκανε «μπαμ» επειδή κέρδισε τη Γερμανία, το Περού όμως πέρασε λίγο απαρατήρητο, επειδή έχασε από τη Δανία. Αλλά οι Περουβιανοί ήταν πολύ καλοί. 7. Η Βραζιλία και η Γερμανία περιμένω πως θα ανεβάσουν στροφές.

Αν και, αγωνιστικά, οι Γερμανοί έχουν τα θέματά τους. Οσο θα παίζουν μαζί Κεντίρα και Κρόος θα υπάρχει σαφές πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον. Προσωπικά, απορώ πως γίνεται να ξεκινάει βασικός ο Κεντίρα… Επίσης, για κάποιο λόγο οι Γερμανοί δεν σκορπούν αυτό το… φόβο που βλέπουμε σχεδόν σε κάθε μεγάλο τουρνουά. Αλλά, είπαμε, θα βελτιωθούν αγωνιστικά.

Εχουν και τον προπονητή και την εμπειρία να το κάνουν. 8. Καλό το Βέλγιο, μένει να το δούμε και κόντρα σε καλύτερες ομάδες, γιατί ο Παναμάς δεν… 9. Από την Αγγλία δεν είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Στην αρχή η Τυνησία πίεζε ψηλά, οι Αγγλοι την έσπαγαν γρήγορα και έβρισκαν χώρους, με αποτέλεσμα στην αρχή να έχουν αρκετές ευκαιρίες.

Μόλις οι Τυνήσιοι έκατσαν πιο πίσω άρχισαν και τα προβλήματα για την Αγγλία. ΟΚ, καλή στο ψηλό παιχνίδι, αλλά χωρίς εναλλακτικό πλάνο από τη στιγμή που εγκλωβίστηκε. Περίμενα από τον Σάουθγκεϊτ όσο περνάει η ώρα να το γυρίσει σε 4-4-2, να κάνει τον Γουόκερ μπακ (από στόπερ) και τον Τρίπιερ εξτρέμ (από μπακ). Ή να πάει τον Στέρλινγκ στα πλάγια: είναι λογικό όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά, ο Στέρλινγκ να κάνει κακό ματς πίσω/δίπλα από τον Κέιν.

Για δύο λόγους: ο πρώτος ότι δεν βρίσκει εκεί χώρους να εκμεταλλευτεί το όπλο του που είναι η ταχύτητα, ο δεύτερος ότι πέφτει πάνω στον Ντέλε Αλι, ο οποίος επίσης αχρηστεύεται. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη στιγμή που βγήκε ο Στέρλιγνκ, η Αγγλια ήταν πιο κινητική: τον Ράσφορντ τον νιώθει καλύτερα η αντίπαλη άμυνα, ο Λόφτους Τσικ ήταν επίσης θετικός ως αλλαγή.

Βέβαια τη διαφορά την έκανε ο Χάρι Κέιν, ένας από τους τρεις καλύτερους φορ παγκοσμίως. Και για μία ακόμα φορά οι Αγγλοι δείχνουν δυνατοί στα στημένα. Αυτά ως πρώτα συμπεράσματα, χωρίς να έχουμε εικόνα από Κολομβία – Ιαπωνία και Πολωνία – Σενεγάλη που παίζουν σήμερα. Για τα συγκεκριμένα παιχνίδια είπαμε κάποια πράγματα την Παρασκευή, δεν έχει αλλάξει κάτι: η Κολομβία στο 1.

70, πιστεύω θα κερδίσει τους Ιάπωνες. Αλλά η απόδοση δεν μου κάνει εμένα προσωπικά. Το over στο Πολωνία – Σενεγάλη έχει φτάσει στο 2.50 και πιστεύω μπορεί να παιχτεί (στο 2.10 το goal/goal). Οι Σενεγαλέζοι είναι καλοί μπροστά, γενικά το ματς το θεωρώ επικίνδυνο για την Πολωνία. Σήμερα έχουμε και το πρώτο ματς του δεύτερου γύρου: Ρωσία – Αίγυπτος.

Προσωπικά δεν πολυψάρωσα με την μεγάλη σε έκταση νίκη των Ρώσων στην πρεμιέρα. Οικοδεσπότες, με ενθουσιασμό, έπαιξαν κόντρα στην… ανύπαρκτη Σαουδική Αραβία. Η Αίγυπτος το ματς με την Ουρουγουάη το πήγε μια χαρά για 70 λεπτά. Εκεί άρχισε να κουράζεται, ακριβώς επειδή δεν έχει μπροστά τον παίκτη να κρατήσει τη μπάλα, να δώσει ανάσες στην άμυνα, αλλά και να απασχολεί τον αντίπαλο.

Αυτός είναι ο Σαλάχ, που σήμερα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Μουντιάλ. Πολύ ύπουλο ματς, το νου σας… Την Τετάρτη έχει Πορτογαλία – Μαρόκο, Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία και Ιράν – Ισπανία. Μάλλον αδιάφορη στοιχηματικά ημέρα, θα μου κάνει έκπληξη αν κάποιο από τα φαβορί αφήσει βαθμούς. Οπότε αν θέλετε να μπλέξετε βάλτε έμπνευση σε κάνα ακριβές σκορ.

Προσωπικά, θα έλεγα Πορτογαλία 2-0, Ουρουγουάη 2 ή 3-0 και Ισπανία 3-0.  Την Πέμπτη, δεν αποκλείω στο Δανία – Αυστραλία να δούμε το πρώτο 0-0 της διοργάνωσης. Πολύ οριακό, σωστές οι αποδόσεις, κάπου στο 2.00 τον περίμενα τον άσο, στο 1.85 είναι. Το Γαλλία – Περού είναι ύπουλο. Εγραψα και πριν ότι το Περού ήταν από τις ομάδες που μου άρεσαν στην πρεμιέρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχω το νου μου στο live, περιμένω ότι θα γίνει καλό ματς. Και το over είναι στο 2.00. Αργεντινή – Κροατία, επίσης δύσκολο. Οι Αργεντίνοι δεν έχουν πολλά περιθώρια, οι Κροάτες για μία ακόμα φορά βγάζουν τα μάτια μόνοι τους (με την ιστορία που έγινε με τον Κάλινιτς, τον οποίο έδιωξαν από την αποστολή!). Θα το δω με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά pregame δεν πιάνεται από το πουθενά.

Προς το παρόν μένω με δύο over: Πολωνία – Σενεγάλη (2.50) και Γαλλία – Περού (2.00). Δεν έρχονται πολλά over ως τώρα, ίσως γι’ αυτό να είναι ακόμα τόσο ψηλά, όμως εξήγησα παραπάνω το πώς και το γιατί. Νέα στήλη την Παρασκευή, λογικά θα τα λέμε και στο chat, οπότε το επιτρέψουν οι συνθήκες! Εννοείται ότι τα λέμε και μέσω του twitter (@makismindrinos).

  ΥΓ: Τρομερή φωτό από το Μαρόκο – Ιράν, λες και είναι σινεμά! ΥΓ1: Οσοι γουστάρετε να ψάχνετε τα σκορ στο Μουντιάλ, ρίξτε μια ματιά στο Grandmaster της SportingBet. Τα λέμε που τα λέμε, κάνουμε την πλάκα μας με τους γύρω γύρω, να τα δίνουμε κιόλας, κρίμα είναι να… φεύγουν έτσι.   Ποντάρισμα 19/06 Πολωνία – Σενεγάλη over (2.50) Γαλλία – Περού over (2.

00) Μακροχρόνια στοιχήματα Δυάδα Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμός στον 5ο όμιλο (2.10) Παναμάς under 1,5 βαθμός στον 7ο όμιλο (1.70) Μονά αποδεκτά Πρώτος σκόρερ Περού, Πάολο Γκερέρο (3.50) Πρώτος σκόρερ Γερμανίας, Τόμας Μίλερ (4.50) Πρόκριση Σενεγάλη από τον 8ο όμιλο (2.25) Βραζιλία – Ισπανία – ζευγάρι τελικού (19.00) Βραζιλία κατάκτηση (5.00) Δυάδα Σουηδία τελευταία 6ου ομίλου: 3.

60 Ιαπωνία τελευταία 8ου ομίλου: 2.50 FunBet Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast (8.00)

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος