483

Skotostrious

Σε τριπλό γιορταστικό μέτωπο…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα των ιπποδρομιών με μια σειρά κουρσών σε Ιρλανδία και Αγγλία, με αυτες στο Doncaster και Leopardstown να ξεχωρίζουν καθώς εκεί διεξάγονται 3 κούρσες επιπέδου Grade 3 και άνω. Ας πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τις σημερινές μας επιλογές.

Πρώτη μας στάση στο ιπποδρόμιο του Kelso όπου έχουμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα ημερίδα στην οποία ξεχωρίζει η τέταρτη κούρσα του προγράμματος, ένα πολύ ανταγωνιστικό handicap στα ψηλά εμπόδια/φράκτες (fences) και η επιλογή μας είναι το φαβορί OLD PAINLESS.

Νικητής σε κούρσες point-to-point*, δεν κατάφερε κάτι αξιοσημείωτο στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) άλλα έδειξε άλλο πρόσωπο όταν ξεκίνησε την καριέρα του στους φράκτες καθώς σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο και 14 μήκη σώματος διαφορά στο ντεμπούτο του σε αυτού του τύπου ιπποδρομίες πριν μια εβδομάδα. Η ποινή που θα φέρει για την επιτυχία αυτή είναι 7 lb (3,2 κιλά) άλλα ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε και κέρδισε ίσως δείχνει πως είναι ακόμα μπροστά από τον handicapper και έχει περαιτέρω βελτίωση στα πόδια του κάτι που ενισχύεται από τους πολύ καλούς χρόνους που έγραψε στα τελευταία 3 furlongs στην κούρσα αυτή.

Για την επόμενη μας επιλογή μεταφερόμαστε στην Ιρλανδία και το Leopardstown όπου συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα με μια ημερίδα που περιλαμβάνει 2 κούρσες Grade 1 και μια Grade 3 με την πιο σημαντική να είναι η πέμπτη ιπποδρομία, μια Grade 1 κούρσα στα χαμηλά εμπόδια στα 2 μίλια (3,200 μέτρα) στην οποία με ρίσκο θα στηρίξουμε τον μοναδικό εκπρόσωπο του πολύ καλού εκπαιδευτή Gordon Elliot PIED PIPER (each-way).

Σίγουρα αντιμετωπίζει το δυσκολότερο έργο στη μικρή του καριέρα άλλα έχουμε κάποια στοιχεία που δείχνουν πως ίσως είναι καλύτερος από όσο δείχνει η απόδοση του. Τις τελευταίες 2 σεζόν έχει 4 νίκες στα χαμηλά εμπόδια δύο εκ των οποίων ειναι σε Grade 2 κούρσες, καθώς και 2 πλασαρίσματα σε Grade 1. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του ήρθε πριν σχεδόν 2 μήνες σε Grade 2 κούρσα στο Down Royal σε μια ιπποδρομία που δε χρειάστηκε να καταβάλει καμία προσπάθεια για να κερδίσει πολύ άνετα απέναντι σε αρκετά ισχυρό ανταγωνισμό.

Είνα μόλις 4 ετών (ο μικρότερος στην κούρσα και είναι ανοιχτός σε περαιτέρω βελτίωση όπως έδειξε με τα τελευταία του αποτελέσματα. Σε διψήφια απόδοση παρά το γεγονός ότι η κούρσα δίνει μόνο 2 θέσεις πλασέ αξίζει να πονταριστεί.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από το ιπποδρόμιο του Doncaster και συγκεκριμένα την έκτη κούρσα της ημερίδας, μια Listed κούρσα για φοράδες στα ψηλά εμπόδια.

Πολλές ενδιαφέρουσες συμμετοχές άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις αυτή που δείχνει πιο ελκυστική είναι η PINK LEGEND. Καλή φόρμα στους φράκτες έχει ως καλύτερη της επίδοση τη νίκη της σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσα στο ίδιο με σήμερα στίβο πριν σχεδόν ένα χρόνο τον οποίο ακολούθησε μια πολύ καλή δεύτερη θέση στο μεγάλο φεστιβάλ του Μαρτίου στο Cheltenham.

Στη πρώτη της έξοδο για τη φετινή σεζόν σε Grade 2 κούρσα έδειξε “σκουριασμένη” καθώς παρά την καλή της παρουσία μέχρι τα μισά της κούρσας δεν άντεξε στον ρυθμό του πρωτοπόρου και τερμάτισε στην έκτη θέση. Επιστρέφει σε πιο ήρεμα νερά σήμερα και έχοντας μια κούρσα στα πόδια της αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε μια ιπποδρομία με ξεκάθαρο φαβορί στις στοιχηματικές αγορές άλλα χωρίς να δικαιολογείται από την φόρμα των συμμετεχόντων.

Συνοπτικά :

Πέμπτη 29/12 15:38 Kelso Children’s Immunology Trust Novices’ Limited Handicap Chase : OLD PAINLESS (3,50)

Πέμπτη 29/12 16:20 Leopardstown Matheson Hurdle (Grade 1) : PIED PIPER (13,00 each-way)

Πέμπτη 29/12 17:10 Doncaster bet365 Yorkshire Silver Vase Mares’ Chase (Listed) : PINK LEGEND (6,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious