4243

Billaras

Σαν να…μαζεύτηκαν πολλά!

Σαν να…μαζεύτηκαν πολλά! Η φράση αυτή σήμερα έχει διπλή έννοια. Κατ' αρχάς, πηγαίνει στο σημερινό παιχνίδι μου. Σαν να μαζεύτηκαν πολλά παιχνίδια και πρέπει να γίνει καλό (και μεγάλο) ξεσκαρτάρισμα. Μετά, πηγαίνει στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι μου. Πέρασε και η Παρασκεύη, η Σεντ Ετιέν απλώς έπρεπε να είναι πιό εύστοχη γιά να κερδίσει, είδα το ματς όμως και δεν μετάνοιωσα ποτέ που την πόνταρα.

Το “σαν να μαζεύτηκαν πολλά” πάει στα…γκολ που δέχομαι στα χασομέρια. Εγιναν….τέσσερα, σε τρεις μέρες!! Πρώτα η Σίτι με τη Ρεάλ στο 93', μετά η Ανζί στο 91', μετά η Ρουμπίν στο 92' και χθες η Ααρχους επίσης στο 91'. Ε, πολλά είναι! Και όχι τίποτα άλλο, πέρασε ένας μήνας και κάτι που παίζω κανονικά και δεν έχω πάρει κανένα εγώ με τη σειρά μου γιά να κερδίσω! Ας είναι.

Δέχομαι να τα τρώω στο 91'. Αρκεί να…τα βάζω κι εγώ στο 91'! Αυτό κάνει κύκλους. Και…καλό είναι που τώρα ο κύκλος είναι στην αρχή. Δεν χάνω ούτε σεντς, οπότε το δέχομαι. Ας γυρίσει υπέρ μου όταν θα τα…χρειαστώ τα γκολ “στο θάνατο”. Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα. Πάμε στο σήμερα. Πρόσθεσα στην -προτελευταία- μελέτη μου τρία ματς από το νησί.

Αστον Βίλα, Τσέλτεναμ και Στιβενέιτζ. Μαζί με Φούλαμ, Μπράιτον, Τρανμίρ, Λέιτον, Φόρφαρ, Μπρίστολ Ρόβερς, Μπράντφορντ, μας κάνουν δέκα εγγλέζικα σημεία. Ολα μεγάλα. Πρέπει να πέσω στα μισά. Εκτός νησιού, πάλι είχα πολλά. Κότμπους, Σασουόλο, Σάλκε over, Μπαρτσελόνα Β', Ορντουσπόρ, Λεβαδειακό, Παρί, Αλκορκόν, Φιορεντίνα, Φιτέσε, Λοριάν, Χιρόνα, Μπέτις over και…ένα που πρόσθεσα σήμερα, λιγάκι…πονηρό, την Πορτουγκέζα!! Είναι 14 σημεία.

Πάρα πολλά. Εδώ θα…πέσει γενναίο τσεκούρι. Ας ξεκινήσω από το νησί, στην τελική ευθεία, στην τελευταία διαλογή. Σβήνω τα δύο από τα τρία που ξανακοίταξα σήμερα, δηλαδή Βίλα και Τσέλτεναμ. Σβήνω Λέιτον (πολλά Χ η Κρου και δεν θα χαλάσει κανέναν ένα ακόμα), σβήνω και Φόρφαρ, είναι τοπικό ντέρμπι. “Κατέβηκα” στα έξι (Φούλαμ, Μπράιτον, Τρανμίρ, Μπρίστολ Ρόβερς, Μπράντφορντ και Στιβενέιτζ).

Είναι σαφές ότι από τα έξι, τα πέντε είναι ομάδες σε φόρμα. Μιά δεν είναι, η Μπρίστολ Ρόβερς. Αυτό είναι περισσότερο έμπνευση, ότι σήμερα μπορεί να “στρίψει”, εντός, βρίσκοντας ζαλισμένη από 5αρα την αντίπαλο της. Επίσης είναι σαφές ότι το… must σημείο είναι η Τρανμίρ. Από αυτά που λες “τα παίζω ότι κι αν γίνει”. Πρωτοπόρος, καλύτερη επίθεση, καλύτερη φόρμα, όλα μαζί της.

Και απόδοση…λουκούμι. Οι μπουκ “πατρονάρουν” τις νεόπλουτες τύπου Φλίτγουντ (μόνο που δύο φορές τους δαγκώσαμε, μιά με Μπράντφορντ και μιά με Πορτ Βέιλ, άρα ας…συνεχίσουν να το κάνουν), τύπου Κρόουλι. Βέβαια, η Κρόουλι δεν είναι η περσινή. Αρα, γιατί τόσος φαβοριτισμός; Καλή ομάδούλα, αλλά..ως εκεί. Η Οξφορντ είναι σε…άλλο πλανήτη από τότε που κέρδισε την Σουίντον και μαζεύει (4) φάπες σερί, η Μπράιτον παίρνει επαγγελματικές νίκες, η Στιβενέιτζ εκτός είναι…σούπερ, η εικόνα της πριν 10 μέρες που την είδα ήταν εξαιρετική (και δεν με πείθει η Ντόνκαστερ, ούτε ο προπονητής της).

Οσο γιά την Φούλαμ; Με Μπερμπάτοφ έγινε άξαφνα άλλη ομάδα. Σούπερ εμφάνιση. Και δεν μπορώ να δεχθώ την Γουίγκαν φαβορί με…τίποτα. Ας κρατήσω και τα έξι και …θα δούμε στο φινάλε τι θα κάνω. Εκτός νησιού, πετάω…πολύ πράμα! Το 85% των σημείων που διαβάσατε παραπάνω. Εξω Κότμπους (δεν την έχω δει), έξω Σασουόλο (δεν ήταν καλή στο τελευταίο ματς), έξω όλες της Β' Ισπανίας (αν και την Χιρόνα με…βαριά καρδιά), έξω την Ορντουσπόρ (φοβάμαι το Χ, αυτό κυνηγάει ο Κούπερ), 'εξω Λοριάν (χωρίς τον παιχταρά Τραορέ), έξω τον Λεβαδειακό (public bet, δυστυχώς διαλύθηκε η απόδοση πλέον, δεν αξίζει), έξω Φιορεντίνα (σκάλωσα με τις ειδήσεις γιά πιθανό rotation γιατί μεσοβδόμαδα έχει την Γιούβε), οπότε τι απέμεινε;;; Παρί, Σάλκε over, Φιτέσε, Μπέτις over και η Πορτουγκέζα….

Την Βραζιλιάνα την αφήνω…ως παραθυράκι. Θα αποφασίσω το βράδυ, να δω πως θα έχει πάει η μέρα. Πάντως στη Σάντος δεν παίζει ο Νειμάρ και η φιλοξενούμενη σε ντερμπάκια τα πάει μιά χαρά. Παίρνει και ποντάρισμα… Αρα, μένουν τέσσερα σε αποδόσεις φαβορί. Θα πετάξω ένα, να παίξω απλώς ένα παρολί. Φίτεσε ή Παρί; Από τη μιά βλέπω ότι η Παρί ξεκάθαρα φορμάρεται.

Κάνει μπαμ αυτό. Από την άλλη είναι η…γνωστή Παρί και η Μπαστιά έχει καλή έδρα. Και από την παράλλη, δεν έχω δει ακόμα φέτος την Φιτέσε. Βλέπω τι κάνει, αλλά δεν έχω εικόνα…. Γιά τα δύο over, ουδέν σχόλιο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Αποφασίζω: Επειδή έχει και καλύτερη απόδοση, παίζω Παρί. Τέλος. Ενα παρολί μονάχα εκτός νησιού, απόδοσης 5,45 φορές τα λεφτά μου.

Ξαναγυρίζω στα έξι εγγλέζικα. Θέλω να “πετάξω” ένα ακόμα. Τα ξανακοιτάω, τσιγάρο… Πλέον είναι θέμα έμπνευσης. Θα ρισκάρω. Η φόρμα “λέει” να παίξω Μπράντφορντ και να αφήσω Μπρίστολ Ρόβερς. Ε, θα κάνω το ανάποδο! Φοβάμαι περισσότερο ένα πιθανό ξέσπασμα της Οξφορντ, παρά νέα κακή εμφάνιση της Μπρίστολ που περιμένω συσπείρωση και ανάκαμψη.

Οποιος θέλει, το…κάνει ανάποδα. Εμένα έτσι μου “μίλησε”. Οπότε, έχω την πεντάδα μου. Συνολικά την…οκτάδα μου, από τα άρχικά 24 σημεία! Δύο στα τρία “έφυγαν” στην τελική ευθεία. Ισως να γίνουν εννιά με την Πορτουγκέζα το βράδυ… Μένει το πως θα παίξω τις εγγλέζες… Θα κάνω το πρώτο φετινό μου yankee, με 2-3-4 δηλαδή, παραπάνω μίζα στις δυάδες.

Και θα παίξω μονό την Τρανμίρ. ΚΑΙ εδώ,  η τελική χημεία είναι δική σας. Εχω Μπράιτον στο 2.50, Φούλαμ στο 3.00, Μπρίστολ Ρόβερς στο 3.00 και Στιβενέιτζ στο 2.90. Η Τρανμίρ που είναι μονό αποδεκτό στο ανταλλακτήριο, είναι στο 3.85. Γιά να δούμε αν έπραξα σωστά. Γιά την…ιστορία, το αρχικό μου πλάνο, ήταν trixie με Φούλαμ-Μπράιτον-Τρανμίρ! Να δούμε αν οι αλλαγές με ευνοήσουν ή όχι.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 20.000 μονάδες. Ποντάρισμα 22/9: Μονό αποδεκτό: Τρανμίρ 2 (3.85), 118 μονάδες. Yankee (2-3-4): Μπράιτον 2 (2.50)-Φούλαμ 2 (3.00)-Στιβενέιτζ 2 (2.90)-Μπρίστολ Ρόβερς 1 (3.00). Από 50 μονάδες στις δυάδες, από 18 στις τριάδες, 10 στην τετράδα, σύνολο 382 μονάδες. Παρολί: Σάλκε over- Μπέτις over- Παρί 2 (5.45), με 100 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 600 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 19.400 μονάδες. Οσοι δεν είχατε ξαναδεί yankee από μένα, προσέξτε το -ας το πούμε- μυστικό: Πολλαπλάσια μίζα στις δυάδες. Με 50% ευστοχίας (τα δύο) να πάρω όλο το μπετ του συστήματος πίσω! Είναι ζόρικα ματς, το 50% θέλω να είναι η βάση μου και η…επιστροφή του πονταρίσματος. Παράλληλα, έστω και με το μονό αποδεκτό αν βγει, παίρνω πάνω από το 60% όλης της ημέρας!! Δηλαδή μπορεί να έχω….

ένα στα οκτώ και απλώς να “γρατζουνιστώ”. Και ακόμα, με τρία μόνο εύστοχα από τα οκτώ, μπορώ να βγώ και κερδισμένος (αν είναι δύο από το σύστημα και το μονό). Μικρές λεπτομέρεις που κάνουν (σε βάθος χρόνου) την (τεράστια) διαφορά!! Κλείσαμε, ραντεβού σε λίγο, στις 4, θα κάνουμε εκτάκτως με τον Γιώργο Δήμιτσα τα σημερινά live στο www.betradio.

com, 4-7, ένα τρίωρο! Το…βάφτισα από χθες, αύθόρμητα, happy hour! Γιά να δούμε! Νέα στήλη αύριο κατά τη 1, πιό νωρίς από σήμερα. Πάντως, το γράφω από τώρα, Λυών και Ατρόμητος, έχουν παιχθεί ήδη!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras