1256

Tzini

Σάο Τομέ και Πρίνσιπε!

To Σάο Τομέ και Πρίνσιπε είναι νησιωτικό κράτος στον Κόλπο της Γουινέας. Στα ελληνικά, η ονομασία του κράτους σημαίνει Άγιος Θωμάς και Πρίγκιπας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μικρότερη σε έκταση χώρα στην Αφρική μετά της Σεϋχέλλες. Αποτελείται από δύο νησιά, το Σάο Τομέ και το Πρίνσιπε, με συνολική έκταση 1,001 τ. χλμ. και βρίσκονται ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Γκαμπόν.

Και τα δύο νησιά είναι μέρος μιας ανενεργού ηφαιστειακής οροσειράς. Το Σάο Τομέ, το μεγαλύτερο, νότιο νησί, βρίσκεται σχεδόν ακριβώς στον ισημερινό. Έλαβε το όνομά του από τον Άγιο Θωμά, καθώς οι Πορτογάλοι εξερευνητές ανακάλυψαν το νησί την ημέρα της γιορτής του. Ο πληθυσμός του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ανέρχεται στις 210,000 κατοίκους σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2020.

Περίπου 20 από τους 200,000 κατοίκους, αποτελούν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας, που θα ξανά αγωνιστεί στο Nelson Mandela Bay Stadium της Νοτίου Αφρικής. Και αυτό αφού δέχτηκαν την πρόταση της Ν. Αφρικής να παίξουν και τα 2 παιχνίδια της 3ης και 4ης αγωνιστικής του ομίλου στο ίδιο γήπεδο. Τα έξοδα της φιλοξενίας της αποστολής του Σάο Τομέ είναι δώρο από την ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής, μιας και τους γλίτωσαν από την ταλαιπωρία του ταξιδιού στο Σάο Τομέ.

Πολύ εύκολη νίκη με 2-0 δίχως καμία ουσιαστική απειλή για την Ν. Αφρική στο πρώτο ματς. Ένα ματς που θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει στο σκορ, αλλά μάλλον τους σεβάστηκαν λίγο παραπάνω. Όπως πάντα, το ζουμί βρίσκεται στην απόδοση και ο συνδιασμος του over2,5 με no goal στο 3,40 στο “φτιάξε αγορά” της 365, αποτελει μια εξαιρετική επιλογή.

Εξίσου καλή επιλογή είναι και το over1,5 με no goal στο 2,10. Από κοντά, στην ίδια λογική του συνδιασμού over με no goal και τα περισσότερα γκολ σαν φαν μπετ μιας και η απόδοση ξεφεύγει.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini