2979

Billaras

Ρίσκο με καθαρές αξίες!

Απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα της Τετάρτης. Ενα άξιζα, ένα πήρα. Και μάλιστα, έχασα μαρς τα άλλα σημεία, έπεσα έξω. Αλλά…πήρα και μαρς, το 6.50 της Βέρντερ, με ντόρτια. Και ένα σημείο αρκούσε, βγήκε “από πάνω” η μέρα. Οπότε, πάμε στα φρέσκα… Θέμα πρώτον: Εκτός Αγγλίας απόφάσισα να τα πετάξω σχεδόν όλα, να κρατήσω μονάχα ένα! Και μάλιστα ένα…λίγο κουλό γιά μένα και όσους με διαβάζουν.

Ματς από Β' Γαλλίας. Πρωτάθλημα που δεν το αγγίζω, πολλές φορές δεν το διαβάζω καν. Ελα όμως που αυτό το ματς είναι Σάββατο (κι όχι Παρασκευή που σπάνια ως ποτέ δεν παίζω), έλα που είναι άκρως προκλητικό! Να πω ότι έχω δει τις ομάδες; Οχι, δεν τις έχω δει. Αλλά αδυνατώ να καταλάβω μάχη 2ου-3ου, με τον τρίτο να είναι η καλύτερη ομάδα σ' όλο τον β' γύρο, να έχει…ξεχάσει να χάνει εκτός και το διπλό να δίνει 6.

00! Ακου 6.00! Μοιάζει λίγο τυφλό χτύπημα, αλλά οκ, αν έχω σημείο δύο ολόκληρες μονάδες πάνω από το κανονικό του (θα'πρεπε να'ναι ταβάνι στο 4.00), το τολμάω. Και φυσικά αναφέρομαι στον Ρεντ Σταρ. Στον Ερυθρό Αστέρα, κόντα στην Νανσί, ματς που είναι τώρα, νωρίς, στις 15.00. Ολα τα άλλα…σβου. Πολλή ώρα σκέφτηκα Γκεντσλέρ (αλλά φοβάμαι…χατηράκια, Τουρκία είναι εκεί), Αουγκσμπουργκ έσβησα λόγω 2.

90 (βούλιαξε κυριολεκτικά), Χοφενχάιμ γιατί δεν έχω πειστεί ότι ο …πιτσιρικάς τεχνικός “το έχει”, Αντμίρα άσο και Μπορντό over ίσως θα'πρεπε να τα κάνω μιά δυάδα αλλά δεν θέλω να απλώσω παιχνίδι, η Κόρδοβα δεν μπορώ να καταλήξω αν θα “πατήσει” στο Χ ή το διπλό. Οπότε…όλα διαγραφή. Μόνο Ερυθρός Αστέρας. Και πάμε στο νησί….

Καθαρά…προπατζίδικα, θα μπορούσα να αραδιάσω όλη την Premier League. “Bλέπω” σημεία δηλαδή. Αλλά αυτό το “βλέπω” ως το “παίζω” απέχει πολύ (παρένθεση: μην μπαίνετε ποτέ σε στοιχηματικό διάλογο με την φράση “ρε συ, το βλέπεις αυτό;”. Είναι καθαρή παγίδα, εντέχνως εμφυτευμένη στο μυαλό πολλών από εκείνη την -καθόλα πετυχημένη αφού έγινε σλόγκαν- διαφήμιση.

Οποιαδήποτε στοιχηματική κουβέντα πρέπει να ξεκινάει με την απόδοση). Προπατζίδικα λοιπόν, θα έλεγα Τότεναμ 1, Γουέστ Χαμ 2-Χ, Σάντερλαντ 2-Χ, Σίτι 1, Νιουκάστλ 1, Σουόνσι 1, Στόουκ Χ-2, Γουότφορντ Χ, Πάλας 1, Γ.Μπρομ Χ. Ορίστε η αγωνιστική ως …ΠΡΟ-ΠΟ. Τι θα παίξω; Αύριο μάλλον την Πάλας, αλλά αυτό θα το δούμε σε ένα 24ωρο με νέα στήλη. Και από τα σημερινά, Γουέστ Χαμ, Σάντερλαντ.

Και ένα…σκορ, στο Τότεναμ-Αρσεναλ. Εξηγούμαι: Δεν με ψήνει το 2.40 της Τότεναμ. Ναι, πάω προς τον άσο, αλλά όχι στο 2.40. Η Αρσεναλ δεν είναι καλά, σοβαρές και οι απουσίες, αλλά είναι ντέρμπι. Οπότε, πάω σε ένα χαλαρό fun bet, ακριβες σκορ 2-1 (10.00). Εχει έρθει 4 στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις. Ξερό Χ δεν παίζω (στο Γουότφορντ-Λέστερ), οι άσοι Σουόνσι και Σίτι δεν φτουράνε, σκέφτηκα πολλή ώρα την Νιουκάστλ.

Το 2.62 είναι οκ, ότι καλό κάνει το κάνει εντός. Και η Μπόρνεμουθ δεν είναι η ομάδα που θα κλειστεί. Αλλά τελικά πάω πάσο. Αστο να πάει, δεν με έχει πείσει αυτή η ομάδα. Αντίθετα, με έχουν πείσει οι άλλες δύο. Που “προπατζίδικα” τις είδατε Χ-2, αλλά στο στοίχημα διπλή δεν βάζω παρά…μιά φορά στα χίλια ματς (απαντώ στο ερώτημα “γιατί”, λέγοντας ότι με διπλή χάνεις όλη την αξία, εδώ ψάχνουμε ένα 0.

30-0.50 να μας κάνει τη διαφορά). Οπότε, Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ. Γιά την πρώτη δεν χρειάζονται πολλά, μιλάνε τα αποτελέσματα. Ουσιαστικά ούτε και γιά την αφερέγγυα αντίπαλό της. Η Εβερτον προσφάτως έχει χάσει εντός από Μπρομ, Στόουκ, Σουόνσι! Τι άλλο να πω; Μπάλα παίζει, αλλά παντελώς ασταθής ομάδα, που κάνει απίθανα προς τη λήξη των αγώνων.

Η Σάντερλαντ πήρε πόντο ψυχολογίας, έχει ενισχυθεί, με πείθει. Και ο “Μπιγκ Σαμ” (πάντα) θα με πείθει. Και από την άλλη, η Σαουθάμπτον κάνει νέα κοιλιά, ενώ σήμερα θα'χει και σοβαρές απουσίες. Χωρίς Λονγκ και Οστιν μπροστα, χωρίς (ξανά και κάνει μπαμ η απουσία του) Γουανιάμα στα χαφ. Η απόδοση με καλύπτει απόλυτα. Στο 5.25 η Γουέστ Χαμ, στο 6.

50 η Σάντερλαντ…. Και φεύγω από την Premier League. Στις μικρότερες κατηγορίες δεν με….τρελλάινει πολύ κανένα. Θα'χει και άσχημα τερέν, έπεσε χιόνι κάμποσο, ήδη έχουμε μιά αναβολή (Ολνταμ), ίσως έχουμε..ματς σε λασπουριά όσο κατεβαίνουμε κατηγορίες. Θα ξεκινήσω από….Σκωτία. Το κοίταγα από εδώ, από εκεί, Ρέιντζερς-Νταντί. Βαρύ όνομα, ναι.

Αλλά…ομάδα Championship, ότι και να συνεπάγεται αυτό. Και με απουσίες στην επίθεση. Και η Νταντί μιά χαρά ομάδα, και ομάδα… Premier. Μόλις προχθές πήρε 0-0 από τη Σέλτικ. Σε ματς κυπέλλου, νοκ άουτ, γίνεται η ομάδα της Premier να δίνει…5.00; Μα 5.00; Οσο βαριά φανέλα και να είναι οι Ρέιντζερς, δεν στέκει. Οπως δεν στέκουν και όλα όσα κράτησα….

Επιστρέφοντας στην Αγγλία, λίιιγο Φούλαμ, λίιιγο Σριούσμπερι (τρελλή κοιλιά η Ντονκάστερ), ψιλοκαλός άσος η Κρόουλι στο 2.75 (με την εντελώς ντεφορμέ Μόρκαμ), λίγο Καρλάιλ, λίγο Γέοβιλ. Ολα…από λίγο. Τα ξανασκέφτομαι. Τα κοιτάω από παντού. Και καταλήγω. Θα το…τερματίσω (γέλια). Τα σβήνω όλα, μα όλα. Και κρατάω από όλη την ημέρα, μόνο τέσσερα σημεία! Γουέστ Χαμ (5.

25), Σάντερλαντ (6.50), Νταντί (5.00), Ρεντ Σταρ (6.00). Ούτε φαβορί, ούτε τίποτα. Αααααα, και το σκοράκι fun bet της Τότεναμ (2-1, απόδοση 10.00). Νομίζω δεν το'χω ξανακάνει αυτό τόσα χρόνια. Από 200 περίπου ματς, κανένα από μικρές Αγγλίας και μέσα ένα από…Β Γαλλίας! Ε, κάποτε θα γινόταν. Κι όποιος θέλει, ακολουθεί. Το ρίσκο δεδομένο και μεγάλο, αλλά αιτιολογημένο.

Σε όλα έχω καθαρά value bets. Και στοχευμένο 100% παιχνίδι. Θα παίξω ένα Lucky 15, δηλαδή όλα μονά ως και την τετράδα. Με βάρος ΦΥΣΙΚΑ στα μονά και τις δυάδες. Τριαδες και τετράδα παίζονται με ελάχιστες μονάδες, στην λογική του “μπας και”. Μην γελιέστε, είναι δύσκολα. Πολύ. Και ακόμα και ένα στα τέσσερα, καλός απολογισμός θα είναι! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες Επιστροφές από 2/3: 357 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.407 μονάδες. Ποντάρισμα 5/3: Μονό αποδεκτό (fun bet): Τότεναμ ακριβές σκορ 2-1 (10.00) με 30 μονάδες. Lucky 15 (1-2-3-4): Ρεντ Στάρ 2 (6.00)-Γουέστ Χαμ 2 (5.25)-Νταντί 2 (5.00)-Σάντερλαντ 2 (6.50) με 5 μονάδες στην τετράδα, 8 σε κάθε τριάδα (ακόμα 32), 25 σε κάθε δυάδα (ακόμα 150). Και ακολούθως 50 σε Ρεντ Σταρ και Σάντερλαντ, 60 στα άλλα δύο.

Ολο μαζί το σύστημα 407 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 437 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.970 μονάδες. Προφανώς και θέλω ένα γιά να έρθω στα ίσα μου, αυτομάτως με δύο τα κέρδη είναι καλά. Ετσι είναι αυτό το παιχνίδι. Οριακό, ακροβασία. Οποιος το αντέχει. Θέλω να είναι οι λεπτομέρειες υπέρ μου, να πάρω ότι αξίζω, αν το αξίζω. Σε όλα υπάρχει αξία, μένει οι ομάδες να το δείξουν.

Τίποτα άλλο, ραντεβού στο chat μετά τις 4, αύριο νέα στήλη ίδια ώρα (με “μικρότερο” παιχνίδι). Υ.Γ: Τι με έπιασε σήμερα κι άκουγα ένα αρκετά παλιό τραγούδι του Νικόλα Ασημου! Το…"Πας φιρί-φιρί"! Ωραίοι στίχοι, αφιερωμένοι! "Πας φιρί φιρί γυρεύοντας να με κάνεις ν' αγριέψω έχω και τις πεποιθήσεις μου μα στο τέλος θα στις βρέξω"!    

Παλαιότερα άρθρα του Billaras