3732

Billaras

Πρώτη από 25 “μάχες”!

Καλημέρες! Μπάινοντας σιγά σιγά στο…τελευταίο βιράζ, πριν την τελικη τρίτη ευθεία. Σε αυτό το στάδιο είμαστε. Ως τα τέλη Μάη που σφυρίζει λήξη έχουμε ένα τρίμηνο και κάτι ψιλά. Φουλ πρόγραμα όλες οι Λίγκες, ξεκινάνε σύντομα και τα ευρωπαικά, μεταγραφές τέλος, φουντώνει το πράγμα. Αν το δούμε σε αριθμούς, είναι ακόμα κάπου 25-28 κουπόνια ως τότε.

Αν 2-3 μεσοβδόμαδα αναμένονται “τζούφια”, τότε έχουμε να δώσουμε κάπου 22-25 “καλές μάχες”. Ο στόχος μου; Τρεις νίκες-πέντε ισοπαλίες-δεκαπέντε ήττες, όσο το δυνατόν πιό ανώδυνες. Κάπου εκεί θέλω να “πατήσω”, όλα είναι ρευστά. Αν οι τρεις νίκες από εδώ ως το Μάη (περίπου δηλαδή μιά το μήνα) είναι “γενναίες”, αν οι ήττες είναι …λάιτ κι όχι βαριές.

Και σημαντικό ρόλο παίζουνε και οι ισοπαλίες, όσες παραπάνω (που δεν θα κερδίσουμε-δεν θα χάσουμε) τόσο καλύτερα. Ξέρω, αυτά ελάχιστοι τα κοιτάνε. “Βρες τώρα κανά παρολί να παίξουμε” είναι στο μυαλό της μάζας. Αλλά δεν είναι έτσι. Αν δεν κινείσαι βάση πρόγραμματισμού, πας αδιάβαστος. Οπως ένας προπονητής κοιτάει πόσα ματς απομένουν, κοιτάει το πρόγραμμα και αποφασίζει που θα φορμάρει και που όχι την ομάδα, πόσους πόντους θέλει ακόμα, έτσι (πρέπει να κάνουμε) και εμείς.

Βάλτε τα αυτά καλά στο νου σας και πάμε παρακάτω… Σήμερα έφαγα πολλή ώρα μέχρι να αποφασίσω ΠΩΣ θα παίξω. Οχι ΤΙ, αλλά πως. Τα ματς λίγο πολύ τα ξέρετε είτε από την εφημερίδα, είτε από το betradio. Εσβησα κάμποσα σχετικά εύκολα (μόνο λίγο στην Μίλγουολ έκανα δεύτερη σκέψη), δεν προβληματίστηκα εδώ ιδιαίτερα. Στο νησί (επικρατούν ξανά άσχημες καιρικές συνθήκες, ήδη έχουμε οκτώ αναβολές κυρίως στο Κόνφερενς, ο δυνατός αέρας είναι το βασικό χαρακτηριστικό), έμεινα γρήγορα με μιά εξάδα αγώνων.

Πάλας-Κάρντιφ-Ντόνκαστερ-Σριούσμπερι-Ακριγκτον-Νορθάμπτον. Αυτή την πρόσθεσα σήμερα γιατί ανέβηκε η απόδοση της, την έχω πλέον στο 2.70. Δεν είχαν μείνει και πολλά ακόμα, δεν έσβησα κάτι “φοβερό”, δεν προβληματίστηκα κάπου. Ουσιαστικά έχω δύο μεσαία (Πάλας 2.60 και Νορθάμπτον 2.70), ένα μεγαλύτερο (Ακριγκτον 3.40), και τρία μεγάλα (Κάρντιφ στο 4.

60, Ντόνκαστερ στο 7.50 και Σριούσμπερι στο 4.75). Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά. Η Πάλας έχει κάνει “φρούριο” εντός με Πούλις (αγαπημένο το 1-0 σκορ), ενώ η Μπρομ δεν με πείθει, παίζει και αρκετά…χύμα. Η Κάρντιφ θέλω να εκμεταλλευτεί τον…πανικό της Σουόνσι στο τεράστιο ντέρμπι, αυτό που σήμερα με έπεισε οριστικά να πάω δεξιά είναι η κατά 99% απουσία του Σέλβι που στην Σουόνσι είναι παίκτης-κλειδί (22 συμμετοχές σε 24 ματς).

Η Ντόνκαστερ έχει τα πάνω της και η Μπράιτον δεν σκοράρει, σημαντικό εδώ το 7.50, αν ήταν στο 5.00 πχ δεν θα το κοίταγα καν, ενώ τώρα είναι απλώς εξωπραγματικό. Η Σριούσμπερι με τον υπηρεσιακό παίζει καλά, στρίμωξε άσχημα το “τραίνο” Μπρέντφορντ και περιμένω κούραση και άγχος από την Σέφιλντ (που έπαιξε 120' με βασικούς την Τρίτη).

Η Ακριγκτον στο…μουλωχτό έχει 4 διπλά στα 6 τελευταία, μας προκύπτει προπονητικό ταλέντο ο Μπίτι και η Γουίκομ είναι συνδυασμός Σέφιλντ (στο άγχος) και Μπράιτον (στο μη σκοράρισμα). Τέλος, η Νορθάμπτον με νέο τεχνικό και πολλές μεταγραφές. Απόρηση σήμερα με δύο δεδομένα που είδα ως τη 1 το μεσημέρι. 1)Ποντάρεται πολύ η Πλίμουθ γι αυτό και ανέβηκε ο άσος της Νορθάμπτον.

Και 2)σε ένα αυστριακό ματς που συζητήσαμε με τον Μάκη, το Πέλετς-Βάκερ, όλο το ποντάρισμα έχει πάει…στο Χ! Περίεργες κινήσεις και στα δύο. Anyway, επιστρέφω στο νησί… Το έγραψα ήδη, το θέμα μου είναι το ΠΩΣ, σε συνδυασμό με τα εκτός νησιού, γιατί κι εκεί εχω μαζέψει κάμποσα και δεν θέλω να απλώσω παιχνίδι. Τα ζυγισα και αποφάσισα να πάω με μιά ξερή δυάδα άσων, Κρ.

Πάλας και Νορθάμπτον. Ζόρικη είναι. Και από τα άλλα τέσσερα, να πάω σε ένα πάντεντ (μονά-δυάδες-τριάδα) κόβοντας ένα. Ποιό; Την Ακριγκτον. Ρισκάρω να κρατήσω την Ντόνκαστερ και να αφήσω την Ακριγκτον. Εσεις αποφασίστε τι σας κάνει παραπάνω. Κι έτσι, έκλεισα με το νησί. Μιά δυάδα και ένα πάντεντ. Μακάρι να είναι καλή η χημεία, το αναφέρω τρίτη φορά, σκέφτηκα πάρα πολύ πως θα παίξω σήμερα, αν έκανα το σωστό.

Εκτός νησιού; Εσβησα Πλατανιά (αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα έρθει άσος), έσβησα Νασιονάλ, έσβησα Φράιμπουργκ, Κιέβο και Αταλάντα και Ρεμς. Στα δύο ιταλικά το σκέφτηκα αρκετά, αλλά δεν με πείθουν οι ρουφιάνες εκτός. Τι κράτησα; Την Βάκερ Ινσμπουργκ στο 4.50, την Μίλαν διπλό και over, τα over σε Μαρσείγ και Βαγιεκάνο, εδώ κρατάω και διπλό τη Μάλαγα στο 2.

90. και Τέλος, την Λιρς από το Βέλγιο στο 3.30. Ξέρω, σας…κούφανα με την Μίλαν. Με φαγουρίζει 2 μέρες. Εγώ Μίλαν; Φέτος; Ούτε μιά φορά δεν την έπαιξα, την κόντραρα αντίθετα. Και με επιτυχία. Αλλά κάπου νοιώθω ότι θα κάνει μιά καλή νίκη. Σήμερα θα έχει στα χαφ Εσιέν και Ταράμπντ. Καλές προσθήκες. Ο Κακά τελικά παίζει, ο Μπαλοτέλι γυρίζει.

Και είναι στο 3.75. Μέτρησα κάτι. Τη ρεβάνς της Νάπολι γιά το κύπελλο σε λίγα 24ωρα. Οπως σκέφτηκα κόντρα Φίορε ή Ούντινε, έτσι και η Νάπολι έπαιξε μεσοβδόμαδα, κουράστηκε, έχει και ρεβάνς. Και κυρίως; Δεν είναι καλά. Κάνει σοβαρή κοιλιά, 1-1 με Κιέβο εντός, τριάρα στην Αταλάντα, αυτά είναι σοβαρά καμπανάκια. Επειδή και οι δύο είναι…χύμα, κρατάω και το over.

Θυμίζω, πριν μιά εβδομάδα κόντραρα Μίλαν, ήρθε 1-1 με Τορίνο. Τώρα αλλάζω πλεύση, ένστικτο (και νέα δεδομένα, παικτών και απόδοσης και αντιπάλου). Ζυγίζοντας αυτό που ανέφερα παραπάνω, τον περίεργο τζίρο στο Χ των αυστριακών (όχι πολλά λεφτά, αλλά …όλα πάνω στο Χ) το αφήνω ήσυχο. Και μένω με τα άλλα. Ενα trixie με Μάλαγα-Μίλαν-Λιρς και ένα παρολί με over (Μαρσείγ-Νάπολι-Βαγιεκάνο).

Και έκλεισα γιά σήμερα, είναι ήδη πολλά, ενα trixie, ένα πάντεντ, ένα παρολί, μιά δυάδα. Γιά να δούμε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 11.076 μονάδες. Ποντάρισμα 8/2: Δυάδα: Κρ.Πάλας 1-Νορθάμπτον 1 (7.02) με 75 μονάδες. Πάντεντ: Ντόνκαστερ 2 (7.50)-Κάρντιφ 2 (4.60)-Σριούσμπερι 2 (4.75). Με 50 μονάδες η Ντόνκαστερ, με 85 η Κάρντιφ, με 75 η Σριούσμπερι, με 15 κάθε δυάδα και 5 η τριάδα.

Ολα μαζί 260 μονάδες. Παρολί με over: Βαγιεκάνο-Μαρσέιγ-Νάπολι (7.03) με 75 μονάδες. Trixie: Μάλαγα 2 (2.90)-Λιρς 2 (3.30)-Μίλαν 2 (3.75) με 37 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, όλο μαζί 126 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 536 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.540 μονάδες. Γιά να δούμε. “Μυρίζομαι” ισοπαλία σήμερα. Βλέπετε πως σπάω το παιχνίδι. Η “ξερή” δυάδα ή τα over με πατσίζουν.

Μιά δυάδα στο trixie με φέρνει ελάχιστα κάτω. Στα μάτια μου, αν χάνω μέχρι 150-180 μονάδες είναι σαν ισοπαλία. Ανεπαίσθητη χασούρα. Ανέβασα μονάδες γιατί απλώθηκα παραπάνω (και φυσικά γιατί παίζω κερδισμένα). Κάντε τη δική σας χημεία και τα ξαναλέμε αύριο ίδια ώρα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras