2796

Billaras

Σαν να μην πέρασε μιά μέρα!

Κάθε χρόνο, την 5η Σεπτέμβρη, χθες δηλαδή, με…πιάνει κάτι. Σαν να έχει γενέθλια το παιδί μου. Ή μήπως να αφαιρέσω το “σαν”. Εχει γενέθλια το παιδί μου στις 5/9. Γιατί αν μη τι άλλο, τι είναι το Betsellers αν όχι παιδί μου; Πέρασαν πέντε χρόνια. Μπήκαμε στον 6ο χρόνο ζωής. Δεν τα λες και λίγα. Πέντε χρόνια μαζί. Ολοι μαζί. Γιατί το site αυτό δεν φτιάχτηκε ποτέ με το σκεπτικό “είμαι ο Billaras, γράφω κι εσείς διαβάζετε”.

Φτιάχτηκε με το σκεπτικό “είμαι ο Billaras και σας προσκαλώ, ελάτε να γίνουμε μιά μεγάλη στοιχηματική παρέα”. Και γίναμε. Πολύ μεγάλη. Ενα ελεύθερο site που αριθμεί σημερα 8.408 μέλη. Εχει 6.741 likes στο Facebook, ειλικρινή likes, οχι ψεύτικα ή αγοραστά ή παρακαλετά. Εχει περάσει πολλές φορές το φράγμα των 12.000 μοναδικών αναγνώσεων σε μιά μέρα. Και των 13.

000 επίσης. Στό φόρουμ ο καθένας έχει τη στήλη του. Στο chat μόλις ξεκινάνε τα ματς γίνεται…γλέντι (με πιό πρόσφατο αυτό στο Euro πριν δύο μήνες, τι ωραία βράδια). Στα σχόλια ο καθένας λέει ελεύθερα τη γνώμη του. Κάνουμε μαζώξεις κάθε χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γνωριζόμαστε, γινόμαστε φίλοι. Λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος πολλών ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχει πιό ωραίο συναίσθημα να πηγαίνεις είτε στην Κρήτη, είτε στη Ρόδο, είτε στην Αλεξανδρούπολη, είτε εκτός χώρας και να σου λένε ότι γνωρίζουν το site, μπαίνουν, διαβάζουν, το κάνουν (στοιχηματική) “γωνίτσα τους”. Οπως έυστοχα έγραψε ο φίλος μου ο Prosvoro χθες βράδυ στο φόρουμ, “κέρδος είναι, ένα site που έχει σώμα και ψυχή.

Βγαίνει, πίνει, τρώει, γλεντάει και διασκεδάζει σε ετήσιες συνάξεις. Κέρδος είναι, να μένουν στο μυαλό σου τα γραφόμενα στις στήλες του site και όχι τα σημεία/ταμεία αυτού. Κέρδος είναι, ένα site… μέσα στο site. Ένα φόρουμ, όπου θα βρεις τη γνώση, την όρεξη, το μεράκι όσων γράφουν, έτσι, γιατί απλά… το γουστάρουν Κέρδος είναι, ένα chat που η ατάκα «τι κάνεις φίλε;» θα ειπωθεί περισσότερες φορές σε μια ημέρα από το «τι παίζουμε απόψε».

Τέλος, κέρδος είναι να γίνεις ένα, να λες «σήμερα γιορτάζουμε» και να νιώθεις πως είναι και δική σου γιορτή. Οση, όποτε, όποια, συμβολή κι αν είχες σε αυτό. Μικρή ή μεγάλη. Σημαντική ή ασήμαντη. Να νιώθεις πως αποτελείς μέρος, κομμάτι, μιας μεγάλης παρέας. Είναι κέρδος να κάνεις το Χρόνια σου πολλά Betsellers, Χρόνια μας Πολλά”. Πιό ανάγλυφα δεν γίνεται να τα πει κάποιος (ειδικά αν τα λέει άλλος, μετράει διπλά).

Το "μου" έγινε "μας".  Αυτά είναι τα κέρδη του Betsellers εδώ και μιά πενταετία. Κράτησα την υπόσχεσή μου στο ακέραιο. Στις 5/9 του 2011, στο πρώτο κείμενο, έγραφα: “Θέλω να…μαζευτούμε, να τα λέμε, να συζητάμε, να μαθαίνουμε γιά το στοίχημα, να….πληρωνόμαστε φυσικά και να γίνουμε μιά μεγάλη παρέα. Να μην είναι ένα απρόσωπο site, να είναι ένας ζωντανός οργανισμός.

Τόσα χρόνια έχω γνωρίσει είτε διαδικτυακά, είτε από κοντά χιλιάδες ανθρώπους. Όλοι με την …ίδια καψούρα, το στοίχημα. Ο απώτερος λοιπόν στόχος, ο ύψιστος αν προτιμάτε, είναι αυτός. Να μαζευτούμε όλοι εδώ”. Νομίζω το κατάφερα. Τα μεγαλύτερα “βραβεία” αυτή την πενταετία δεν ήταν τα “μπράβο” και τα συχαρίκια γιά κάποιο σημείο ή ταμείο.

Ήταν οι φιλίες που έκανα. Και κυρίως ήταν όταν έπαιρνα mail που μου έλεγαν ότι …άλλαξα σε κάποιους φίλους τρόπο σκέψης, τρόπο ζωής! Ναι, τρόπο ζωής. Κάποτε μου φαινόταν αδιανόητο. Μέσω του site έμαθαν την πειθαρχία, την υπομονή, την σύνεση, τη διαχείριση, το καθαρό μυαλό. Και τα εφάρμοσαν στην καθημερινότητά τους, όχι μονάχα στο κουμάρι.

Εμαθαν τι σημαίνει ΑΞΙΑ. Και στο κουμάρι και έξω από αυτό. Οχι fake πράγματα. Οχι ψεύτικα κι εφήμερα. Αληθινά και διαχρονικά. Και τόσες λέξεις, κουβέντα γιά στοίχημα; Τι στο καλό, στοιχηματικό site είμαστε! Να με συμπαθάτε, αλλά τα παραπάνω είναι απείρως σημαντικότερα. Για στοίχημα τι να πω; Μιλάνε τα κείμενα, όλο το χρόνο γιά στοίχημα μιλάμε, σήμερα δεν είναι τέτοια μέρα.

Τα γραπτά μένουν (και εδώ αυτό ισχύει στο 100%, δεν…εξαφανίζεται τίποτα). Το αρχείο πενταετίας είναι στη διάθεση όλων, μπαίνετε, διαβάζετε. Επιτυχίες; Χωρίς υπερβολή, αν γινόντουσαν αλλού, θα ρίχνανε βεγγαλικά, θα μιλάγαν γιά ανάσταση. Μαθήματα; “Οδηγίες”; Προτροπές; Βοήθεια; Μεγάλα σημεία; Τρόποι παιχνιδιού; Ανεπανάληπτες στιγμές; Οτι θέλετε.

Μα πάνω από ΟΛΑ, σεβασμός και ειλικρίνεια. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα δύο, δεν χτίζεται η σχέση που έχουμε. Η προπερσινή σαιζόν γιά μένα προσωπικά, ήταν….η καλύτερη τελικά. Ναι, η σαιζόν που έχασα, η μοναδική στις τελευταίες δεκαέξι, ήταν η καλύτερη. Γιατί έμαθα πολλά, μάθατε πολλά, καταλάβατε πως είναι και η άλλη όψη του νομίσματος.

Με αυτοκριτική, με περισυλλογή, με δουλειά. Γιατί το Betsellers είναι εδώ ΚΑΙ όταν χάνει. Και αναλύει γιατί χάνει. Και γι αυτό εδώ μέσα ξέρουμε να κερδίζουμε. Δεν πετάμε τα σκατά κάτω απο το χαλάκι… Αυτά ήθελα να γράψω γιά σήμερα. Το κείμενο του …δεξιού μου και αριστερού μου χεριού μαζί, του Μάκη, είναι πιό στοιχηματικό, γιά την Αγγλία και τις μεταγραφές.

Το δικό μου είναι… επετειακό. Στοίχημα (και μάλιστα σοβαρό πλέον) από το Σάββατο. Σήμερα ήθελα να τα “πούμε λίγο”, όπως μόνο στο Betsellers τα λέμε. Και θέλω να τα πούμε κι από κοντά και στις 17 του μήνα. Οι “νέοι” στο site, τολμήστε το, μην ντρέπεστε, δηλώστε συμμετοχή κι ελάτε στη σύναξη. Θα νοιώσετε ότι τα παραπάνω δεν είναι αέρας κοπανιστός, είναι η πραγματικότητα.

ΣΥΝΑΞΗ ΑΘΗΝΑΣ Σε δέκα μέρες έχουμε ραντεβού! ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 το καθιερωμένο ετήσιο “συνέδριο” των Betsellerάδων στην Αθήνα! Φαί, πιώμα, χαβαλές, ενδεχομένως και…after, plus μπόλικη στοιχηματοκουβέντα. Στην Πεύκη, ταβέρνα “Τα Πεύκα”, στις 9 το βράδυ. Λεπτομέρειες και “δηλώσεις” στο ανάλογο ποστ στο φόρουμ, στην ενότητα “Το site”.

Ήδη υπάρχουν 19 συμμετοχές, περιμένω κι άλλες. Πηγαίνετε στο φόρουμ και δηλώστε παρόντες. Οποιος το χάσει, θα…χάσει. Η φωτό είναι από παλαιότερη, προ μερικών ετών (αρκετών, ο Μάκης έχει…μαλλιά), θα…κόψουμε τούρτα και φέτος! Blogger of the week Εκανα την πρώτη λίστα. Θερμή παράκληση: ΜΗΝ αμελείτε ονοματεπώνυμο και nickname (όχι…όποιο θέλετε, αυτό που ήδη έχετε ως μέλη του site).

Ως τις 17/9 που θα το ξεκινήσουμε, χρόνο έχετε. Λεπτομέρειες στην στήλη απο κάτω, αλλά μην το αφήσετε γιά τελευταία στιγμή, τόσοι γράφετε στο φόρουμ, δεν αλλάζει κάτι, περιμένω κι άλλες συμμετοχές. Στείλτε mail στο [email protected]. **Αν διαβάσουν αυτό εδώ οι φίλοι Γιάννης Μακρής, Χρήστος Ιακωβάκης, Αρης Δίγκας, να στείλουν με mail το nickname τους, δεν το έχουν στείλει.

Ο φίλος Νάσος Νικολαϊδης να κάνει εγγραφη στο site, με το nickname που μου δήλωσε. Και ο φίλος Don Carlos Tenorio να μου στείλει ονοματεπώνυμο. Ολοι έχετε πάρει mail απο μένα που σας ζητάω τα παραπάνω. Μην με…τυραννάτε παιδια, χάνομαι μέσα σε τόσα mail, είναι απλό, όνομα-επώνυμο-nickname (το υπάρχον, όχι άλλο καινούργιο).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras