41

Germanos

Σε ένα παράλληλο σύμπαν-UPDATE-

Καλημέρα φίλοι και καλό Σ/Κ! Τι να πω για εχτές. Το χτεσινό αντικατοπτρίζει πολλά πράγματα από τη σεζόν, που και πάλι παρότι έχουμε τρομερή ατυχία, βρισκόμαστε τόσο κοντά για τη μεγάλη ζημιά στον Βοοκ.

Όπως γράφω λοιπόν και στον τίτλο της στήλης, σε ένα παράλληλο σύμπαν, η Λιεφερίνγκ κάνει το 0-2 στο 10’, με το σουτ να μην πηγαίνει στο δοκάρι αλλά στα δίχτυα.

Η Αρμίνια κάνει το 1-1 στο 42΄ με το σουτ του Κόρμπος να πηγαίνει στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι και φυσικά η Στρίπφινγκ κάνει το 0-1 στο 44’ και όχι στο 49’, με τη Χορν να γυρνάει το ματς στο τέλος.

Νιώθετε λοιπόν πόση λεπτομέρεια υπάρχει για να βγάλουμε σημεία του 4,50, του 4,33 και του 23,00 ; Από τη μία λες «Γερμανέ, σούπερ διάβασμα», από την άλλη λες, γιατί να μην γίνει το λογικό στα παιχνίδια μας; Έστω μια φορά! Nevermind, αν γίνεται σε ένα ματς (π.

χ. Νυρεμβέργη στο Φιρτ, όπου η Φιρτ νίκησε και ήταν η μοναδική της νίκη τον προηγούμενο 1,5 μήνα), τότε δεν με πειράζει, όταν όμως γίνεται και στα τρία παιχνίδια που έχω ποντάρει, με πειράζει. Μιλάμε για χαλαρές 60 μονάδες που μπορούσαμε να έχουμε στο σακούλι χτες.

Τέλοσπάντων, αν δεν τα πω σε σας, σε ποιον να τα πω; Τα είπα στη γιαγιά μου το πρωί, θα μου μαγειρέψει κοτόπουλο στο φούρνο είπε, κάτι είναι και αυτό.

Πάμε τώρα στα φρέσκα. Μου αρέσει το Σ/Κ, μου αρέσει γιατί έχουμε αρκετά λαθάκια του Book στα outsider και το κλειδί της υπόθεσης είναι να κάνουμε την τέλεια χημεία, πριν πάμε για διακοπή δέκα ημερών για τις εθνικές.

Με Βαυαρούς και «αετούς»

Σβήνω όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα και ασχολούμαι μόνο με δύο ματς, τα οποία σημείωσα εξ αρχής.

Το σημερινό ακούει στο όνομα Άουγκσμπουργκ (στο 3,75). Οι «Βαυαροί» βρίσκονται σε σούπερ κατάσταση, ο Ντεμίροβιτς «πυροβολεί» από παντού, έχει βρει χημεία η ομάδα και σίγουρα έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν από το 3,75 του διπλού που βρίσκουμε. Σε περίεργη κατάσταση οι «λύκοι», που δεν έχουν νίκη μέσα στο 2024, κοντεύουμε Απρίλιο.

Τελευταία νίκη της Βόλφσμπουργκ εντός ήταν το Νοέμβριο απέναντι στη Λειψία με 2-1. Πέραν αυτών, θα λείπουν και οι Γκέρχαρτ και Λενς, δύο παίκτες που έδιναν σταθερότητα με το παιχνίδι τους.

Το δεύτερο που κρατάω είναι η Φρανκφούρτη την Κυριακή, στην έδρα της Ντόρτμουντ. Στο 5,00 το διπλό των «αετών». Η φόρμα είναι σχεδόν ίδια και για τις δύο ομάδες, ανοδικά κινείται η Άιντραχτ, η Ντόρτμουντ παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Εδώ θα βάλω την εξίσωση το μεσοβδόμαδο ματς της Ντόρτμουντ αλλά και το ότι δεν μου άρεσε αυτό που παρουσίασε στο δεύτερο μέρος, με την Άιντχοφεν να ήταν άτυχη στα τελειώματα.

Σημεία που αξίζουν

Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε επίσης σημεία που αξίζουν την προσοχή μας και ίσως και το ποντάρισμα μας.

Αρχικά να πω ότι από τα Κυριακάτικα παιχνίδια δεν μου αρέσει τίποτα, οπότε «σβου». Από το σημερινό πρόγραμμα υπάρχουν αρκετά.

Ξεκινάω «ανάποδα», με το βραδινό παιχνίδι του Ανόβερου με την Λάουτερν. Η Λάουτερν έχει πάρει τα πάνω της, δύο σερί νίκες. Το διπλό στο 3,80. Βέβαια, εδώ υπάρχει το εξής θέμα, οι δύο νίκες ήταν κόντρα σε ομάδες που ήταν από κάτω της, αν βγουν από την εξίσωση, τότε έχει άθλια παιχνίδια τους τελευταίους 4 μήνες, ενώ στο Ρόστοκ πανηγύρισε και το πρώτο της διπλό.

Πέραν τούτου, το Ανόβερο παρότι έρχεται από δύο σερί ισοπαλίες, δείχνει καλά.

Τα άλλα δύο παιχνίδια που κράτησα είναι η Χάνσα και η Νυρεμβέργη. Στο Ρόστοκ η Χάνσα παίζει για το είναι της, αντίθετα η Φιρτ φαίνεται να έχει μπει σε παθητικό ρόλο όσον αφορά την άνοδο, αφού δείχνει κάθε άλλο παρά ενδιαφέρον. Θα λείψουν και δύο παίκτες στην άμυνα για τη Φιρτ, δύο παίκτες που είναι κομβικοί για την καλή λειτουργία στα μετόπισθεν.

Βέβαια, καλή και χρυσή η κουβέντα που κάνουμε, όμως το 3,50 έχει γίνει 2,90 και έτσι μένουμε μακριά από τον άσο.

Η Νυρεμβέργη κάνει καιρό καλά παιχνίδια, ανταμείφθηκε την περασμένη αγωνιστική και σίγουρα ομάδα που χάνει από τη Σάλκε εκτός με κακή εμφάνιση, δεν θα τα βρει εύκολα στην έδρα της Νυρεμβέργης. Ασφαλώς η παράδοση είναι κακή για τη Νυρεμβέργη, όμως αυτό το ματς ίσως είναι κομβικό για τη Νυρεμβέργη, που μπορεί να κοιτάξει μέχρι και άνοδο.

Το 4,75 στον άσο είναι πέρα για πέρα λάθος. Τόση ήταν η απόδοση του διπλού στον πρώτη γύρο. Χωρίς νίκη κόντρα στην Πάουλι για 13 σερί επίσημα παιχνίδια οι «Φράγκοι», μήπως το 14ο να είναι αυτό που θα επιφέρει την πρώτη νίκη από το 2016; Στο 4,75 ποντάρω για να μάθω.

Στο 5,00 η πρωτοπόρος

Τρία σημεία μπορούμε να κρατήσουμε στην Dritte Liga.

Ξεκινάω με αυτό που «έκοψα» και αυτό είναι η Ντούισμπουργκ. Οι «ζέβρες» είναι καλά, παίζουν καλά, είναι ξεκούραστες και φιλοξενούν μια Σάαρμπρουκεν που «πέθανε» μεσοβδόμαδα, αμύνθηκε για 90 λεπτά κόντρα στην Γκλάντμπαχ και ένα βαρύ τερέν και στην μοναδική της αντεπίθεση πήρε τη νίκη-πρόκριση. Υπάρχει κούραση, υπάρχει και η απουσία του εξαιρετικού Ζόντχαϊμερ, ο άσος θα ήταν καλός αν έμενε στο 3,50, πλέον στο 3,00 έχει χαθεί η αξία του.

Τα άλλα δύο παιχνίδια που κράτησα, παίζονται. Αρχικά, δεν μπορώ να μην ποντάρω το διπλό της Ουλμ στην Δρέσδη. Η πρωτοπόρος Ουλμ που κάνει πολλά πράγματα σωστά, βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχει φόρμα, έχει χημεία, αντιμετωπίζει την Δρέσδη με τις εντελώς ασταθής εμφανίσεις της. Αν η Δρέσδη πετύχει σήμερα άλλη μια ασταθή επίδοση, τότε η Ουλμ έχει σούπερ πιθανότητες να φύγει με το διπλό.

Πολλά πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος ποντάροντας μια πρωτοπόρο στο 5,00.

Στο Χάλε, η Χάλεσερ υποδέχεται την Φράιμπουργκ ΙΙ. Η γηπεδούχος θα παίξει χωρίς τον Χαγκ, το αριστερό μπακ. Έτυχε να δω Χάλεσερ κόντρα στην Ντούισμπουργκ και ο Χαγκ είναι ίσως ο πιο καλός παίκτης της Χάλε στο build up, είτε ενώ παίζεται η μπάλα στην πλευρά του, είτε όταν φορτώνεται η μία πλευρά, εστιάζοντας για αλλαγή στην weak side.

Σήμερα δεν θα είναι παρών, συμπλήρωσε κάρτες. Η Φράιμπουργκ ΙΙ μου αρέσει τρομερά πολύ στα τελευταία 4 παιχνίδια, όπου έχει 3 νίκες. Στο ένα από αυτά την πληρωθήκαμε κιόλας. Θεωρώ πως το 4,50 του διπλού είναι εντελώς λάθος, αφού δεν έχει καμία σχέση η ομάδα πριν τη διακοπή με αυτή τώρα. Υπάρχει αξία στο διπλό.

Δύο υψηλά διπλά στη χώρα των Άλπεων

Ξεκινώντας από την πρώτη κατηγορία, δεν μπορώ να παραβλέψω το διπλό της Λούστεναου στο 4,75.

Πρώτο παιχνίδια για τα πλέι-άουτ, η διαφορά στους τέσσερις βαθμούς πλέον (διαιρούνται δια του δύο) και με την ψυχολογία της νίκης της περασμένης εβδομάδα πάλι απέναντι στην Μπλάου Βάις Λινς, δεν μπορώ να μην το επιλέξω. Τόνισα μετά τη διακοπή πως η Λούστεναου μαζεύτηκε, έδεσε το σύνολο της και πλέον είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στα πλέι-άουτ.

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι είναι σήμερα, με νίκη θα βρίσκεται ουσιαστικά ένα βήμα μπροστά από την Μπλάου Βάις.

Το δεύτερο παιχνίδι που μπαίνει στην τελική μου διαλογή είναι το διπλό της Στουρμ Γκρατς ΙΙ. Θυμίζει Φράιμπουργκ ΙΙ η συγκεκριμένη ομάδα. Καμία σχέση με το τι είδαμε το 2023. Έχει συσπειρωθεί, έχει ανεβάσει την ποιότητα της και ξέρει τη ζητάει στο γήπεδο.

Δύο ήττες στο γκολ από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας έχει μέσα στο 2024 και μια ισοπαλία απέναντι στην Φιρτ Βιέννα. Ανοδική η φόρμα και σίγουρα απέναντι στην Κάπφενμπεργκ είναι η πρώτη και ίσως μια από τις λιγοστές ευκαιρίες της να πλησιάσει στις θέσεις μη υποβιβασμού. Κομβικότατο παιχνίδι λοιπόν για την Στουρμ ΙΙ, που έχει όλα τα όπλα στη διάθεση της.

Το διπλό στο 4,75.

Μαζεύτηκαν αρκετά λοιπόν για σήμερα. Ας τα αριθμήσω, Άουγκσμπουργκ (3,75), Φρανκφούρτη (5,00), Νυρεμβέργη (4,75), Ουλμ (5,00), Φράιμπουργκ ΙΙ (4,50), Λούστεναου (4,75), Στουρμ ΙΙ (4,75). Επτά στο σύνολο και η αλήθεια είναι θέλω να τα παίξω όλα (χεχεχε). Όλα μου αρέσουν, όμως δεν γίνεται να ανοιχτώ τόσο πολύ, δεν μου το επιτρέπουν οι στοιχηματικές μου αρχές.

Τι κάνουμε τώρα; Ρίχνουμε ζάρια; Βγάζουμε νουμεράκια όπως κάναμε παλιά στις αλάνες; Δύσκολο.  Αφήνω Νυρεμβέργη, που όσο υψηλή και να είναι η απόδοση, κοντράρω την καλύτερη ομάδα της Β κατηγορίας. Αφήνω την Ουλμ, γιατί το γήπεδο είναι sold out, είναι ευκαιρία της Δρέσδης να πατήσει κορυφή και ξορκίσει τα κακά αποτελέσματα το 2024. Αφήνω (θα το δω ξανά αύριο) την Άιντραχτ, μιας και η Ντόρτμουντ έχει γίνει ομάδα αποτελέσματος.

Αφήνω Λούστεναου γιατί ίσως το «Χ» κάνει και στις δύο και γιατί πιστεύω αν το σκορ είναι 1-1 στο 80, η Λούστεναου θα θέλει να το θωρακίσει και όχι να παίξει για το διπλό. Έμειναν τρία, τα κάνω πατέντ και κλείσαμε! Θα τα πούμε στο τσατ λοιπόν σήμερα όλη μέρα! Καλή μας τύχη!

UPDATE-17-03-2024-

Καλημέρα παίδαροι! Χτες νευρίασα, δεν μου συμβαίνει συχνά, συνήθως ξενερώνω, συνήθως λέω “δε βαριέσαι, στην επόμενη”, χτες όμως νευρίασα και όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν πολύ καλά πως όντως νεύριασα.

Ήδη “φορτωμένος” από την ατυχία της Παρασκευής (δοκάρια κατά μου, ανατροπή που έγινε αλλά όχι από ημίχρονο), η σταγόνα ξεχείλισε με το γκολ που δέχτηκε η Στουρμ ΙΙ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Είδατε τι έγινε; Αρχικά δεν υπάρχει φάουλ για Κάπφενμπεργκ, καθαρό τάκλιν στην μπάλα. Έπειτα, ο αμυντικός μας μπορεί να διώξει άνετα, αντί αυτού στραβοκλωτσάει στον συμπαίκτη του, η μπάλα καταλήγει σε 2 ελεύθερους παίκτες της Κάπφενμπεργκ, εκ των οποίων ο ένας απλά σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό φέτος, επαναλαμβάνεται συνεχώς. Μετράει ήδη 6 (!) δελτία, στα οποία ένα γκολ αξίζει μίνιμουμ 40 μονάδες για την κάβα μας. Πολύ απλά 6 επί 40 ίσον 240 μονάδες. Χτες για παράδειγμα διπλό Άουγκσμπουργκ 3,75 επί 3 ίσον 11,25, διπλό Στουρμ ΙΙ 4,75 επί 3 ίσον 14,25 και η δυάδα τους 17,81 επί 2 ίσον 35,62 μονάδες. Σύνολο 61,15 μονάδες.

Τέλοσπαντων, σπάνια “κλαίγομαι”, συνήθως “ξεχνάω” και πάω παρακάτω, αυτό ισχύει από τώρα και για την υπόλοιπη μέρα. Η μέρα σήμερα είναι αρκετά ήρεμη. Σκέφτηκα αρκετά το διπλό της Άιντραχτ, θα το αφήσω όμως. Αντίθετα, θα προβώ σε ένα μπετ στο διπλό ημίχρονο, άσος τελικό της Έσσεν με την Ντόρτμουντ ΙΙ. Εξαιρετικές σχέσεις οι δύο ομάδες, αξίζει να το κυνηγήσουμε.

Με αυτό κλείνουμε για σήμερα. Θα ανεβάσω στήλη προσεχώς για την εθνική Γερμανίας, που “αλλάζει” πρόσωπο. Θα τα πούμε στο τσατ, όπου θα είμαστε σε ετοιμότητα αν προκύψει κάποιο live.

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS