195

Germanos

Ρίσκο σε Ευρώπη!

Καλημέρα φίλτατοι! Πάλι στην κόψη του ξυραφιού τα bet μας, πάλι δεν πήραμε έστω τη δυάδα που αξίζαμε. Εν πάση περιπτώσει, συνεχίζουμε, σταθερά, στο ίδιο ρυθμό, ίδια νοοτροπία και με χαμηλά το κεφάλι. Εβδομάδα ευρωπαϊκών διοργανώσεων αυτήν που διανύουμε, ακολουθεί Σ/Κ πρωταθλημάτων και μετά έχουμε διακοπή για εθνικές ομάδες.

Πολύ απλό το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες, ήδη έχει ξεκινήσει μελέτη για το Σ/Κ, ενώ στην διακοπή για τις εθνικές θα δείτε δύο στήλες. Έχω ήδη υποσχεθεί σε συνδρομητή να κάνω στήλη για τις φιλίες και τις έχθρες συλλόγων στα γερμανικά γήπεδα, ενώ θα υπάρξει και στήλη σχετικά με τις εθνικές ομάδες της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Πριν ξεκινήσω από το κυρίως… πιάτο, να πω τι έχω από το youth league. Από τα παιχνίδια της Τρίτης δεν έχω τίποτα απολύτως, μηδενικές αξίες τόσο στα σημεία όσο και στα γκολ. Στα της Τετάρτης ακόμα δεν έχουν βγει οι αποδόσεις από όσο έχω δει. Αν η Ουνιόν Βερολίνου U19 δίνει πάνω από 3,20, τότε έχει αξία, την κοστολογώ για ελαφρύ outsider απέναντι στους μικρούς της Νάπολι, έκανε και ροτέισον το Σ/Κ.

Στο Σάλτσμπουργκ U19 – Ίντερ U19 ασφαλώς κοιτάω τα γκολ και αν το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου δίνει πάνω από 3,00, τότε έχουμε αξία. Στο παιχνίδι της Μπάγερν U19 με την Γαλατάσαραϊ U19 να έχετε το νου σας στην ανατροπή υπέρ της Μπάγερν U19.

Αδικείται ο Ερυθρός Αστέρας

Στα παιχνίδια της Τρίτης, ξεκινάω με το Ντόρτμουντ – Νιουκάστελ.

Σωστό το σετ, αμέσως πήγα στα γκολ, όμως για να πω την αλήθεια η Ντόρτμουντ με έχει μπερδέψει. Θυμάστε τι έγραφα στην αρχή της σεζόν; Δεν μου αρέσει η ομάδα. Με διέψευσε όμως, παίζοντας άλλο ποδόσφαιρο, όχι εντυπωσιακό αλλά αποτελεσματικό. Πολλές νίκες με 1-0 και με ένα γκολ διαφορά. Αυτό αποτελεί παρελθόν, αρχή με το 3-3 επί της Άιντραχτ, όπου βρέθηκε να χάνει 3-1, ενώ το Σάββατο γνώρισε τον διασυρμό με 4-0 από την Μπάγερν.

Αυτό ίσως είναι ένα χτύπημα για την ψυχολογία της ομάδας. Για να μην πολυλογώ, μένω μακριά από το ματς.

Στο έτερο ματς με γερμανικό ενδιαφέρον, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Λειψία. Από «χαστούκι» έρχεται η Λειψία, που ηττήθηκε 2-0 από την έως τότε τελευταία Μάινς. Αν τα καταφέρνεις έτσι απέναντι στη Μάινς, τότε με τον Ερυθρό θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Η Λειψία είναι ομάδα που θέλει χώρους για να παίξει το ποδόσφαιρο της, θέλει έτσι να εκμεταλλευτεί τους Οπέντα, Σίμονς. Αν δεν λειτουργήσουν αυτοί, τότε υπάρχει πρόβλημα. Για μια ομάδα που έχει να χάσει εντός έδρας από τις 8.9.2022, το 5,25 είναι μεγάλο.

Προκαλούν οι αποδόσεις

Στα παιχνίδια της Τετάρτης τώρα, κοίταξα λιγάκι το διπλό της Ουνιόν, ήθελα να δω διψήφιο, όμως βλέπω 7,00 και σκέφτομαι πως γίνεται ομάδα με 12 σερί ήττες να προσφέρεται σε 15% πιθανότητα να κερδίσει; Φεύγει λοιπόν εύκολα, γιατί αν είναι να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί, να σπάσει τουλάχιστον με τεράστια απόδοση.

Στο Σάλτσμπουργκ η Red Bull υποδέχεται την Ίντερ, ομάδα με την οποία έδωσε φιλικό το καλοκαίρι (χορταστικό 3-4). Η νοοτροπία της Σάλτσμπουργκ δεν αλλάζει, ενώ η Ίντερ παρότι έχει παίξει πολλές φορές κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, τώρα θεωρώ πως θα παρασυρθεί. Στο 4,50 το γκολ/γκολ ημιχρόνου είναι μια σκέψη.

Τέλος, στο Μόναχο η Μπάγερν υποδέχεται τη Γαλατάσαραϊ.

Στο παιχνίδι στην Τουρκία ποντάραμε άσο, είδαμε την τουρκική ομάδα να σφίγγει την Μπάγερν, που όμως απέδρασε στο τέλος. Αξίζαμε εν ολίγοις καλύτερης τύχης. Το παιχνίδι είναι πολύ ύπουλο πάντως για τους Γερμανούς, που έρχονται ναι μεν από μεγάλη νίκη επί της Ντόρτμουντ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν πολύ μικρό ρόστερ και ο κάθε τραυματισμός που υπάρχει «φορτώνει» τους υπόλοιπους.

Η επιστροφή του Κίμιχ στην ενδεκάδα για μένα είναι μειονέκτημα της Μπάγερν, αφού κάνει την ομάδα αρκετά αργή. Με γλυκοκοιτάζει το 12άρι της Γαλατά.

Ώρα για την πρώτη ήττα

Ως πρωτοπόρος του βελγικού πρωταθλήματος ταξιδεύει η Ζιλουάζ στο Λινς. Η Λίντσερ έχει βγάλει βαρύ πρόγραμμα, ενώ έρχεται από τεράστια νίκη επί της Στουρμ.

Θεωρώ πως η διαχείριση πλέον είναι δύσκολη και αυτό φάνηκε στο Βέλγιο, στο Κύπελλο με την Κάπφενμπεργκ και φυσικά στη Βιέννη. Πάσο από εμένα στο ματς.

Στο μακρινό Αζερμπαϊτσαν ταξιδεύει η αρμάδα του Αλόνσο για να αντιμετωπίσει την Κάραμπαγκ. Η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα είναι αρκετά βαρύ, ενώ ακολουθεί και παιχνίδι με την Ουνιόν Βερολίνου πριν πάμε στη διακοπή.

Στο Κύπελλο ο Αλόνσο έκανε αλλαγές, σε αγώνα νοκ άουτ, τώρα έχοντας ήδη 9 βαθμούς στον όμιλο και έχοντας ένα εντός έδρας παιχνίδι ακόμα στον όμιλο, συν το εκτός στην τελευταία, σίγουρα θα προβεί σε ροτέισον. Πέραν αυτών βλέπω πως η Λεβερκούζεν δέχεται πλέον εύκολα το γκολ. Έφαγε 2 από Σαντχάουζεν, 2 από Χόφενχαϊμ, έφαγε και από Φράιμπουργκ, κάνοντας το ματς ντέρμπι.

Αυτό μου δείχνει πως λίγο έχει χαθεί η χημεία πίσω. Από όσο ακούγεται ο Βιρτς θα πάρει ανάσες, αφού θα βρίσκεται και στα παιχνίδια της εθνικής σε δύο εβδομάδες. Ο άσος λοιπόν στον 6,50 μου κάνει.

Από τα υπόλοιπα δεν μου αρέσει κάτι, ούτε η Στουρμ, ούτε η Φράιμπουργκ. Αν και μπορούμε και στα δύο να παίξουμε άσους μαζί με γκολ-γκολ, ανεβάζοντας την απόδοση του φαβορί από το 1,20 σχεδόν στο 3,00.

Αυτά για τα τριήμερο, θα πάω φυσικά με τα πολύ μεγάλα, μου αρέσουν, λίγες μονάδες, μεστό παιχνίδι, μια επιστροφή και έχουμε κέρδος, από δύο και πάνω θα μιλάμε για μεγάλα πράγματα. Καλή μας τύχη, θα τα πούμε στο τσατ και σήμερα και αύριο αλλά και την Πέμπτη!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS