1694

Μάκης Μηνδρινός

Ρίσκο, αλλά σ’ αυτή την απόδοση…

Χαιρετώ! Εξαιρετικός ο δεύτερος γύρος του Λιγκ Καπ, έσκαγαν οι εκπλήξεις από ‘δω κι από ‘κει και το μόνο που έπρεπε να κάνεις είναι σωστή χημεία. Αυτή τη φορά την… πέτυχα τη χημεία. Η Λούτον πέρασε άνετα από το Κάρντιφ (0-3) αν και άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα της, ενώ η Κρόουλι πήρε πανηγυρική πρόκριση επί της Νόριτς (1-0).

Το Λιντς – Στόουκ πήγε και αυτό όπως το περίμενα, αλλά τελικά δεν μας πλήρωσε.

Η Στόουκ έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο και προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο. Οσοι το είχαν παίξει ξερό διπλό στη Bet365 το πληρώθηκαν το σημείο, με το πρόωρο κλείσιμο που έχει η συγκεκριμένη εταιρία (σε κάποια ματς αν έχεις παίξει ξερό σημείο και η ομάδα σου προηγηθεί 2-0 το πληρώνεσαι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έρθει). Η Λιντς ανέβηκε στο β’, ισοφάρισε, αλλά τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Ομολογώ ότι ήταν το σημείο που πίστευα περισσότερο απ’ όλα (μάλιστα έφτασε ακόμα και στο 8,00 το διπλό κάποια στιγμή το μεσημέρι!), αλλά ΟΚ, μην παραπονιόμαστε κιόλας μετά από τέτοια σημεία που έσκασαν!

Πάμε στα φρέσκα. Ετσι κι έτσι το κουπόνι, ούτε είναι κακό, ούτε δεν ξέρουμε τι πρέπει να πρωτοδιαλέξουμε. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Ένα σημείο κοιτάζω περισσότερο, το διπλό στο Κρίσταλ Πάλας – Αστον Βίλα (3,50). Η Πάλας είχε μια πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα, με ανάμεικτα συναισθήματα. Αρχικά έκανε την τεράστια έκπληξη παίρνοντας διπλό στο Ολντ Τράφορντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ στα χασομέρια, μετά όμως έπεσε θύμα έκπληξης στο Λιγκ Καπ, καθώς αποκλείστηκε εντός έδρας από την μικρούλα Κόλτσεστερ (στα πέναλτι).

Η Πάλας στο Ολντ Τράφορντ είχε τύχη (έχασε και πέναλτι η Γιουνάιτεντ) και εμφανίστηκε άκρως αποτελεσματική σε ένα στυλ παιχνιδιού πάντως που γενικά τη βολεύει. Είχε υπομονή, έπαιξε φουλ άμυνα, και σε κάποιες από τις αντεπιθέσεις της μπόρεσε να βρει δίχτυα. Εξάλλου αυτό είναι το όπλο της, οι πολύ γρήγοροι μεσοεπιθετικοί (Ζαχά, Τάουνσεντ, Αγιού, Σλουπ, κ.

λπ.).

Αντίθετα, δυσκολεύεται αρκετά όταν βρίσκει απέναντί της οργανωμένες άμυνες. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι νίκησε περισσότερες φορές εκτός (9 νίκες) απ’ ό,τι εντός έδρας (5 νίκες). Η Αστον Βίλα, από την άλλη, αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά της μετά την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα αλλά έχασε εκτός από την Τότεναμ με ανατροπή (3-1), την πάτησε στη δεύτερη αγωνιστική εντός με την Μπόρνμουθ (1-2), σε ματς που βγήκε πολύ μπροστά και είχε θέματα πίσω.

Ακολούθησαν δύο νίκες: το 2-0 στην έδρα της Εβερτον όπου έπαιξε με «συνταγή Τότεναμ» (περίμενε και χτύπησε στην κόντρα – ήταν βέβαια και τυχερή) και το εντυπωσιακό 6-1 στο Λιγκ Καπ επί της Κρου. Θεωρώ ότι είναι ικανή να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις που θα βρει στο Λονδίνο και το 3,50 συζητιέται.

* Αν έπαιζα ένα φαβορί θα ήταν η Γουέστ Χαμ (εντός με Νόριτς) και αν έπαιζα ένα ακόμα θα ήταν η Εβερτον (εντός με Γουλβς).

Όμως, στην 4η αγωνιστική, δεν έχει καμία όρεξη να μπλέξω με φαβορί!

Τσάμπιονσιπ

Το Λιντς – Σουόνσι είναι το ματς που ξεχωρίζει. Μιλάμε για τις δύο ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή και είναι αήττητες. Η Λιντς έως τώρα επιβεβαιώνει τους μπουκ, που την έδιναν πρώτο φαβορί για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Στη δεύτερη χρονιά του Μπιέλσα στον πάγκο, η Λιντς όντως μπήκε δυνατά και αποφασισμένη να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε πέρσι.

Μοιάζει σοβαρή και περισσότερο κυνική σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Μιλήσαμε γι’ αυτήν και μεσοβδόμαδα, όπου την κόντραρα στο Λιγκ Καπ με τη Στόουκ. Εκανε 8 αλλαγές και δεν νομίζω ότι ξενέρωσε ιδιαίτερα από τον αποκλεισμό, καθώς είπαμε ότι ο μόνος μεγάλος στόχος για φέτος είναι η άνοδος.

Η Σουόνσι από την πλευρά της ξεκίνησε καλύτερα απ’ ό,τι θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Εχασε τον Πότερ το καλοκαίρι που πήγε στη Μπράιτον και πήρε το ρίσκο φέρνοντας τον Κούπερ, έναν προπονητή που άφησε εξαιρετικό έργο στις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλίας αλλά που δεν είχε δοκιμαστεί σε τέτοιο επίπεδο. Ο Κούπερ ουσιαστικά συνέχισε το έργο του Πότερ. Η Σουόνσι είναι μια ομάδα που θέλει να έχει τη μπάλα στα πόδια της, που βγάζει καλό ποδόσφαιρο και που έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά.

Λίγες αλλαγές το καλοκαίρι, ο Μπόρχα Μπαστόν ξεκίνησε εξαιρετικά μπροστά και η Σουόνσι είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Τσάμπιονσιπ. Μεσοβδόμαδα αν και με 10 αλλαγές έριξε 6 γκολ στην Κέμπριτζ στο Λιγκ Καπ (6-0. Νωρίτερα έριξε 3 στην Μπέρμιγχαμ (3-0), 3 στην ΚΠΡ (3-1 εκτός), 3 στην Πρέστον (3-2 εντός) και 3 στη Νορθάμπτον (3-1 εντός, Λιγκ Καπ).

Η μοναδική απώλεια που έχει ήταν το 0-0 με τη Ντέρμπι εκτός έδρας.

Η Λιντς θα βρει απέναντί της μια «μικρή Λιντς» ως προς τον τρόπο παιχνιδιού και αυτό είναι επικίνδυνο γι’ αυτήν. Θα είναι ένα πολύ ωραίο ματς να το παρακολουθήσει κανείς χωρίς στοιχηματικό άγχος, αυτό είχα σκοπό να κάνω κι εγώ πριν δω τις αποδόσεις. Σε ντέρμπι κορυφής στην Τσάμπιονσιπ ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες, δεν μπορεί ο άσος να δίνει 1,60 και το διπλό 5,75.

Είναι λάθος!

* Θεωρώ ότι είναι ύπουλο το Μπρέντφορντ – Ντέρμπι. Μοιάζει λίγο… κάπως η Μπρέντφορντ, σαν να έχει κολλήσει, δεν ενθουσιάζει παρά το γεγονός ότι πρόκειται για καλή ομάδα. Δεν έχω θέμα να την κοντράρω (ειδικά στο 4,00), δεν ξέρω όμως αν αξίζει να παίξω αυτή τη στιγμή τη Ντέρμπι. Ούτε αυτή είναι καλά, ήρθε και έδεσε το βαρύ 3-0 στο ντέρμπι με την Νότιγχαμ μεσοβδόμαδα στο Λιγκ Καπ.

Λιγκ 1

Τα θέματα της Μπέρι και της Μπόλτον κυριάρχησαν τις προηγούμενες μέρες και λογικά. Η Μπέρι δυστυχώς δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο, διαγράφηκε από τη Football League και οι σκηνές που ακολούθησαν στο γήπεδό της ήταν πραγματικά ανατριχιαστικές. Οσοι έχετε όρεξη κάντε μια βόλτα στα social να δείτε συνεντεύξεις οπαδών και φωτογραφίες μέσα και έξω από το γήπεδο.

Η Μπόλτον τη γλίτωσε στο τσακ! Αγοράστηκαν οι μετοχές της και συνεχίζει κανονικά στη Λιγκ 1, η οποία από δω και πέρα θα έχει 23 ομάδες (αφού η Μπέρι αποβλήθηκε) και θα πέσουν οι τρεις τελευταίες. Μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Μπόλτον.

* Είναι δύο οριακά αουτσάιντερ που θεωρητικά παίζονται. Θα ήθελα, βέβαια, ένα μικρό πουσάρισμα ακόμα για να ζεσταθώ περισσότερο! Αναφέρομαι στα διπλά των ΜΚ Ντονς (στην Ακρινγκτον) και Κόβεντρι (στην Οξφόρδη).

Αμφότερα είναι στο 2,75. Αν διάλεγα ένα από τα δύο θα ήταν η ΜΚ Ντονς, η οποία ξέσπασε μεσοβδόμαδα στο Λιγκ Καπ απέναντι στη Σάουθεντ και αντιμετωπίζει μια ομάδα προβληματική στο ξεκίνημα της σεζόν (δεν έχει ακόμα νίκη η Ακρινγκτον, η οποία όμως είναι πιο ξεκούραστη καθώς δεν έπαιξε Λιγκ Καπ).

* Μία πολύ μικρή σκέψη έγινε για το Λίνκολν – Φλίτγουντ, ειδικά όσο έβλεπα την Τετάρτη τη Λίνκολν να τα δίνει όλα απέναντι στην Εβερτον στο Λιγκ Καπ.

Νωρίτερα, η Λίνκολν είχε δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Ντόνκαστερ και Ντονς, αμφότερες εκτός έδρας. Η Φλίτγουντ είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο, είναι ξεκούραστη (δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα) και γενικά ξέρει να παίζει εκτός έδρας. Οι ενστάσεις μου είναι οι εξής δύο: ότι η Λίνκολν εντός έδρας σπάνια χάνει ακόμα κι όταν δεν είναι στο 100% και ότι η απόδοση δεν με τρελαίνει (3,30).

Για να το πω διαφορετικά, να την κοντράρω τη Λίνκολν εντός έδρας, αλλά στο 3,30;

* Είναι και το Μπέρτον – Μπρίστολ Ρόβερς, το οποίο το θεωρώ πολύ ύπουλο. Η Μπέρτον τις καλές της εμφανίσεις φέτος τις έκανε εκτός έδρας. Βασικά εκτός έδρας πήρε και τις μοναδικές της νίκες. Εντός μετράει 2 ήττες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα δίχως να σκοράρει.

Μεσοβδόμαδα ξεμπούκωσε, 4-0 νίκησε τη Μόρκαμ στο Λιγκ Καπ. Η Μπρίστολ έρχεται από καλή προσπάθεια απέναντι στην Μπράιτον, λύγισε στο φινάλε και αποκλείστηκε. Στο πρωτάθλημα έρχεται από δύο σερί νίκες. Όπως η Μπέρτον εντός έτσι και η Μπρίστολ εκτός, έχει θέματα (και δεν έχει σκοράρει). Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν «κλέψει» αποτέλεσμα, στο 4,50 είναι το διπλό (το οποίο προφανώς σηκώνει και κάλυψη).

Λιγκ 2

Δύο σημεία μου κάνουν περισσότερο. Τη Γουόλσολ την έχω ξανακοντράρει, στο εντός έδρας 1-1 με τη Νιούπορτ. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Δεν μπορεί να βρει ρυθμό, προσπαθεί μέσω της άμυνας να το κάνει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν σκόραρε στα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα και σε 5 αγωνιστικές έβαλε 2 γκολ όλα κι όλα.

Υποδέχεται τη Γκρίμσμπι, η οποία δεν έπαιξε τελικά μεσοβδόμαδα λόγω βροχής και θα είναι και αυτή ΟΚ από θέμα κούρασης. Μόνο στην έδρα της Φόρεστ Γκριν έχασε φέτος, ενώ προέρχεται απόν την καλύτερή της εμφάνιση, 5-2 την Πορτ Βέιλ. Στο 3,40 το διπλό.

Το άλλο είναι το διπλό στο Κρου – Μπράντφορντ. Η Κρου είναι ομάδα με την ίδια φιλοσοφία πολλά χρόνια τώρα.

Στηρίζεται σε πολλούς πιτσιρικάδες, βγάζει καλά ταλέντα και λειτουργεί πολύ με ενθουσιασμό. Λόγω του νεανικού ρόστερ βλέπουμε πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων της. Όταν είναι καλά ψυχολογικά μπορεί να «πετάει», όταν δεν είναι φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Η Κρου έκανε τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, έχασε 1-0 από τη Νιούπορτ στο τελευταίο με καλή εμφάνιση, ενώ υπέστη δεύτερη σερί ήττα, αυτή τη φορά βαριά, από την Αστον Βίλα (1-6) στο Λιγκ Καπ.

Δεν αποκλείω οι δύο διαδοχικές ήττες να την επηρεάσουν. Υποδέχεται την Μπράντφορντ που είναι στα μεγάλα φαβορί για άνοδο. Δεν είναι σούπερ στο ξεκίνημα, φαίνεται να ψάχνεται ακόμα, ενώ προέρχεται από την πρώτη της ήττα (0-1 από Φόρεστ Γκριν με γκολ στο 93’). Μεσοβδόμαδα είχε ρεπό που σημαίνει πιο ξεκούραστη από την αντίπαλό της. Στο 3,00 το διπλό.

Νάσιοναλ

Η φράση «είναι καλή ομάδα, δεν μπορεί, θα συνέλθει» ακούγεται παραδοσιακά στις πρώτες αγωνιστικές όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά γενικά σε όλα τα πρωταθλήματα. Από την περσινή Νοτς Κάουντι, βέβαια, που ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί στη Λιγκ 2 και τελικά υποβιβάστηκε, ακόμα περιμένουμε να συνέλθει! Δεν λέω ότι η Τσέστερφιλντ θα υποβιβαστεί, όμως τη δεδομένη χρονική περίοδο προφανώς δεν είναι καλά.

Είναι η μία από τις δύο ομάδες της κατηγορίας που ακόμα δεν έχει τρίποντο (4 ισοπαλίες και 3 ήττες). Υποδέχεται τη Ντάγκεναμ, η οποία είναι ο ορισμός της ύπουλης ομάδας! Μπορεί να μην έχει την ποιότητα της Τσέστερφιλντ, όμως στην καλή της μέρα δεν μασάει από ονόματα και έδρες. Το ερώτημα, βέβαια, είναι «θα είναι στην καλή της μέρα;».

Στο 3,90 το διπλό.

Περίεργο και το Τόρκι – Χάρτλπουλ, με το διπλό στο 4,00. Όχι ότι δεν έπρεπε να είναι φαβορί η Τόρκι, όμως δεν είναι τόσο καλά για να δίνει 1,80. Δεν παίζω επειδή και η Χάρτλπουλ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν μπορείς να την εμπιστευθείς εύκολα. Όμως, σίγουρα δεν θα έπαιζα άσο στο 1,80 στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ισορροπημένο περίμενα το Χάλιφαξ – Σόλιχαλ, όμως βλέπω τον άσο στο 3,30. Η Σόλιχαλ μπήκε στη σεζόν φουριόζα, όμως με δύο σερί ήττες μάλλον έρχεται σιγά σιγά στα φυσιολογικά. Δεν είναι για να παίρνει πρωτάθλημα η Σόλιχαλ, μπορεί όμως να διεκδικήσει πλέι οφ. Η Χάλιφαξ είναι καλά, πιο πάνω από τη Σόλιχακ στη βαθμολογία, και με το απόλυτο εντός έδρας (3 στα 3).

Βόρρας/Νότος

Στο Βορρά είδα λίγο την Μπράντφορντ ΠΑ που υποδέχεται την Τέλφορντ και ο άσος δίνει 3,25. Στο λογική ότι μετά το κάκιστο ξεκίνημα και την αλλαγή προπονητή αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά της. Πέτυχε και την πρώτη νίκη, 1-0 στην έδρα της Ντάρλινγκτον, ενώ στα 4 τελευταία έχασε μόνο από την Αλφρετον που διεκδικεί άνοδο.

Όλα αυτά μέχρι να διαβάσω το report του 1-0 επί της Ντάρλινγκτον: τρία δοκάρια η αντίπαλος, χαμένο πέναλτι, μάλλον μαγική εικόνα η νίκη. Οπότε κάνω πίσω και εξακολουθώ να την παρακολουθώ ενόψει συνέχειας. Υπενθυμίζω ότι η Μπράντφορντ ήταν από τα φαβορί για άνοδο στην αρχή της σεζόν.

Στο Νότο, είναι ύπουλο το Ιστμπουρν – Χάμπτον.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να στρώσουν, έχουν μείνει με μόλις μία νίκη σε 7 αγωνιστικές και είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όχι ότι η Χάμπτον πετάει, αλλά τουλάχιστον δείχνει να συνέρχεται: αήττητη στα τρία τελευταία και δύο σερί νίκες. Ισως το σετ έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο (3,75 το διπλό).

Εκείνο που σηκώνει περισσότερη κουβέντα είναι το Γουίλντστοουν – Μέιντστοουν.

Και σηκώνει περισσότερη κουβέντα επειδή το διπλό είναι στο 4,75! Όπως μπορείτε να δείτε σε μια βαθμολογία, η Γουίλντστοουν είναι πρώτη και… αεράτη, με 6 νίκες σε 7 ματς, έχοντας την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Οντως, δηλαδή, είναι καλά. Από την άλλη, η Μέιντστοουν είναι επίσης μια καλή ομάδα, διεκδικήτρια της ανόδου. Στην έναρξη της σεζόν ήταν πιο καθαρό φαβορί για άνοδο σε σχέση με την Γουίλντστοουν.

Δεν ξεκίνησε καλά (2 ήττες), αλλά πλέον είναι 5 αήττητη. Οσο καλή και να είναι η Γουίλντστοουν, το 4,75 του διπλού είναι υπερβολικό! Για 3,60 μαξ το είχα.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Αστον Βίλα (3,50) στην Πρέμιερ Λιγκ, για Σουόνσι (5,75) στην Τσάμπιονσιπ, για Ντονς (2,75) στη Λιγκ 1, για Γκρίμσμπι (3,40) και Μπράντφορντ (3,00) στη Λιγκ 2, για Ντάγκεναμ (3,90) και Χάλιφαξ (3,30) στη Νάσιοναλ και Μέιντστοουν (4,75) στο Νότο.

Μπράντφορντ θα παίξω σίγουρα και από ‘κει και πέρα θα κάνω ένα μικρό ποντάρισμα και σε Σουόνσι και Μέιντστοουν που μοιάζουν λίγο. Εδώ, ΟΚ, θα κοντράρω δύο θηριάκια. Αλλά παίζουν κόντρα σε άλλα θηριάκια! Είπαμε, είναι καθαρά θέμα απόδοσης. Με ένα από τα τρία θα είμαι τουλάχιστον στα λεφτά μου. Όπως βλέπετε παραμένω χαλαρός σε πονταρίσματα.

Σιγά σιγά αυτό θα αλλάξει… Μεσοβδόμαδα φυσικά και έχουμε εμβόλιμες (γέλια!): Νάσιοναλ, Βορράς και Νότος. Τα λέμε την Τρίτη!

ΥΓ. Betsellers radio λοιπόν! Υπήρχε ως σκέψη από πέρσι, θα πραγματοποιηθεί φέτος! Και δεν είναι η μόνη έκπληξη που έρχεται, οπότε αναμείνατε στο… ακουστικό σας!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος