1902

Billaras

Σαν να μαζεύτηκαν πολλά….

Και καλό μεσημέρι και καλό μήνα έστω κι αν είμαστε ήδη στις 2 Φλεβάρη, χθες δεν τα είπαμε. Με…νευριάζει ο Μάκης ώρες-ώρες (γέλια), γράφει μιά μέρα νωρίτερα, μου “αρπάζει” τον πρόλογο, άντε μετά να ξεκινήσω με κάτι διαφορετικό! Καλά τα λέει όμως. Μιά χαρά. Από που να ξεκινήσεις; Από τις βόμβες που έσκαγαν αριστερά δεξιά; Από όσα στοιχηματικά ζήσαμε; Μόλις τη Δευτέρα έχασα σημείο με 3-3 και μιά μέρα μετά, πήρα σημείο με 4-3 ενώ το 3-3 έγινε στο 93′ και έβριζα! Στο Νησί όμως (παντού, αλλά ειδικά εκεί στους…παλαβούς), δεν τελειώνει τίποτα αν δεν βγει η χοντρή κυρία να τραγουδήσει.

Ειδικά όταν παίζεις αουτσάιντερ, δεν μπορείς να ησυχάσεις αν δεν λήξει το ματς. Τόσα έχουνε δει τα μάτια μας, πόσα ακόμα θα δούνε, το στομάχι μας έχει γίνει πέτρα. Εγώ το παραδέχομαι πάντως, το…απολαμβάνω και όλο αυτό. Ομορφιά, πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Και όπως χάνεις σημείο ενώ το έχεις “καθαρισμένο”, έτσι παίρνεις κι όλας ενώ το έχεις ξεγραμμένο…

Πάμε πλέον στο σήμερα.

Τα ξέρετε ήδη, θα έχετε κάνει την μελέτη σας, είχαμε …καταιγισμό μεταγραφών και άντε τώρα να βρεις άκρη. Πάνω από 60 μετακινήσεις μονάχα στις μικρές Αγγλίας και μονάχα την τελευταία μέρα! Πόσοι νέοι θα παίξουν, αν θα έχουν εγκλιματιστεί, αν θα κάνουν την διαφορά, ολίγον…μύλος. Α, βάλτε στην άκρη και τον καιρό, είναι λίγο…χάλια, ήδη έχουμε μερικές αναβολές!

Θα το πάρω ανάποδα, θα πάω εκτός Νησιού πρώτα.

Σημάδεψα μιά εξαδα εδώ. Μπιλμπάο, Σαμπντόρια, Αϊντραχτ, Μποαβίστα, Λεβάντε και Αντβερπ. Και άμεσα ξεκίνησα και το σβήσιμο, κουτσουλιά πλέον το 1,85 της Αντβερπ, δεν θέλω να μπλέξω με το βάσκικο ντέρμπι, μετά από σκέψη άφησα και την Αιντραχτ (πάντως περιμένω ματσάρα εδώ και η γηπεδούχος είναι ικανότατη). Εμειναν τρία. Απορώ με το… 12,00 της Σαμπντόρια.

Είπαμε ρε παιδιά! Η Νάπολι σε δύο κολλητά ματς με τη Μίλαν ήταν κακή, 0-0 και ήττα 2-0. Στόχοι…γιοκ πλήν του Europa League. Και ντεφορμέ την βλέπω και με γκρίνια (δεν ενισχύθηκε κιόλας). Και η Σαμπ…δοντάκια έχει, θυμίζω τρίμπαλο στον πρώτο γύρο. Και είναι και καλά, με τον Κουαλιαρέλα να πυροβολεί (και σήμερα να πηγαίνει και γιά ρεκόρ).

Στο 11,00 το dnb έχει ξεκάθαρη αξία, κανένας δεν θα έδινε το σημείο πάνω από 6,5 με 7,00, δηλαδή έχουμε πάνω απο 4 μονάδες αξία ακόμα και στο draw no bet! Θα φάει μιά “στεκιά”.

Τα άλλα δύο είναι φαβορί. Καιρό έχω να παίξω φαβορί.Θεωρώ μεγάλο το 2,55 της Λεβαντε γιατί η Χετάφε έπαιξε απανωτά ζόρικα εκτός, κουβαλάει κούραση.

Και έχασε και όλα τα στόπερ της, ενώ σίγουρα έχει επηρεαστεί από όσα έγιναν στο Μεστάγια (2 γκολ στις καθυστερήσεις, αποκλεισμός και μετά επεισόδια). Την εκτιμώ την Χετάφε, αλλά σήμερα…θα έχει θεμα. Στο δε πορτογαλικό, η Μπόα κινδυνεύει, οπότε απέλυσε τον προπονητή, πήρε άλλον άμεσα και σήμερα θα έχουμε ντεμπούτο του, κόντρα στην…τελευταία που δεν έχει κερδίσει ένα ολόκληρο γύρο! Ιδανική συγκυρία νομίζω.

Οπότε, πάω σε μιά δυάδα άσων Ιβηρικής, Λεβάντε με Μποαβίστα…

Γυρίζω στο Νησί. Φούλαμ, Γουλβς, Γουένσντεϊ, Μπλακμπερν, Σκάνθορπ, Ντονκάστερ, Γκρίσμπι και Νοτς Κάουντι είχα σημειώσει. Εντάξει, το τελευταίο το…σβηνω άμεσα, απλά πέρασε φευγαλέα από το μυαλό μου. Και σβήνω και Γουένσντεϊ παρότι έχουμε ντεμπούτο Μπρους εδώ.

Χαμήλη η απόδοση. Κοιτάω τα άλλα. Σβήνω και Ντονκάστερ αν και…ως χθες ψηνόμουνα. Οι τρεις απανωτές μεταγραφές της Πόρτσμουθ με μάζεψαν…

Θα σβήσω και Γουλβς, το ήθελα λίγο παραπάνω αν και απ’ όσα είδα (και) την Τριτη, η Εβερτον είναι …πονόματος. Οπότε, τι έμεινε; Γκρίσμπι στο 3,20 (θα το έπαιζα και στο 2.75 ως ταβάνι), γιατί πέραν του γεγονότος ότι εντός είναι μιά χαρά, πέραν του γεγονότος ότι η Νιουπορτ εκτός στο πρωτάθλημα έχει να κερδίσει από τότε που….

κάναμε ακόμα μπάνια (22/9), το “τυράκι” που έχει μπροστά της είναι τεράστιο (ρεβάνς κυπελλου μεσοβδόμαδα με Μίντλεσμπρο, αν την περάσει παίζει με την Σίτι). Μπλακμπερν με 4 στα 4 και καλές εμφανίσεις, κόντρα στη Μπρέντφορντ που οκ, εντός είναι καλύτερη αλλά συνολικά…την είδατε και με την Μπάρνετ τη Δευτέρα πόσο ζορίστηκε.

Φούλαμ γιά να…σπάσουμε το ρόδι! Μηδέν διπλά έχει.

Αλλά έρχεται από καλά ματς, καλή ανατροπή, δείχνει να το παλεύει, οριακό το σημερινό και η Πάλας ναι μεν πήρε Μπατσουαγί αλλά δεν θα έχει Ζαχά (και εντός μόνο φόβητρο δεν την λες). Και τέλος, δέχομαι την πρό(σ)κληση του μπουκ, να σπάσω κι εδώ το ρόδι. Αηττητη εντός η Μπαρνσλεϊ και δεδομένα καλή ομάδα! Αλλά με Οξφορντ ήταν κακή. Οριακά πήρε το Χ προ ημερών και την ίδια ώρα δείτε τι σερί τρέχει η Σκάνθορπ που πλέον σκαρφάλωσε 10 θέσεις.

Και μας έχει ήδη πληρώσει. Αυτό μοιάζει με το Νάπολι-Σαμπντόρια πολύ. Καλές έδρες-κάστρα, καλές γηπεδούχοι αλλά όχι και στα καλύτερά τους την ώρα που η απόδοση είναι εξωπραγματική. Ακου…8,00 η Σκάνθορπ (και 5,50 το dnb)!

Σαν να…μαζευτηκαν πολλά. Φούλαμ στο 4,20, Μπλάκμπερν στο 4,00 και Σκάνθορπ στο dnb (5,50) πανε σε μονά.

Μένει η Γκρίσμπι. Την ώρα που γράφω πέφτει στο 2,90. Δεν θέλω να κάνω σύστημα με τα άλλα, είναι 4+ και στέκονται μόνα τους. Εσεις αποφασίστε όμως. Θα πάω τελικά με τέσσερα μονά. Συν την Σαμπντόρια, γίνανε πέντε. Και την δυάδα φαβορι και έκλεισα. Αύριο κανονικά νέα στήλη, ίδια ώρα. Και αργότερα σήμερα στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras