1582

Skotostrious

Σε γιορτινή διάθεση…

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους με υγεία και καλοτυχία. Οι πιο ωραίες ημέρες κάθε χρονιάς είναι εδώ και μαζί τους ήρθε και η θρυλική Boxing Day στο μεγάλο νησί, μια ημέρα που είναι συνυφασμένη στο μυαλό όλων ως ο ιδανικός εορταστικός συνδυασμός για έξοδο,ψώνια, αθλητικές θεάσεις με επίκεντρο το ποδόσφαιρο και τις ιπποδρομίες και φυσικά στοίχημα.

Στο ιπποδρομιακό πρόγραμμα το οποίο και μας αφορά εδώ, περιλαμβάνονται πάνω από 60 κούρσες στα περισσότερα ιπποδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας με επίκεντρο το ιπποδρόμιο του Kempton όπου και διεξάγεται μια από τις πιο σημαντικές κούρσες της σεζόν, η King George Vi Chase.

Ξεκινώντας την περιήγηση μας λοιπόν η πρώτη στάση γίνεται στο ιπποδρόμιο του Wetherby στο οποίο και πραγματοποιείται μια δυνατή Grade 3 κούρσα.

Πολλές ενδιαφέρουσες συμμετοχές άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις αυτό που έχει την προτίμηση μας είναι ο LAKE VIEW LAD. Αρκετά επιτυχημένος την περσινή σεζόν στα ψηλά εμπόδια, με 2 νίκες εκ των οποίων η μία στην αντίστοιχη περσινή κούρσα και μια πολύ καλή τρίτη θέση στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Cheltenham. Ηταν πίσω από κάποιους σημερινούς ανταγωνιστές στην επανεμφάνιση του για φέτος άλλα φάνηκε αρκετά μουδιασμένο και εκείνη η κούρσα αναμένεται να το βοηθήσει να επανέλθει σε φόρμα καθώς θα προσπαθήσει για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην πίστα αυτή.

Λιγο νωρίτερα στο ιπποδρόμιο του Kempton πραγματοποιείται μια Grade 1 κούρσα αφιερωμένη στον θρυλικό Kauto Star (5 φορές νικητή της King George Vi Chase). Είναι μια κούρσα για ίππους που ξεκινάνε την καριέρα τους στα ψηλά εμπόδια και αυτός που ξεχωρίζει δείχνει να είναι ο SLATE HOUSE. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του πέρσι στο επίπεδο αυτό άλλα στη φετινή σεζόν δείχνει αναγεννημένος μετά από μια χειρουργική επέμβαση και έχει σκοράρει ήδη δύο φορές, με μια πτώση να του στερεί και μια τρίτη επιτυχία σε υψηλότερου επιπέδου κούρσα από τη σημερινή.

Εκπροσωπεί ένα κορυφαίο συνδυασμό εκπαιδευτή / τζόκεϋ και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και σήμερα.

Τελευταία στάση για σήμερα το ιπποδρόμιο του Fontwell και στην έκτη κούρσα του προγράμματος αγωνίζεται ο HERESMYNUMBER. Καλή παρουσία την περσινή σεζόν στα ψηλά εμπόδια με δύο νίκες, έκανε την επανεμφάνιση του για φέτος μετά από 8 μήνες απουσίας στα πιο χαμηλά εμπόδια με στόχο να βρει σιγά σιγά τη φόρμα του και κατάφερε μια πολύ ικανοποιητική τρίτη θέση.

Επιστρέφει στα ψηλά εμπόδια σήμερα και αν είναι στην αναμενόμενη κατάσταση σίγουρα θα βρίσκεται στους πρωταγωνιστές.

 

 

Συνοπτικά

Πέμπτη 26/12 15:55 Ladbrokes Kauto Star Novices’ Chase : SLATE HOUSE (4,50)

Πέμπτη 26/12 16:10 Wetherby 888Sport Rowland Meyrick Handicap Chase : LAKE VIEW LAD (9,00 each-way)

Πέμπτη 26/12 17:00 Fontwell Follow At The Races On Twitter Handicap Chase : HERESMYNUMBER (4,00)

Οι ώρες είναι Ελλάδας

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guranteed

H κούρσα στο Fontwell βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ :030 , αρ : 6)

 

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious