231

Skotostrious

Σε Αγγλία και Ιρλανδία…

Καλημέρες σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο το οποίο εύχομαι να σας βρίσκει ασφαλείς !! Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις το κέφι να μελετήσεις και να κουβεντιάσεις για ιπποδρομίες εν μέσω ενός πραγματικά ζοφερού κλίματος με τη μισή χώρα να βρίσκεται θαμμένη κάτω από τις λάσπες και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου στο λιμάνι άλλα οφείλουμε να το κάνουμε για να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε λίγο τη διάθεση μας και να ξεφύγουμε για λίγο από αυτή τη μαυρίλα που μας κατακλύζει.

Με αυτά κατά νου και τη σκέψη μας στους ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες και καθώς σιγά σιγά πλησιάζουμε στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου στο Flat Racing, ας δούμε τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στο οποίο κυριαρχεί ένα διήμερο στην Ιρλανδία στα ιπποδρόμια του Leopardstown (σήμερα) και Curragh (αύριο) όπου διεξάγονται δύο από τις σημαντικότερες ημερίδες στο ετήσιο καλεντάρι άλλα και σημαντικές ημερίδες στην Αγγλία στο Ascot και το Haydock.

Ξεκινάμε τις σημερινές μας επιλογές με μία από την τρίτη κούρσα στην κάρτα του Ascot, ένα Heritage Handicap για τριετείς στην απόσταση του 1 mile 4 furlongs (2,400 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον εξαιρετικό GALLANT LION στην προσπάθεια του να συνεχίσει το πολύ καλό σερί νικών που έχει μέσα κτίσει το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα σκόραρε για τέταρτη σερί φορά πριν 20 μέρες περίπου στο Windsor δείχνοντας πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά.

Παρά το πολύ καλό σερί του δεν φέρει μεγάλη ποινή στο handicap και σήμερα θα τρέξει μόνο με 3 lbs επιπλέον σε σχέση με την τελευταία του έξοδο και σε μια κούρσα που με βάση τη φόρμα θα έπρεπε να είναι το φαβορί αξίζει να το στηρίξουμε ως ένα από τα αουτσάιντερ.

Για τη δεύτερη επιλογή μας μεταφερόμαστε στο Leopardstown, στο ιπποδρόμιο που βρίσκεται στο ομώνυμο προάστειο του Δουβλίνου, όπου και διεξάγεται η πρώτη ημέρα του Irish Champions Festival και φτάνουμε στην πέμπτη κούρσα της κάρτας, μια Group 2 ιπποδρομία στην απόσταση του μιλίου (1,600 μέτρα) και θα στηριξουμε το πουλάρι VICTORIA ROAD στην προσπάθεια του να επανέλθει στη φόρμα που είχε ως διετής.

Εκλεισε την περσινή σεζόν με ένα σερί 4 νικών μεταξύ των οποίων και μια Group 3 στη Γαλλία τον Σεπτέμβρη άλλα κυρίως με τη νίκη του στο φεστιβάλ Breeders’ Cup Classic στην Group 1 κούρσα των διετών Juvenile Turf. Στην φετινή του πρεμιέρα αγωνίστηκε στη Γαλλία σε μια από τις προκριματικές κούρσες για την επερχόμενη Αψίδα του Θριάμβου όπου και η απουσία 9 μηνών δε το βοήθησε να είναι ανταγωνιστικός άλλα επανέρχεται σήμερα σίγουρα πιο έτοιμος και θα αγωνιστεί και σε μικρότερη απόσταση σε σχέση με την τελευταία του έξοδο, οπότε αναμένουμε να τον δούμε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Επιστρέφουμε στην Αγγλία για την επόμενη επιλογή μας και πάμε στο Haydock, στην πέμπτη κούρσα του προγράμματος, ένα πολύ δυνατό handicap στη απόσταση sprint των 5 furlongs (1,000 μέτρα) και θα ποντάρουμε τον εξαιρετικό JM JUNGLE, ένα τριετές πουλάρι το οποίο έχει ξεχωρίσει φέτος στην κατηγορία. Κάνει πάρα πολύ καλή σεζόν και έχει καταφέρει να βρίσκεται στο βάθρο στις 7 από τις 8 φετινές εξόδους του έχοντας και 2 νίκες με την μια να έρχεται σε πολύ δυνατό handicap στο μεγάλο φεστιβάλ του Glorious Goodwood.

Εδειξε να βρίσκεται στην κορύφωση της φόρμας του όντας τρίτος σε Heritage Handicap στο York πριν 2 βδομάδες περίπου στο Ebor Festival και χωρίς να φέρει ποινή στα βάρη για τις τελευταίες του επιτυχίες αξίζει να τον στηρίξουμε.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια ακόμα από το Leopardstown και την έβδομη κούρσα της ημερίδας, ένα ακόμα Heritage Handicap στην μεσαία απόσταση του 1 mile 5 furlongs (2,600 μέτρα περίπου) και το ποντάρισμα μας πάει στον COMFORT ZONE ο οποίος επιστρέφει σήμερα στον επίπεδο στίβο.

Τρεις φορές νικητής στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) τον χειμώνα που μας πέρασε με τις 2 τελευταίες εξόδους του να είναι και οι 2 νίκες σε Grade 2 κούρσες στο χριστούγεννιάτικο φεστιβάλ στο Chepstow και στα Triumph Hurdle Trials για το μεγάλο φεστιβάλ του Cheltenham. Καλή φόρμα έχει και στον επίπεδο στίβο με τον τελευταίο του αγώνα σε τέτοια κούρσα να είναι πριν 11 μήνες στο ίδιο με σήμερα ιπποδρόμιο σε Heritage Handicap όταν με ένα πολύ δυνατό φίνις κατέλαβε την τρίτη θέση.

Θα τρέξει σε εξαιρετικά ευνοϊκό mark στα handicap και καθώς θα είναι ξεκούραστο μετά από την μεγάλη αποχή από τους στίβους (και πέρσι σε παρόμοια κατάσταση είχε πολύ καλή εμφάνιση αγωνιζόμενο από αποχή) αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συνοπτικά :

Σάββατο 09/09 17:10 Ascot Lavazza Stakes : GALLANT LION (8,00).

Σάββατο 09/09 17:55 Leopardstown Dullingham Park Stakes : VICTORIA ROAD (4,50).

Σάββατο 09/09 18:10 Haydock Betfair Be Friendly Handicap : JM JUNGLE (5,00).

Σάββατο 09/09 19:05 Leopardstown Irish Stallion Farms EBF “Petingo” Handicap : COMFORT ZONE (7,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Haydock βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 033, αρ : 4).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious