320

Κώστας Ζαφείρης

Πόλεμος για την κούπα

Γεια χαρά σε όλους.

Δύο… δαχτυλίδια έχουν απομείνει να ψάχνουν κάτοχο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όλα, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.
Στην Ισπανία, το απόγευμα της Κυριακής, η Μπαρτσελόνα με τα χίλια ζόρια έκανε το 2-0 στη σειρά με τη Ρεάλ και απέχει ένα ροζ φύλλο από την κούπα, την ίδια ώρα που οι τελικοί στην Ιταλία οδεύουν προς την κορύφωσή τους, με τις Αρμάνι και Βίρτους να είναι στο 2-2 και τον τίτλο να κρίνεται στις 4 νίκες.


Απόψε στο Mediolanum Forum, το Μιλάνο υποδέχεται τη Βίρτους στο κομβικό Game 5 της σειράς, με τους Ετορε Μεσίνα και Σέρτζιο Σκαριόλο να γνωρίζουν πολύ καλά ότι τούτη η… στροφή ίσως είναι η πιο κρίσιμη στον «πόλεμο» που διεξάγεται ανάμεσά τους για τον τίτλο του πρωταθλητή στη Lega A.
Θυμίζω ότι η Αρμάνι πήρε τα δύο πρώτα ματς στο σπίτι της (92-82, 79-76) και η Βίρτους έφερε την κατάσταση στα ίσα με ισάριθμες νίκες στη Μπολόνια (69-61 και 93-89 στην παράταση στο Game 4).


Μετά το φινάλε του 4ου τελικού, το Μιλάνο έβγαλε έντονη δυσαρέσκεια για κάποιες αποφάσεις των τριών διαιτητών, μάλιστα υπήρξε επίσημη αντίδραση από τον γενικό διευθυντή της ομάδας Χρήστο Σταυρόπουλο, ο οποίος αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους, προφανώς ρίχνοντας το βλέμμα του στο πολύ σημαντικό σημερινό ματς:
«Είμαστε σοκαρισμένοι από τη διαιτησία και ιδίως από δύο ύποπτα σφυρίγματα σε βάρος του Σιλντς, είπε ο Ελληνας «ψημένος» παράγοντας και συνέχισε: «το ένα ήταν η παράβαση βημάτων και το άλλο το πέμπτο φάουλ που του καταλογίστηκε.

Ο καλύτερός μας παίκτης (Σιλντς) έμεινε στο παρκέ για 44 λεπτά και εκτέλεσε μόλις δύο ελεύθερες βολές. Θέλουμε να μας σέβονται».
Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο μονομάχων, ο Μεσίνα θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον μπαρουτοκαπνισμένο ψηλό Κάιλ Χάινς (χτύπησε στον ώμο στο Game 4), αν δεν τα καταφέρει τη θέση του στο rotation θα πάρει ο Μπράντον Ντέιβις, που μάλλον με τη φετινή παρουσία του… ξενέρωσε τον Ετορε (περίμενε πολλά περισσότερα από τον Αμερικανό σέντερ), ενώ λίγο πριν το τζάμπολ θα μάθουμε και το αν θα ενεργοποιηθεί ξανά ο Καναδός πόιντ γκαρντ Κέβιν Πάνγκος.


Στη Βίρτους, ο Σκαριόλο δεν ταλαιπωρείται από κάποιο «αγκάθι», αφήνοντας σταθερά εκτός rotation τους Μπάκο, Γουίμς και Λούντμπεργκ.
Εν κατακλείδι, σπουδαίο και κρισιμότατο το αποψινό παιχνίδι στο Μιλάνο και βάζοντάς τα όλα κάτω, αποφάσισα να ακολουθήσω την Αρμάνι, η οποία πιστεύω ότι θα ψάξει μία πειστική απάντηση μετά τις δύο μετριότατες εμφανίσεις της στη Μπολόνια και τα γκάζια του Μεσίνα σε παίκτες και… γκρίζους λύκους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης