4215

Billaras

Ρίσκο με τις…μικρούλες!

Μετά το χαλάρωμα, ή μάλλον το…ζέσταμα, ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Ποντάρω από τις 18 Αυγούστου, πρώτα τροχειοδικτικά, μετά χαλαρά, η κάβα είναι “μιά η άλλη” μαζί με το διπλό της Κολομβίας που πόνταρα την Τρίτη, αλλά δεν το προτείνα και τυπικά. Εν ολίγοις, περίπου ένα μήνα τζιράρουμε κάποια (λίγα) χρήματα, χωρίς να κάνει κρύο ή ζέστη.

Γενικώς η περασμένη εβδομάδα (μου) πήγε καλά (πέντε μεγάλα σημεία πόνταρα από το περασμένο Σαββατο, πέρασαν τα τέσσερα), αλλά καμιά διαφορά. Δεν είχα απαιτήσεις. Από εδώ και πέρα, έχω. Προσέξτε όμως κάτι σημαντικό: Το “από εδώ και πέρα” ΔΕΝ σημαίνει… σήμερα. Ούτε αύριο. Σημαίνει ΑΠΌ σήμερα και γιά οκτώμισι μήνες, ως το τέλος Μαίου!! Εν ολίγοις, ναι, το πράγμα σοβαρεύει, τα κουπόνια “φόρτωσαν”, το δείγμα των ομάδων είναι καλούτσικο, τα πονταρίσματα θα ανέβουν, αλλά όχι …ντε και καλά από σήμερα! Την Τρίτη πχ έχει πάλι αγγλιδούλες.

Μπορεί ένα καλό μπετ να το κάνω τότε. Ή το άλλο Σάββατο. Το ότι ξεκινάει σήμερα το “ανώτατο” επίπεδο της σαιζόν, δεν σημαίνει “καλημέρα, όρμαω γιούργια και όποιον πάρει ο χάρος”. Ο βασικότερος λόγος είναι…απλός. Το μεσοβδόμαδο κουπόνι το είχα χαρακτηρίσει τραγικό. Της πλάκας. Και ήταν έτσι. Αυτό το κουπόνι δεν είναι τραγικό, προς Θεού.

Εχει επιλογές, έχει άφθονα ματς. Είναι όμως…. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Πολύ επικίνδυνο!!! Οι ομάδες έχουν παίξει 4-5 ματς επίσημα. Δεν έχουν ακόμα στρώσει. Πάνω που θα έβρισκαν ένα ρυθμό, παύση λόγω εθνικών. Δεκαήμερη, μεγάλη παύση. Παίκτες σκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Υπερατλαντικά ταξίδια. Και μόλις προ τριών ημερών (την Τετάρτη) επιστροφή στη βάση τους.

Συν τοις άλλοις, οι μεταγραφές τέλειωσαν στις 31 Αυγούστου, τις προσθήκες των περισσότερων ομάδων θα τις δούμε καλά σήμερα. Πολλές θα έχουν ντεμπούτα παιχτών, δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν. Και…έχει και συνέχεια. Champions League, Europa League μεσοβδόμαδα. Ομιλοι. Σοβαρεύει κι εκεί το πράγμα. Εχω δηλαδή την Μάντσεστερ Σίτι. Γιά να δώσω ένα παράδειγμα.

Ελειπαν τόσοι παίκτες στις εθνικές. Από Τέβεζ ως Τζέκο και Κομπανί και άλλοι. Θα ντεμπουτάρουν σήμερα ο Μαικόν και ο Χάβι Γκαρσία. Και σε λίγα 24ωρα πάει να παίξει στο Μπερναμπέου με την Ρεάλ. Ανεξάρτητα απόδοσης, ανεξάρτητα αντιπάλου, μιά ομάδα που είχε…σκορπίσει 10 μέρες, που θα έχει νέα πρόσωπα και που έχει άμεσα ένα πολύ-πολύ δυνατό παιχνίδι, θα την παίζατε σήμερα έτσι άνετα; Εγώ όχι.

Τέτοια παραδείγματα είναι πολλά. Από Σίτι και Τσέλσι ως Ρεάλ, Μπάρτσα, Λιλ, Σάλκε και πάει λέγοντας. Θα κερδίσουν; Ας κερδίσουν. Φτουράνε οι αποδόσεις τους; Οχι. Ισχύουν όσα έγραψα παραπάνω; Ισχύουν. Γιατί λοιπόν να…ορμήσω; Ποιός ο λόγος; Δυό (δεν χρείαζονται παραπάνω) γκραν φαβορί να σπάσουν σήμερα, θα ακουστεί ένα…χρατς και πάνε τα μισά και πλέον δελτία των πολλών.

Γι αυτό και χαρακτηρίζω το κουπόνι επικίνδυνο…. Αφου τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, πάμε στο παρασύνθημα! Τι παίζουμε; Το δικό μου βάρος θα είναι στις μικρές αγγλιδούλες. Εδώ και καλύτερο δείγμα έχω (5 αγώνες πρωταθλήματος συν δύο Λιγκ Καπ , συν ένα Λιγκ Τρόφι και καμιά διακοπή) και τις…ξέρω καλύτερα. Βέβαια, όταν λέω “βάρος” δεν εννοώ….

φαβόρες. Θα ρισκάρω. Μεγάλες αποδόσεις. Ο εύκολος δρόμος είναι “παίξε μωρέ μιά Ρεάλ στο 1.65 και αντίο”. Ο δύσκολος δρόμος είναι η (κάθε) Σάουθεντ στο 3+. Αλλά στο τέρμα του δρόμου, τον Μάιο, φαίνεται ποιός ήταν ο…σωστός δρόμος. Αν η μπαλίτσα θέλει, θα μας πληρώσει. Είδα προχθές Λέιτον-Μπρέντφορντ, μαγική εικόνα. Γιά 75' η Μπρέντφορντ παίζει μονότερμα, κάνει φάσεις, είναι ομάδα.

Η Λέιτον βάζει ένα γκολ καθαρό οφσαίντ (κραγμένο που λέμε), άκρως τυχερό (καραμπόλα) και…κερδίζει έτσι. Χθες είδα Τσάρλτον-Πάλας. Καθαρό γκολ της Τσάρλτον ακυρώνεται. Ανάποδα από το άλλο ματς. Και στο τέλος, αυτά που χάνει η Τσάρλτον στις καθυστερήσεις δεν είναι γιά…καρδιακούς. Κέρδισαν δηλαδή δύο ομάδες που αν όλα στο ποδόσφαιρο ερχόντουσαν “φυσιολογικά”, η μιά θα είχε χάσει μαρς, η άλλη θα είχε πάρει απλώς ισοπαλία.

Ολα μέσα είναι λοιπόν. Μελέτη σωστή έγινε, παικτικές αξίες θα κυνηγήσω, αν θέλει η μπάλα μας κάνει τα κέφια. Απλό… Τα σημεία που μάζεψα αρχικά, ήταν πολλά. Ηταν δεκατρία!! Σάντερλαντ, Πιτέρμπορο, Γέοβιλ, Νοτς Κάουντι, Πρέστον, Σκάνθορπ, Τρανμίρ, Ακριγκτον, Πορτ Βέιλ, Τορκί, Μπρίστολ Ρόβερς, Σάουθεντ, Νορθάμπτον. Και δύο over, σε Κάρντιφ και Εξετερ.

Ολα μαζί 15… Πριν αρχίσω να…σβήνω, μιά σημείωση: Τρία σημεία είναι…φαντάσματα. Πιτέρμπορο, Σκάνθορπ, Μπρίστολ Ρόβερς. Καμιά δεν έχει νίκη (οκ, η Μπρίστολ έχει μία, αλλά την…έσβησαν οι κεραυνοί στο ματς που διεκόπη στο 65'). Είναι …σκληρά σημεία. Ρίσκου τεράστιου και έμπνευσης ότι ίσως τώρα να “στρίβουν”. Γιατί μπάζα δεν είναι.

Καλές είναι. Το θέμα είναι να τις βρει κάποιος στην ¨στροφή”. Οποιος θέλει, εδώ δεν ακολουθεί. Ακόμα τρία είναι πολύ ζόρικα. Εξίσου σκληρά. Οχι …φαντάσματα, αλλά ζόρικα. Τορκί, Γέοβιλ, Νορθάμπτον. Αυτές είναι καλά μεν, έχουν …βαρβάτους αντιπάλους δε. Ολα όμως ξεκινάνε και καταλήγουν στην απόδοση. Σε άλλα νούμερα δεν θα τις κοίταγα καν.

Αρα: Οποιος δεν είναι εξοικειωμένος με την Αγγλία, με τα μεγάλα σημεία, με το ρίσκο, αν δεν έχει στομάχι να δεχθεί και φάπα, δεν παίζει. Ούτε τα παίζει…τριάδες και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά τα γράφω γιά τους νέους αναγνώστες που -μέχρι να συνηθίσουν- έχουν μάθει αλλιώς και περιμένουν κανένα 1.50 εγγλέζικο και καμιά “τριαδούλα” με άχαστα.

Ποιά έσβησα; Σάντερλαντ (συσπείρωση στην Λίβερπουλ), Γέοβιλ (θέλω να δω αν η πρόσφατη ήττα της ήταν απλά τυχαία), Τρανμίρ (με…φοβίζει το βραβείο του μήνα που πήρε ο Μουρ), Πορτ Βέιλ (μικρή απόδοση, ήθελα παραπάνω), Νοτς Κάουντι (ακριβώς το ίδιο), Μπρίστολ Ρόβερς (δεν μου έχει δώσει δικαίωμα ο Αλεν με την Τζίλιγχαμ γιά να τον κοντράρω έτσι εύκολα).

Εφυγαν τα έξι. Εμειναν εννιά, τα δύο είναι over, δεν θέλουν ανάλυση, δείτε τι φέρνουν και θα συμφωνήσετε (στην Κάρντιφ κάποια σκορ από 3-2, 2-2, 2-3 δεν θα με εκπλήξουν και δεν κρύβω ότι σε ένα καθαρό fun bet τα έπαιξα συνδυαστικά με τα 3-2 και 2-2 της Ρόμα αύριο). Ποιά είναι τα επτά σημεία που μου (απ)έμειναν; Πρέστον, Τορκί, Σάουθεντ, Ακριγκτον, Νορθάμπτον, Πιτέρμπορο και Σκάνθορπ.

Τι βλέπετε; ΕΝΑ και μοναδικό φαβορί. Η Πρέστον. Στα άλλα έξι ο μέσος όρος απόδοσης είναι το 4.10!!! Εξι σημεία με μέσο όρο το 4.10. Αρα, το…ρίσκο τεράστιο, μπορεί να “φάμε και ξύλο”. Μέσα στις έξι, δύο ομάδες που δεν έχουν καν νίκη. Τι προσδοκώ; Αν στα επτά περάσουν τέσσερα, θα είναι ά-ψο-γα. Και με τρία θα είμαι καλά. Πρέστον δεν θέλει συστάσεις, έχει φόρμα, μας έχει ήδη πληρώσει προ ημερών και η Κρόουλι και το μάτι δεν μου γεμίζει (την είδα την περασμένη Κυριακή) και απόντες σοβαρούς έχει.

Τορκί είναι αήττητη. Αυτό μιλάει μόνο του.Και πάει στο…βουνό φέτος της κατηγορίας, την Ρόδεραμ. Αλλά η Ρόδεραμ έχει φάει έξι (!) από Πορτ Βέιλ και δεν έχει τον προπονητή στον πάγκο, ούτε καν στο γήπεδο. Αυτή η…γουρουνόφατσα ο Εβανς θα είναι σπίτι του, έφαγε έξι αγωνιστικές καμπάνα, όχι…εκτός πάγκο, αλλά εκτός γηπέδου!! Σάουθεντ: Χτύπησε φόρμα ο γέρο-Στάροκ, απλώς όλο στο 1.

60 την έβρισκα. Τώρα αξίζει. Η Τσέλτεναμ δεν είναι κακή, αλλά η Σάουθεντ είναι καλά. Ακριγκτον: Βολεύεται εκτός έδρας (δείτε τι κάνει) και δεν μπορώ να βλέπω την Ντάγκεναμ (χωρίς νίκη φέτος) να είναι φαβορί. Νορθάμπτον: Δεν αντέχω τόσο φαβορί αύτη τη Φλίτγουντ. Οκ, τρεις σερί νίκες. Μιά φορά την κόντραρα φέτος και την δάγκωσα, με την Μπράντφορντ.

Δεν είναι….η Μάντσεστερ! Η Φλίτγουντ είναι. Και η Νορθάμπτον του Μποθρόιντ και δοντάκια έχει και φόρμα έχει και δεν θα ψαρώσει. Γιατί παίζω πχ Πιτέρμπορο (χωρίς νίκη) και κοντράρω Ντέγκεναμ (επίσης χωρίς νικη); Μα γιατί η μιά έχει δυνατότητες, ενώ πληρώνει και 5.10! Αν έπαιζαν σήμερα Πιτέρμπορο-Μπέρνλι και είχα φαβορί την Μπόρο, δεν θα κοιτούσα το σημείο.

Βασικοί κανονές στοιχηματισμού. Τα δύο λοιπόν “φαντάσματα”, Μπόρο και Σκάνθορπ, μου έδειξαν “κάτι”. Οχι τρομερό, αλλά “κάτι”. Και αυτές τις ομάδες η διακοπή (στην Μπόρο) τις βοήθησε. Της Σκάνθορπ είναι το πλέον φάντασμα, κοντράρω ομάδα που είναι….31 (!) ματς αήττητη εντός. Ας…καεί στο 32 η Σριούσμπερι, ενώ η τελευταία της ήττα ήταν Μάρτη του 2011, από τον…νυν προπονητή της Σκάνθορπ (Νιλ, όταν ήταν στην Μπέρι και οι “αγγλόφιλοι” θα θυμούνται πόσα διπλά έβγαλε τότε η Μπέρι με τον Νιλ).

Το τελευταίο στάδιο; Η χημεία. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. Σαφές αυτό. Μπορεί να περάσουν όσα…άφησα τελευταία στιγμή. Εγώ θα παίξω την Πρέστον μαζί με τα δυό over σε ένα παρολί. Θα παίξω σε trixie τις Σάουθεντ-Ακριγκτον-Νορθάμπτον (με παραπάνω μίζα στις δύο πρώτες που μου αρέσουν περισσότερο) και σε μονά αποδεκτά τις Πιτέρμπορο, Σκάνθορπ, Τορκί (τις δύο…εμπνεύσεις μου και ένα ακόμα ζόρικο).

Μπορεί να περάσει δυάδα στο trixie και ένα μονό. Και αν τα είχα βάλει μαζί να έγραφε πολλά το ταμπλό. Είπαμε. Η χημεία είναι θέμα του καθενός. Εγώ το ερέθισμα δίνω…. Και φυσικά, ο ΤΡΟΠΟΣ που τα ποντάρω είναι ο πλέον σημαντικός. Πιό καλά μπετ στα δύο που μου κάνουν παραπάνω, “απομόνωση” των …εμπνεύσεων-φαντασμάτων μην τυχόν φάω και κανά τρίμπαλο, να μπορώ να κάνω και trading στα μονά αν κερδίζω ως το 75'.

Ολα έχουν σημασία, μην κοιτάτε “ξερά” τα σημεία. Θα…μαλλιάσει η γλώσσα μου να το γράφω και να το λέω αυτό. Φινάλε με τα ματς εκτός νησιού. Κατέληξα μόλις σε δύο σημερινά ματς. Και θα προσθέσω ένα αυριανό, γιά να κάνω ένα παρολί. Εδώ παρένθεση: Οπως θα δείτε, το αυριανό είναι το over στο Ρεν-Λοριάν. Οπως βλέπετε στο νησί, το παρολί μου έχει μέσα δύο over κι έναν άσο.

Τι σημαίνουν αυτά; Πάλι γιά τους νέους αναγνώστες τα γράφω αυτά!! Σημαίνουν ότι κάποιοι μπορεί να πουν “α, ο Billaras παίζει και παρολάκια” αλλά να μην δουν το “τρυκ”. Ενα παρολί-τριάδα με ασόδια έχει πιθανότητες εμφάνισης 1/27 ενώ τα δικά μου έχουν το ένα 1/12 (με τα δύο over μέσα) και 1/18 (με ένα over μέσα). Αυτά ΔΕΝ είναι “ψιλά γράμματα”.

Εχουν σε βάθος χρόνου τεράστια σημασία…. Εκτός Αγγλίας λοιπόν, έσβησα τη Σπέτσια (έπεσε η απόδοση), την Σασουόλο (μικρό γιά Β' Ιταλίας), την Τερνάνα (άλλαξε προπονητή η άλλη), την Λεβάντε (αν και σκέφτομαι να κοντράρω Μάλαγα την Τρίτη), τον Λεβαδειακό (ακέφαλη η Βέροια, αλλά…καλή ομαδούλα), και τα “θηρία” δεν τα παίζω και το εξήγησα παραπάνω.

Ποιά έμειναν; Μόλις δύο. Η Κοπεγχάγη και η Σεντ Ετιέν. Εδώ δέχομαι τα 1.90 και 1.50. Η Νόρτζελαντ άπειρη στην Ευρώπη έχει να σκεφτεται το ντεμπούτο της στο Champions League (πάει στο Ντόνεχτσκ), η Κόπε έμπειρη έχει ευκαιρία. Και η Σεντ Ετιέν δεν έχει απλά καμιά σχέση με το…ψοφίμι της Σοσό. Το 1.50 είναι το όριο μου, ποτέ παρακάτω. Οριακά λοιπόν παίζω και Σεντ Ετιέν και η τριάδα κλείνει με ένα over αυριανό, την Ρεν.

Δείτε τα σκορ της Λοριάν (που μπορεί την έκπληξη κιόλας αύριο) και θα συμφωνήσετε ότι καλοπληρώνει. Το εύκολο κι εδώ θα ήταν να βάλω πχ ένα over σαν της Ρόμα, αλλά εκεί θα πλήρωνε ψίχουλα. Και ήδη έχω ένα μικρό σημείο μέσα. Είπαμε. Ο εύκολος δρόμος δεν είναι και ο σωστός πάντα…. Κλείσαμε. Δύο παρολί (ένα εγγλέζικο, ένα υπόλοιπης Ευρώπης), τρία μονά στο ανταλλακτήριο και ένα trixie (σύστημα 2-3).

Η μίζα δεν θα είναι ψηλά, προσέχουμε. Είπαμε, επικίνδυνο κουπόνι. Και αύριο θα παίξω πολύ λιγότερα, το γράφω από τώρα!! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.887 μονάδες. Ποντάρισμα 15/9: Μονά αποδεκτά: Μπέρνλι-Πιτέρμπορο 2 (5.10), 50 μονάδες. Σριούσμπερι-Σκάνθορπ 2 (4.90), 60 μονάδες. Ρόδεραμ-Τορκί 2 (4.30), 70 μονάδες. Trixie (2-3): Σάουθεντ 2 (3.

10)-Ακριγκτον 2 (3.00)-Νορθάμπτον 2 (4.50), από τις τρεις δυάδες βάζω 90 στην δυάδα Σάουθεντ-Ακριγκτον και 60 στις άλλες δύο και 20 στην τριάδα. Σύνολο 230 μονάδες. Παρολί: Πρέστον 1-Κάρντιφ over- Εξετερ over (6.85), με 110 μονάδες. Παρολί: Κοπεγχάγη 1 – Σεντ Ετιέν 1 -Ρεν over (6.41), με 127 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 647 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.240 μονάδες. Αυτά ήταν. Διαβάστε καλά το κείμενο.

Δεν έγραψα 2.000 λέξεις γιά να βλέπουν κάποιοι μόνο τα σημεία. Θα χάσουν το νόημα και …τα λεφτά τους μακροχρόνια. Ολοι αυτοί οι “ελιγμοί” (over σε παρολί μέσα, μονά γιά trading τα ζόρικα, φόρτωμα της δυάδας που μου αρέσει παραπάνω) έχουν βάση και δεν γίνονται γιά πλάκα. Δείτε τα πονταρίσματα. Με ένα μονό (και…τίποτα άλλο) παίρνω το 40% της ημέρας πίσω.

Με μιά δυάδα στο trixie (και…τίποτα άλλο), πατσίζω ή κερδίζω κιόλας. Με ένα παρολί (και…τίποτα άλλο) πάλι πατσίζω. Αυτό είναι το ζουμί. Πρώτα κοιτάω πως να μην χάσω, ας ρισκάρω τόσο πολύ!! Τα λέμε αύριο με νέα στήλη και φυσικά στο chat το απόγευμα σήμερα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras