553

Skotostrious

Σε διπλό ταμπλό…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Αλλάζει σιγά σιγά το πλαίσιο στο οποίο θα κινούμαστε στοιχηματικά καθώς τελειώνει η σεζόν στον στις κούρσες σε επίπεδο στίβο (Flat Racing), κάτι που περιορίζει λίγο τις επιλογές μας σε αυτού του τύπου ιπποδρομίες και ξεκινάει η αντίστοιχη στις κούρσες με εμπόδια (National Hunt), κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο σημερινό κουπόνι στο οποίο έχουμε την τελευταία σημαντική ημερίδα flat racing με την αντίστοιχη τελευταία Group 1 ιπποδρομία της χρονιάς και ταυτόχρονα το πρώτο φεστιβάλ στα άλματα με το διήμερο φθινοπωρινό φεστιβάλ στο Cheltenham.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι επιλογές έχουμε από τις σημερινές ιπποδρομίες.

Η πρώτη μας στάση για σήμερα είναι στο ιπποδρόμιο του Cheltenham και στην εναρκτήρια κούρσα, μια ιπποδρομία Novice (για αρχάριους στο συγκεκριμένο τύπο ιπποδρομιών) στα χαμηλά εμπόδια/hurdles και θα στηρίξουμε τον REXEM στην προσπάθεια του να καθιερωθεί ως ένα από τα καλά άλογα της κατηγορίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο National Hunt με νίκη και πλασάρισμα σε Bumper*κούρσες και έδειξε έτοιμο στη μετάβαση του ς στα χαμηλά εμπόδια καθώς πέτυχε ολύ καλές επιδόσεις στις καλοκαιρινές κούρσες προετοιμασίας όταν και σκόραρε 3 φορές σε 5 αγώνες (στις άλλες 2 κούρσες πλασαρίστηκε στο βάθρο) και έδειξε ότι έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.

Στην τελευταία του κούρσα στην Ιρλανδία κέρδισε πολύ άνετα με 5 μήκη διαφοράς χωρίς καν να πιεστεί από τον ανταγωνισμό και αν μεταφέρει αυτή τη φόρμα και στη σημερινή κούρσα αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μεταφερόμαστε στον επίπεδο στίβο του Doncaster για τη δεύτερη σημερινή επιλογή και πάμε στην πέμπτη κούρσα του προγράμματος, την τελευταία Group 1 ιπποδρομία της αγωνιστικής χρονιάς, την Vertem Futurity Trophy Stakes στην οποία συμμετέχουν μόνο διετείς και θα στηρίξουμε τον KING OF STEEL (each-way).

Δεδομένο είναι πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός σήμερα άλλα με έχοντας σα δεδομένο ότι όλα τα άλογα έχουν αγωνιστεί σε ελάχιστες κούρσες δεν έχουμε σαφές δείγμα φόρμας οπότε σε διψήφιες αποδόσεις το δείγμα που έχουμε από την μοναδική έξοδο της επιλογής μας, όταν και με μια εξαιρετική επίδοση ήταν επιβλητικός και σκόραρε με πολύ μεγάλη άνεση χωρίς καν να πιεστεί στο τελευταί furlong, ίσως δείχνει πως πρόκειται για πολύ δυνατό δρομέα που ενδεχομένως να έχει και προοπτικές συμμετοχής στο Derby της επόμενης σεζόν.

Επιστρέφουμε στο Cheltenham και η τελευταία μας επιλογή για σήμερα είναι ο AN TAILLIUR που αγωνίζεται στην πέμπτη ιπποδρομία, ένα μεγάλο handicap για τετραετείς και άνω ίππους. Από το καλό στο καλύτερο την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά σκόραρε συνολικά 7 φορές και έχασε οριακά τη νίκη σε άλλες 2 ιπποδρομίες φιάχνοντας ένα αξιοσημείωτο σερί για το επίπεδο αυτό.

Μπαίνει σιγά σιγά στην καλύτερη ηλικία για τις κούρσες με εμπόδια κάτι που ίσως μας προϊδεάζει για περαιτέρω πρόοδο και έχοντας ίσως την καλύτερη φόρμα ανάμεσα σε όλες τις σημερινές συμμετοχές, αξίζει να τον στηρίξουμε.

*Bumper κούρσες : είναι προπαρασκευαστικές κούρσες για τα άλογα που προετοιμάζονται για τα εμπόδια, διεξάγονται στα ιπποδρόμια των αγώνων του National Hunt σε επίπεδο στίβο συνήθως στην απόσταση των 2 miles (3,200 μέτρα) και ο στόχος είναι να βλέπουν οι εκπαιδευτές τι δυνατότητα έχουν οι δρομείς στις μεγάλες αποστάσεις.

Συνοπτικά :

Σάββατο 22/10 15:30 Cheltenham 888Sport Novices’ Hurdle : REXEM (3,50)

Σάββατο 22/10 17:35 Doncaster Vertem Futurity Trophy Stakes : KING OF STEEL (11,00 each-way)

Σάββατο 22/10 17:50 Cheltenham Pertemps Network Handicap Hurdle : AN TAILLIUR (8,00)

Oι ώρες είναι σε ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Doncaster βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 029, αρ : 6)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious