1536

Billaras

Σβήσε-σβήσε έμειναν τέσσερα-UPDATE!

Καλό μήνα! Ας είναι στοιχηματικά όπως το…τέλος του Γενάρη. Εξωστοιχηματικά, επί προσωπικού, να φύγει και να μην ξανάρθει ο Γενάρης, να μην του μοιάζει καθόλου ο Φλεβάρης. Ας μείνω στο πρώτο κομμάτι, το στοιχηματικό. Τα άλλα είναι δικά μου, η ζωή σε “ψήνει” να τα δέχεσαι όλα..

Στοιχηματικά λοιπόν, σαν να άλλαξε κάτι.

Απ’ το περασμένο Σάββατο. Οχι, εγώ δεν πήρα γκολ στο τέλος (καημό το έχω, έχουν περάσει…μήνες), αλλά βλέπω “κάτι”. Και δεν εννοώ τα αποτελέσματα ή το κέρδος των +50 μονάδων σε λίγες μόλις μέρες. Εννοώ είτε τις προσθήκες-ντρίπλες μου οι οποίες πιάνουν τόπο. Είτε κάποιες άνετες νίκες (πχ μεσοβδόμαδα). Είτε βλέπω (το βασικότερο) σημαντικές στιγμές του αγώνα να με…προσπερνάνε υπέρ μου.

Η Γουέστ Μπρομ έπαιξε με 10 από το 65′ πριν μιά εβδομαδα. Αντεξε. Η Λα Κορούνια είχε πέναλτι εναντίον της πριν μέρες. Το έπιασε ο τερματοφύλακας και έμεινε διπλό. Αυτά τα “μικρά”, οι λεπτομέρειες, είναι καταλυτικά. Να είναι σύμπτωση ή γύρισε το φεγγάρι; Θα δούμε.

Πλέον, Φλεβάρης, είναι ζόρικο τούτο εδώ το κουπόνι. Παλεύουμε να βρούμε άκρη με τις μεταγραφές που τέλειωσαν χθες, δεν είναι απλό.

Και πρέπει επίσης να “κολλάει” και το ζευγάρι! Παράδειγμα: Αποδυναμώθηκε αισθητά η Χαλ (τα έγραψε ο Μάκης). Τι να παίξω; Το 1,90 της Μπρέντφορντ; Ή ανάποδα, αποδυναμώθηκε πολύ η Οξφορντ (έδωσε δύο εξαιρετικούς παίκτες της μόλις χθες και τους δύο στην Μπρέντφορντ). Ναι αλλά παίζει με την Μπλάκπουλ που έχει τρελλό ντεφορμάρισμα και έχει ξεχάσει να κερδίζει! Πρέπει να “δένει” καλά λοιπόν το σετάκι πέρα από τις μετακινήσεις.

Ζόρικο.

Θα ακούσατε την εκπομπή χθες (τα κατάφεραμε παρά τα προβλήματα να την κάνουμε), διαβάσατε είτε τον Μάκη είτε την εφημερίδα, οπότε ας μην μπω σε λεπτομέρειες.

Στην Premier είχα Γουλβς-Βίλα-Λίβερπουλ under. Αυτά. Κρατάω Αστον Βίλα παρά την κούρασή που ισως έχει. Θεωρώ τρελλό μπουστάρισμα τις δύο τεράστιες νίκες σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ, και οι δύο στα βαθιά χασομέρια! Plus, πήρε δύο σέντερ φορ χθες γιατί είχε θέμα στο γκολ (από Σουόνσι και Γκενκ).

Η Μπόρνεμουθ ακόμα και στην μοναδική νίκη που έκανε, τυχερή ήταν. Μπάλα δεν παίζει, της λείπουν πολλά (και δεν ενισχύθηκε). Το under στο Ανφιλντ δείτε το, καλό είναι. Πολύ καλό. Και την Γουλβς ας την αφήσω γιά live. Σκαλώνω στην μεταγραφή του Φερνάντες στην Μάντσεστερ, θα φέρει ένα “αεράκι”, μπορεί και να τον δούμε μέσα στην 11αδα.

Σημειώστε κάτι (γιά το live), η Γουλβς είναι η…χειρότερη όλων στο πρώτο 45λεπτο (4-6-14 θα είχε αν έπαιζαν 1-45′ τα ματς). Και απ’ τις..καλύτερες στο δεύτερο 45λεπτο (11-12-1)! Πάει να πει “το τρώω πρώτη, αλλά ισοφαρίζω μετά”. Κάπως έτσι. Γιά live λοιπόν, γιατί δεν το ξεγράφω (πάνω από όλα, θεωρώ καλύτερη ομάδα τη Γουλβς από την Μάντσεστερ, τόσο απλό).

Στην Championship, Μπρίστολ Σίτι-Μίλγουολ-Τσάρλτον σκαναρίστηκαν. Σήμερα κατέληξα, έσβησα Μίλγουολ (τρία σέντερ φορ μαζί η Γουένσντεϊ και τρελλά γκάζια ο Μονκ-αναμένω τσίτωμα). Και έσβησα και Τσάρλτον καθαρά λόγω απόδοσης, το 2,80 είναι λάθος μεν, αλλά δεν είναι και τρελλή ευκαιρία δε! Κρατάω Μπρίστολ. Γύρισε σε φόρμα (σερί νικών), πήρε έναν καλό φορ που μέχρι προχθές έπαιζε στην…ΚΠΡ (ο Γουέλς ήταν εξαιρετικά κομβικός γιά την επίθεση της ΚΠΡ, ήταν δανεικός από την Μπέρνλι από πέρυσι, έγραψε 66 συμμετοχές-αναντικατάστατος-το δάνειο τελείωσε και η Μπρίστολ τον άρπαξε με κανονική μεταγραφή, δηλαδή σήμερα θα είναι απέναντι στην μέχρι προ ημερών ομάδα του).

Δέχομαι το 3,50.

Στην 1η τα έσβησα όλα. Μπλάκπουλ εξήγησα το γιατί (στο στόχαστρο γιά κόντρα στο άμεσο μέλλον όμως η Οξφορντ), Πιτέρμπορο γιατί το 3,00 είναι σκέτη κοροϊδία και Γουίμπλεντον γιατί όσο κι αν είναι μεγάλη η απόδοση, δεν προσπερνάω ότι εκτός “εξαφανίζεται”.

Στη 2η, έσβησα άμεσα Σάλφορντ (ακου 2,80, πλάκα μας κάνουν, οριακά δεν πάω…ανάποδα στην Πορτ Βέιλ που σκαρφάλωσε στο 2,75 και μιλάμε γιά ομάδα με…μιά ήττα μόλις εντός).

Εσβησα και Μόρκαμ, μάλλον δύσκολο να σκάσει δεύτερη “κηδεία”. Κρατάω όμως Καρλάιλ. Δεν είναι μόνο το ντόρτι που έβαλε. Είναι και η κάκιστη αντίπαλος (εντελώς ντεφορμέ, θυμιζω την κόντραρα με επιτυχία ξανά με το διπλό της Γκρίσμπι πρόσφατα), είναι οι οκτώ μεταγραφές που έκανε η Καρλάιλ μέσα στο Γενάρη (τρεις μαζεμενες χθες απόγευμα), είναι και το 4,5 που έχει αξία πάνω από όλα!

Τσουκου τσούκου, πήρα…ένα από κάθε κατηγορία (πλην 1ης).

Τσουλάει καλά η τελική διαλογή. Μένουν Χάλιφαξ και Μόρτον. Θα τις αφήσω. Χάλιφαξ πήρα ενστικτωδώς περισσότερο πριν μέρες στο παρά πέντε και με πλήρωσε. Σήμερα πάλι ενστικτωδώς, την αφήνω στο παρά πέντε. Ισως με φοβίζει ότι δεν είναι ξεκούραστη σε σχέση με την αντίπαλό της. Οσο γιά την Μόρτον, φοβάμαι το Χ και οκ, δεν ειναι τρομερό το 3,10.

Την σημάδεψα στο 3,25 με την Νταμφέρλιν αν θυμάστε. Κάντε τη συγκριση αντιπάλων-απόδοσης…

Εκλεισα με το Νησί. Μιά τριπλέτα. Εκτός Αγγλοσκωτίας προσπέρασα Ρεαλ (άκου 1,75) προσπέρασα Αιντραχτ (άλλαξε προπονητή η Φορτούνα), προσπέρασα Ρόμα, Κάλιαρι. Ολα μικρούλικα. Ας τα πούμε απλώς “καλούτσικα”. Σκέφτηκα Γκλάντμπαχ (εδώ έχει λάθος ξεκάθαρα) αλλά δεν με ψήνει καθόλου εκτός έδρας! Μην το ψειρίζω, σε τρία σταθηκα!

Εσπανιόλ τώρα στις 2.

Με πλήρωσε ήδη, έχει αλλάξει προς το καλύτερο, καίγεται. Το χθεσινό 2,80 έγινε και 3,00 ακομα καλύτερα. Η Γρανάδα κάνει…περιοδεία στην Ιβηρική! Μπαρτσελόνα εκτός-ήττα. Κύπελλο εκτός-παράταση-προκρίση. Καπάκι στη Σεβίλλη-ήττα. Καπάκι κύπελλο εκτός-παράταση-πρόκριση (με 5 βασικούς έπαιξε προχθές). Τέσσερα ματς όλα εκτός από τις 19/1 (19-22-25-29 του μήνα), plus δύο παρατάσεις.

Και άνετη βαθμολογικά στο πρωτάθλημα.

Το άλλο είναι φαβορί, η Λα Κορούνια. Κι αυτή μας πλήρωσε προ ημερών. Τίμιο το 2,20. Δεδομένες οι πέντε σερί νίκες, η έξοδος από τη ζώνη, το καλό μομέντουμ. Η δε Λας Πάλμας, άπαξ και έφυγε ο Βιέρα, δεν παράγει. Μηδέν και μηδέν και μηδέν, μηδέν και οι νίκες της το Γενάρη (με την Τενερίφη έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 20′ και τζίφος, κουλούρια).

Το τρίτο είναι η Σεντ Τρούιντεν στο Βέλγιο. Εδώ το σκέφτομαι πολύ. Στην επανέναρξη, την αναφέρω-κερδίζει. Στο δεύτερό της ματς, την αναφέρω γιά Χ (να μην χάσει δηλαδή), πάει και…ξανακερδίζει. Τρίτη και φαρμακερή; Καλά παίζει, ανανεωμένη είναι, η απόδοση οκ. Και γιά να γελάσουμε και λίγο, σήμερα είναι και του…αγίου Τρύφωνος! Να την ποντάρω; Το σκάλωμά μου έχει να κάνει με την Οστάνδη, μπήκε χρήμα από νέους αμερικάνους ιδιοκτήτες, μέσα στην εβδομάδα τρεις μεταγραφές-ενισχύσεις (και νέος και ο προπονητής εδώ).

Και σήμερα έχει και επιστροφές.

Τα βάζω όλα κάτω. Εξι σημεία είναι. Αποφασίζω. Αφήνω Κορούνια (το μοναδικό μου φαβορί, ή αν προτιμάτε μικρή απόδοση, δεν έχω με τι να το ταιριάξω), αφήνω και Σεντ Τρούιντεν οριακά. Και πάω σε ένα yankee. Ρίσκο. Τα τρία εγγλέζικα συν Εσπανιόλ. Ψάχνω το 50% δηλαδή, μίνιμουμ τα δύο. Ξεκάθαρα ρίσκο, θα μπορούσα να παίξω μόνο τα εγγλέζικα πχ σε patent και να ισιώσω με 33% ευστοχία (1 στα 3).

Θα μπορούσα να κάνω πολλές ντρίπλες, αλλά λέω να το κάνω έτσι σήμερα. Ο καθένας ας αποφασίσει, δείτε και όσα άφησα (που δεν είναι και λίγα).

Update: Bad day at the office χθες. Ούτε ατυχίες, τίποτα. Απλά κακή χημεία. Στην Εσπανιόλ πόνταρα πολλά (είναι αλλιώς να ξεκινάς με εύστοχο και να περιμένεις ένα από τα άλλα τρία), φάνηκε και στο ποντάρισμα (πιό φορτωμένη η δυάδα με Μπρίστολ).

Εχασε δύο άχαστα γιά το 0-2, ισοφαρίστηκε, πάπαλα. Ομως, στο..office του Betsellers δεν δουλεύω μόνο εγώ! “Πρασίνησε” ο Μάκης (καλύτερη χημεία προφανώς, τα σημεία ίδια ήταν, ενώ βρίσκομαι σε…παζάρια να μου δώσει το 20% της εύνοιάς του, να πάρω κι εγώ κανά γκολάκι στο 90φεύγα, χεχεχεχε), πρασίνησε ο Skotostrious (ξεκάθαρα χτύπησε φόρμα), πρασίνησε και η…σταθερή αξία ο Ζαφείρης! Οποιος έπαιξε χθες μονάχα (και ακριβώς) ότι έδινε το Betsellers, μάζεψε μιά 70αρα μονάδες καθαρού κέρδους εύκολα! Οπότε όλα καλά.

Σήμερα-είχα προειδοποιήσει- λίγα μ’αρέσουν. Κάτι φαβοράκια (Βίλεμ, Λυών, το g/g στη Μπορντό, Μαρίτιμο), ενω από μεγάλα σήμερα πρόσθεσα ένα με την τελευταία μελέτη (και είναι η Πάσος Φερέιρα στην Πορτογαλία), τα άλλα είναι ο Παναθηναϊκός και η Βερόνα! Κανένα άλλο. Ζύγισα Τότεναμ αλλά δεν παίρνω ρίσκο γιά 5,5, αν ήταν 6+ θα μιλάγαμε ίσως, ζύγισα Σοσιεδάδ (ήθελα να τσιμπήσει από το 2,50), ζύγισα Αντβερπ (αλλά κοντράρεις την Μπρίζ;), ζύγισα Σεντ Ετιέν, ζύγισα και το ξερό Χ στο Μπιλμπάο-Χετάφε.

Ολα αυτά σβήστήκαν πριν φτασουν στην τελευταία διαλογή.

Θα αφήσω και την Πάσος γιατί δεν έχω εικόνα της φρέσκια, αλλά δείτε την.

Και τι θα παίξω; ΠΑΟ στο 4,00 που το θεωρώ λάθος. Πικ φόρμας (7-5-1 στα τελευταία 13, σερί νικών), καλή μπάλα, πολύς κόσμος. Και ο ΠΑΟΚ; Δεν πατάει καλά, δεν παίζει καλά, αγκομαχάει καιρό τώρα.

Αυτή είναι η εικόνα, χωρίς παρωπίδες και οπαδικά κριτήρια. Plus την πάρα πολύ σοβαρή απουσία Κρέσπο που κάνει μπαμ. Και βέβαια μετράω και την όλη ανατωσούρα την εξωαγωνιστική. Οσο επαγγελματίας και να είσαι, δεν γίνεται να μην σε επηρεάσει. Ολα βέβαια καταλήγουν στην απόδοση. Το 4 είναι ξεκάθαρο λάθος. Στο 3,00 δεν θα το κοίταγα καν, στο 3,50 θα το σκεφτόμουν, από 3,80 και πάνω έχω αξία.

Βερόνα, γιατί είναι σε σούπερ φεγγάρι, παίζει σαν την Κάλιαρι του πρώτου γύρου. Ναι, δεν έχει νικήσει ποτέ στο Μιλανο οπότε θα καλυφθω με draw no bet (5,00 το ξερό, 3,50 το dnb στο διπλό), αλλά έχει τα φόντα να το κάνει. Η Μίλαν εντελώς συμπτωματικά έχει τρία σερί τρίποντα. Μπάλα δεν παίζει, είδε κι έπαθε να κερδίσει πχ την Μπρέσια (και είχε πανεύκολο πρόγραμμα).

Plus την ξαφνική απουσία Ιμπραίμοβιτς (ίωση) και του Μπενασέρ στα χαφ (τιμωρία).

Μονά και δυάδα αυτά. 100% παίζω to the point. Η μπάλα να δούμε αν θέλει πλέον και αν οι ομάδες “μου” δείξουν όσα δείχνουν πρόσφατα. Ας το κάνουν και βλέπουμε.

Τελευταία “απορία” μου: Να παίξω και κανένα “ψιλαδάκι”; Αντε, ας το κάνω.

Μετά από…χρόνια (κυριολεκτικά), θα παίξω παρολί! Το γράφω και δεν το πιστεύω (γέλια). Απαξ και η μέρα δεν λέει πολλά, ας κάνω μιά…παραδοσιακή τριάδα. Βίλεμ-Μαρίτιμο-Μπορντό g/g. Δινει 7,22. Φυσικά και δεν τη συνιστώ, σε…δύο χρόνια πάλι.

Τίποτα άλλο, νέα στήλη Τρίτη, θα παλέψω να είμαι chat (δεν το εγγυώμαι, έχω διάφορα τρεχάματα).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras