1638

Μάκης Μηνδρινός

Ρίσκο που αξίζει…

Χαιρετώ! Δύο ανατροπές έφαγα την Τρίτη, σε Λειψία και Μπρίστολ Σίτι. Της Μπρίστολ Σίτι, μάλιστα, ήρθε στο 98’ και ενώ έπαιζε με 10 παίκτης από το 86’. Δεν κρυβόμαστε όμως, οφείλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: δικαίως νίκησαν και η Λειψία και η Μπρίστολ Σίτι. Οσο καλά και να ξεκίνησαν Ζενίτ και Μπάρνσλεϊ δεν άξιζαν κάτι από τα παιχνίδια και δικαίως ηττήθηκαν.

Ένα γρήγορο σχόλιο για τα μεσοβδόμαδα είναι ότι οι παίκτες κέρδισαν. Και κέρδισαν καλά. Όταν περνούν όλα τα φαβορί και όταν ξέρουμε πως ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν όλοι παίζουν φαβορί, είναι επόμενο ο κόσμος να πληρωθεί εφόσον τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά. Στο Γιουρόπα Λιγκ από την άλλη είχε εκπληξούλες. Η Πόρτο και η Σεντ Ετιέν του 1,40 δεν κέρδισαν, η ΤΣΣΚΑ του 1,45 έχασε,  η PSV του 1,55 γκέλαρε, ενώ υπήρχαν και αρκετά μεσαία που έσπασαν, όπως η Ντινάμο Κιέβου, η Χετάφε, η Ρεν.

Πάμε στα φρέσκα. Είναι πολλά, νομίζω είναι από τις αγωνιστικές που βγαίνουν πράγματα, ειδικά σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Σημαντικό να αναφέρω ότι μεσοβδόμαδα έχει Λιγκ Καπ, με πολλές μικρούλες να συμμετέχουν. Το λέω γιατί θα το βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια. Συγκεκριμένα μεσοβδόμαδα έχουμε στη φάση των 16: την Τρίτη Εβερτον – Γουότφορντ, Σίτι – Σαουθάμπτον, Μπέρτον – Λέστερ, Κρόουλι – Κόλτσεστερ, Οξφορντ – Σάντερλαντ και την Τετάρτη Λίβερπουλ – Αρσεναλ, Αστον Βίλα – Γουλβς και Τσέλσι – Γιουνάιτεντ.

Πρέμιερ Λιγκ

Δεν κοιτάζω ούτε ένα ματς ζεστά! Εχει το Λίβερπουλ – Τότεναμ, είναι μεγάλη η απόδοση για Τότεναμ αλλά τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα για την ομάδα του Κλοπ. Ακόμα κι όταν δεν είναι καλά (και δεν είναι καλά τελευταία), βρίσκει τον τρόπο να παίρνει το μάξιμουμ από το κάθε παιχνίδι. Με τη Σέφιλντ νίκησε οριακά, τη Λέστερ την κέρδισε με πέναλτι στο 94’, με τη Γιουνάιτεντ δεν ήταν καλή αλλά βρήκε την ισοφάριση στο 86’.

Οντως τη γυροφέρνει την ήττα αλλά αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι παίζει με την ψυχολογία πως ό,τι και να γίνει στο τέλος δεν θα χάσει. Προφανώς κάποια στιγμή θα χάσει, αλλά η ψυχολογία ήταν το βασικό πρόβλημα της Λίβερπουλ όλα τα τελευταία χρόνια και ο Κλοπ έχει κάνει μια ομάδα που πραγματικά πιστεύει στον εαυτό της και έχει χαρακτήρα νικητή.

Ασε που και η Τότεναμ είναι φουλ αφερέγγυα έως τώρα.

Μία μικρή σκέψη για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έγινε, καθώς η Γουέστ Χαμ προέρχεται από κακή εμφάνιση και η Σέφιλντ θα το πάει στη σκληράδα και το ξύλο, όμως το 3,50-3,60 δεν μου λέει κάτι. Δεν το θεωρώ λάθος δηλαδή.

Τέλος, αίσθησή μου είναι ότι δεν θα χάσει η Μπράιτον από την Εβερτον.

Καφενειακού επιπέδου κουβέντα, καθώς δεν είναι για στοίχημα το συγκεκριμένο. Και εδώ διαβασμένες οι αποδόσεις, με τον άσο οριακό αουτσάιντερ.

Τσάμπιονσιπ

Ισως η χειρότερη αγωνιστική (στοιχηματικά) στην Τσάμπιονσιπ από το ξεκίνημα της σεζόν. Μεγάλο ματς το Σέφιλντ Γουέν. – Λιντς αλλά αντιστοιχηματικό, ιντριγκαδόρικο το Μίλγουολ – Στόουκ λόγω Ρόουετ αλλά μπορεί να πάει οπουδήποτε, δεν αποκλείω να κόψει βαθμούς από τη Φούλαμ η Μίντλεσμπρο, ύπουλο το Μπέρμιγχαμ – Λούτον.

Εκείνο που κοίταξα λίγο περισσότερο είναι το μεγάλο ντέρμπι της Ουαλίας, Σουόνσι – Κάρντιφ.

Πολύ μεγάλο ματς, το κλασικό της Ουαλίας, πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Αν σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σουόνσι δεν πατάει καλά τελευταία, ενώ οι εμφανίσεις της Κάρντιφ είναι καλύτερες απ’ ό,τι δείχνουν τα αποτελέσματά της.

Δεν έχω ιδέα όμως πόσο θα μετρήσει η φόρμα σε ένα τέτοιο ματς. Επίσης, και εδώ η απόδοση είναι μάλλον σωστή, με το διπλό στο 3,20. Αν Κυριακή μεσημέρι ξεμείνετε στο σπίτι θα πρότεινα να το δείτε στην τηλεόραση!

Λιγκ 1

Στο Μπέρτον – Μπλάκπουλ το διπλό έχει φτάσει στο 4,20. Θεωρώ ότι είναι λάθος. Οι δύο ομάδες έχουν κοινό στόχο τα πλέι οφ, όμως αυτή τη στιγμή είναι εκτός 6άδας.

Για τη Μπέρτον έχω ξαναπεί την άποψή μου, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο Κλαφ είναι χρόνια στην ομάδα και την έχει μάθει να παίζει με το κλασικό εγγλέζικο στυλ. Αρκετό τρέξιμο, πάθος, όχι τόσο ποιοτική. Και με προβλήματα όταν πρέπει να έχει τη μπάλα στα πόδια της. Δεν είναι τυχαίο ότι τις καλύτερες της εμφανίσεις αλλά και τους περισσότερους βαθμούς τους έχει πάρει εκτός έδρας.

Στο μεσοβδόμαδο κέρδισε σχετικά εύκολα τη Γουίμπλεντον (1-0), η οποία όμως έχει τα χάλια της. Δεν συγκρίνεται η Μπλάκπουλ με τη Γουίμπλεντον. Κάτι επίσης πολύ σημαντικό: η Μπέρτον την Τρίτη υποδέχεται τη Λέστερ στο Λιγκ Καπ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Η Μπλάκπουλ είχε ένα δύσκολο διάστημα τον περασμένο μήνα, πληγωμένη από αρκετές απουσίες.

Πλέον είναι σχεδόν πλήρης, έτσι έπαιξε και απέναντι στη Γουίκομ την Τρίτη με την οποία έμεινε στο 1-1. Κατά διαστήματα ήταν καλή και με την επιστροφή Ντελφουνέσο και Καϊκάι θεωρώ ότι θα βρει ξανά ρυθμό επιθετικά. Εκτός έδρας έχει μόλις μία ήττα (2-4-1).

* Λέγαμε την Τρίτη στο Betsellers Radio ότι η Μπόλτον τη γυροφέρνει τη νίκη και πιθανότατα θα την κάνει σε κάποιο ματς που κανείς δεν το περιμένει.

Ετσι έγινε, νίκησε 2-0 την Μπρίστολ Ρόβερς εκτός έδρας και τώρα μένει να δούμε αν ήταν… πυροτέχνημα ή αν θα κάνει ένα καλό σερί που θα την φέρει επιτέλους στο θετικό πρόσημο βαθμών. Απέναντι στη Μπρίστολ δεν ξεκίνησε καλά και γλίτωσε σε 1-2 φάσεις, όμως σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της, είχε και δοκάρι και κέρδισε δίκαια. Τώρα πηγαίνει στο Λίνκολν, με την γηπεδούχο να ψάχνεται ακόμα μετά την απομάκρυνση του προπονητή της.

Μετά την ήττα και στο Πόρτσμουθ την Τρίτη έμεινε με μόλις μία νίκη στα 9 τελευταία ενώ στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα δεν σκόραρε καν. Πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι μεσοβδόμαδα ήταν βελτιωμένη αγωνιστικά. Στο 5,25 είναι το διπλό.

* Η Οξφορντ, όλοι το γνωρίζουν, πλέον είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Αγγλία.

Εφτά ματς αήττητη στο πρωτάθλημα (5-2-0), ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχει και εκείνο το εντυπωσιακό 4-0 επί της Γουέστ Χαμ στο Λιγκ Καπ. Για το οποίο Λιγκ Καπ αγωνίζεται την Τρίτη υποδεχόμενη τη Σάντερλαντ. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα έναν πιο λαμπερό αντίπαλο. Η Σάντερλαντ αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, οπότε όσο μεγάλη κι αν είναι η πρόκληση του να βρεθεί στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, απέναντί της θα βρει μια ομάδα που αγωνίζεται επίσης στη Λιγκ 1.

Η Ρότσντεϊλ είναι σε καλή φάση, έρχεται από τρεις σερί νίκες και δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Στα θετικά αν θέλει κάποιος να πάρει το ρίσκο είναι η απόδοση (6,50) και ότι η Οξφορντ ίσως έχει το μυαλό της στο μεσοβδόμαδο. Στα αρνητικά ότι οι γηπεδούχοι είναι ξεκούραστοί (δεν έπαιξαν μεσοβδόμαδα) και φορμαρισμένοι.

 * Στην κατηγορία των ύπουλων μπορούμε να βάλουμε και δύο ακόμα ματς: Πίτερμπορο – Κόβεντρι (4άρι στο διπλό) και Σάουθεντ – Ιπσουιτς (6άρι ο άσος), κυρίως λόγω Σολ Κάμπελ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στη Σάουθεντ.

Υπουλα αλλά ως εκεί, υπάρχουν λόγοι (φόρμα Πίτερμπορο, δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα Σάουθεντ) που με κάνουν να μην ασχοληθώ περισσότερο.

Λιγκ 2

Αυτό που κάνει… μπαμ κατευθείαν στο μάτι είναι φυσικά το Γκρίμσμπι – Τσέλτεναμ. Τα δεδομένα μπορεί να τα δει κάποιος παρατηρώντας βαθμολογία και φόρμα των ομάδων: η Γκρίμσμπι είναι τέσσερα χωρίς νίκη (0-1-3), στα τρία εξ αυτών δεν σκόραρε καν.

Εντός έδρας επικράτησε μόλις σε δύο από τα 7 παιχνίδια της. Εκτός έδρας έχει περισσότερους βαθμούς απ’ ό,τι εντός. Στο μεσοβδόμαδο με την Κέμπριτζ εκτός έδρας έπαιξε φουλ άμυνα και πήρε με το ζόρι 0-0. Μιλάμε για ένα ματς που είχε κάτι περισσότερο από 20% κατοχή μπάλας και που η αντίπαλος είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι! Από την άλλη, η Τσέλτεναμ είναι «τρένο» εδώ και παραπάνω από ένα μήνα.

Στο 7-2-0 το αήττητο σερί της, έφτασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μεσοβδόμαδα έκανε περίπατο απέναντι στη Μάκλσφιλντ (3-0), ενώ έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε περισσότερα, το 3,10 είναι μεγάλο για τα δεδομένα της αναμέτρησης.

* Στο Λιγκ Καπ την Τρίτη η Κρόουλι υποδέχεται την Κόλτσεστερ με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλη η πρόκληση και για τις δύο. Αύριο η Κόλτσεστερ υποδέχεται τη Νιούπορτ και η Κρόουλι τη Σουίντον. Η Σουίντον είναι οριακό φαβορί (2,60), το έχουν διαβάσει σωστά. Μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της, αλλά αφενός η Κρόουλι παίζει να έχει το μυαλό της στο Λιγκ, αφετέρου δεν είναι καλά αγωνιστικά και θα στερηθεί τον πρώτο σκόρερ της.

Αντίθετα, στο Κόλτσεστερ – Νιούπορτ το διπλό είναι στο 3,25. Η Κόλτσεστερ η αλήθεια είναι ότι αγωνιστικά είναι σε καλύτερη φάση από την Κρόουλι. Και την Κρου την Τρίτη έπρεπε να την κερδίσει, έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Παρ’ όλα αυτά έχει και αυτή το Λιγκ Καπ μπροστά της, έχει θέματα στο γκολ στα τελευταία ματς, ενώ βγάζει κούραση.

Ο προπονητής, Τζον ΜακΓκριλ, ήταν ξεκάθαρος στις σημερινές του δηλώσεις, ότι θα κάνει αλλαγές. Προσπαθεί να ανοίξει το ροτέισον για να βγουν οι διαδοχικές υποχρεώσεις (4 αλλαγές μεσοβδόμαδα), καθώς η Κόλτσεστερ έχει παίξει ήδη 20 ματς. Αύριο δεν θα έχει και τον φορ Ρόμπινσον (3 γκολ), ο οποίος ξεκινάει ποινή τριών αγωνιστικών.

Η Νιούπορτ είναι καλά, στα 14 τελευταία έχασε μόνο το ένα (7-6-1) και φέτος δείχνει αποτελεσματική και εκτός έδρας (εντός πάντα ήταν καλή).

* Πάμε και στην… αγαπημένη Κρου. Θα νομίζει κανείς ότι έχουμε κολλήματα ή ότι είμαστε εμμονικοί. Οσοι έχουν δει έστω και στιγμιότυπα της Κρου ειδικά το τελευταίο διάστημα ας επιβεβαιώσουν παρακαλώ, ότι η ομάδα παίρνει πολύ περισσότερα απ’ όσα αξίζει. Μιλάμε για τρελή ρέντα. Θα μου πεις, ομάδες με ρέντα τις κοντράρεις; Συνήθως όχι, δεν τις κοντράρω.

Αλλά εδώ είναι τόσο ξεκάθαρη η αγωνιστική εικόνα της που δεν γίνεται να μην μπω στο τρυπάκι! Μεσοβδόμαδα με την Κόλτσεστερ (0-0) η αντίπαλος έχασε πέναλτι στο 97’. Στα προηγούμενα έξι (6) η Κρου έμεινε πίσω στο σκορ και δεν έχασε! Αυτό δείχνει ότι έχει χαρακτήρα. Από την άλλη, στα περισσότερα με βάση την εμφάνισή της άξιζε λιγότερα απ’ όσα πήρε.

Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Φόρεστ Γκριν. Η οποία είναι και φέτος πολύ σοβαρή, στο 4-2-1 ο εντός έδρας απολογισμός της, τρίτη στη βαθμολογία και εξαιρετική εμφάνιση μεσοβδόμαδα στο Μόρκαμ (2-0). Στο 2,87 ο άσος.

Νάσιοναλ

Τίποτα εδώ. Η φορμαρισμένη Μπάροου παίζει στην έδρα της Τόρκι, την οποία αυτή τη χρονική περίοδο δεν θέλω να την κοντράρω.

Και δεν είναι και τίποτα αμάν αμάν η απόδοση (2.80). Ανάλογη περίπτωση και το Τσέστερφιλντ – Νοτς Κάουντι. Βρήκε ρυθμό η φιλοξενούμενη αλλά ανεβαίνει και η Τσέστερφιλντ. Δεν μ’ αρέσουν τα ζευγαρώματα, πάμε παρακάτω…

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Τσέστερ και Γιορκ. Σωστό το σετ, αν έπρεπε να διαλέξω κάτι θα ήταν η ισοπαλία.

Κουτσοί – στραβοί στο Κάρζον – Κέτερινγκ, ό,τι θέλετε έρχεται. Το Γκάισλι – Ντάρλινγκτον τσέκαρα λίγο παραπάνω, με το διπλό να είναι στο 3,20. Η Ντάρλινγκτον είναι καλά, πλέον έρχεται από πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η Γκάισλι έχει κολλήσει τελευταία, έρχεται από κακή εμφάνιση και συντριβή από την Τέλφορντ (4-1), ήταν η 3η ήττα στα 4 τελευταία.

Στις 14 Σεπτέμβρη η τελευταία νίκη της στο πρωτάθλημα.

Επίσης κακώς είναι αουτσάιντερ η Κιντερμίνστερ στο εντός έδρας με την Κινγκς Λιν (2,70). Οι γηπεδούχοι μεσοβδόμαδα νίκησαν 2-0 εντός την Φάρσλεϊ και ήταν το τρίτο σερί στο γήπεδό τους που δεν δέχθηκαν γκολ. Δείχνουν να πατούν καλύτερα τελευταία μετά το κακό ξεκίνημα.

Η Κινγκς Λιν από την άλλη, αν και νεοφώτιστη μπήκε πολύ δυνατά. Πλέον, όμως, αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί κάτι αναμενόμενο. Χωρίς νίκη στα 4 τελευταία στο πρωτάθλημα, με τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Εκτός έδρας έτσι κι αλλιώς δεν είναι κάτι σπουδαίο, δέχθηκε γκολ σε όλα τα φετινά.

Στο Νότο, υπερβολικό το 4,20 της Μπρέιντρι στην έδρα της Γουέιμαουθ.

Μόλις ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες, αμφότερες έχουν κοινό στόχο την άνοδο, έστω και μέσω των πλέι οφ. ΟΚ, η Γουέιμαουθ είναι ισχυρή εντός έδρας, όμως οι αποδόσεις δεν λένε την αλήθεια, θεωρώ ότι αν κερδίσει δεν θα το κάνει εύκολα. Επίσης, πολύ πιθανό να δούμε αρκετά γκολ στο ματς αυτό.

Υπουλο και το Μπαθ – Ντόρκινγκ, αν και εδώ οι μπουκ είναι περισσότερο υποψιασμένοι (3,20 το διπλό).

Τέλος, έχω την αίσθηση ότι η Ντάλγουιτς δεν θα χάσει στο Τσέλμσφορντ, όμως έχει και πολύ Χ.

Στη σούμα. Από Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ ουσιαστικά τίποτα. Από Λιγκ 1 μιλήσαμε για Μπλάκπουλ (4,20), Μπόλτον (5,25), Ρότσντεϊλ (6,50), από Λιγκ 2 για Τσέλτεναμ (3,10), Σουίντον (2,60), Νιούπορτ (3,25), Φόρεστ Γκριν (2,87), από Νάσιοναλ τίποτα, από Βορρά Ντάρλινγκτον (3,20) και Κιντερμίνστερ (2,70) και από Νότο ουσιαστικά τίποτα.

Νομίζω ότι είναι μέρα που σηκώνει παραπάνω ρίσκο. Θα παίξω για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια (;), κάπου εκεί νομίζω, ένα σύστημα 2-3-4. Με Μπλάκπουλ, Τσέλτεναμ, Νιούπορτ και Φόρεστ Γκριν. Τα άλλα τα αφήνω, δεν γίνεται να τα παίξω όλα! Μακάρι κάποια από αυτά που αφήνω εκτός να τα είχα την επόμενη εβδομάδα! Με μια δυάδα θα είμαι σχεδόν στα λεφτά μου.

Εννοείται πως αν περάσουν τουλάχιστον τρία θα μιλάμε για καλή νίκη…

Τα λέμε στις 17:00 και ραδιοφωνικά. Νέα στήλη την ερχόμενη Τρίτη με φουλ πρόγραμμα ανά την Ευρώπη.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος