1431

Editorials

Πρώτα συμπεράσματα, live εκπομπή, προσφορά συνδρομής

Χαιρετώ! Επιτέλους λίγη μπαλίτσα! Εντάξει, δεν τρίβουμε τα μάτια μας με το θέαμα που είδαμε στην επανέναρξη της Α’ και τη Β’ Γερμανίας, αλλά προσωπικά τα περίμενα πολύ χειρότερα τα πράγματα. Δεν ξέρω, ενδεχομένως και επειδή ήταν πολύ μεγάλη η ανυπομονησία για να την ξαναδώ να τσουλάει…

Να πω την αλήθεια, ξενέρωσα λίγο με τη Λειψία, μόλις έγινε το 0-1 στο ημίχρονο την πίστεψα την ανατροπή! Και όντως θα μπορούσε η Λειψία σε κάποια από τις ευκαιρίες του β’ να κάνει την ανατροπή.

Αλλά σε γενικές γραμμές φαινόταν ότι δεν μπορούσε. Πολύ επηρεασμένη από τη διακοπή, δεν σε έπειθε ότι μπορούσε να το γυρίσει, παρά τις ευκαιρίες που είχε. Κρίμα γιατί παραλίγο να βγει μια καλή έμπνευση! Από την άλλη, βγήκε το over της Βόλφσμπουργκ, έστω και στο τέλος. Κι αυτό θα ήταν κρίμα να έμενε στο 1-1, ήταν από τα καλά –σε ρυθμό- ματς της επανέναρξης.

Τα καθαρά αγωνιστικά, το πώς δηλαδή εμφανίστηκε η κάθε ομάδα, θα τα δούμε την Παρασκευή, στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τα πρώτα συμπεράσματα που βγάλαμε βλέποντας αγώνες τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Όπως είπαμε, η Γερμανία θα είναι ο οδηγός μας ενόψει της έναρξης και των άλλων πρωταθλημάτων.

Πριν πάμε στο παρασύνθημα, υπενθυμίζω δύο πραγματάκια: Αύριο Τετάρτη (20/05) στις 20:30 σας περιμένουμε στην παρέα μας, μαζί με τον Billara θα κάνουμε μια τελευταία live εκπομπή στο facebook του Betsellers. Θα πούμε και για Γερμανία και για Αγγλία και γενικά ό,τι κινείται. Και φυσικά περιμένουμε τη συμμετοχή σας με μηνύματα και ό,τι άλλο θέλετε.

Από ‘κει και πέρα, υπενθυμίζω πως έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Στήλες ανεβαίνουν κανονικά στο betsellers μόνο για τους συνδρομητές, το chat λειτουργεί σε… αγωνιστικούς ρυθμούς, γενικά το site είναι σε ρυθμούς όπως πριν από τον κορωνοϊό. Και από αύριο Τετάρτη 20/05 ξεκινάει και η προσφορά μας. Υπενθυμίζω ότι από Τετάρτη 20 Μαΐου έως και Κυριακή 26 Ιουλίου, για ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ μήνες, όσοι γραφτούν πρώτη φορά ή ανανεώσουν συνδρομή, θα πάρουν ΔΥΟ μήνες εξτρά συνδρομή! Εσείς θα κάνετε κανονικα συνδρομή γιά 6/12 μήνες κι εμείς αυτόματα θα τους μετατρέπουμε σε 8/14 μήνες αντίστοιχα.

Πρώτα συμπεράσματα

* Το πρώτο ματς που είδα ήταν το Μπόχουμ – Χάιντενχαϊμ. Ενιωθα λες και ήταν μέσα Ιουλίου, έχω γυρίσει από μπανάκι, έχω παραγγείλει να φάω και μέχρι να φάω έχω ανοίξει την τηλεόραση και χαζεύω ένα φιλικό παιχνίδι.

* Η ατμόσφαιρα χωρίς κόσμο ήταν απογοητευτική. Οι παίκτες έμοιαζαν επηρεασμένοι και από αυτό.

Ειδικά στη Γερμανία που έχουν συνηθίσει να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα. Αναφέρομαι σε όσα ματς είδα.

* Εβλεπες τη θέληση που είχαν οι παίκτες, αλλά και παράλληλα αρκετά βαριά τα πόδια τους. Υπήρχαν διαστήματα μέσα στα παιχνίδια που στα κοντινά πλάνα έβλεπες μορφασμούς κούρασης, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα.

* Πολλά ατομικά λάθη, προφανώς λόγω έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού. Δεν είναι τυχαίο ότι είδαμε και αρκετά γκολ που προήλθαν από ατομικά λάθη.

* Από όσα ματς είδα δεν θυμάμαι ούτε μία ομάδα να έχει έστω ένα 5λεπτο μεγάλης και διαδοχικής πίεσης. Ούτε καν τα μεγάλα ονόματα, η Μπάγερν, η Λειψία ή η Ντόρτμουντ. Και αυτό λόγω έλλειψης ρυθμού.

* Οι παίκτες δεν «μάσησαν» σε επαφές και δυνατές μονομαχίες. Κάποιοι δεν «μάσησαν» ούτε στους πανηγυρισμούς (π.χ. Οσναμπρικ).

* Πάρα πολλά γκολ από στημένες φάσεις. Ενδεχομένως αυτό να συνεχιστεί και τις επόμενες αγωνιστικές, είναι κάτι που δεν χρειάζεται ούτε φυσική κατάσταση ούτε αγωνιστικό ρυθμό. Και δουλεύεται και πιο εύκολα στις προπονήσεις…

* Τραυματισμοί: πολλοί ήδη.

Καμιά 10αριά παίκτες αποκόμισαν τραυματισμούς, οι περισσότεροι όχι από χτυπήματα, αλλά μυϊκοί. Και δυστυχώς θα δούμε κι άλλους. Είναι πολύ σπάνιο να πιέζεις το σώμα σου μετά από δύο μήνες απραξία κι αυτό να ανταποκριθεί στο 100%.

* Είναι δεδομένο ότι η ζέστη θα επηρεάσει πολύ. Προς το παρόν δεν φάνηκε τόσο, γιατί οι θερμοκρασίες δεν ήταν τόσο υψηλές, όμως φανταστείτε τι θα γίνει Ιούνιο-Ιούλιο.

* Κάποιοι παίκτες φάνηκαν πολύ επηρεασμένοι, συγκριτικά με άλλους. Π.χ. ο Καμπλ, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Λειψίας, στο πρώτο ημίχρονο ήταν τρομερά βαρύς. Οσο περνούσε η ώρα, όμως, έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του. Αντίθετα, υπήρχαν κάποιοι άλλοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά στα ματς, αλλά όσο περνούσε η ώρα ξέμεναν από δυνάμεις (π.

χ. Γκορέτσκα).

* Για τις πέντε αλλαγές δεν έχω κάποιο σχόλιο ακόμα. Αν, δηλαδή, βοηθάει μια ομάδα να αλλάξει ουσιαστικά τους μισούς παίκτες της κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα από ένα μόνο παιχνίδι. Πάντως μόνο οι 10 από τις 18 ομάδες έκαναν και τις 5 αλλαγές που είχαν δικαίωμα.

* Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι στο πρώτο μισάωρο των αγώνων της Μπουντεσλίγκα το Σάββατο το μεσημέρι όλα ήταν 0-0 (στο 29’ μπήκε το πρώτο, από τη Ντόρτμουντ).

Το έβλεπες στις κινήσεις των παικτών ότι έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους.

* Μόλις ένας άσος σε 9 ματς. Αυτό βέβαια δεν λέει κάτι, όσοι ασχολούνται με το πρωτάθλημα γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα διπλά είναι περισσότερα από τους άσους, τουλάχιστον φέτος.

Αυτά για αρχή, τα πολύ πρώτα συμπεράσματα. Εδώ θα είμαστε να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό, ενόψει και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων που είναι να ξεκινήσουν.

Πάμε να δούμε και τι νεότερο έρχεται από την Αγγλία, γιατί οι τηλεδιασκέψεις πάνε κι έρχονται τις τελευταίες ημέρες.

Αγγλία

Στην Πρέμιερ Λιγκ, αποφάσισαν τη Δευτέρα 18/05 να ξεκινήσουν άμεσα προπονήσεις. Και αυτό θα γίνει σήμερα και αύριο για όλες τις ομάδες. Με πολλούς περιορισμούς όμως. Όχι πάνω από τέσσερα άτομα, όχι περισσότερα από 75 λεπτά προπόνησης ο κάθε παίκτης, ενώ προκειμένου να αποφευχθούν οι παρατυπίες, ο κάθε παίκτης θα παρακολουθείται από GPS, το οποίο θα ελέγχει η Ομοσπονδία.

Κανονικός Big Brother. Είναι μόνο κάποια από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τη διοργανώτρια αρχή. Δεν έχει νόημα να τα αναλύσουμε όλα, σημασία έχει ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Πάντως, το σενάριο επανέναρξης 12 Ιουνίου μάλλον πάει πίσω, πιθανότερη ημερομηνία είναι πλέον η 19η Ιουνίου, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της 26ης.

Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά, οι υποχρεώσεις θα τραβήξουν μέχρι κάποιο διάστημα του Αυγούστου.

Στην Τσάμπιονσιπ, στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τελειώσουν όλοι οι παίκτες με τα τεστ για τον κορωνοϊο και να ξεκινήσουν και αυτοί άμεσα προπονήσεις (από Δευτέρα). Η 19η-20η Ιουνίου είναι… σημαδεμένη για επανέναρξη και η ιδέα είναι να παίξουν 5 Σ/Κ και 4 εμβόλιμα ώστε να τελειώσουν γύρω στις 20 Ιουλίου.

Και μετά πλέι οφ. Φανταστείτε τώρα ποδόσφαιρο κάθε 2-3 μέρες μέσα στο κατακαλόκαιρο, με την υγρασία που έχει η Αγγλία αυτούς τους μήνες. Οι παίκτες θα «τα δουν όλα».

Λιγκ 1 και Λιγκ 2 πολύ δύσκολα θα συνεχιστούν. Αυτή τη στιγμή μοιάζει σχεδόν βέβαιη η διακοπή στη Λιγκ 2, όμως θεωρώ ότι από τη στιγμή που η Λιγκ 2 θα ολοκληρωθεί είναι σχεδόν απίθανο να συνεχιστεί η Λιγκ 1.

Υπάρχει όμως η διάθεση να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ.

Σε αναμονή και η Νάσιοναλ Λιγκ, η οποία περιμένει πρώτα τις αποφάσεις της EFL (Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2) και κυρίως της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2 για να πράξει αναλόγως.

Σε κάθε περίπτωση, γίνονται σχεδόν καθημερινά τηλεδιασκέψεις και δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις…

Αυτά προς το παρόν.

Νέα στήλη, εντός site, την Παρασκευή με το καθαρά στοιχηματικό κομμάτι: αναλύσεις, τι είδα στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, τι παίζω. Τα λέμε και την Τετάρτη 20/05 στις 20:30 στη live εκπομπή που θα κάνουμε με τον Βασίλη στο Facebook του Betsellers.

 

ΥΓ: Υπενθυμίζω κάποιες βασικές οδηγίες για τις εγγραφές/ανανεώσεις. Τα ήδη μέλη που είχε λήξει η συνδρομή τους, τώρα πλέον να πατάνε το κουμπί «ανανέωση».

Τα στοιχεία τους υπάρχουν ήδη. Τυχόν νέα μέλη, πατάνε «εγγραφή». Από εκεί και πέρα, η διαδικασία είναι η ίδια για όλους:

Οσοι πληρώνετε με κάρτα χρεωστική/πιστωτική απλώς κινείστε και πληρώνετε μέσω του περιβάλλοντος της Viva Wallet χωρίς καμιά χρέωση εξτρά και άμεσα ενεργοποιείται η συνδρομή χωρίς δική μας παρέμβαση.

Οσοι όμως πληρώνετε με τραπεζική κατάθεση (σε κατάστημα ή e-banking), ΑΜΕΣΑ να μας στέλνετε το καταθετήριο-απόδειξη με μια φωτό (ακόμα και print screen αν είναι μέσω e-banking) στο e-mail info@betsellers.

com

ΒΑΣΙΚΟ αυτό, για να γίνεται άμεσα η ενεργοποίηση λογαριασμού από εμάς!

 

Παλαιότερα Editorials